Dårlig generalprøve gir.....

.

Eiger tapte generalprøven før seriestart (mot Lura) da Ålgård var vertskap i søndagens treningskamp på nye Ålgård Stadion.
Etter en svært oppløftende kamp mot Frøyland i NM kvaliken onsdag, var oppgjøret på Ålgård en nedtur. Et hjemmelag som fremstod som betydelig svakere enn NM motstander Frøyland, vant nemlig relativt komfortabelt 3-1. Eiger på sin side kom aldri opp på det nivået laget beviselig har inne. Men så er det "soga" om at en dårlig generalprøve gir god premiere da..... La oss håpe det gjelder for de røde og blå.

Ålgård kom best i gang og tok ledelsen allerede i det 4 minutt. Utover i omgangen jevnet imidlertid spillet seg ut og Eiger var i høyeste grad med på notene. 1-1 sørget Anto Pejic for etter snaut halvspilt omgang med en typisk goalgetterscoring, kaldt og nådeløst tilside for keeper. Scoringen var Antos 7 på 7 kamper i oppkjøringen til sesongstart.
Ti minutter før pause har så Eiger en god mulighet til å ta ledelsen, men i det påfølgende angrepet er det i stedet hjemmelaget som går opp i 2-1. Til alt overmål blir hjemmelaget tildelt straffespark og keeper Sarunas Kilijonas utvist bare minutter før pause. Straffen er innbytter Alexander Nygård sjanseløs på og dermed 3-1 til Ålgård ved halvtidshvilen.

Med en mann mindre på banen er naturlig nok Eigers fokus rettet mot å ligge lavere i 2 omgang. På tross av tilsammen 8 bytter lykkes Eiger bra defensivt, men skaper naturligvis mindre fremover. Like før slutt blir Ålgård tildelt enda en straffe, men denne gang velger Alexander Nygård rett side og slår ballen ut til corner.
Kampen ebber ut med 3-1 til Ålgård.

Nå venter noen "finpussingsøkter" før seriestarten for et Eigerlag som med noen små justeringer bør vær kapable til å hamle opp med de fleste lag i 3 divisjon avdeling 5. Med litt mer 3 divisjonskynisme og litt bedre effektivitet blir trolig Eiger det laget trener Thor Jostein Dyrnes og spillerne vet man har inne!

Startellever:
Sarunas Kilijonas, Jan Terje Søyland, Asbjørn L. Larsen, Stian Sleveland, William Meyer, Josip Tunjic, Sigmund Hunnestad, Inge A. Pettersen, Tomas Birksys,
Nikolajs Kozacuks, Anto Pejic

Benyttede innbyttere: Alexander Nygård, Sondre Tveit, Stefan Ghilom, Gabriel Merkesdal, Trym Skjæveland, Simen Sæstad, Erik Nordvoll, Markus Lund,

Gule kort: William Meyer
Rødt kort: Sarunas Kilijonas