Moi seiret i lokaloppgjøret

Et Moi-lag som helt har glemt hvordan det er å tape fotballkamper, trakk det lengste strået ved å score kampens eneste mål da Eiger gjestet Moi kunstgress fredag. Målet kom på overtid.

I første omgang startet og avsluttet Eiger best. Et aggressivt hjemmelag gjorde det imidlertid tidvis vanskelig for de røde og blå som aldri fikk flyt i spillet. Kampbildet minnet om oppgjøret mot Frøyland, så det var ikke noe ukjent scenario Eiger måtte håndtere. Moi var hele tiden farlige på kontringer og som så ofte før mot Eiger, var hjemmelagets sisteskanse Daniel Åvedal blant sitt lags beste spillere. Uavgjort ved pause var likevel greit etter spill og sjanser.

I løpet av andre omgang koblet Eiger et visst grep om kampen. Fortsatt var hjemmelaget farlige på kontringer, men det var langt mellom sjansene til Moi. For Eigers del så man flere ganger ballen i mål, men hjemmelagets keeper ryddet unna alt som kom. I den grad det var forventet et vinnermål, hadde nok de fleste trodd at det var Eiger som var mest kapable til å avgjøre kampen. Men da Moi fikk corner på overtid var de nettopp de som sørget for å sette ballen i nota for første og eneste gang i løpet av kampens drøye 90 minutter.

Eigers sportslige leder Bjørn Arne Slettebøe måtte berømme Moi for innsatsen etter kampen. Han tror de kan ta godt med poeng om de beholder flyten som blant annet gav dem 19 av 20 seire i fjorårssesongen. Likevel syns Slettebøe at på bakgrunn av den andre omgangen burde Eiger avgjort det hele. En skuffet sportslig leder tror likevel det er bra at det er få dager igjen til neste kamp. I NM kampen mot EIK kommer vi nok til å se et betydelig mer skjerpet Eiger-lag, tror han.

Kampfakta:

Moi - Eiger 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 (92)

Eigers lag: Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Morten Nodland, Stian Vigrestad, Asbjørn Larsen, Jan Eric Torres Gløpstad, William Meyer, Elion Shatri, Matias Leidland Løyning, Inge Andreas Pettersen, Hans Marius Aakre Slettebø.
Benyttede innbyttere: Andreas Dyrnes, Kristian Garpestad, Martin Tønnessen

Gule kort: Jan Terje Søyland, Elion Shatri, to til Moi