To tapte poeng!

Eiger gjorde en god kamp og hadde kanskje fortjent bedre, men det endte uavgjort 2-2 i det viktige oppgjøret mot Jerv 2 i Hålå mandag. Gjestene stilte sterkt med mange spillere fra 1 divisjons-stallen, men at det var Eiger-gutt Nils Petter Andersen som nærmest egenhendig skulle fravriste Eiger en sårt tiltrengt trepoenger, hadde man nok ikke sett for seg på forhånd.
Et fintspillende Jerv-lag hadde mye ball de første 45 minuttene, men klarte likevel bare å komme til store sjanser ved et par anledninger. En lang William Meyer tå reddet Eiger etter 9 minutter, mens sjansen gjestene fikk etter 23 minutter må man bare prise seg lykkelig over ikke ble tellende scoring. Et oppofrende Eigerforsvar klarte med nød å neppe å klarere. Likevel var det Eiger som skapte de fleste sjansene og allerede etter minuttet kunne Alfi Conteh Lacalle sendt Eiger i ledelsen da han fikk drømmetreff fra 16 meter. Jervs keeper vartet imidlertid opp med en kjemperedning og de røde og blå måtte nøye seg med corner. Hans Marius Slettebø var tilsvarende nære etter klabb og babb i gjestenes målgård etter drøye kvarteret, men avslutningen ble blokkert. Like før halvtimen spilt trodde nok de fleste at det var klart for 1-0 da Miguel Diez snappet en feilpasning i Jervforsvaret. Han rundet keeper, men ble løpt opp av en forsvarsspiller akkurat da han skulle sette ballen i nota. Etter 35 minutters spill leverte Jervs keeper en ny fantomredning da flott Eigerspill endte med at Stefan Ghilom la ballen 45 grader ut til en fremadstormende Tomas Birskys. Avslutningen var klasse - det var bare det at redningen fra keeperen var enda bedre. I en omgang der Eiger etter hvert spilte god fotball kom både Alfi Conteh Lacalle og Hans Marius Slettebø til ytterligere gode sjanser - men uten å få uttelling.

Allerede etter minuttet av andre omgang skulle det bli nettkjenning til hjemmelaget da et innlegg fra Miguel Diez traff hånden til en Jerv-spiller. Straffen tok Miguel selv og satte sikkert inn 1-0. Bare minutter senere inntok Miguel servitørrollen og hans innlegg ble etter hvert kontant ekspedert i nota av Alfi Conteh Lacalle. 2-0 på dette tidspunktet var fortjent - spesielt med tanke på antall sjanser skapt. Selv om Jerv spilte tidvis fin fotball var det aller farligst når sørlendingene kom til dødballsituasjoner. Det var også på disse de skulle få uttelling denne halvkjølige oktoberkvelden. Og mannen bak begge - Eigergutt Nils Petter Andersen. Først da han var først på ballen i feltet i etterkant av et kast (som aldri skulle vært gitt til Jerv) og dernest snaue ti minutter etterpå da han raget høyest på et corner og headet inn utlikningen. I denne perioden dreide mye seg om Jerv og det virket som om Eiger var sluttkjørt. Thor Jostein Dyrnes pisket imidlertid sine elever til en god sluttspurt og flere ganger var det nære på ny Eigerledelse. Nærmest var definitivt Alfi Conteh Lacalle som hamret ballen i stolpen med bare fem minutter igjen av kampen. Hadde Eiger scoret der hadde det nok gått veien. Et offensivt hjemmelag måtte risikere noe på slutten i jakten på poengene og dermed kom Jerv til en gigantisk sjanse i siste ordinære spilleminutt. En fantastisk redning av Sarunas Kilijonas der han også fikk hjelp av aluminiumen, endte med at Eiger med nød og neppe fikk klarert.
Dermed endte det 2-2 - et resultat som ikke hjalp verken Eiger eller Jervs tabellsituasjon nevneverdig.

Kampfakta:
1-0 (46) Miguel Diez, 2-0 (51) Alfi Conteh Lacalle, 2-1 (67) Nils Petter Andersen, 2-2 (75) Nils Petter Andersen

Eigers lag:
Sarunas Kilijonas, Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, William Meyer, Stefan Ghilom, Tomas Birskys, Andreas Dyrnes, Miguel Olivencia Diez
Hans Marius Aakre Slettebø,Alfi Conteh Lacalle

Benyttede innbyttere: Jonas Nodland Havsø, Sander Haugstad, Inge Andreas Pettersen, Simen Sæstad

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL - meget god
Gule kort: Hans Marius Slettebø, Simen Sæstad, ingen til Jerv 2