Publikumslagene må ned!

De to største publikumslagene i 3 divisjon avdeling 5, Eiger og Mandalskameratene - må begge ta turen ned i 4 divisjon neste sesong. Eiger har denne sesongen over 170 tilskuere i snitt på seriekampene, et snitt som nok hadde vært enda høyere om man hadde unngått mandagskamper og også hatt noe å spille for helt til slutt. I Mandal er snittet enda høyere.
Fra årets avdeling 5 samler også Lura og Madla en del folk på hjemmekampene. De beholder i hvert fall plassen.
Fra avdeling 6 er heldigvis publikumslaget Staal Jørpeland å finne i 3 divisjon også i 2017, men her vinkes det farvel til Riska som også trekker mye folk på kampene - i hvert fall når det går sånn tålig resultatmessig. Brodd kan ennå beholde plassen i 3 divisjon og samler nok mye folk i hatoppgjøret mot Vardeneset, men snittet på Brodds kamper er ikke så veldig høyt. Også Ålgård har enda en teoretisk sjanse til å klare fortsatt 3 divisjonsspill, men i Gjesdal (som mange andre plasser) er interessen for å fysisk møte opp på kamp på vikende front.

3 divisjon blir noen attraksjoner fattigere når publikumslagene rykker ned og kanskje lag som Viking 2, Start 2, Bryne 2, Sandnes Ulf 2 og Haugesund 2 - der kun de nærmeste pårørende går på kamp, er blant de som skal utgjøre neste års 3 divisjons pulje.
2`er lags diskusjonen har gått hele sesongen og kaster man inn momentet om publikumsinteressen også i debatten, vil kanskje enkelte hevde at 3 divisjon i enda større grad blir for toppklubbenes rekrutter og ellers bare spesielt interesserte. Dette har selvsagt også med topplagenes "diktering" av kampdag å gjøre og så lenge lagene i de tre øverste divisjonene skal spille lørdager eller søndager, vil mandagskamper ofte bli kampdag for klubbenes 2`er lag.

Eiger er godt i gang med planleggingen til neste sesong og ser fram til å fylle Hålå med publikum også neste år. Opplegget blir som før med en skikkelig ramme rundt kampen - noe som innebærer at det fortsatt
vil koste noen kroner å komme inn. Til gjengjeld blir det bl.a. også vaiende flagg, speakertjeneste, programblad og åpen kiosk, slik Eiger har gjort det siden 1978.