Oppsummering så langt

Eiger har gjort en grei figur i 3 divisjon så langt. Etter at Rune Johansson tok over stafettpinnen etter Øyvind Skadberg ble spillerne og trenerteamet enige om at en målsetning for sesongen skulle være en topp 6 plassering. Per i dag ligger Eiger på 8 plass med to poeng opp til målet. Med tanke på at de røde og blå har spilt 7 bortekamper og bare 4 hjemmekamper så langt, ser det utvilsomt lovende ut i forhold til å nå denne målsetningen.

I fotball er det ofte små marginer som avgjør kamper og ingen skal beskylde Eiger for å ha hatt disse med seg til nå. Vi tipper at både trenere og spillere gjerne skulle hatt to færre scoringer på Kristiansand stadion sist helg i bytte mot f.eks en scoring i Flekkefjord eller hjemme mot Klepp.

Det har også vært noe utskiftning i troppen underveis. Det er ikke uvanlig selv om tilvekst av gode spillere som Sigmund Hunnestad, Chris Andre Jensen Refsland, Richard L. Arntsen, William Meyer og Harald Aase har kommet godt med og de har alle glidd fint inn i gruppa. Når Eiger gjenopptar treningen etter ferien er også Torstein Myklebust på plass og hvis han kommer opp på det nivået vi vet han har inne, er også det snakk om en svært god forsterkning.
Flere av juniorene har også tatt store steg og trener Johansson har til nå ikke vært nevneverdig bekymret for å gi disse unge spillerne sjansen. 

Skadesituasjonen har vært eksepsjonell med flere langtidsskadde enn vi kan huske fra tidligere år. Roger Erlandsen, Vytautas Birskys, Kjetil Refsland, Rolandas Budrys, Asbjørn Larshus Larsen, Paulius Vaikasas, Rune Johansson og Kristian Årstad Skogen har/er alle vært ute i lange tider - noen med virkelig alvorlige skader. Rune og Kristian har begge måttet gi opp a-lags karrieren, mens Paulius Vaikasas ødela omtrent alt som ødelegges kunne i et kne på trening like etter hjemkomst fra treningsleiren i Tyrkia i starten av april. Kjetil Refsland og Asbjørn Larshus Larsen har kun spilt hhv 5 og 3 kamper i år men er trolig tilbake for fullt når Eiger gjenopptar treningen etter ferien.

Eiger har spilt 23 kamper til nå i 2013, 12 treningskamper og 11 seriekamper. I tillegg kommer NM kvaliken mot Madla.
Fredrik Andersen har som de fleste har fått med seg passert 500 spilte kamper - nå med god margin. Da Andersen tuslet av banen etter 5-1 seieren mot Donn forrige lørdag var det etter å ha spilt sin 514 kamp i Eigertrøya. Fredrik har scoret 3 mål i år og i målstatistikken har han nå passert Asle Sunde og er nummer 3 med totalt 123 scoringer. Foran seg har han bare Hans Kristian Mong (158) og Birger Arnestad (212)
Glenn Strømstad (100), Hans Marius Slettebø (200) og Eivind Blakstad (300) er de andre som har passert rundt antall kamper til nå.

Hans Marius har scoret tilsammen 5 mål og på Eigers adelskalender bringer det ham opp på totalt 108 scoringer. Da har han bare Kjell Garpestad jr (109), Asle Sunde (122) og de tre tidligere nevnte, Fredrik Andersen, Hans Kristian Mong og Birger Arnestad foran seg på denne statistikken. "Pokey" har et snitt på 0,52 mål pr kamp. Det er svært nær tidenes toppscorer i Eiger, Birger Arnestad som har 0,54 i snitt.
Eimantas Marozas har scoret 27 mål på de 23 kampene han har vært involvert i så langt. Med et snitt på 1,17 mål pr kamp overgår han faktisk Bengt Sæternes som i 1995 scoret 46 mål på 40 kamper - noe som gav et snitt på 1,15.

Statistikk etter endt vårsesong 2013:

NAVN KAMPER MÅL ASSIST (KUN SERIE) GULE KORT
EIMANTAS MAROZAS 23 27 1 3
FREDRIK ANDERSEN 22 3   1
MARTIN TØNNESEN 21 4 4 1
SARUNAS KILIJONAS 20      
GLENN STRØMSTAD 20     1
HANS MARIUS SLETTEBØ 20 5 2 3
MORTEN NODLAND 19   1 2
EIVIND BLAKSTAD 19 1   1
OLE ASBJØRN LILAND 18   4 1
MATIAS L. LEIDLAND 17 1 1 3
VYTAUTAS BIRSKYS 16 3    
STEFAN GHILOM 16      
KJETIL VIGRESTAD 15      
ROLANDAS BUDRYS 13     1
PAULIUS VAIKASAS 12      
SIMON ØVREVIK 11 2   1
SIGMUND STAPNES HUNNESTAD 9 1   1
OLAV OMLID 8      
KJETIL REFSLAND 5      
RENE HELVIG 4      
PER SIGURD SKADBERG 4      
TORGNY TORGERSEN 4      
ASBJØRN L.LARSEN 3      
SIMEN SÆSTAD 3      
CHRIS ANDRE JENSEN REFSLAND 3      
WILLIAM MEYER 3   1 1
TORE N.HOVLAND 2 2    
JONAS HAVSØ 2      
WILLIAM REFSLAND 2      
ANDERS NERGÅRD 2      
ALLAN RASMUSSEN 2 1    
RUNE JOHANSON 1      
ROGER ERLANDSEN 1      
KRISTIAN AARSTAD SKOGEN 1      
OLE ANDREAS STOREBØ 1      
THOMAS SOLDAL 1      
RICHARD ARNTSEN 1      EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn