Målfest mot Vaulen

Eiger tok høstsesongens første trepoenger da Vaulen ble nedsablet med 7-1 på Bøgh Hafsø-banen i Hålå fredag. Det var ganske enkelt klasseforskjell på lagene og gjestenes eneste offensive skyts var noen situasjoner på dødball.

Etter å ha stanget mot Vaulens forsvar det første drøye kvarteret og skapt noen brukbare sjanser, løsnet det hele da Hans Marius Slettebø stupheadet Elion Shatris nydelige innlegg i nota. Det skulle likevel gå nærmere 20 minutter før mål nummer to kom, men ledermålet skapte en trygghet i Eigers spill denne fredagskvelden. Hans Marius Slettebø besørget også 2-0 etter at Jan Eric Gløpstad vant ballen høyt i banen. Med en kjapp pasning til "Pokey" og god avslutning fra sistnevnte doblet Eiger ledelsen. Hans Marius Slettebø var imidlertid ikke ferdig for kvelden og bare få minutter etterpå besørget han Eigers tredje mål og sitt eget hat trick. Foranledningen var en strålende bakromsball fra Kristian Garpestad. Slettebø ventet ut keeper før han kontrollert satte ballen i nota for tredje gang.

3 mål i en og samme kamp er ikke hverdagskost selv for "Pokey".

Eiger kom godt i gang også i andre omgang og etter få minutter kunne Kristian Garpestad sette inn 4-0 etter en fin bakromsball fra Elion Shatri. Garpestad var også sterkt involvert da Eiger skulle gå opp i 5-0. Etter å ha blitt spilt gjennom på kant av Asbjørn L. Larsen, slo Garpestad inn. Stian Vigrestad fikk et litt dårlig touch i mottaket, men fikk ballen kjapt tilbake av Hans Marius Slettebø. Med en dragning fikk Vigrestad tid og rom til å avslutte og satte ballen godt til sides for keeper.

Hva så med Vaulen? Vel, bortsett fra de tidligere nevnte dødballene, var det lite de hadde å stille opp med mot Eiger denne gang. Kanskje ble de likevel snytt for et reduseringsmål på stillingen 5-0. Samtlige Vaulen-spillere og en god del andre var i hvert fall fundamentalt uenige i linjemannens vinking på offside etter en drøy times spill. Eiger gikk imidlertid rett i angrep og fint pasningspill kulminerte med nok et innlegg fra Kristian Garpestad. Foran mål hadde Matias L. Løyning løpt seg fri og fra kort hold kunne han sette inn 6-0! I denne perioden av kampen formelig lekte Eiger med sine oransjekledde motstandere og få minutter etterpå skulle to av kampens mest fremtredende spillere ordne enda et mål. En strøken bakromsball fra Elion Shatri og ditto medtak fra Kristian Garpestad gjorde at sistnevnte kunne sette inn 7-0.

At Vaulen skulle få med seg noe som helst fra Hålå denne gang virket usannsynlig, men da ballen nok en gang ble stusset i mål etter frispark med et drøyt kvarter igjen av kampen holdt linjemannen flagget nede. 7-1 og et litt irriterende baklengsmål ble tellende. Eiger kontrollerte etter dette kampen inn og var nærmere 8-1 enn gjestene ytterligere redusering.

Ballguttene og jentene sammen med de elleve som startet kampen for Eiger

Kampfakta:

Målene: 1-0 (19) Hans Marius Slettebø, 2-0 (38) Hans Marius Slettebø, 3-0 (41) Hans Marius Slettebø, 4-0 (49) Kristian Garpestad, 5-0 (52) Stian Vigrestad, 6-0 (63) Matias L. Løyning, 7-0 (67) Kristian Garpestad, 7-1 (74)

Dommer: Amir Ajjour, Fotballklubben Vidar

Gule kort: Asbjørn L. Larsen, Jan Terje Søyland, to til Vaulen

Tilskuere: 130

Eigers lag: Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Sondre Havsø Tveit, Eirik Aadnøy Gohn, Asbjørn Larsen, Jan Eric Torres Gløpstad, Elion Shatri, Stian Vigrestad, Matias Leidland Løyning, Kristian Garpestad, Hans Marius Aakre Slettebø

Benyttede innbyttere: Kjetil Vigrestad, Karlo Biondic, Even Myklebust, Martin Tønnessen, Stein-Inge Karlsen.