Tap for overmakten

Eiger tapte lørdagens oppgjør mot Jerv med 0-2 i Hålå lørdag etter 0-0 ved pause. De drøyt 130 tilskuerne fikk se et Eigerlag som jobbet som gale - uten å skape de helt store sjansene. Oppgjøret som sådan var også relativt sjansefattig og de nærmest opprykksklare gjestene ble til tider frustrerte over et hardtarbeidende hjemmelag. Jerv hadde likevel de nødvendige kvalitetene som vippet kampen i deres favør.

Eiger kom bra i gang selv om gjestene fikk trille endel ball på egen banehalvdel innledningsvis. Men når Eigerspillerne fikk tak i ballen var det full fart fremover og både duoen Asbjørn Larshus Larsen og Simon Øvrevik på høyresiden og Morten Nodland og Eirik Gohn på venstresiden skapte sjanser og nestensjanser etter aggressivt spill. Først etter over halvtimen spilt skapte gjestene noe da de med noen minutters mellomrom avsluttet utenfor og via solide Sarunas Kilijonas til corner. Eiger burde muligens hatt straffe drøye fem minutter før pause da en Jervspiller regelrett dyttet bort Eimantas Marozas i det han skulle motta ballen, men dommeren vinket det hele videre. Mot slutten av omgangen kom gjestene på enda et par visitter foran Eigers mål men oppofrende forsvarsspill forhindret et surt baklengsmål like før hvilen. Lagene gikk til pause med 0-0 uten at det var så mye å si på det - spill og sjanser tatt i betraktning.

I andre omgang skrudde Jerv opp tempoet et hakk men Eiger holdt stand selv om det kunne gått galt da Eiger forærte gjestene ballen like utenfor 5 meteren etter 53 minutter. Avslutningen gikk heldigvis over mål. Men det handlet stadig mer om Jerv og det var nok ikke helt urettferdig at gjestene skulle ta ledelsen omtrent da omgangen var halvspilt. Måten målet kom på var desto mer diskutabel og Eigerkeeper Sarunas Kilijonas var i harnisk over å ikke få frispark i situasjonen før målet kom. Han hadde nok et poeng, men fra 5 meter og etter litt klabb og babb i feltet satte uansett gjestene inn ledermålet. Nok en gang måtte Eiger jage utlikning og det ble satset offensivt mot slutten - uten at de helt store sjansene ble skapt. I stedet doblet sørlendingene ledelsen like før slutt da en Jervspiller fullstendig umarkert fikk styre inn 2-0. Dermed måtte Eiger nok en gang tusle av banen med 0 poeng. 

Selv om det nå ser mørkt ut med tanke på fortsatt eksistens i 3 divisjon var det mye positivt å ta med seg fra kampen mot topplaget. Både trenerteam og spillere skal ha skryt for innsats, vilje og engasjement. Med samme inngang til sesongens resterende kamper kan det bli noen gode opplevelser på tampen av sesongen.

Tom Østebrød skuffet ellers ikke de fremmøtte da han delte ut blomster til Fredrik Andersen i Adams drakt. Fredrik spilte sin 521 kamp lørdag - en god del mer enn Tom hadde sett for seg da veddemålet om 500 kamper ble inngått i 2006. Tom Østebrød gjorde sin entre med håndkle rundt livet og blomster i hånden. Da overrekkelsen var ferdig mistet han håndkleet i bakken - nok til å sørge for munter og god stemning like før avspark. Og på facebook gikk Tom ut med følgende melding etter kampen: "Godt med det som er gjort. Har gjort det jeg lovet en lagkompis for 6-7 år siden. Hedersmenn som han fortjener det de blir lovet, dermed måtte jeg bare gjøre det".

Les mer om kampen:

Agderposten

Kampfakta

Dalane Tidende

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn