3 divisjon neste!Eiger gjorde jobben og vant 4-1 borte mot Voll i siste serierunde fredag. Dermed nyttet det lite at både Nærbø og Klepp vant. Eiger er i 3 divisjon når sesongen 2016 sparkes i gang. Til alt overmål sørger også a-lagets opprykk at rekrutteringslaget Eiger 2 overtar a-lagets plass i 4 divisjon. Rekruttene rykker opp sammen med Orre.

I fredagens kamp på en trang og noe liten kunstgrasbane ved Bore Skule ble det som ventet lite rom for finspill og lange, godt oppbygde angrep var det ikke mange av. Til gjengjeld var innsatsen og viljen de røde og blå la for dagen av ypperste merke. Og selv om hjemmelaget aldri virkelig gav seg, var det tydelig å se hvilket lag som ville mest.
Første omgang artet seg på mange måter som en eneste lag angrepsbølge mot vertenes mål. Først mot slutten av omgangen slakket spillerne litt av på gasspedalen og da kom også Volls to eneste avslutninger i omgangen.
Før den tid noterte vi en både en god Hans Marius Slettebø heading som keeper fikk fistet via tverrligger og ut og en Jan Terje Søyland avslutning i stanga i etterkant av corner. I tillegg en rekke andre sjanser som aldri gav tellende resultat - flere av dem etter meget bra spill i forkant. Eiger skulle likevel ta ledelsen, men det måtte en 11 meter til for å få uttelling. Nikolaj Kuzaceks ble nærmest "massakrert" av Volls keeper da han nådde ballen før sisteskansen inni feltet etter rundt kvarteret spilt. Straffen (den første i år?) satte Thomas Leidland hardt i venstre hjørne og dermed 0-1. At det ikke stod mer enn 1-0 i Eigers favør etter 45 minutter hadde nok Voll veldig god grunn til å være fornøyde med.

Eiger åpnet også årets siste omgang som det beste laget og bare en god Vollkeeper hindret Hans Marius Slettebø i å doble ledelsen i starten av omgangen. Men etter 50 minutter satt den igjen i nota. Stian Vigrestad dro til fra rundt 18 meter og ballen snek seg inn i hjørnet til en enorm jubel fra 250 tilskuere der de fleste var fra Egersund. Voll var imidlertid ikke slagne og bare fem minutter etter Vigrestads mål ble det ny nerve i kampen da en Vollspiller fikk drømmetreff fra rundt 20 meter. Ballen ble limt inn i krysset uten sjanse for Eigers sisteskanse Sarunas Kilijonas. I perioden som fulgte var hjemmelaget mer på hugget og skapte flere halvfarligheter. Det gjorde vitterlig Eiger også, men det ble en neglebitende periode for de mange fremmøtte. Stian Vigrestad sørget med sitt andre mål for kvelden for at roen igjen senket seg for alle med Eiger-sympatier da han kontrollert satte inn keepers retur på et godt William Meyer skudd med rundt kvarteret igjen å spille. Dette ble starten på en ny god Eigerperiode som ble kronet med Inge A. Pettersens mål som han egentlig bare var borti på vei fra Thomas Leidlands skuddfot. Manøveren satte uansett Vollkeeperen ut av spill og Eiger fikk sitt fjerde mål for kvelden.
Etter flere minutter på overtid kunne endelig jubelen slippes løs og de elleville jubelscenene ble forsterket av fyrverkeri og røykbomber. Å avgjøre det hele i sesongens siste kamp toppet bare en god sesong for Eigers flaggskip!
Med seieren og opprykket i boks ble sesongen forlenget. Eiger skal nå forberede seg på å spille KM kamper mot Hinna og Lura. I år er det 20 år siden sist a-laget ble kretsmestere. Det er på tide å gjenta bedriften!

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn