Klar for sesongens første bortekamp. Møter SIF i kveld

Vårt a-lag spiller i kveld bortekamp mot Stavanger på Siffen kunstgress, med avspark 18.30.

Trener Stian Hunnestad melder at laget er klare til kamp og at han har en skadefri tropp tilgjengelig når laget setter kursen nordover.

Treneren har troen på seier:

Hunnestad har registrert at Stavanger gikk på èt tap i første serierunde, men forventer å møte et heltent SIF-lag når lagene barker sammen til årets andre seriekamp.
– Jeg har fått med meg de gikk på en kjempe smell i første serierunde med 5-0 borte mot Riska. Det blir et spennende oppgjør mot et lag som sikkert er motiverte for å reise kjerringa etter et sviende tap. Vi håper at vi kan fortsette i samme spor som mot Hana, der spesielt andre omgangen var veldig bra, forteller Eigertreneren.
Hunnestad forteller at det er lite skader i troppen, og fra forrige kamps startellever, er det bare Hans Marius Slettebø som er utilgjengelig grunnet reise.
– Hva forventer du av dagens motstander?
– Jeg forventer som sagt at det er et lag som er ute etter å revansjere forrige helgs dårlige resultat, og jeg har registrert at de har fått inn en ny trener, lokalfotballegenden Richard Enge. Det er vanskelig å vite hva som møter oss, men vi er nødt til å være på og ikke gi fra oss initiativet. Jeg ønsker at vi skal styre kamper, men under forrige kamp mot Hana mistet vi litt momentum i første omgang.

Midt på tabellen

SIF er en tradisjonsrik klubb som hadde sin storhetstid i 2009. SIF rykket ned til 5. divisjon i 2002, men etter det begynte en opptur som varte frem til 2009. I 2003 rykket de opp til 4. divisjon, mens de året etter rykket videre opp til 3.divisjon året etter. Det hele kulminerte i spill 1. divisjon (Adeccoligaen) i 2009. Dessverre var ikke klubben klar for dette, hverken sportslig, økonomisk eller administrativt og endte opp med en stor gjeld og nedrykk allerede samme år.
«Byens elite, de sorte og hvite» var i 2018 svært nær nedrykk fra 5. divisjon, men klarte året etter å rykke opp til 4.divisjon. Her leverte de en middels sesong og endte på 11. plass i 2021.
Laget har i vinter signert en spillere med bra nivå. Forsvarskjempen Sveinung Selås er tilbake i SIF, der han tidligere har spilt 2.divisjonsfotball, etter opphold i Hinna Det er knyttet store forventninger til Emil Randulff som i sin tid var en meget lovende midtstopper, og har et stort antall kamper for Vidar i PostNord-ligaen, samt to u-landslagskamper tilbake i 2012.
SIF har en rekke gode spillere i stallen, og kort kan Jørgen Hellands 17 mål i opprykkssesongen nevnes, mens keeper David Ckokeli-Losnegård tidligere var regnet som en svært habil burvokter.

Avspark om:

Days