Heroisk innsats snudde den vonde trenden for Eiger!

Eiger tok fredag i mot Vardeneset til seriekamp bare få dager etter tapet for Sandnes Ulf. Med stort oppbud fra Stavanger Aftenblad, live sending av kampen med kommentatorer, og intervjuer fra indre bane var alt klart til en flott fotballkamp i Hålå. Og kampen svarte så absolutt til forventningene.
Det ble et meget hektisk første kvarter, og det startet allerede etter 8 minutter. Etter en corner fra Elion Shatri, skulle Vardeneset klarere ballen. Der var en kjapp Sander Haugstad, og ble meid ned til soleklar straffe for Eiger. Nevnte Elion Shatri stilte seg opp, men desverre satte han ballen i stolpen. Bare et lite minutt senere vant Eiger ballen høyt i banen, og etter innlegg fra høyre fikk Øyvind Garpestad tuppet ballen mot mål. På utrolig vis klarte en Vardeneset stopper å få ballen unna på streken.
Etter 12 spilte minutter skulle Vardeneset komme på en visitt, da Morten Eriksen ble tredd igjennom bak forsvaret. En uheldig Sondre Tveit la Eriksen i bakken, og som siste mann fikk han korrekt se det røde kortet. Det påfølgende frisparket reddet Denis Nadarevic fint.
Etter utvisningen fortsatte Eiger med veldig oppofrende spill, og styrte kampen med giftige kontringer. Elion Shatri var aktiv ute på sin kant, og halvveis ut i omgangen skulle det lykkes. Elion utfordret Vardeneset sin høyre bak, og med et utsøkt innlegg traff han «lille Garpen» som kunne sende Eiger i føringen med en flott heading.
Scoringen gav mer energi til de røde, og resten av omgangen fortsatte kampen i samme spor. Vardeneset hadde mest ball, mens Eiger alltid var på hugget i kontringsfasen. Lagene tuslet i garderoben på stillingen 1-0 til hjemmelaget.
Starten av 2 omgangen var ganske lik slik den første sluttet, og Eiger kunne notere seg for en stor sjanse i det 60 minutt som Perttamo avsluttet men en flott redning hindret scoring. Etterpå gikk kampen inn i en god Vardeneset periode, der Eiger virket å slite med å flytte beina. Bortelaget fikk først en scoring annulert for offside etter en kontring, før årets hardeste skudd i Hålå signert Vardenesets Kristian Ågesen Håvarstein smalt i tverrleggeren.
Da kampen nærmet seg slutten viste Eiger den kynismen og roen som skal til for å vinne jevne kamper, da de skaffet seg selv gunstige frispark og dødballer. Helt på tampen tok Elion Shatri med seg ballen ned mot hjørneflagget, og ble der i nesten 5 minutter. Til slutt gikk han lei, rundet backen og la en strøken ball inn i feltet til Perttamo som tuppet ballen enkelt i mål til stor jubel fra hjemmefansen! Dermed gjenstod det bare å spille ut de siste minuttene, og konstatere at kampen endte 2-0 til Eiger og nye 3 poeng i kassen.
En utrolig deilig revansje, og endelig fikk laget vist for alvor hva som bor i dem hvis de virkelig går inn for det. Fantastisk innsats av samtlige, og nå kan skuldrene senkes og etterhvert kan spillerene begynne å dreie tankene inn på en ny viktig kamp neste uke.

Kampfakta:
Menn 4 divisjon avdeling 1
08.10.21 kl 19.00
Eiger - Vardeneset (1-0) 2-0

Mål: 1-0 (27) Øyvind Garpestad, 2-0 (88) Mathias Perttamo
Assist: Elion Shatri x2

Dommer: Dawid Markussen - litt smårusk, men tett oppi de fleste situasjonene. Korrekt rødt kort til hjemmelaget

Gule kort: Jan Terje Søyland, 2 til Vardeneset
Rødt kort: Sondre Tveit (I det 12 minutt!!)

Tilskuere: 200

Eigers lag:

Denis Nadarevic
Stefan Ghilom, Sondre Tveit, Jan Terje Søyland, Sander Haugstad, Sverre Larhus Larsen, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Elion Shatri, Mathias Kvåle Perttamo, Øyvind Garpestad

Benyttede innbyttere:
Thomas Hallan-Christensen, Sigmund Hunnestad, Håvard Leidland

 

Stian Vigrestad

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Sportslig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn