"Team Hunnestad" fortsetter!

Eiger fikk i går signaturen til fire av de fem som har ledet Eigers a-lag i 2021 også for kommende sesong. Bortsett fra Roger Erlandsen så er altså teamet rundt klubbens flaggskip intakt foran det man håper skal bli en normal og hel sesong i 4.divisjon avdeling 1. Rollefordelingen blir også den samme med Stian Hunnestad som hovedtrener, Jostein Salvesen som spillende assistenttrener, Espen Furuløkken som assistenttrener og Øyvind Svanes som oppmann.

Sportslig leder Bjørn Arne Slettebøe og klubbens øvrige sportslige ledelse er svært godt fornøyd med at disse viktige brikkene rundt a-laget nå er på plass og viser til at det å fornye med kvartetten har vært både plan a, b og c. "Miljøet i og rundt a-laget er svært godt og sportslig sett gjorde Eiger en svært god figur i år. De rutinerte og erfarne spillerne har tatt det ansvaret man håpet de ville ta og blant de yngre spillerne er det flere som har tatt store steg på tross av en spesiell sesong som bare ble halv grunnet Corona", fortsetter Slettebøe. Han er glad for at kontinuiteten ivaretas og ser virkelig frem til en spennende sesong med lokaloppgjør mot Sokndal som en potensiell godbit i tillegg til møte med flere velkjente motstandere.

4.divisjon avd.1 i 2022:
Eiger FK
Forus og Gausel
Hana
Hinna
Hundvåg
Randaberg
Riska
Sokndal
Stavanger
Sunde
Ålgård
Bryne 2
Egersund 2
Sola 2

 

Avsluttet sesongen med stil!

I et gufsete og ekkelt vær, var tiden kommet for Eiger å spille årets siste seriekamp i Hålå fredag kveld. Med seier her ville de røde og blå sikre seg 2 plassen i pulja, og avslutte sesongen på strålende vis. Og guttene skuffet ikke de trofaste supporterene! Starten på kampen bar preg av kaldt og regnfullt vær, der det tok litt tid å komme skikkelig i gang. Men når det først smalt i nettet så var det bare et forvarsel på hva som skulle komme både fra laget og kanskje årets spiller i Eiger, Mathias Perttamo. Sitt første for kvelden satte han fint i mål etter 34 minutter, og ikke lenge etter økte lille Garpen ledelsen da han ble spilt på blank kasse av Perttamo. Lagene gikk til pause på 2-0 men det var mer, mye mer i vente for kaffi tørste tilskuere denne kvelden. Da nevnte kaffi koppen var slukt både på tribunen, og i garderoben var det bare et lag på banen da 2 omgang ble blåst i gang. Eiger startet å male motstanderen i senk, og knappe ti minutter ut i omgangen ble Sander Haugstad meid ned i feltet. Perttamo la ballen til rette, og satte straffen enkelt i mål til 3-0. Nye scoringer fulgte på løpende bånd, og både 4-0, 5-0 og 6-0 var et faktum før 75 minutter var gjennomført i Hålå. Scoringer signert henholdsvis Elion Shatri, Øyvind Garpestad og Sverre Larsen. Årets toppscorer i 4 divisjon avdeling 1 Mathias K. Perttamo skulle likevel ha både første og siste ord i denne kampen, da han avsluttet kalaset og sendte Ålgård hjem som slakt med 7-0 i bagen. En meget sterk kamp av den tidligere EIK spilleren, og stor honnør til hele laget for en kjempe avslutning på sesongen. Banens gigant denne gang var imidlertid Kenneth Grande som var både høyt og lavt i samfulle 90 minutter. Han ble fortjent kåret til dagens Eigerspiller.

Matias L. Løyning 200 kamper 2021

Matias L. Løyning fikk blomster før kampen for å ha passert 200 a-kamper av seniorkomiteens Kjell Garpestad jr.

Det er også verdt å nevne at 2004 modellen Mathias Storm Henriksen (til høyre på bildet over) kom inn til sin offisielle senior debut på norsk jord, og viser at med gode holdninger og hard jobbing kan man få sjansen også på A laget.

Kampfakta:

Menn 4 divisjon avdeling 1 26.11.21 kl 19.00 Hålå

Eiger - Ålgård (2-0) 7-0  Mål: Mathias Perttamo 1-0 (34), Øyvind Garpestad 2-0 (40), Mathias Perttamo 3-0 (53), Elion Shatri 4-0 (61), Øyvind Garpestad 5-0 (63), Sverre Larsen 6-0 (76), Mathias Perttamo 7-0 (81)  Assist: Elion Shatri x2 Mathias Perttamo, Sander Haugstad, Jan Terje Søyland

Dommer: Olaf Andre Frøyland - god kontroll

Gule kort: 2 til Ålgård

Tilskuere: 120

Eigers lag:  Denis Nadarevic Håvard Leidland, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Sander Haugstad Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Elion Shatri Øyvind Garpestad, Mathias Kvåle Perttamo Benyttede innbyttere:  Alexander Svanes, Matias Leidland Løyning, Mathis Storm Henriksen, Simen Omdal, Sverre Larsen

Nå skal gutta tå en velfortjent ferie, nyte jula og forhåpentligvis vender alle tilbake til ny sesong oppkjøring. Takk til alle spillere, trenere, støtteapparat, supportere, ildsjeler, medie avdeling og mange mange fler med vel blåst sesong 2021. Vi snakkes neste år!

