Tap i seriepremieren

Eiger burde vunnet men tapte altså seriepremieren mot EIK 2 på Bakkebø fredag. 3-2 ble det til de gule og sorte etter en kamp der Eiger misbrukte de utroligste sjanser. Spillemessig var Eiger det førende laget i starten av begge omganger, i en kamp som ellers var jevnspilt.

Begge lag var offensive og ønsket å komme seg opp og fram, men første kvarteret av kampen foregikk det meste av spillet på EIKs banehalvdel. Allerede etter 3 minutter burde Stian Sleveland gitt Eiger 1-0 da han ble spilt alene i gjennom. Avslutningen alene med keeper gikk imidlertid EIKs sisteskanse seirende ut av. Eiger var gode på gjenvinning høyt i banen innledningsvis.

Utover i omgangen begynte så EIK å yppe seg i større grad. Et forvarsel kom etter rundt kvarteret da Matias Perttamo på finurlig vis greide å tråkle seg forbi flere Eigerspillere på venstrekanten. Den påfølgende avslutningen endte imidlertid resultatløst. Bare minutter etterpå skulle EIK gå opp i 1-0. Igjen ble det angrepet på venstresiden og et innlegg gikk gjennom hele feltet og på bakre stolpe fikk tidligere nevnte Perttamo uhindret sette inn ledermålet.

Først mot slutten av omgangen ble det skapt store sjanser igjen og det var først og fremst Eiger som stod for disse. Med 10 minutter til pause var William Meyer på vei gjennom og klarte også å runde keeper - bare for å konstatere at kampens største sjanse endte via stang og ut. Få minutter før pause var det så Stian Sleveland som klarte å tilrive seg ballen i EIKs 16 meter. Akkurat i det han skulle sette ballen i tomt mål greide EIK å få folk foran og blokkere. Dermed stod det 1-0 til EIK etter en omgang Eiger burde ledet.

Eiger var også hissigst i starten av andre omgang. EIK fikk med nød og neppe hindret Inge Pettersen i å avslutte fra 10 meter etter få minutter av omgangen. Like etterpå var det rene kanonaden mot EIKs mål men et oppofrende EIK forsvar fikk blokkert flere avslutningsforsøk. Innbytter Vytautas Birskys avsluttet Eigers innledende offensiv ved å slå EIKs keeper i lufta, men headingen ble klarert nesten på streken. EIK gikk rett i angrep og Matias Perttamo viste effektivitet i praksis da han enkelt satte inn 2-0 etter en gjennomløpning. Like etterpå ventet alle på at Inge Pettersen skulle få frispark på egen halvdel. I stedet ble dette forært EIK og det påfølgende frisparket tvang Eigerkeeper Sarunas Kilijonas ut i full strekk og en god redning. 

Eiger var imidlertid ikke ferdige. Vytautas Birskys vant igjen på hodet inni EIKs felt etter drøye 70 minutter. Headingen gikk i tverrligger, men på returen fikk Jan Terje Søyland satt hodet frem og sørget for 1-2. Men EIK var ikke ferdige og igjen var det denne Perttamo som var regissør. Først tvang han frem en god redning av Sarunas Kilijonas, mottok ballen igjen og slo tilbake til Chris Sleveland som satte inn 3-1 bak en utspilt Eiger-keeper. En ny kanonade mot EIKs mål fulgte i neste angrep og bortsett fra et par avslutninger fra distanse fra EIK skulle Eiger også i kampens siste del være hissigst foran mål. En ny redusering lot imidlertid vente på seg før Stefan Ghilom styrte inn et godt slått frispark fra Ole Asbjørn Liland. Da var det bare få minutter igjen av ordinær tid og selv om det ikke manglet på vilje hos de røde og blå, red EIK forsvaret av stormen og sikret 3 heldige poeng.

 

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn