Fortjent Eigertap

Eiger klarte ikke mobilisere til ukens andre "storkamp" og gikk på et fortjent 3-1 nederlag mot opprykksrival Riska torsdag. Dermed er nok opprykkstoget gått for i år selv om det enda fins en teoretisk sjanse.

Kampen sett under ett var altså Riska hakket bedre og da dommeren blåste for full tid brøt det ut virkelige jubelscener blant de fleste av de drøye 300 fremmøtte på Hommersåk.

Det tok hjemmelaget bare fem minutter å ta ledelsen. Eigerforsvaret sto med lua i hånda og målet burde absolutt vært unngått. Utover i omgangen var det relativt jevnspilt frem til 40 minutter. Da fulgte fire Riskasjanser med få minutts mellomrom - den største da ballen gikk i stanga før Fredrik Andersen fikk ryddet unna. Vi noterte også en god redning av Sarunas Kilijonas da en Riskaspiller fikk fulltreff fra rundt 20 meter. Eigers eneste antydning til sjanse kom like etter halvtimen spilt da Stian Sleveland kom til avslutning som likevel endte et godt stykke utenfor mål.

Uten å komme opp mot sitt beste på noe tidspunkt var det likevel et noe bedre Eigerlag som prøvde å komme seg lenger opp i banen i andre omgang. Men på den svært smale banen slet Eiger med å komme seg rundt på kantene. Alternativet ble ofte å slå langt - rett i "Riska-sekken" i midtforsvaret. Omgangens første sjanse var det imidlertid Riska som kom til, men avslutningen endte rett i klypene på Eigerkeeper Sarunas Kilijonas. Men de noe bedre Eigertendensene kom oftere utover i omgangen og til slutt endte det med utlikning til 1-1. Asbjørn L. Larsen, som forøvrig hadde et positivt innhopp, skjøt og et Riskabein styrte ballen videre inn i mål. Da trodde nok mange at vertene hadde gjort sitt - og i minuttene som fulgte var det bra tenning og trøkk hos de røde og blå. Men vertene var ikke ferdige for dagen og leverte en herlig innsats. I det 83 minutt gikk de opp til 2-1 da en Riskaspiller ofret alt i feltet og satte inn ledermålet etter et bra innlegg. Like etterpå ble Fredrik Andersen vist det røde kortet etter det dommeren vurderte som en felling som sistemann. Med en mann mindre ble dermed oppgaven enda vanskeligere og Riska satte spikeren i kista med ytterligere en scoring da kampen nærmet seg overtid.

Eiger avslutter sesongen hjemme mot Varhaug neste lørdag. Det er all grunn til å tro at Eiger vil prøve å avslutte sesongen med stil. Riska på sin side tar turen til Havdur og bør ha få problemer med hamle opp med laget som i sin siste kamp tapte 3-1 hjemme mot Ålgård 2.

 

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn