Kjempet seg til 3 poeng i middels forestilling

Det var store forventninger til fredagens kamp hjemme mot Vaulen. Bortelaget kom til kampen med fattige 1 poeng så langt i sesongen, men det stoppet ikke dem fra å gi Eiger en skikkelig kamp om poengene.

Hjemmelaget åpnet som ventet friskt, og satte trykk på gjestene fra første spark på ballen. Sjansene kom på løpende bånd, med skudd både i tverrleggeren, stanga og en ball i nettet fra Pokey som feilaktig ble avblåst for offside. Men det virket allikevel som noe manglet utpå banen. Tempoet på ball var ikke spesielt høyt, ei heller viljen til å ta dueller i møte med fysisk tøffe Vaulen spillere. Og da blir man ofte straffet, noe Eiger også gjorde da Vaulen kjempet seg fremover og satte ballen i mål til ledelse 0-1 da det var spilt 16 min.

Etter scoringen fortsatte Eiger å dominere banespillet, men Vaulen var ei heller ufarlige. Bare en kanonredning fra Denis Nadarevic hindret Vaulen i å gå opp til 0-2 midtveis i omgangen. Derfra og ut omgangen var kampbildet ganske likt, og Eiger spillerene fikk ikke ting til å stemme. Dermed gikk lagene til pause på 0-1. Trener Hunnestad hadde dette å si om 1 omgang: «Jeg kunne se allerede fra start at vi ikke var der vi ønsker å være. Spillerne var slakke i presset, touchene satt ikke og vi manglet den innsatsen og viljen som vi har vist i de tre foregående kampene. Selv om flere av spillerne fortsatt sliter med sykdom så var det som ble vist før pause langt ifra godt nok.»

Noen alvorsord senere, kom guttene ut med ny giv til 2 omgang. Flere spillere ble satt i oppvarming, og på banen tok Kenneth Grande kommandoen på midtbanen. 10 minutter ut i omgangen, etter et vedvarende trykk fikk «lille Garpen» ballen fra innkast på venstre side. Den tok han fint med seg innover i banen, før han curlet ballen rundt keeper til utligning 1-1.
Da fikk de røde og blå skikkelig blod på tann, og fortsatte å trykke Vaulen bakover på banen. Knappe 10 minutter etter utligningen skulle kampen avgjøres. Kampens beste spiller Kenneth Grande fikk fatt på ballen fra en motstander, før han avanserte noen meter og plasserte ballen i kassen fra 20 meter. Flott prestasjon fra jærbuen!
Nå trodde de fleste at den berømte ketchup flaska skulle åpne seg, og med innbytter Perttamo også på banen kunne det se slik ut. Eiger skapte to farligheter på rappen, inkludert et nytt stolpeskudd. Men ballen fikk de ikke i mål. Dermed øynet Vaulen håp om poeng, og klarte å klore seg tilbake i kampen. En stor mulighet skulle de få, men godt forsvarsspill hindret utlikning.

En noe tam forestilling fra Eiger holdt allikevel til seier, og kampen endte til slutt 2-1. «Vi måtte ha noen alvorsord i pausen og heldigvis hever vi oss noen hakk som er akkurat nok til at vi får med oss 3 poeng. Det er tross alt det viktigste. Men prestasjonen i dag, totalt sett, er vi langt ifra fornøyd med» sier Hunnestad rett etter kampslutt.
Nå må team Hunnestad fokusere på å få spillere friske og klar for kamp igjen neste fredag. Da bærer det avgårde til et av rogalands flotteste idrettsanlegg, og kamp mot Nærbø. 9 poeng gjenstår å spille om i årets sesong, og Eiger må ha hvert eneste ett av de for å ha sjanse på en topp plassering. Innspurten blir spennende, så sett av neste fredag kl 19.00.

Kampfakta:

Menn 4 divisjon avdeling 1
05.11.21 kl 19.00 Hålå
Eiger - Vaulen (0-1) 2-1 Slutt

Mål: 0-1 (16), 1-1 Øyvind Garpestad (55), 2-1 Kenneth Grande (63)

Assist: Ingen

Dommer: Kjetil Nordmark - helt grei

Gule kort: Mathias Perttamo, 3 til Vaulen

Tilskuere: 150

Eigers lag:

Denis Nadarevic, Espen Rasmussen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Håvard Leidland, Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Elion Shatri, Øyvind Garpestad, Hans Marius Slettebø

Benyttede innbyttere:
Alexander Svanes, Mathias Perttamo, Thomas Hallan-Christensen, Fabian Fluge, Mathias Leidland Løyning (som kom inn til sin 200 kamp for Eiger)

Passerte 100 kamper i 2015. Matias Leidland Løyning

Matias L. Løyning jubilerte på fredag. Her fra da han rundet 100 kamper i 2015.

Skrevet av:
Stian Vigrestad