Kontrollert Eigerseier.

Eiger tok en kontrollert og svært fortjent seier mot Ålgård 2 i Hålå fredag. Mens hjemmelaget nok kunne scoret både 4 og 5 mål til, hadde knapt Ålgård en kvalifisert målsjanse.

Hans Marius Slettebø og Stian Sleveland sørget for 2-0 ledelse ved pause, før Sigmund Hunnestad sørget for 3-0 etter en god enkeltmannsprestasjon i andre omgang.

Før kampen var det blomsteroverrekkelse. Asbjørn Larshus Larsen og Hans Marius Slettebø fikk begge blomster for 250 kamper i rødt og blått. 

Styremedlem Kåre Myklebust overrakte Asbjørn og Hans Marius blomster for 250 kamper for Eiger

Mange hadde nok ventet et Eigerlag som gikk ut i hundre som mot Vigrestad i forrige serierunde. I stedet la Eiger seg litt lavere og tillot Ålgårdrekruttene å trille ball på egen banehalvdel. Etter hvert kom også noen gode offensive tendenser med bra kombinasjonsspill og også målsjanser. Hans Marius Slettebø avsluttet i nettveggen fra skrå vinkel etter et bra frispark fra Chris Refsland etter 9 minutter. Bakover på banen ble det litt småfarlig da Matias L. Løyning headet en ball rett til en Ålgårdspiller, men et våkent Eigerforsvar ryddet opp. Løyning markerte seg bedre framover da han sendte Asbjørn L. Larsen i gjennom bare minuttet etterpå, men avslutningen endte i stanga via en Ålgårdspiller. Det var nå Eiger for alle penga og Hans Marius Slettebø sendte Eiger opp i 1-0 da han utnyttet et nølende borteforsvar og hamret ballen i nota etter 19 spilte minutter. 2-0 kom ikke lenge etterpå etter en fin opprulling på venstresiden. Morten Nodland slo inn og etter litt om og men fikk Stian Sleveland tak i ballen og knallet den utagbart i mål. 3-0 BURDE det stått i neste angrep etter strålende spill av herrene Slettebø, Sleveland og Sigmund Hunnestad, men dessverre endte sistnevntes avslutning rett på keeper. Eiger tok etter hvert foten noe av gasspedalen - uten at bortelaget var i nærheten av å skape farligheter. Omgangens beste mulighet, scoringene inkludert, tilfalt Hans Marius Slettebø med i underkant av 10 minutter igjen til pause. En nydelig bakromsball sendte ham helt alene igjennom, men i stedet for å runde keeper avsluttet han rett i brystet på gjestenes sisteskanse.

Et dårlig touch hindret Stian Sleveland i å øke til 3-0 bare minutter inn i andre omgang da han var på vei alene i gjennom. Ålgård gikk rett i angrep og fikk frispark i farlig posisjon. Sarunas Kilijonas i Eigers mål kontrollerte imidlertid det lave skuddet utenfor. Gjestene hang også bedre med spillemessig i andre omgang, dog uten å sette Eigerforsvaret på alt for store prøver. Likevel var det nok mange som satte pris på 3-0 målet som kom etter en glimrende prestasjon av Sigmund Hunnestad da han tråklet seg forbi alt og alle og avsluttet med en suser med venstrefoten. Ålgårds beste mulighet kom da dommer Røyland (!) brøt et Eigerangrep med mye folk på vei fram. Ålgård kom plutselig med mye folk mot en tynt besatt forsvarsfirer, men veteran Fredrik Andersen ryddet opp i siste liten. Vind var det fra før, så da regnet også meldte sin ankomst ble begge lags spill bare "så der". Eiger virket mest interessert i å bli ferdig med kampen, bortsett fra innbytterne. Sander Haugstad kom umiddelbart til en stor sjanse da han kom inn og hadde nesten satt inn 4-0 da han utnyttet nøling bak hos Ålgård. Kjetil Vigrestad var også frisk og hadde nær kronet innhoppet med scoring, men igjen kom Ålgårdkeeperen seirende ut av duellen. Sander Haugstad var igjen nære på da han løp fra Ålgårdforsvaret med i underkant av ti minutter igjen, men skrått på mål var han litt for uegoistisk og forsøkte pasning i stedet for avslutning. Renè Helvig avsluttet "sjanseballet" på typisk vis bare minuttet før full tid. Etter å forsert seg forbi 3-4 Ålgårdspillere dro han til med høyra - bare for å konstatere at nok en gang endte avslutningen rett på keeper.

Ole Asbjørn Liland ble fortjent kåret til dagens Eigerspiller.

I og med at Nærbø tapte mot Varhaug, er det nå Riska som er nærmest Eiger på tabellen. Fem poeng er avstanden ned til Riska med fire kamper igjen. 

Eiger startet med følgende 11:

Sarunas Kilijonas
Asbjørn Larshus Larsen
Fredrik Andersen
Glenn Strømstad
Morten Nodland
Matias L. Løyning
Ole Asbjørn Liland
Chris André Jensen Refsland
Sigmund Stapnes Hunnestad
Hans Marius Aakre Slettebø
Stian Sleveland

Benyttede innbyttere:
Kjetil Vigrestad
Sander Haugstad
Renè Helvig

Et snodig referat fra kampen finner du på Ålgårds hjemmeside

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn