Spill mot et mål!

Et tydelig defensivt fokusert Figgjolag holdt nullen i nesten en time da Eiger til slutt kunne juble for 3-0 seier og tre "ekte" poeng i tredje serierunde i Hålå torsdag. Faktisk måtte vi vente helt til det 80 minutt før vi kunne notere den første (og eneste) avslutningen på mål fra gjestene. Eiger på sin side produserte en drøss med sjanser og burde så avgjort vunnet med mange flere mål. 

Eiger gikk ut i hundre og styrte alt innledningsvis denne småkalde apriltorsdagen. Før ti minutter var gått hadde vi allerede notert tre store sjanser til de røde og blå. Først da William Meyer satte ballen over på en nærmest ferdigscoret pasning fra Ole Asbjørn Liland. Dernest pasning fra Eirik Gohn til Stian Sleveland som med et godt mottak satte seg selv i god avslutningsposisjon. Forsøket endte imidlertid utenfor. Eigers forrykende innledning kulminerte med nok en spolert storsjanse da Vytautas Birskys satte ballen i tverrliggeren etter et bra slått frispark fra Hans Marius Slettebø. Etter nok en stor sjanse for Meyer da klokka gikk mot halvspilt omgang, roet det seg noe. Eiger var mindre presise med pasningene og balltempoet sank. Figgjo virket tilfreds med tingenes tilstand og gjorde lite for å true Eiger. I løpet av de siste fem minuttene før pause ble det igjen litt fres over det offensive fra Eigers side og Sigmund Hunnestad hadde en alle tiders mulighet til å sende hjemmelaget i føringen da han ble spilt alene med keeper. Litt skrått på mål satte han ballen utenfor. Kaptein Hans Marius Slettebø avsluttet første omgangs sjansesløsing da han måtte avslutte i ubalanse og utenfor etter en god pasning fra Kjetil Vigrestad. Lagene gikk til pause etter 45 minutter med total Eigerdominans. De fleste på tribunen følte nok at det måtte løsne før eller siden. De skulle få så rett, så rett!

Det var Eiger som bestemte det meste også i omgang to og om alle de store sjansene hadde blitt satt i begge omganger, hadde vi sittet her og berettet om tosifret antall mål. William Meyer innledet andre omgang med en ny gigantsjanse. Avslutningen gikk dessverre rett på keeper. Men det skal unge Meyer ha, han kommer til sjanser og før eller siden løsner det også foran mål. Stian Sleveland skal heller ikke sies å ha marginene med seg ennå. Hans heading utenfor etter i underkant av ti minutter av omgangen hadde fortjent en bedre skjebne, men "Pokeys" gode innlegg gav altså ikke tellende resultat. Det var en forsvarsspiller som måtte åpne ballet for Eiger da Glenn Strømstad headet inn ledermålet fra kort hold i etterkant av en god serve fra Ole Asbjørn Liland da klokka gikk mot timen spilt. Et flott mål som utløste store gledesscener på banen og et Eigerlag som nå kunne slippe seg mer løs. Det snakkes av og til om ketchupeffekt i fotball. Nå var det vel ikke akkurat det som skjedde på Sparebank 1 banen torsdag, men en fornemmelse fikk man da det bare gikk 3 minutter fra 1-0 til Vytautas Birksys - banens gigant, satte inn 2-0. Pasningen 45 grader ut signert Stian Sleveland var pur klasse og Vytautas fikk en relativt enkel oppgave foran mål. Sleveland burde fått notert sin andre assist like etterpå da Ole Asbjørn Liland misbrukte kampens desidert største sjanse fra 2 meters hold. Dessverre traff det perfekte innlegget standfoten til den godeste Liland og han måtte bittert konstatere at det fortsatt stod 2-0. I neste angrep var det Hans Marius Slettebø som var uheldig (?) med avslutningen. Kjetil Vigrestads perfekte innlegg traff "Pokey" i god posisjon, men headingen endte via tverrligger og over. Eiger trykket nå Figgjo skikkelig bakpå og Hans Marius Slettebø skrek i frustrasjon over en ny misbrukt sjanse etter 71 minutter. Det samme gjorde Stian Sleveland minuttet etterpå da Hans Marius påtok seg servitørrollen. På blank goal traff Sleveland akkurat litt forkjært og headingen hans endte utenfor. Vi noterte enda en William Meyer sjanse da han headet rett på keeper etter et fint innlegg fra Eirik Gohn da oppgjøret gikk inn i det siste 10 ordinære spilleminutter. I neste angrep kom Figgjos første og eneste avslutning på mål i kampen da en løs heading ble lett fanget av småkald Sarunas Kilijonas i Eigers mål. Eiger byttet etter hvert inn alle innbytterne uten at kampbildet endret seg nevneverdig. En av innbytterne, Matias L. Løyning skulle sørge for 3-0 da han på overtid forserte ned på høyresiden, slo inn, fikk ballen i retur av en Figgjospiller og hamret ballen i mål fra relativt kort, skrått  hold. Den avslutningen var det mye vilje bak!

Oppsummert kan kampen betegnes som solid. Bakover var Eiger aldri på noe tidspunkt truet, og med en midtbane med spillere som har "et O2 opptak som sprenger Richters skala" skal det sies at den bakre fireren hadde gode arbeidsbetingelser også. Offensivt skapes det sjanser i fleng. Det så vi både mot EIK 2 og nå mot Figgjo. Det som da gjenstår er å sette dem. Det vil komme på et eller annet tidspunkt - garantert!

Vytautas Birskys gratuleres med 2-0 scoringen som kom etter et fint angrep.

Kampfakta:

Eiger - Figgjo 3-0 (0-0)

Målene:

1-0 Glenn Strømstad (58 min)

2-0 Vytautas Birskys (61 min)

3-0 Matias L. Løyning (91 min)

Tiskuere: 100

Gule kort: ingen til Eiger, to til Figgjo

Dommer: Rune Røyland, bortimot usynlig (og dermed god)

Eigers elleve utvalgte fra start:

Sarunas Kilijonas
Kjetil Vigrestad
Jan Terje Søyland
Glenn Bråta Strømstad
Eirik Aadnøy Gohn
Ole Asbjørn Liland
Vytautas Birskys
William Meyer
Stian Sleveland
Sigmund Stapnes Hunnestad
Hans Marius Aakre Slettebø

Benyttede innbyttere:

Erik Skadberg
Stefan Ghilom
Matias Leidland Løyning
Paulius Vaikasas
Inge Andreas Pettersen
Viktor Bjerregaard Opheim
Sondre Tveit

Tabellen ser du her

Matias L. Løyning, Vytautas Birskys og Glenn Strømstad scoret målene mot Figgjo!

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn