Syvende strake hjemmeseie

SJELDEN: Jostein Salvesen (t.h) scoret kampens første mål. Det var midtbanespillerens første for sesongen.
Eiger gjorde en ny god figur på hjemmebane og slo SIF i fredagens oppgjør i Hålå. Spesielt i første omgang imponerte de røde og blå med masse bra spill offensivt, bra tempo på ball og angrep med dobling på kant. Det var bare litt utur som gjorde at Eiger ikke ledet med mer enn to før halvtidshvilen - og bakover på banen hadde man full kontroll.
Kampen var ikke mer enn fem minutter gammel før evigunge Jostein Salvesen fikk fulltreff. Salvesen er ingen notorisk målscorer, men her fikk han vist gode avslutteregenskaper med en kanon klin ned i venstre hjørne.
Til tross av en rekke sjanser og nestensjanser, måtte man vente helt til to minutter før pause før mål nummer to kom. Debutant Sindre Håland som hadde vist gode takter hele omgangen fikk æren av å doble ledelsen.

Slurvete pasninger og feilvalg

De siste 45 ble aldri like bra. En del slurvete pasninger og feilvalg preget Eigers spill. Riktignok hadde hjemmelaget fortsatt kampen i sin hule hånd, men gjestene fikk yppet seg i litt større grad enn i første omgang. Eiger hadde imidlertid sjanser nok til både et, to og tre mål utenom de som kom, men tildels store sjanser ble skuslet vekk.
Publikum hadde såvidt fått inntatt setene igjen etter pausen før Eiger gikk opp i 3-0 etter et praktangrep. Elion Shatri kom seg rundt på kant og fikk slått hardt inn foran mål. Der kom Sindre Håland i 100 og kunne bare styre ballen i nettet.
Det lugget likevel mer allerede fra start i andre omgang. Det var fortsatt masse innsats og gjenvinninger, men litt for ofte ble gode initiativ avløst av enkle pasningsfeil.
Gjestene var ikke mer uhøflige enn at de takket for invitasjonen til å være med i kampen og fikk en helt unødvendig redusering etter snaut halvspilt andre omgang.
Eiger produserte likevel sjanser som både kunne og burde gitt uttelling. Spesielt Bjørn S. Stapnes som virket pigg denne fredagskvelden, hadde et par store muligheter.
Det ble imidlertid Øyvind Garpestad som skulle få sette punktum med en goalgetterscoring syv minutter før full tid.

Jubilant og debutant

Denis Nadarevic spilte sin kamp nr. 100 for Eiger. Han skulle nok likt å holdt nullen i jubileumskampen, men kroaten har likevel hatt en god karriere i Eiger fra han kom foran 2018 sesongen og frem til nå.
Jonas Skulstad var en gigant på midtbanen og ble kåret til dagens Eigerspiller.
Og Sindre Håland da..... To mål og to assist i debuten lar seg absolutt høre. Det går lenge mellom hver gang vi hører om slike debuter. Imponerende!
DEBUTANT: Debutant Sindre Håland imponerte stort i sin debut da han scoret to ganger og hadde to målgivende pasninger.

KAMPFAKTA:

Eiger - SIF 4-1 (2-0)
15. serierunde, Bøgh Hafsø banen
Dommer: Kaspar Austad Kummeneje (Flatås Idrettslag)
Gule kort: Sander Haugstad
Eigers lag: Denis Nadarevic - Even Utheim-Myklebust, Jan Terje Søyland, Sander Haugstad, Alexander Barstad Svanes, Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Kvernes Salvesen, Sindre Håland, Jonas Skulstad, Elion Shatri, Øyvind Garpestad
Benyttede innbyttere: Simen Håland, Thomas Andreassen, Stefan Ghilom, Petter Johansen Skadberg, Mathias Storm Henriksen, Hans Marius Slettebø og Fabian Fluge
Tilskuere: 125