Maktdemonstrasjon i Hålå

Eiger spilte en knakende god kamp og vant 5-1 da Vigrestad gjestet Hålå fredag etter at stillingen ved pause var 3-1. Seieren var definitivt i det minste laget og de røde og blå burde scoret tosifret. Likevel, innsatsen og viljen samtlige spillere la for dagen denne fredagskvelden, er det en stund siden vi har sett.
I generalprøven før sesongstart i opprykksesongen 2009, møtte Eiger Vigrestad i Hålå. 12-0 ble sluttresultatet den gang. I fredagens oppgjør i Hålå var det ikke en kjeft som kunne sagt noe om det resultatet hadde blitt gjenskapt. Så overlegne var nemlig Eiger, både i spill, innsats og ikke minst i sjansestatistikken.
På tross av sløsing med sjansene var det en godt fornøyd trener i Rune Johansson som tuslet i garderoben etter kampslutt. Spillerne responderte bra på kampplanen og slo også knallhardt tilbake etter det flaue tapet mot Sokndal i Rogalandscupen mandag.

Eiger satte standarden allerede fra start av og anført av Stian Sleveland og Hans Marius Slettebø rullet Eiger opp det ene angrepet etter det andre. Allerede etter ti minutter hadde både Simon Øvrevik, Ole Asbjørn Liland og Stian Sleveland notert seg for relativt gode målsjanser. Vigrestad som omtrent ble beleiret på egen banehalvdel i starten, kom til en brukbar mulighet med avslutning over i det klokka rundet 11 minutter. Like før 20 minutter var spilt startet 6 magiske Eigerminutter anført av Hans Marius Slettebø.
19 minutt: Mønsterkontring av Eiger. Sigmund Hunnestad slår Hans Marius Slettebø gjennom. han runder keeper og triller ballen i tomt mål til 1-0 ledelse.
21 minutt: Hans Marius Slettebø skyter noe overraskende fra rundt 18 meter og ballen sniker seg inn i hjørnet. 2-0.
23 minutt: Asbjørn Larshus Larsen får skikkelig bra treff fra rundt 20 meter. Ballen daler tilsynelatende over keeper, men denne får i siste liten en fing på ballen og fister den over via tverrliggeren
25 minutt: Simon Øvrevik slår Hans Marius nydelig igjennom og «Pokey» scorer sitt tredje og får dermed sitt hat trick.
Like før halvtimen spilt burde Hans Marius Slettebø scoret enda et mål etter et nydelig innlegg fra Asbjørn Larshus Larsen, men forsøket endte resultatløst. I stedet skulle gjestene fra jæren redusere på straffe bare minutter etterpå. En «aktiv Eigerarm» i eget felt forårsaket 11 meteren som ble satt sikkert i mål. Eiger slakket noe av på gasspedalen inn mot pause selv om en kanonade i etterkant av en corner kunne gitt uttelling drøye fem miutter før pause. Og like før dommeren blåste av for pause sørget en kjemperedning fra Vigrestads keeper for at Ole Asbjørn Lilands gode skudd ikke endte i nota.

Stian Sleveland gjorde en meget god første omgang og var høyt og lavt.

Eiger gikk knallhardt ut også i omgang to og hadde ingen intensjoner om å gi Vigrestad et snev av håp om å få med seg noe fra Hålå denne gang. Likevel ble det bare med nestensjanser helt til drøye ti minutter av omgangen. Et flott frispark inn i feltet signert Asbjørn Larshus Larsen headet Fredrik Andersen kontant i mål til 4-1 – på typisk Fredrik-vis. Dette har vi sett før – mange ganger. Bare minutter etterpå slo Chris Refsland en nesten identisk ball inn i Vigrestad-feltet fra motsatt side. Dessverre traff ikke Simen Sæstad like bra og gigantsjansen endte med utspill fra mål. Eiger dominerte nå totalt og etter 68 minutter ble man vitne til årets mål i Hålå. Chris Refsland slo perfekt inn og Sigmund Hunnestads avslutning på volley fra nesten liggende posisjon var magisk og rett og slett en nytelse å se. Samtidig gikk startskuddet for en massiv Eiger-sluttspurt som kunne og burde gitt ytterligere tellende resultat. Rune Johansson gjorde regelmessig bytter og fikk brukt det meste av den tilgjengelige troppen. Men uansett hvem som til enhver tid var på banen – alle leverte, først og fremst i form av en forbilledlig innsats og vilje. En av innbytterne, Torgny Torgersen kom inn til sin 200 kamp for Eigers a-lag. Jubileet ble markert med scoring, men dessverre ble målet annullert for en eller annen forseelse. Frem mot full tid var Eiger nå konstant i angrep. Matias Løyning, Hans Marius Slettebø, Asbjørn Larshus Larsen hadde alle mer eller mindre gigantiske sjanser til å øke Eigers ledelse. I tillegg ble Eiger snytt for et soleklart frispark rundt 16 meter streken i hektiske sluttminutter av kampens ellers så solide dommer.
Kampen endte 5-1 etter en kamp der spillerne først og fremst hadde viljen og innsatsen på plass. Det var 90 kjekke minutter de drøyt 120 tilskuerne ble vitne til og Eiger befestet sin posisjon på toppen av tabellen.

Eiger startet med følgende 11:
Sarunas Kilijonas, Asbjørn L. Larsen, Fredrik Andersen, Simen Sæstad, Chris Andrè Jensen Refsland, Sigmund S. Hunnestad, Ole Asbjørn Liland, Stefan Ghilom, Simon Øvrevik, Stian Sleveland, Hans Marius Slettebø

Benyttede innbyttere:
Matias L. Løyning, Sander Haugstad, Torgny Torgersen og Kjetil Vigrestad

Få løp flere meter enn Ole Asbjørn Liland i oppgjøret mot Vigrestad. Han gjorde en solid kamp.

Kampfakta:
1-0 (19 min) Hans Marius Slettebø
2-0 (21 min) Hans Marius Slettebø
3-0 (25 min) Hans Marius Slettebø
3-1 (34 min) straffe
4-1 (56 min) Fredrik Andersen
5-1 (68 min) Sigmund S. Hunnestad
Gult kort: Stefan Ghilom
Tilskuere: ca 120

Tabellen finner du her

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn