Ålgård 2 trekker laget

Ålgård 2 har besluttet å trekke laget fra 4 divisjon avdeling 1. Som kjent ble Eigers kamp mot dette laget avlyst i andre serierunde da de ikke maktet å stille lag. Ålgård 2 stod med 5 poeng etter seier mot Staal 2 og uavgjort mot Figgjo og Moi. 

Fra Ålgårds kunngjøring sakser vi følgende:

Ålgård FK trekker 4.div-laget

Ålgård FK har besluttet å trekke sitt B-lag i 4 divisjon. Det har, gjennom forsesongen, vist seg at vi rett og slett ikke har nok spillere til å drifte 3 seniorlag. Slik det har utviklet seg, har vi måttet trekke veksler på både gutt og juniorspillere som ikke har fysikk eller riktig nivå inne for å spille i 4 divisjon senior. Dette er dårlig spillerutvikling.

I tillegg har vi pålagt spillere fra junior og A-stall alt for stor kampbelastning. Dette går ikke bare ut over muligheter for restitusjon, men også anledning til å få den treningspåvirkningen de skal ha. Intensitetsstyring blir rett og slett umulig, og skaderisikoen blir uforsvarlig høy.

Med mange spillere på kampoppdrag går det ut over spillerne som er igjen på trening med sine respektive lag. Disse får ikke fullverdig trening på grunn av at det er for få spillere på plass. Dette gjelder ikke bare på kampdag, men også påfølgende dag, da de som har spilt kamp må restituere dagen derpå.

For å ha spillerutvikling i fokus, ønsker klubben heller å tilrettelegge for en enda bedre hverdag for juniorene. Med en normal kamprytme kan vi trene med mer kvalitet samtidig som vi kan få til en fornuftig hospiteringsmodell for gutt – og juniorspillere. |
Fair - Play
Sist, men ikke minst, har vi et ansvar for våre motstandere. Med de problemer vi har i forhold til å stille lag, vil det bli ekstrem stor ulikhet fra gang til gang på kvaliteten på laget vi sender på banen. Dette kan til syvende og sist bli utslagsgivende for hvordan tabellen ser ut til slutt.

Vedtaket er gjort på bakgrunn av utspill fra trenere i de berørte lag og forankret i, og omforent med, styret og sportslig utvalg. 
Dersom spillerlogistikken tillater det og klubben ønsker det, kan det påmeldes lag i 5 div neste sesong.

Geir Midtsian

Eigertrener Gunnar Hundsnes mener at debatten rundt toer-lagenes eksistens i det nåværende divisjonssystemet nå bør blusse opp igjen. Slik det fungerer i dag er det bare komisk. 

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn