Kan takke seg selv....

Eiger hadde sjansen til å skaffe seg en luke til Klepp da jærbuene gjestet Hålå fredag, men kastet bort sjansen da sløsing med sjansene som burde gitt en komfortabel seier i stedet endte med 2-3 tap. Et gratismål på slutten i form av en straffe som aldri skulle vært dømt - forært av kampens linjedommer, gjorde at akseptable 2-2 ble til tap. Men først og fremst var det Eigers ineffektivitet som kostet laget seieren.

Etter en relativt forsiktig innledning var det Eiger som tok tak i kampen og også ledelsen allerede etter 7 minutters spill. Kjetil Vigrestad slo en flott ball til Hans Marius Slettebø som med et godt mottak gjorde det enkelt for seg selv å kontrollert sette ballen i nota. Bare minutter etterpå burde det stått 2-0 etter at Inge A. Pettersen kom på et fint løp noe skrått på mål. Hans Marius Slettebø overlappet fint over var helt fri, men ble dessverre ikke brukt og Inges avslutning endte resultatløst. Samme Inge Pettersen var også på farten i det kampen nærmet seg halvtimen spilt men dessverre endte også det forsøket utenfor da han nok heller burde gått noen meter til - alene med keeper som han var. I det 29 minutt noterte vi Klepps første avslutning på mål etter at jærbuene til da hadde vært helt ufarlige. Skuddet var imidlertid for løskrutt å regne og ballen trillet inn til Eigers sisteskanse Sarunas Kilijonas. Eiger som var det beste laget i første omgang kom til ytterligere en stor mulighet da Thomas Leidland testet skuddfoten fra langt hold med i underkant av ti minutter igjen av omgangen. Dessverre gikk ballen noen få centimetere på feil side av aluminiumen. Det gjorde det ikke for Klepp to minutter etterpå. Fra nærmere 30 meter fikk jærbuenes Kristian Fjeldstad et lykketreff av de sjeldne og ballen suste i mål til utlikning. 1-1 stod seg til pause.

Før folk fikk satt seg ned for å se de siste 45 minuttene sørget Stian Sleveland for at de røde og blå igjen tok ledelsen. Et fint raid fra Stian Vigrestad og en ditto gjennombruddspasning som ble tuppet videre av William Meyer sendte Sleveland igjennom og like før keeper nådde ballen fikk han strukket ut en tå og ballen trillet i mål til ellevill jubel fra publikum. Innbytter Sigmund Hunnestad kunne sørget for ytterligere nettsus like etterpå da han forserte seg forbi Klepps venstreback men avslutningen endte over fra god posisjon. Stian Sleveland var igjen frempå da klokka tikket mot timen spilt og et fint innlegg nådde Sleveland som fikk hodet på - men igjen endte avslutningen utenfor rammen. Klepp gikk rett i angrep og kom til en brukbar sjanse som Eiger fikk brutt. I stor fart fikk Eiger til en mønsterkontring der Stian Vigrestad fant en William Meyer i fullt firsprang fremover. Helt alene med keeper burde Meyer satt ballen i nota til en fortjent tomålsledelse til Eiger - men igjen endte gigantsjansen utenfor. Da heller ikke sjansebonanzaen inni Klepps 16 meter like etterpå endte med nettkjenning begynte man å ane uråd. Dette til tross for at Klepp skapte så godt som ingenting. Derfor føltes nok utlikningen til 2-2 etter 68 minutter som blodig urettferdig - selv om vending og avslutningen fra Klepps Leif Malmin var pur klasse. To lag som begge ville vinne gav et tempo og innsats som var et toppoppgjør verdig i andre omgangs siste halvdel. En ny god Eigerkontring med i underkant av kvarteret igjen på klokka kunne sendt de røde og blå i føringen igjen, men Stian Vigrestad avsluttet over etter fin pasning av Stian Sleveland. Kampens avgjørelse kom like etterpå da Klepps Runar Andersen vartet opp med skuespillerkunst av høyeste klasse inni Eigers felt. En forseelse som aldri fant sted ble dømt på etter at linjemannen lot seg lure og vinket. Den påfølgende straffen ble satt sikkert i mål og jærbuene tok ledelsen for første gang i kampen. En siste kraftanstrengelse fra Eiger for å komme tilbake i kampen endte med mye frispark, avbrudd og uthaling og da kampens gode dommer blåste av kampen var det Klepp som kunne juble for tre heldige poeng etter en oppvisning i effektivitet. Eiger kan bare takke seg selv - for slik sløsing har man ikke råd til om ambisjonene er å holde seg i teten.

Kampfakta:

Eiger-Klepp 2-3 (1-1)
Målene: 1-0 (7) Hans Marius Slettebø, 1-1 (39) Kristian Fjeldstad, 2-1 (46) Stian Sleveland, 2-2 (68) Leif V. Malmin, 2-3 (78) Leif V. Malmin (straffe)
Dommer: Jørn-Anders Fløysand Tveit, Nordre Holsnøy IL - meget god
Gule kort: Inge A. Pettersen, Jan Terje Søyland
Tilskuere: 340

Eigers lag:
Sarunas Kilijonas, Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Glenn Strømstad, Eirik Gohn,Inge A. Pettersen, Stian Vigrestad, William Meyer, Thomas Leidland, Stian Sleveland, Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere: Stefan Ghilom, Sigmund S. Hunnestad, Sander Haugstad, Ruben Salvesen Hjelm

 

 

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn