Tap i generalprøven

På fredag ble siste kamp i OBOS cup og generalprøve før seriestart spilt borte mot Frøyland på en nydelig gressmatte. Ved seier eller uavgjort ville Eiger gå videre som puljevinner til sluttspill i OBOS Cup.

Eiger startet kampen bra og tilrev seg et lite initiativ de første minuttene og spilte seg til et par halvsjanser. Men allerede etter drøye fem minutters spill kontret Frøyland etter en Eiger corner. Kontringen resulterte i at en spiller ble felt av Denis innenfor 16 meteren og dommer blåser for et soleklart straffespark. Den påfølgende straffen blir satt sikkert i mål og 1-0 til FIL. Etter dette sliter Eiger med å finne rytme i spillet og blir spilt lave av et Frøyland-lag som er aggressive og flinke til å nekte Eiger tid og rom med ball. Man sliter i frispillingen og Eiger spiller på seg flere brudd, heldigvis uten at FIL skaper de helt store målsjansene.

Siste kvarteret av 1.omgang jevner spillet seg mer ut igjen og Øyvind Garpestad kunne etter en god prestasjon og med litt marginer ha satt inn utligning da han enkelt dro av et par spillere og satte ballen i stolpen og ut. Omgangen ebber etter dette ut med FIL kan gå til pause med 1-0 ledelse.

Det gjøres to bytter i pausen. Per Sigurd Skadberg erstatter Denis Nadarevic i mål og Even Myklebust byttes inn for Øyvind Garpestad. Med dette rokeres det litt på laget ved at Sander Haugstad blir flyttet opp som spiss.

Andre omgang starter med litt stillingskrig og at Eiger fortsatt sliter med å holde tempo og presisjon i pasningsspillet. FIL legger så på til 2-0 etter 60 minutter. Dette skjer etter nok et balltap midt inne på Eiger sin egen banehalvdel. Her må også flere av spillerne dele på ansvaret da en FIL spiller alt for enkelt passerer både to og tre spillere på vei mot mål. Puslete og ubesluttsomt forsvarsspill av Eiger her.

Jonas Skulstad blir flyttet opp på midtbanen fra sin backposisjon og Elion Shatri blir flyttet inn i 10’er rollen fra kant for å prøve å ta litt mer grep om kampen og skape litt mer trøkk fremover.
Dette gir fort resultater og Eiger reduserer til 1-2 ved Jan Terje Søyland etter en stuss fra et innkast.
Etter dette fortsetter Eiger å kjøre på og tilriver seg et spillemessig overtak, dog uten å skape de helt store farlighetene. Men ti minutter før slutt tar banens kanskje aller beste spiller Jonas Skulstad ansvar da han avanserer mot 16 meteren og skyter via en FIL spiller og i mål. 2-2 er et faktum og alt tyder på at Eiger nå med uavgjort vil bli puljevinner av denne OBOS Cup gruppa.
Men slik skulle det ikke bli da FIL starter fra eget mål og enkelt flytter ballen 4-5 trekk opp i banen og igjen går opp i ledelsen.
Elendig struktur og kollektiv hodemist må ta det meste av skylden for denne scoringen, utrolig unødvendig. Eiger prøver nå desperat å jakte utlikning men istedenfor setter FIL spikeren i kista med 4-2 scoring på kampens siste spark på ballen.

Kort oppsummert så vinner FIL en fullt fortjent seier og bli puljevinner i denne OBOS cup gruppa.

Med det sagt så var det positive ting å ta med seg også fra denne kampen og det ble lagt ned innsats, trøkk og vilje til forsøke å få et resultat fra de aller fleste spillerne utpå banen.
Mye god øving og læring i denne kampen, nå er fokus noen gode økter frem mot første seriekamp på fredag så kan dette bli en meget spennende og god sesong for Eiger. Eiger har fortsatt ikke tapt et seriepoeng.

Kampfakta:
Frøyland - Eiger 4-2 (1-0)
Målene: 1-0 (5), 2-0 (60), 2-1 (70) Jan Terje Søyland, 2-2 (80) Jonas Skulstad, 3-2 (85), 4-2 (90)
Dommer: Morten Larsen Stople, Buøy IL
Gule kort: Jan Terje Søyland og tre til hjemmelaget

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Alexander Barstad Svanes, Jan Terje Søyland, Sander Haugstad, Jonas Skulstad, Elion Shatri, Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Kvernes Salvesen, Håvard Leidland, Martin Tønnessen, Øyvind Garpestad, Per Sigurd Skadberg, Even Myklebust, Sondre Havsø Tveit, Fabian Fluge