Sterk seier i Stavanger!

Eiger slo Brodd 4-0 og tok en sterk seier i Stavanger fredag. Utenom målene var det også de røde og blå som hadde de aller største sjansene.

Eiger tok kommandoen og valgte å presse høyt i medvinden de første 45 minuttene på Midjord. Sjansene skulle da også komme og allerede etter fem minutters spill kunne Kim Nyborg fått et drømmecomeback i Eigertrøya da han kom til heading på et fint innlegg fra Mathias Perttamo. Dessverre gikk avslutningen utenfor. Mål skulle det likevel bli da Elion Shatri snappet en dårlig Broddpasning, forserte 50 meter i stor fart før han plasserte ballen i høyre hjørne til Eigerledelse 1-0 bare minutter etterpå. Vertene forsøkte å trille ball og holde ballen i laget, men enten var Eigerspillerne over dem som klegger eller så stoppet det hele opp da de nærmet seg Eigers 16 meter. Kim Nyborg fikk en ny stor mulighet til å score da Mathias Perttamo serverte nok et glimrende innlegg etter drøyt halvspilt omgang, men igjen gikk ballen utenfor "rammen". Mens de fleste på tilskuerplass belaget seg på en knapp ledelse til bortelaget til pause, jobbet Eiger ufortrødent videre helt til fløyta gikk. Det skulle lønne seg -- ikke bare en, men to ganger rett før halvtidshvilen. Først satte Mathias Perttamo inn 0-2 da han var på rett sted da Elion Shatri slo en corner fra høyre. Samme mann besørget så 0-3 med en goalgetterscoring fra kloss hold etter et fint innlegg fra Hans Marius Slettebø fra venstresiden. Like etter 0-3 gikk fløyta for pause.

Brodd startet andre omgang vesentlig bedre enn første, tydelig bestemt på å komme tilbake i kampen. Godt hjulpet av vinden ble Eiger trykket langt tilbake på banen av et aggressivt hjemmelag. Sjanser ble det dog lite av for Brodds del og etter en snau halvspilt omgang jevnet det seg mer ut. Da hadde trener Hunnestad både byttet nesten halve laget og i tillegg gjort noen smarte justeringer. Siste halvdel av andre omgang var det igjen de røde og blå som virket farligst og både Kristian Garpestad og broder Øyvind hadde sine sjanser og nestensjanser til å øke ledelsen. Punktum satte imidlertid Elion Shatri med et fantastisk frispark fra 17 meter (som nok for øvrig egentlig burde vært straffespark til Eiger da Øyvind Garpestad ble tatt) Shatri hamret ballen som et prosjektil i mål og vertenes keeper rakk ikke å reagere en gang.

Trenerduoen Hunnestad, på sidelinjen og Salvesen sentralt plassert på banen, var fornøyd med mye etter endt kamp; "Dette var nok en god gjennomkjøring, og ikke minst viktig kamptrening ettersom Kvinesdal kampen i forrige uke ble avlyst. Vi ser igjen mye av det som vi har jobbet med på treningene, noe som er svært gledelig. I første omgang ble vi enige om å stå høyt i medvinden, noe som vi lykkes bra med. I perioder satt kombinasjonene bra der vi varierte med å bygge opp spillet bakfra og være direkte. Midtveis i omgangen kom Brodd mer med i kampen, men mot slutten av omgangen skrudde vi opp tempoet igjen og scoret to fine mål de siste minuttene.

I andre omgang prøvde vi å gå ut med høyt press for å beholde momentum, men forsto fort at vi måtte justere dette i motvinden. Vi ble derfor nødt til å ligge kompakt, og kjøre overganger. Dette mestret vi bra og Brodd kom faktisk ikke til noen store sjanser i løpet av omgangen.
 
Sett under ett får vi en omgang med fokus på oppbygging av spill, og en omgang med terping på defensiv organisering og kontringer.
Vi er veldig fornøyd med innsatsen og prestasjonen mot en god motstander."
 
Nå retter Eiger blikket mot NM - kvaliken mot Varhaug som går av stabelen neste lørdag på jæren!
 
Perttamo og Shatri februar 2020
Mathias Perttamo og Elion Shatri scoret begge to mål hver!
 
Kampfakta:
Treningskamp, Midjord stadion
Brodd-Eiger 0-4 (0-3)
Målene: 0-1 Elion Shatri (7), 0-2 Mathias Perttamo (44), 0-3 Mathias Perttamo (45), 0-4 Elion Shatri (80)

Eigers lag: Denis Nadarevic, Asbjørn L.Larsen, Stefan Ghilom, Sondre Havsø Tveit, Sigmund Stapnes Hunnestad, Elion Shatri, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Kim Robert Nyborg, Mathias Perttamo og Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere: Alexander Svanes, Kristian Garpestad, Øyvind Garpestad, Kjetil Vigrestad, Simen Omdal.
 
 

 

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn