Borteseier i Grimstad


Eigers a-lag har slitt på bortebane så langt denne sesongen. Det har blitt noen tunge og lange hjemreiser med stygge siffer i baggasjen.  Det ville de røde og blå gjøre noe med mot jerv 2. Det ble satt press på et ungt jerv lag fra første minutt. Den flotte sommerdagen i Grimstad skulle bli enda bedre.

Eiger vartet opp med gode kombinasjoner og flott angrepsspill. Den ene sjangsen etter den andre ble produsert, og som igjennom hele sesongen -  nesten utrolig at det ikke scores mål. Tomas Birskys alene gjennom, men keeper avverger. Anto Pejic scorer men avblåses for hands og målet annuleres. (tvilsom). Samme mann skyter i nettveggen fra skrått hold.  Miguel Diez får en god sjangse fra 7 meter, men får ikke kraft nok i skuddet. Stian Sleveland header, men heller ikke han klarte å finne veien til nettmaskene.

Eiger gir ikke opp, og anført av en god Stefan Ghilom på Eigers midtbane fortsetter presset. Det går 40 minutter før det endelig løsner. Etter nok et godt angrep finner Tomas Birskys Anto Pejic med en ball tredd igjennom Jervs midtforsvar. Kroateren gjør ingen feil og setter ballen sikkert i mål. 1-0 og full fortjent ledelse.

Første omganen ble styrt av Eiger, med bare noen få gjestevisitt fra vertene. Sjangsene de produserte var riktignok store nok til at de kunne ha gitt uttelling, men for dårlige avslutninger, og feil valg ble gjort til fordel for Eiger. 0-1 var et fortjent pauseresultat.

Andre omgangen ble mer spennende, der Eiger ble møtt med et mer aggressivt Jerv lag. De gulkledde presset, og ville mest. Eiger slet med å komme seg opp på nivået som i første omgang, men klarte lenge å holde unna med midtstopperne Meyer og Søyland - og en hardt jobbene midtbane. Dessverre så glipper det litt ,og en forsvarsfeil i det 70 spilleminutt gjør at Jerv får den fryktede utligningen. 1-1

De tilreisene supportere fryktet nå det verste, der det lenge var stor optimisme om busstur hjem med tre poeng. Det var også nervøsitet og spenning på benken, og det ble endel neglebiting. Etter å ha erkjent at det er utlignet -  så tenkes det at 1 poeng med hjem får være godt nok, selv om det føltes surt. Spesielt med tanke på den gode første omgangen med alle de vanvittig store sjangsene.

Trener Dyrnes gjør noen bytter mot slutten av kampen. Spillerne begynner å bli slitne. Sven Erik Hetland kommer inn med ca ti minutter igjen å spille. Det går ikke lenge før han markerer seg. Hetland forserer Jervs høyreback og kommer skrått mot mål alene med keeper. Ballen er i luften så Hetland må heade - keeper går da såpass hardt i kroppen på eigerspilleren at dommeren velger å blåse straffe. Den setter Anto Pejic sikkert i mål. 2-1.

Inge Andreas Pettersen har ikke fått mye spilletid denne sesongen. På ledelsen 2-1 i Grimstad med fem minutter igjen å spille kommer han inn for en sliten Stian Sleveland. Det går ikke mange minutter før han legger inn en særdeles god søknad om mer spilletid - da han i beste Harry Kane stil fyrer av et skudd fra 20 meter - skrått hold i det lengste hjørnet for Jerv keeperen. 3-1. "seieren er vår"

Alt i alt en fortjent seier.

En god og opplagt Anto Pejic - en midtbane anført an Stefan Ghilom og Andreas Dyrnes - to fokuserte og enorme midtstoppere i Meyer og Søyland trekkes frem. Så er det vanskelig å la være å nevne Stian Sleveland som er med på å trette ut enhver motstander med enorm løspkraft og vilje. Innbyttene ble også en avgjørende faktor i denne kampen.

Nå venter MK onsdag, og med tre nye poeng i "Fort Hålå"  -  så er Eiger med helt i toppen.

Eiger startet med følgende lag:
Saruns Kilijonas, Asbjørn Larshus, William Meyer, Jan Terje Søyland, Sigmund Hunnestad, Miguel Diez, Andreas Dyrnes, Stefan Ghilom, Tomas Birskys, Anto Pejic og Stian Sleveland.

Benyttete innbyttere: Sven Erik Hetland, Inge Andreas Pettersen og Sander Haugstad.
EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn