Nyttig EUREKA samarbeid

Sportslig leder Bjørn-Arne Slettebøe, og hovedtrener Thor Jostein Dyrnes med støtteapparat -  er svært fornøyd med å ha fått til et samarbeid med EUREKA Kiropraktikk. Klubbens a-lag har over flere år slitt med diverse slitasjeskader og andre "typiske" idrettsskader. Det blir ofte mer tydelig når man driver som amatører  - og der faktorer som nok søvn, riktig kosthold,  nok væskeinntak og riktig/feil trening ikke er satt i system.  Ved nå å få litt mer hjelp fra proffesjonelt hold i EUREKA -  håper man at de enkelte spillerne kan få litt mer påfyll til variert trening, og alternativ trening -  samt tips og råd for å begrense/forebgygge skader.  I tillegg til oppfølging om den fysiske tilstanden til hver enkelt - og behandlinger.

Dette skriver kiropraktor Daniel Vestøl og Fysioterapeut Linn Lote Larssen om samarbeidet:

Eureka kiropraktikk har ved kiropraktor Daniel Vestøl og fysioterapeut Linn Lote Larssen inngått et samarbeid med Eiger FK.

Både Vestøl og Larssen har lengre fartstid innen idrett og vet hvor mye skader og dårlig funksjon i bevegelsesapparatet kan påvirke prestasjoner. Da Vestøl gikk idrettslinjen så han at flere av de virkelig store talentene måtte avslutte karrieren sin på grunn av overbelastningsskader som kunne vært unngått med riktig trening og behandling. Den samme problemstillingen er noe som går igjen i all idrett. Dette er en motivator for Larssen og Vestøl. «Vi vil være med å optimere funksjon og eliminere de risikofaktorene vi kan identifisere».

I den fasen vi er i nå, så har vi analysert A-laget i et omfattende testbatteri. Vi har testet spenst, balanse, styrke og stabilitet direkte målt opp mot kravene som fotballen stiller. Testene har vi hentet fra FIFA, olympiatoppen og forskning, og de har gitt oss et svært godt overblikk over styrkene og svakhetene til spillerne. Det er med utgangspunkt i disse testene at vi har laget treningsprogram og behandlingsopplegg for spillerne. Vi kjører dette opplegget 1 gang i uken og kommer til å reteste i midten av sesongen og i slutten av sesongen.

Eiger FK takker EUREKA med Daniel Vestøl og Linn Lote Larssen i spissen,  så mye for samarbeidet -  og ser frem til sesongen 2017 sammen med dem.