Seieren satt langt inne!

Eiger viste god moral og vinnervilje da 0-1 ved pause ble snudd til 2-1 seier da Rosseland gjestet Hålå fredag. Kampen sett under ett var det ikke noe å si på at Eiger tok alle poengene, men en redning fra øverste hylle av Eiger-keeper Sarunas Kilijonas like før slutt gjorde at jærbuene ikke fikk med seg noe som helst fra Eigers fort.

Før kampen gikk Eigerleder Kjell Garpestad jr ut i programbladet og hevdet at det laget som tapte var hektet av i tetstriden. I så måte var seieren umåtelig viktig for de røde og blå.

Som regel er det Eiger som går ut og tar kommandoen på hjemmebane. I fredagens oppgjør var det imidlertid Rosseland som kom best i gang spillemessig. Eiger tok over litt etter litt og fikk kampen inn i sitt spor fra rundt ti minutter av omgangen. Det ble imidlertid lite tellende resultat av kamp- og sjansedominansen og mot slutten av omgangen ble igjen jærbuene stadig ”hissigere på grøten”. De oransje – for anledningen i hvitt, skulle da også ta ledelsen 8 minutter før pause – uten at Eiger klarte å slå tilbake.

I andre omgang festet Eiger et godt grep om kampen og Rosseland ble i perioder spilt veldig lave. Men selv om Eiger styrte spillet, var ikke gjestene ueffne på kontringer. Innsats og moral var i høyeste grad tilstede hos de røde og blå denne fredagskvelden, men det skulle vare og rekke før belønningen kom. To av Gunnar Hundsnes innbytter skulle vise seg å vippe kampen i Eigers favør. Vytautas Birskys kom inn og headet ballen ned til Viktor Opheim som satte inn utlikningen med fem minutter igjen av ordinær tid. Bare to minutter etterpå sørget Viktor Opheim for assisten da Stian Sleveland – dagens Eigerspiller, sørget for 2-1 og elleville jubelscener foran rundt 150 tilskuere på Sparebank 1 banen. Like før slutt kunne som nevnt Rosseland utliknet, men Sarunas Kilijonas som pleier å gjøre det bra mot Rosseland, sørget for at alle poengene ble igjen i Hålå.

Stian Sleveland ble altså kåret til dagens Eigerspiller og bekreftet sine gode form i ny rolle sentralt på midtbanen. Hederen og æren bør imidlertid deles med sisteskanse Sarunas Kilijonas. Begge leverte så det holdt på et ellers så innsatsfylt Eiger.

Kampfakta:

0-1   (38 min), 1-1 (85 min) Viktor B. Opheim, 2-1 (87 min) Stian Sleveland

 Dommer: Khalil Karrouch, Forus og Gausel IL

Tilskuere: 150

Eiger startet med følgende spillere:

Sarunas Kilijonas, Matias L. Løyning, Jan Terje Søyland, Glenn B. Strømstad, Kjetil Vigrestad, Sigmund S. Hunnestad, Ole Asbjørn Liland, Stian Sleveland, William Meyer, Hans Marius Slettebø, Inge Andreas Pettersen.

Benyttede innbyttere:

Eirik Gohn, Stefan Ghilom, Vytautas Birskys og Viktor B. Opheim.

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn