Eigertap på overtid

Eiger-Start2 august 2013Eiger tapte høstsesongens første kamp da Start 2 scoret seiersmålet like før dommeren blåste for full tid i Hålå mandag. Eiger ledet imidlertid 1-0 ved pause.
Det var også Eiger som kom best i gang og allerede etter 3 minutter skulle de røde og blå ta ledelsen etter et klasseangrep. Chris Andrè Jensen Refsland, som forøvrig ble kåret til dagens Eigerspiller - forserte på høyresiden og slo et perfekt innlegg bak gjestenes forsvar. Inne foran mål kom Hans Marius Slettebø i hundre og hamret ballen i mål på vakkert vis. Utover i omgangen overtok Start 2 stadig mer av banespillet, men et solid Eigerforsvar sørget for at sørlendingene ble tvunget til avslutninger fra langt hold. Drøye kvarteret var spilt da Eiger igjen yppet seg foran gjestenes mål. En god og heldig Sigmund Hunnestad fikk tråklet seg forbi 3-4 Startspillere, men avslutningen var ikke like god og endte utenfor. Kampbildet viste imidlertid et Start med mye ballinnehav, mens Eiger lå kompakt - klar til å angripe så snart Start gjorde feil. Debutant i 3 divisjon - dommer Lukasz Olszewski gjorde mye rart underveis, men den største tabben kom like før 40 minutter var spilt. Fredrik Andersen gikk opp for å heade. En Startspiller rygget rett inn i Eigers kaptein og man ventet et Eigerfrispark. Til alles overraskelse plukket han opp det røde kortet og viste Fredrik ut. En horribel avgjørelse som selv enkelte Startspillere ristet på hodet av. To minutter senere var en Startspiller litt for het i hodet og gikk farlig inn i en duell med Glenn Strømstad. Med gult kort fra før ble det dermed et nytt rødt kort og lagene var dermed 10 mot 10. Lagene gikk til pause med 1-0 ledelse til Eiger.

Kampbildet fra første omgang fortsatte også i starten av andre. Start førte kampen spillemessig - dog uten å skape allverden, i hvert fall på egen hånd. Eigers sisteskanse Sarunas Kilijonas klarte på klønete vis å forære en Startspiller ballen. Heldigvis endte avslutningen i tverrliggeren. Men etter 54 minutter skulle likevel Start utlikne, fortjent nok. Men en svak igangsetting av Sarunas var innledningen. Ballen som skulle til Morten Nodland ble for lang og med Morten ute av posisjon fikk Start fritt spillerom på høyresiden etter et kjapt tatt kast. Det påfølgende innlegget var perfekt og en Startspiller kunne uhindret sette ballen i mål utenfor Sarunas Kilijonas rekkevidde. Start kjørte på videre med høyt balltempo og med et kollektivt press man sjelden ser i Hålå. Men med over halvspilt omgang kom Eiger mer med igjen. Innsatsen var upåklagelig og både Hans Marius Slettebø og Eivind Blakstad kom til sjanser av den brukbare sorten. "Pokey" var ved flere anledninger svært nære å komme seg forbi et solid Startforsvar. "Blakken" fikk også noen skuddmuligheter vi har sett ham score på før. Eiger øynet sjansen til å avgjøre og trener Rune Johansson manet sine disipler til å kjøre på mot slutten. Et frispark på overtid var en god sjanse og Eiger sendte frem sine mest hodesterke spillere. Eivind Blakstads frispark endte imidlertid i klypene på Starts keeper som satte hurtig i gang. Verken Morten Nodland eller Chris Andrè Jensen Refsland klarte klarere og det hele endte med en Startavslutning via et Eigerbein i mål. Etter avspark blåste dommeren av kampen og et surt tap var et faktum.

Kampen gav ellers gledelige gjensyn med både Asbjørn Larshus Larsen og Torstein Myklebust som begge kom innpå i løpet av andre omgang. Gledelig var også publikumsframmøtet. Drøye 220 tilskuere måtte gå skuffet hjem, men fikk i hvert fall se Eigerspillere som gav alt selv om personlige feil til slutt gjorde at poengene ble med bussen til Kristiansand.

Eiger-Start 2 5 august 2013

Eiger startet med følgende elleve:
Sarunas Kilijonas, Chris Andrè Jensen Refsland, Fredrik Andersen, Glenn Strømstad, Morten Nodland, William Meyer, Ole Asbjørn Liland, Eivind Blakstad, Martin Tønnessen, Sigmund S. Hunnestad, Hans Marius Slettebø.

Benyttede innbyttere:
Asbjørn Larshus Larsen, Torstein Myklebust, Matias L. Løyning

Se hva andre skriver om kampen:
Kamprapport
Start
Dalane Tidende

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn