Hva venter vi på?

Eigerleder Ronny Øvrevik.web

5 mars 2012 sendte Eiger en søknad til Eigersund Kommune vedr. bygging og oppstart av idrettsbarnehage.

  Samme dag ble det overlevert en søknad om arealoverdragelse for bedre utnyttelse av vårt fantastiske anlegg, som ligger midt i smørøyet i Egersund kommune sitt største vekstområde og verdiskapningsområde.

Planene ble applaudert som spennende og fremtidsrettet av både ordfører, politikere og administrasjon.  Flere kom også med innspill og forslag til enda flere aktiviteter og konsepter som burde hensyns tas i utviklingen av områdeplanene.  Disse ble så videreutviklet og integrert i konseptet fra våre arkitekter i A2.  Kommunen ble deretter involvert for å lage en enhetlig områdeplan for ”Midtpunkt Eigerøy” som kunne være mulig å realisere. 

Stor var vår overraskelse da vi i slutten av august oppdaget at ingenting var skjedd i saken og at begge søknadene var lagt i arkivet.  Faktisk var det så vidt administrasjonen kunne huske å ha mottatt disse søknadene.  Etter en del lobbyvirksomhet blant de politiske partiene og administrasjonen fikk vi satt fart på behandling av søknadene igjen.

17 desember ble vår søknad om bygging og igangsettelse av idrettsbarnehage behandlet i kommunestyret og Eiger fikk ja til det meste, utenom det mest essensielle i barnehagedrift, nemlig driftstilskudd.  Uten dette tilskuddet på plass nytter det ikke hva vi fikk av andre positive vedtak.  Det blir som om du på bryllupsnatten får beskjed fra kona at du får sove i samme seng, men ikke røre.

Det forundrer meg, og ikke minst utdanningsforbundet Eigersund (ref. leserbrev DT), at kommunen/administrasjonen den 17. desember ikke så at behov for flere barnehageplasser allerede er der, for at Eigersund kommune skal oppfylle Barnehageloven §18 vedr. krav til pedagogisk bemanning.

Dette, sammen med at Hellvik Hus sitt prosjekt på Leidlandshagen, med et betydelig antall boenheter, allerede til sommeren kan være i gang med infrastruktur og tomteopparbeidelse, burde vel streng tatt være mulig å forutse selv i Eigersund Kommune?

For å oppfylle kravene i Barnehageloven er Eiger klar til å bistå og samarbeide med Eigersund kommune for å få dette på plass.  Vi har allerede arealer og eksisterende lokaler som på kort tid kan være klar til å motta barn i midlertidige lokaler til den nye idrettsbarnehagen står klar.  Vi er dog avhengige av lovnader om driftstilskudd for å få dette til.  Eksisterende lokaler har tidligere vært brukt som provisorisk barnehager med gode erfaringer, både av barn og personell.

Eiger forventer nå at administrasjonen/kommunen raskt omgjør sitt vedtak vedr. driftstilskudd slik at den nye idrettbarnehagen kan stå klar til august 2014.

Når det gjelder vår søknad om arealovertagelse, som er helt essensiell i utviklingen av en enhetlig plan for ”Midtpunkt Eigerøy”, vil denne bli behandlet av kommunestyret i mars.  Eiger både tror og håper at administrasjonen og politikerne er i stand til å se alle de fordelene dette vil bety for hele regionen mht. alle de fasilitetene som kan bli en realitet innen kort tid.  Jeg nevner for eksempel hvor mye det vil bety for trafikk, og trafikksikkerhet at vi får laget en god plan på infrastruktur og gang- og sykkelveier i forlengelse av eksisterende fra skolen og som bindes sammen med Leidlandshagen sin infrastruktur.  Dette vil gi økt trygghet/verdi for beboere, i form av trygg vei til skole/barnehager og ikke minst til fritidsaktiviteter på ettermiddag/kveldstid.

 

Ronny Øvrevik

Styreleder

 

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn