Rystet opprykksjagende Randaberg

Et Eigerlag som var raskest ut av startblokkene gav en fin innledning på kampen for Eiger mot et opprykksjagende Randaberg lørdag. Den gode starten gav 2-0 ledelse allerede etter et drøyt kvarter. Først kriget Stanislavs Pihockis inn ledermålet etter en god Stefan Ghilom corner før det ble dobling av ledelsen etter et mønsterangrep da klokka bikket 17 minutter. Jan Terje Søyland fant Matias L. Løyning med en klinisk langpasning. Matias headet ned til William Meyer som brukte et touch før han klinte ballen nesten opp i vinkelen. Etter hvert kom hjemmelaget mer med, men med et Randaberglag som våget seg fremover i større grad, ble det også rom for kontringer og pasninger i bakrom. Flere ganger var det bare en skotupp eller en upresis sistepasning om å gjøre før Eiger hadde scoret enda flere. Randaberg skapte få store sjanser de første 45 minuttene, men etter halvtimen burde de redusert da en Randabergspiller lurte Eigers offsidefelle. Eigers Vitalijs Artjomenko gjorde imidlertid en kjemperedning og bidro til at Eiger etter hvert kunne ta pause med 2-0 ledelse.

Hjemmelaget kopierte Eigers start på kampen da de siste 45 minuttene ble innledet. Plutselig stod det 2-2 etter to gode angrep av et mer aggressivt hjemmelag. Innimellom målene burde imidlertid Kristian Garpestad sørget for et tredje Eigermål, men alene med keeper var det hjemmelagets sisteskanse som vant duellen med unggutten. Asbjørn Larshus Larsen kunne også havnet i målprotokollen da han plutselig befant seg alene med keeper- litt skrått på målet. Avslutningen endte imidlertid 28 cm utenfor. Etter flere skudd med løskrutt fra Stefan Ghilom fant Stian Vigrestad det for godt å fyre løs fra nærmere 35 meter. Skuddet var hardt og bra, men hvordan Randabergs keeper klarte å fomle ballen i mål er et mysterie. Uansett ble det ny ledelse til de røde og blå og det ble lagt ned en stor innsats for å dra seieren i land. Om dommertrioen hadde gjort jobben sin hadde det trolig blitt det også, men en overivrig og feiplassert linjemann fratok Vegard Stapnes sitt første seriemål for Eiger. I stedet satte hjemmelaget inn 3-3 mot slutten av en spennende og severdig fotballkamp. Det ble også sluttresultatet.

Upåklagelig stemning i garderoben i pausen. Nesten like bra stemning etter endt kamp.

Kampfakta:
Seriekamp 4 divisjon avd.1 Randaberg stadion - kunstgressbanen
Randaberg - Eiger 3-3 (0-2)
Målene: 0-1 (5) Stas Pihockis, 0-2 (17) William Meyer, 1-2 (47), 2-2 (57), 2-3 (70) Stian Vigrestad, 3-3 (84)
Tilskuere: 60
Dommer: Lucian Popa, Hana IL, upålitelig og pirkete og de fleste gule kortene kunne han spart seg.
Gule kort: Sander Haugstad, Asbjørn L. Larsen, Stefan Ghilom, Kristian Garpestad - tre til Randaberg
Eigers lag:
Vitalijs Artjomenko, Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Stanislavs Pihockis, Stefan Ghilom, William Meyer, Sander Haugstad, Stian Vigrestad, Kristian Garpestad, Matias Leidland Løyning,
Benyttede innbyttere: Alexander Thodal Sleveland, Jonas Nodland Havsø, Vegard Stapnes