Første trepoenger i boks

Eiger tok sine 3 første poeng i årets serie i første mulige forsøk da Lura var vertskap i serieåpningen i Sandnes torsdag. Poengene satt imidlertid langt inne etter en aldri så liten Eiger-kollaps det siste kvarteret.

Første omgang bar preg av to lag som kun periodevis viste serieform. Hjemmelaget skapte de få mulighetene som var, uten at noen av dem var i kategorien 100%-sjanser. Eiger hadde stort sett god struktur defensivt, men Luras sjanser kom etter brudd og feilpasninger fra Eigers side. 0-0 ved pause var for så vidt greit selv om det var hjemmelaget som hadde et lite overtak.

Andre omgang var bare 40 sekunder gammel da Inge A. Pettersen sendte Eiger i ledelsen på Eigers første skikkelige sjanse i kampen. Kampen åpnet seg opp og selv om Lura kjørte på for å utlikne, bød det seg gode sjanser for Eiger utover i omgangen. Sarunas Kilijonas måtte for første gang skikkelig i aksjon etter 53 minutter da han reddet Eiger fra baklengsmål – ikke bare en, men to ganger i samme angrep. Men da kampen gikk mot timen spilt skulle det bli 2-0 til de røde og blå. William Meyer satte fart fremover og fyrte av gårde et skudd som gikk via keeper og inn i det tomme målet. Lura gav imidlertid ikke opp og kun heroisk forsvarsspill av Eiger hindret en ny stor Lura-sjanse bare minutter etter Meyers mål. Vi noterte ytterligere brukbare Lura-sjanser før en god Eiger-kontring endte med skudd fra Anto Pejic – like over. Da hjemmelaget fikk straffespark i det 70 minutt trodde imidlertid de fleste at hjemmelaget skulle få sin velfortjente redusering. Men den gang ei. En for kvelden særdeles opplagt Sarunas Kilijonas i Eigers mål reddet forsøket fra 11 meteren med et tigersprang. I stedet skulle Eiger gå opp i 3-0 bare to minutter etterpå. Igjen var det William Meyer på raid fremover som skapte farligheter og da han så en bedre plassert Anto Pejic fikk man se kveldens vakreste detalj. Pejic kunne brukt kraft og hamret ballen i mål, men i stedet var han kald som en fisk og chippet ballen i en vakker bue over keeper og i mål.

Det så lyst ut for Eiger da kampen gikk inn i de 10 siste minuttene av kampen. Men så skulle Lura få et nytt forsøk fra 11 meteren da innbytter Erik Nordvoll var uheldig og kom borti et Lura-bein. Denne gangen satt straffen i nota – uten sjanse for Sarunas Kilijonas og dermed 1-3. Fire minutter før full tid skulle Lura redusere ytterligere en gang etter frispark – et diskutabelt sådan. William Meyer mente det var han og Eiger som skulle hatt det da Meyer var først på ball. Avslutningen fra 17 meter ble imidlertid nydelig skrudd over muren og inn i venstre kryss. Med 4 minutter igjen og ytterligere 4 i tilleggstid ble det noen spennende minutter for de rundt 100 fremmøtte. Eiger halte imidlertid seieren i land og fikk en perfekt start på comebacket i 3 divisjon.

Rundt 40 Eigersympatisører var på plass og gav de røde og blå god støtte. Med disse på plass igjen og om Egersunderne kjenner sin besøkelsestid, bør det bli folksomt når Eiger tar imot Vigør til årets første hjemmekamp lørdag 16 april.

Kampen ble for øvrig innledet med et minutts stillhet til ære for Stein Vasbø.

Kampfakta:

0-1 (46) Inge A. Pettersen

0-2 (58) William Meyer

0-3 (72) Anto Pejic

1-3 (82) Michael Bekke

2-3 (86) Eirik Indredavik

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre – ok

Gule kort:

Jan Terje Søyland

Anto Pejic

Erik Nordvoll

William Meyer