Blandede følelser etter tap

Et stort antall publikummere, fint, lunt fotballvær- i hvert fall de første 45 minuttene, og en god kamp av de røde og blå. Likevel gikk Eigers spillere av banen etter rundt 95 minutters spill med en litt blandet følelse. Tilfredse var de nok med å ha spilt jevnt mot et lag som er tippet helt i toppen av andre divisjon, men følelsen av å ha misbrukt en alle tiders sjanse til å slå lokalrivalen, var det også flere som kjente på. EIKs ledermål ved "Eigergutt" Kim Robert Nyborg etter 18 minutters spill skulle vise seg å bli kampens eneste.

Eiger kom godt i gang innledningsvis og lå kompakt og godt når gjestene hadde ball. En bakroms-ball allerede etter minuttet spilt, ble akkurat litt for lang for Hans Marius Slettebø, men kunne gitt Eiger en drømmestart på oppgjøret. På motsatt ende av banen burde Matias Perttamo sendt de gule og sorte i ledelsen etter drøye ti minutter, men et fantastisk returløp av Jan Terje Søyland gjorde at EIK-spissens avslutning bare endte med corner. Så var det ledermålet da. Nyborg var noe heldig som fikk ballen servert, men avslutningen til høyre for Eigers sisteskanse Denis Nadarevic var klasse og EIK ledet dermed 1-0. Utover i omgangen var det langt mellom sjansene, og EIK kontrollerte kampbildet ganske greit. Først mot slutten av omgangen yppet Eiger seg noe mer, men en brukbar sjanse fra en frisk Hans Marius Slettebø var det nærmeste Eiger kom.

Et kampbilde der EIK skrudde opp balltempoet noen hakk var forventet før andre omgang startet. I stedet tok Eiger stadig mer tak i kampen og viste stor vilje til å prøve å snu kampbildet. Anført av Andreas Dyrnes, som kanskje spilte sin beste kamp noensinne i rødt og blått, sørget Eigers midtbane for at EIK aldri fikk styrt kampen slik de nok gjerne ville. Hans Marius Slettebø var stadig på farten og kom både til avslutninger og nesten-sjanser innledningsvis. Elion Shatri viste også frem skuddfoten ved et par anledninger og frem mot timen spilt var det Eiger som styrte kampen. Men når det spillemessige overtaket ikke gav tellende resultat, dabbet noe av den største entusiasmen av litt etter litt. Eiger var fremdeles godt med på notene, men dette kombinert med litt trøttere bein gjorde at kampen åpnet seg mer og spillet bølget mer frem og tilbake. EIK la tidlig i omgangen om til tre bak og mot slutten av kampen svarte Eiger og Jone Mathiesen med samme mynt. Det skulle risikeres for å få et resultat. Eiger prøvde og prøvde, men de største sjansene på tampen var det EIK som stod for, bortsett fra et godt headeforsøk signert Jan Terje Søyland som avsluttet kampen som spiss. På en av disse EIK-sjansene var Matias Perttamo på vei gjennom, men ble påløpt av Asbjørn L. Larsen som siste mann. Resultat; et greit rødt kort til Larsen som likevel kunne tusle av banen fornøyd med egen innsats. På det påfølgende frisparket måtte Denis Nadarevic frem med sitt beste for å forhindre mål på et innøvd trekk. Samme Nadarevic gjorde en ny god redning da EIK kom fire mot en langt inn i overtiden. Dermed ebbet kampen ut med favorittseier til tigrene, men etter en kamp Eiger viste både vilje, innsats og tidvis fint spill.

Allerede fredag skal de røde og blå i aksjon igjen. Da er det tilbake til hverdagen og kamp om nye seriepoeng - denne gang borte mot Vaulen. Da blir utfordringen for Jone Mathiesen å finne de 11 som har restituert seg best etter 95 minutters kraftanstrengelse i NM.

Kampfakta

1. runde i NM, Bøgh Hafsø banen, Hålå:
Eiger – EIK 0-1 (0-1)
Mål: Kim Robert Nyborg (18)
Tilskuere: 1100
Dommer: Ole-Petter Grindheim – Haugar - god

Eigers lag: 

Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Morten Nodland, Stian Vigrestad, Asbjørn Larsen, Jan Eric Torres Gløpstad, William Meyer, Elion Shatri, Andreas Dyrnes, Martin Tønnessen, Hans Marius Slettebø.
Benyttede innbyttere:
Matias Leidland Løyning, Kristian Garpestad, Sondre Havsø Tveit

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn