Ghilom mest brukt!

Etter 6 måneder med trening, forberedelser, treningskamper og kamper i serie og cup, kan det være greit å ta en titt tilbake på sesongen så langt.

Nytt trenerteam med Gunnar Hundsnes og Thor Jostein Dyrnes tok fatt på oppgaven på en av årets første dager. En av sportslig leder Bjørn Arne Slettebøes kjepphester i alle år har vært trivsel og trygghet = utvikling. Slettebøe hadde tro på at dette var egenskaper Hundsnes og Dyrnes også verdsatte, i tillegg til et ønske om å opptre som et spillende lag. Kampene i år – selvsagt noe avhengig av motstandernes styrker, har vist at Eiger har spilt fin fotball. Trivselen i spillergruppa har heller ikke vært bedre på de snart 15 årene Bjørn Arne Slettebøe har vært aktiv rundt a-lagsmiljøet i Eiger.

Oppmerksomheten rundt a-laget har også vært upåklagelig. Noe skyldes kanskje at det ble opprettet en gruppe på facebook for supportere. Her er det i hvert fall blitt lagt ut info om a-laget regelmessig. I tillegg vil jo alltid sportslig fremgang og gode resultater påvirke den slags. 190 tilskuere er det blitt i snitt på årets første 6 hjemmekamper der 100 mot Figgjo og 450 mot EIK 2 utgjør henholdsvis bunn- og toppnotering. I lokalfotballen pågår det til tider diskusjoner om folks engasjement rundt lagene stort sett foregår på sosiale medier. Heldigvis er vi bedre stilt her sør enn mange lag rundt Stavanger-området. Folk ønsker å se kamper «live». I Eiger er vi aktive både på nettside, facebook-side og twitter og to av våre hjemmekamper er blitt filmet og lagt ut på filmsport. Teknologisk ville det vært fullt mulig å overført kamper direkte på web tv, men vi ønsker flest mulig folk tilstede på kampene og kommer trolig ikke til å trappe opp dekningen av kampene denne sesongen i hvert fall.

Før seriestart ble det spilt 8 treningskamper som gav 4 seire, to uavgjort og to tap. Målforskjellen var 24-16 – noe som betød 3 scorede og 2 innslupne mål i snitt. Dette fikk Hundsnes og Dyrnes til å gripe fatt i det defensive. Med 6 innslupne mål på 11 seriekamper må dette sies å ha vært vellykket. Framover på banen er målsnittet på 3 pr. kamp nesten beholdt med 30 mål på 11 kamper.

Skader og suspensjoner påvirker selvsagt antall kamper man er disponible til og i så måte har ikke sesongen til verken Martin Tønnessen eller Simon Øvrevik blitt slik de håpet. Grunnet langvarige skader ser vi dem trolig ikke på banen igjen før neste sesong. Stian Vigrestad fikk bare med seg to kamper før han endte på sykestua, men er i trening igjen og trolig klar til 20 august.

Stefan Ghilom har hatt sin andel av skader de senere år. Denne sesongen har han imidlertid vært skadefri og den mest brukte spilleren til Hundsnes og Dyrnes i år. Bak ham følger et kobbel av spillere som har vært tilgjengelig til de fleste kamper.

Inge Andreas Pettersen er den som i størst grad har visst hvor målet står. 11 mål på 18 kamper (og 3 mål på 3 kamper på b-laget)er meget bra fra unggutten fra Sokndal. Interessant er det også å konstatere at William Meyer og Matias L. Løyning virker å ha «knekt koden» som målscorere. De to tidligere notoriske sjansesløserne har funnet nettmaskene hhv 7 og 9 ganger i år.

Jan Terje Søyland, Inge A. Pettersen, Sondre Tveit, Erik Skadberg, Erling Skåland, Stig Jarle Sleveland, Sander Bilstad, Trym Jørgensen og Anders Rasmussen har alle debutert for Eiger i år. I tillegg er a-laget forsterket med comebacket av Stian Vigrestad, Thomas Leidland og Morten Nodland. Ole Asbjørn Liland spilte i prinsippet sin siste kamp før militærtjeneste torsdag. Om vi ser ham mer på banen denne sesongen er uvisst, men han vil bli et stort savn om han uteblir. Unge Liland har levert varene «til meget pluss» i to og en halv sesong.

På stjernetoppen i Dalane Tidende er det William Meyer og Stian Sleveland på de øverste plassene. Meyer har fått trent skikkelig i år etter militærtjeneste og ujevnt treningsgrunnlag i fjor. Sleveland har fått en ny vår etter å ha blitt omskolert til midtbanespiller. Begge har levert stabilt bra nivå i vårsesongen.

 

Tabellen etter litt over halvspilt serie finner du her.

Vi gleder oss til høstsesongen tar til!

SPILLER KAMPER I ÅR KAMPER TOTALT MÅL ASSIST GULE / RØD
Stefan Ghilom 20 40 3 4  
Kjetil Vigrestad 19 165   4 3
Matias L. Løyning 19 100 9 1 1
William Meyer 19 42 7 3 1
Ole Asbjørn Liland 18 79 1 7 1
Hans Marius Slettebø 18 281 8 8 1
Inge A Pettersen 18 18 11 4 1 / 1
Jan Terje Søyland 17 17 2    
Viktor B. Opheim 15 28 1 3  
Stian Sleveland 15 40 6 7 2 (1 strøket)
Eirik Gohn 14 34   1 1
Erik Skadberg 12 12      
Erling Skåland 11 11     1
Sarunas Kilijonas 11 91      
Sigmund S. Hunnestad 9 50   4 1
Sondre Tveit 9 9      
Glenn B. Strømstad 8 151 1   1
Sander Haugstad 8 21 5    
Vytautas Birskys 7 44 1 2  
Simen Sæstad 6 35      
Morten Nodland 4 258      
Stig Jarle Sleveland 3 3      
Sander Bilstad 3 3      
Simon Øvrevik 2 63      
Aleksandras Ivanauskas 2 10      
Torgny Torgersen 2 205      
Stian Vigrestad 2 161 1    
Paulius Vaikasas 2 39      
Fredrik Andersen 2 542 1   2 / 1 (alle strøket)
Thomas Leidland 2 45 1    
Jonas N. Havsø 1 9      
Trym Jørgensen 1 1      
Einar R. Løyning 1 230      
Anders Rasmussen 1 1   1  
Eivind Blakstad 1 346      
Gule kort i Rogalandscupen strøket          

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn