Eiger minst dårlige på jæren

Eiger tok tre nye poeng da Nærbø var vertskap i det som på forhånd var ansett å være en toppkamp i 4 divisjon avd.1. Spillet var ikke to topplag verdig, men intensiteten og spenningen var i høyeste grad til stede i samfulle 90 minutter.

Det var viktigst for Eiger å få med seg et resultat fra Loen, noe banespillet også reflekterte i perioder. Best var Eiger når de fikk ballen ned på bakken, mens vertene slo overraskende mye langt. Likevel, det var sjelden man fikk se noen av lagene slå pasninger med mange trekk etter hverandre. Eiger kom til første omgangs første sjanse da Hans Marius Slettebø slo inn fra høyre. Foran mål kom Ole Asbjørn Liland i lange klyv, bare for å konstatere at avslutningen endte utenfor fra god posisjon. Minutter etterpå var Eiger på vei fremover ved Kjetil Vigrestad som ble brutt av Nærbø. En våken Sarunas Kilijonas kom kjapt ut og avverget det som kunne blitt en stor sjanse. Like før halvspilt omgang trodde de fleste at Matias L. Løyning hadde gitt de røde og blå ledelsen. Stian Slevelands flotte pasninger plasserte Matias forbi keeper, men et Nærbøbein fikk avverget like før ballen trillet over streken. Endre B Wetteland – kampens ene linjedommer overså en soleklar Nærbø-offside i det påfølgende angrepet. Heldigvis endte innlegget som kom med en svak heading som til slutt gikk over. Drøye 5 minutter før halvtidshvilen var Hans Marius Slettebø igjen regissør, men et nytt godt slått innlegg endte resultatløst. Nærbø stormet i angrep og ble tildelt et horribelt idømt frispark på rundt 20 meter av kampens dommer. Om noen skulle hatt frispark i den situasjonen var det definitivt Kjetil Vigrestad som stod helt stille da han ble «rygget inn i», men skuddet som kom seilte heldigvis meteren utenfor. Lagene gikk til pause med 0-0 etter en omgang Eiger nok var ørlite bedre enn vertene.

"Pokey sørget for Eigerjubel i starten av andre omgang!

Bare to minutter inn i omgang to skrek Eiger-spillerne på straffe. Det var Hans Marius Slettebø som ble tatt, men dommeren vinket bare det hele videre. «Pokey» skulle få sin hevn etter snaue ti minutter av omgangen. Et flott raid av Stian Sleveland, med påfølgende fint innlegg fra høyre satte opp Hans Marius foran mål. Med et kunststykke av en avslutning rundlurte han Nærbøs keeper ved å slippe ballen mellom egne bein og deretter nærmest hælet den i buret. Nå måtte Nærbø opp og frem, men innsatsen til Eiger denne fredagskvelden drepte mye av det vertene kom med. Eiger var vel så farlige og Stian Sleveland var nære det helt store både da han bare nesten nådde et lurt fremspill fra Stefan Ghilom og da han «headet» med skulderen fra god posisjon etter corner fra Ole Asbjørn Liland. Kvarteret før slutt kom Nærbøs til da største sjanse i omgangen da et angrep rullet opp på venstresiden endte med skudd. Heldigvis endte ballen i nettveggen. Stadig mer desperate Nærbøspillere klarte periodevis å få flyttet laget opp på banen. I det 81 minutt trodde de nok også at utlikningen skulle komme da de kom til skudd fra kort hold. Men da hadde de ikke regnet med Sarunas Kilijonas som vartet opp med en ny verdensklasseredning (som Jarle Gløpstad kalte redningen mot Rosseland forrige helg) Som en Peter Schmeichel på sitt beste gjorde han seg stor og Eiger fikk til slutt avverget. Mot slutten fikk Eiger flere sjanser til å øke ledelsen, men frem til overtiden ble det bare med nesten. Inge A. Pettersen burde nok scoret da han kom alene gjennom med keeper, men valgte kraft i stedet for presisjon og da gikk Nærbøs keeper seirende ut av duellen.  Da tok like godt William Meyer skjeen i egen hånd, forserte alt av Nærbøspillere, rundet keeper og trillet ballen i det tomme målet. 2-0 fremkalte ekstatiske scener i Loen, både på banen og på tribunen der et stort antall Eiger-sympatisører viste godt igjen. Nærbø rakk å ta avspark før kampens dommer blåste av.

Dermed ble det tre nye og ikke minst viktige poeng for Eiger. Innsatsen spillerne la ned var formidabel og på en dag da det spillemessige kladdet noe, var det godt å se at vinnervilje og motivasjon også gir seire!

Kampfakta:

Målene: 0-1 (54 min) Hans Marius Slettebø, 0-2 (93 min) William Meyer

Eigers lag:

Sarunas Kilijonas, Jan Terje Søyland, Erling Skåland, Glenn Strømstad, Kjetil Vigrestad, Matias L. Løyning, William Meyer, Ole Asbjørn Liland, Stefan Ghilom, Stian Sleveland og Hans Marius Slettebø.

Benyttede innbyttere: Inge A. Pettersen, Sander Haugstad, Sondre Tveit og Simen Sæstad

Tilskuere: ca 80 – omtrent halvdelen fra Egersund

Dommer: Arild Tengesdal, Frøyland. Mye bra, men noen snodige avgjørelser trekker ned.

Gule kort: Et til Nærbø.

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn