Mistet tabelledelsen

Eiger røk på ukens andre tap da Hinna vant 2-1 i Hålå fredag. Seieren var det kanskje ikke så mye å si på, selv om Eiger ledet helt frem til det 80 spilleminutt. 

Det var en relativt jevnspilt og sjansefattig første omgang de rundt 220 fremmøtte ble vitne til i Hålå denne fredagskvelden. Med to gode lag som sjelden var i ubalanse i de bakre rekker, levde likevel kampen og spenningen fra første spark. Et par ganger glapp det og bortelaget fikk noen kontringer som trenerduoen Mathiesen og Hunnestad nok helst ikke ville sett komme. Eiger på sin side virket også farlige flere ganger straks ballen var inne på Hinnas banehalvdel, men uavgjort ved pause var greit nok.

Selv om Eiger hadde en kamp i beina fra tidligere i uka, hadde nok de fleste fremmøtte sett for seg et enda sprekere Eigerlag da andre omgang ble blåst i gang. En jevnspilt innledning på omgangen tydet på at gjestene også hadde slike intensjoner. Så vartet Eiger opp med en kontring etter læreboka. Simen Haughom fosset fremover, fant Jan Teodor N. Tollefsen som overlappet på høyresiden med et sugende løp. Tollefsens innlegg var prima og Hans Marius Slettebø kunne enkelt sende Eiger i ledelsen. Bare minutter etterpå burde det stått 2-0. Alexander Svanes fikk stå relativt alene, men skuddet mot nettmaskene ble blokkert i siste sekund. Men i stedet for å kjøre på videre ble Eiger noe forsiktige og gjestene vant stadig flere dueller og andreballer. Hinna måtte opp og frem, men Eiger benyttet seg i liten grad av de rommene som da oppstod bakover hos gjestene. Litt for lite guts, slurv med pasninger og feil valg skulle tidvis prege Eiger resten av kampen. Da klokka nærmet seg 80 spilte minutter ledet imidlertid de røde og blå enda og man hadde ryddet unna farligheter og nestensjanser slik man er vant å se Eigers forsvarsspill. Gjestene skulle likevel fortjent utlikne da en Eigerklarering endte ut i ledig rom like innenfor 16 meteren. Det påfølgende skuddet klarte verken forsvaret eller Denis Nadarevic å redde og 1-1 var et faktum! Eiger fikk ristet av seg skuffelsen og burde tatt tilbake ledelsen nesten umiddelbart. Hans Marius Slettebø kriget godt og fikk jobbet inn en tilsynelatende umulig ball på vei over dødlinja. Med flere Eigerspillere klar foran mål burde målmaskinen nok valgt pasning i stedet for skudd, men avslutningen ble uansett reddet, Hinna gikk nesten umiddelbart i angrep. En lang ball fra keeper ble tatt ned og sendt rett i bakrom der Eiger var i ubalanse og Hinna-vingen løp enkelt fra alt og alle og hamret inn 2-1.

Nå måtte Eiger jage scoring. Jan Terje Søyland ble sendt frem på banen for å krige, men det var et par andre spillere som kunne berget både poeng og seier for de røde og blå. Minuttet før slutt fikk Asbjørn L. Larsen drømmetreff fra kanten av 16 meteren, men dessverre endte kanonkula rett i hendene på Hinnas keeper som fikk slått ballen ut av farlig område. Like etterpå ble Elion Shatri snytt for straffespark da han lurte av sin opp-passer bare for å bli lagt i bakken. Dommer var ikke nok oppi situasjonen, men linjemannen hadde panoramautsikt til forseelsen. Han lot imidlertid være å vinke. Dermed forble fløyta i dommerens hånd.Med litt "kramper", et par gule kort og litt drøying av tid på tampen, ebbet det hele ut med Hinna seier. Det var slett ikke ufortjent etter spill og innsats, men sjansene Eiger tross alt fikk pleier å gi bedre uttelling.

Kaptein Jan Terje Søyland var svært skuffet etter kampen. "Jeg føler vi sluttet å trille ball etter at vi tok ledelsen. Og jeg savnet mer innsats og krigervilje kampen igjennom. Det er irriterende når jeg vet at vi kan så mye bedre enn det vi viste idag"!

Det gjenstår fem kamper i årets sesong. Eiger møter nå Havdur i neste kamp, mens Hinna skal opp mot Sandnes Ulf 2. Det er fortsatt spenning i 4. divisjon avd.1, men alt er ikke lenger i Eigers hender. Hinna leder tabellen poenget foran Eiger, mens Sandnes Ulf 2 ligger 6 poeng bak med en kamp til gode.

Seriekamp 4. divisjon avd.1 Bøgh Hafsø-banen, Hålå
Eiger – Hinna 1-2 (0-0)
Målene: 1-0 (58) Hans Marius Slettebø, 1-1 (80), 1-2 (83)
Dommer: Stian Blanckaert, Våganes FK - ok
Gule kort: Jan Terje Søyland og Elion Shatri samt to til Hinna
Tilskuere: 220
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Stefan Ghilom, Stein Johnny Myklebust, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø, Elion Shatri, Alexander Barstad Svanes, Stian Vigrestad
Benyttede innbyttere: Thomas Hallan-Christensen, Asbjørn Larsen

 

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn