Banket serielederen

LIVSFARLIG DUO: Debutant Aleksander Kjellmann (midten) og Øyvind Garpestad bidro med to mål hver mot serieleder Riska da laget vant 6-3.
Aleksander Kjellmanns første scoringer for Eigers a-lag kom på et svært viktig tidspunkt og var nok til at laget gikk til pause med ledelse over serieleder Riska. I første omgang så Hommersåk-laget ut til å være preget av kampen, og Eiger kjørte over dem i store deler av omgangen.
I andre omgang ble det målfest, men Eiger var best i alt og stakk av med tre svært velfortjente poeng – og viser at de kan hamle opp mot de aller beste lagene.

Scoringer av debutanten

Det var en fartsfylt start på oppgjøret mellom Eiger og topplaget Riska i Hålå fredag kveld. Begge lag gikk ut i et forrykende tempo og ønsket å få kampen i sitt spor.
Etter 4 minutter satt kveldens første for hjemmelaget da Øyvind Garpestad fikk tatt ned et oppspill, før han slapp den til nysigneringen, Aleksander Kjellmann, som dunket til fra om lag 20 meter med venstre foten – utagbart for Jonathan Gabrielsen i Riska-buret.
Seks minutter senere var Kjellmann igjen frempå og satte inn en fortjent 2-0 ledelse til Eiger med nok et velplassert skudd fra langt hold. Scoringen oppsto da Even Myklebust brøt en svak pasning fra Riskas høyreback og sendte den til Elion Shatri. Shatri rundet noen motstandere før ballen havnet hos Kjellmann som ikke viste nåde da han smalt inn sin andre scoring i debuten med høyrefoten.
FRISK: Aleksander Kjellmann startet sin Eiger karriere med to fulltreffere i løpet av ti minutter.
Etter scoringene til Kjellmann fortsatte Eiger å ha initiativet og kontroll i kampen, men ved et par anledninger var bortelaget farlig frempå – da de straffet Eiger på overganger.
Tre minutter før pause satte Riska inn en redusering da Eigers forsvarsspillere glapp i markeringen på dødball. Frisparket som ble slått inn fra venstre havnet på bakre stolpe, og en Riskaspiller fikk gå uhindret opp å heade mot mål. I situasjonen etterpå var gjestenes storscorer Vetle Myhre rett plassert å satte inn 2-1 med et knallhardt skudd i nettaket.
Eiger var det førende laget i første omgang, med Elion Shatri og Kenneth Grande i hovedrollene. Fra deres posisjoner dikterte de tempoet, og hadde flere gode involveringer i kampens første omgang. Øyvind Garpestad spilte også svært bra, og var meget god til å ta ned ballen og sette opp lagkamerater i gode posisjoner.

Målfest

Med en uheldig baklengs kort tid før pause, roet Øyvind Garpestad ned de fremmøtte da han satte inn 3-1 for Eiger etter 49 minutter.
Målet kom da Garpestad mottok en lang ball fra Jan Terje Søyland, og løp seg fri i bakrommet mellom Hinnas høyreback og midtstopper. Garpestad gjorde ingen feil, og satte inn sin første scoring for kvelden da han trillet ballen kontrollert i garnet – til stor jubel på tribunen.
Som om det ikke var nok, satte Kenneth Grande inn 4-1 før jubelen hadde lagt seg da han satte et frispark i mål fra rundt 20 meter tre minutter senere. Skuddet til Grande traff den oppstilte Riska-muren, og ballen fikk en retningsforandring som forstyrret keeperen såpass mye at han ikke kom på rett fot og i posisjon til å avverge Grandes forsøk.
Etter 58 minutter ble det nye jubelscener i Hålå da Øyvind Garpestad fikk æren av å avslutte et lekkert Eiger-angrep etter flere trekk i laget. Det var Kjellmann som først fikk ballen innenfor gjestenes 16-meter, men uselvisk dyttet debutanten ballen over til bedre plasserte Garpestad som dunket ballen opp i nettaket.
Utover omgangen tok Riska tilbake initiativet i kampen, og spilte Eiger lave ved en rekke anledninger. Ofte kom de til gode innleggs muligheter, men dagens Eigerforsvar gjorde en strålende jobb og ryddet opp ved flere anledninger det så farlig ut.
Etter 66 minutter satte Sebastian Lorentzen inn en redusering for Riska, før Håvard Kristoffersen også tegnet seg på scoringslisten med sin fulltreffer i det 82. minutt. Alle Riskas scoringer kom etter spillere fikk stå umarkert på innlegg.
Scoringene kom, dessverre for Riska, for sent for å skape en reell trussel for Eiger seier, og da innbytter Matias Leidland satte inn kveldens siste – og Eigers sjette to minutter senere, var all tvil borte.

God innsats

Et solid og hardtarbeidende kollektiv mikset med gode ferdigheter fra enkeltspillere sørget for at poengene ble igjen i Hålå da den solide dommeren, Runar Andersen, blåste av oppgjøret.
Nyervervelsen Kjellmann leverte varene svært bra i sin debut, og kan vise seg å bli et spennende tilskudd i en allerede sterk a-lagstropp utover høsten.
Øyvind Garpestad gjorde en meget god kamp og ble fortjent ble kåret til dagens Eiger-spiller. Garpestad bidro gjennom kampen med to målgivende og to scoringer, og troner nå øverst som lagets toppscorer med 13 mål på sine 15 seriekamper.
GARP: Øyvind Garpestad fikk og gav mye juling i toppkampen i Hålå. Garpestad kom ut av oppgjøret med to målgivende og to scoringer - og ble fortjent kåret til dagens Eiger-spiller.

KAMPFAKTA

4 divisjon, avdeling 1. – 17. serierunde
Eiger – Riska 6-3 (2-1)
Tilskuere: 200
Målscorere: Aleksander Kjellmann (4,10), Vetle Myhre (42), Øyvind Garpestad (49), Kenneth Grande (52), Øyvind Garpestad (58), Knut Haugland (66), Håvard Kristoffersen (82), Matias Leidland (84).
Dommer: Runar Andersen (Klepp IL)
Eiger: Simen Håland – Even Myklebust, Jan Terje Søyland, Alexander Svanes, Stefan Ghilom – Elion Shatri, Kenneth Grande, Jostein Salvesen, Sindre Håland – Aleksander Kjellmann, Øyvind Garpestad
Benyttede innbyttere: Kjetil Vigrestad, Sondre Tveit, Fabian Fluge, Petter Johansen Skadberg, Bjørn Sæternes Stapnes, Matias Leidland.
Bøgh Hafsø Banen, 02.09.22