Årets første borteseier!

Eiger la ned et stykke solid innsats og tok sesongens første borteseier da Midtbygden var vertskap i den 8 serierunden mandag. 0-1 ved pause ble til 0-3 ved full tid etter en god første- og en middels andre omgang.
Innledningsvis kunne det se ut som en kamp med stor Eigerdominans. Mens hjemmelaget startet med å pøse langballer mot Eigers solide stopperduo, var de røde og blå både fintspillende og sjanseskapende. Et frispark fra Stefan Ghilom stang ut, avslutning i tverrligger og over fra Darius Jankauskas og to misbrukte "alene med keeper-situasjoner" fra Oskars Ikstens bar imidlertid bud om den velkjente Eiger melodien.......sjansesløseri de luxe!
Hjemmelaget skapte på sin side lite, kun en gang var det virkelig fare på ferde foran sisteskanse Vitalijs Artjomenko. Da trillet et innlegg fra kanten forbi alt og alle uten at noen fikk avsluttet. Da det nærmet seg pause hadde Eiger slakket litt av på gasspedalen og mye tydet på at lagene skulle gå målløse til pause.
Slik skulle det imidlertid ikke gå. En krempasning fra Stanislavs Pihockis mot en feilvendt Sander Haugstad skulle endre på det. Haugstad lurte imidlertid sin oppasser trill rundt da han slapp ballen forbi seg mellom beina, stormet mot dødlinja og fikk lagt inn der Oskars Ikstens hadde løpt seg fri. Fra to meters hold var oppgaven enkel og Eiger tok dermed ledelsen. En svært fortjent sådan!

Eiger styrte de første minuttene også av omgang to. Allerede før minuttet var spilt burde Oskars Ikstens sørget for ytterligere nettsus. Alene gjennom fra litt skrått på venstresiden avsluttet han rett i beina på Midtbygdens keeper. Inne foran åpent mål befant det seg to rødkledde, så her burde nok Oskars sett opp før han avsluttet. Han skulle få sin revansje bare minuttet etterpå. Et nytt kreminnlegg fra Sander Haugstad kunne simpelthen ikke misbrukes og Oskars sendte Eiger opp i tomålsledelse.
Den gode Eiger-innledningen av omgangen tok kjapt slutt og Midtbygden tok mer over. Kun minutter etter 0-2 ble hjemmelaget tildelt straffe. Eiger-spillerne så imidlertid ingen forseelse som fant sted, men da hjemmelaget misbrukte dette ble Eiger trener Thor Jostein Dyrnes salig i blikket og utbrøt; "vår herre straffer på stedet".
Midtbygden fortsatte imidlertid offensiven etter straffebommen og kun en formidabel innsats av Eiger-forsvaret forhindret redusering. Og der effektiviteten var mangelvare i første omgang skulle det være den som punkterte kampen i den andre. Kampens store spiller Sander Haugstad satte nemlig inn 0-3 med 20 minutter igjen etter at Kristian Garpestad første mislyktes med en avslutning på mål. Returen tok han seg av selv og serverte Haugstad på åpent mål.
Resten av kampen kontrollerte Eiger inn til tre velfortjente bortepoeng.

Eiger startet med følgende elleve:
Vitalijs Artjomenko, Stanislavs Pihockis, Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Sondre Havsø Tveit, Stefan Ghilom, Darius Jankauskas, Andreas Dyrnes, Sander Haugstad, Martin Tønnessen, Oskars Ikstens
Benyttede innbyttere:
Alexander Barstad Svanes, William Meyer, Jonas Nodland Havsø, Kristian Garpestad

Dommer: Geir Furenes - Hana IL
Gult kort: Stanislavs Pihockis, et til Midtbygden