Heia Eiger, klubben med det store hjertet ⚽️❤️

Skrevet av: Stian Vigrestad

Årets første tap

Eiger sløste med sjansene og gikk på årets første serietap da Sandnes Ulf 2 vant 2-1 i Hålå mandag kveld. 0-2 ved pause ble til 1-2 ved full tid i en kamp de røde og blå burde vunnet. 

Eiger startet oppgjøret bra og et par gode sjanser til Hans Marius Slettebø burde nok gitt minst et mål. Gjestene var også angrepsvillige og spillet bølget mye frem og tilbake. Det var likevel gjestene som skulle få nettkjenning først med et skudd nesten i krysset fra kanten av 16 meteren etter drøye ti minutters spill. Med en kontring etter et snaut kvarter som minnet om Eiger på sitt beste doblet gjestene ledelsen få minutter etterpå da Eiger ble fraløpt på kant før en nærmest ferdigscoret pasning endte med ny nettkjenning fra få meters hold. Eiger gav seg imidlertid ikke og fikk trykket gjestene lenger bak på banen utover i omgangen. Nye store sjanser ble skapt, først da en god avslutning endte i et Sandnes-bein og ut til corner. Dernest da Jan Terje Søyland headet i krysset og ut etter et godt innlegg av Stefan Ghilom. Eiger burde utliknet gjestenes ledelse før pause, men lagene gikk til halvtidshvilen på stillingen 0-2.

Et enda mer innbitt hjemmelag tok tak i kampen i starten av andre omgang. Få minutter ut i andre omgang noterte vi enda en stor Eigersjanse. Det fortjente reduseringsmålet skulle imidlertid komme og det var selvsagt toppscorer Simen Haughom som var mannen bak. Få minutter etterpå fikk Jan Theodor Noreng Tollefsen en gedigen sjanse til å utlikne. Elion Shatris perfekte innlegg trengte bare en stuss eller en berøring, men fra fem meters hold banket i stedet Noreng Tollefsen ballen over. Eiger vant ballen kjapt tilbake og i neste angrepsbølge var Noreng Tollefsen servitør denne gang. Simen Haughoms avslutning tvang frem en god redning av gjestenes keeper. Og da Jan Terje Søyland bare minutter senere traff rett på keeper fra to (!) meters hold – mot et ellers helt tomt Sandnes-bur - begynte man å ane at "det var en slik kamp".

I jakten på utlikning og seiersmål la Eiger om til tre bak og byttet innpå flere angrepsspillere. Samtidig gav dette gjestene gode kontringsrom. Bare en god Denis Nadarevic i Eigers mål forhindret 1-3 da Sandnes Ulf kontret på tampen av kampen. Simen Haughom på sin side var nær å sette inn 2-2 med en styring etter et godt slått frispark, men da også Eigers gode kontring på overtid endte resultatløst etter at et Sandnes-bein klarerte i siste liten, ebbet det hele ut med en heldig Sandnes Ulf seier.

Eiger får sjansen til å revansjere seg allerede fredag når Hinna kommer på besøk. Klarer Eiger å spille på samme nivå som mot Sandnes Ulf, bør sjansene være gode for Eiger seier!

Kampfakta:

Seriekamp 4.divisjon avd.1 Bøgh Hafsø-banen, Hålå
Eiger – Sandnes Ulf 2 1-2 (0-2)
Målene:  0-1 (11), 0-2 (14), 1-2 (64) Simen Haughom
 
Dommer: Olaf Andrè Frøyland, Frøyland – god (men ikke fullt så gode assistenter)
Gule kort: Elion Shatri og 3 til Sandnes Ulf 2
Tilskuere: 180
 
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Sondre Havsø Tveit, Sigmund Stapnes Hunnestad, Stefan Ghilom, Stein Johnny Myklebust, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø, Jan-Teodor Noreng Tollefsen
Benyttede innbyttere:
Elion Shatri, Matias Leidland Løyning, Sondre Tollefsen, Stian Vigrestad, Øyvind Garpestad

 

Spiller om 2 plass i kveld

Eiger-Ålgård Siste seriekamp for i år står for tur, når Ålgård gjester Hålå i kveld. En kamp der Eiger har mest å spille for, mens Ålgård er et lag som elsker å gjøre livet surt for de røde og blå. Eiger ønsker garantert å få med seg 3 poeng slik at laget sikrer 2 plassen bak suverene Sandnes Ulf 2. Ålgård har som sagt ikke så mye å spille om utenom at de kan klatre en plass opp til 4 plass på tabellen. Men vi husker alle kampen mot Ålgård i 2018, så denne kampen kan veldig fort bli en fartsfyllt affære. Våre gutter er fulle av selvtillit etter en meget god prestasjon sist i bortemøtet mot Frøyland. De ble som kjent feid av banen med sifrene 2-7. I tillegg er laget inne i sin beste periode poengmessig til nå i år med hele 6 kamper på rad med seier, så sånn sett er det litt dumt at sesongen ender i kveld. Men blir det 3 poeng til Eiger skal man allikevel si seg godt fornøyd med sesongen sånn totalt sett, med mye å bygge videre på. Ålgård har på sin side prestert solid denne sesongen de også, og med seier her vil de ha mulighet på en meget respektabel 4 plass med et ungt lag. De har to «gamle» ringrever på topp i Arne-Amar Kotlica og lynkjappe Henrik Kommedal. Begge disse gjorde seg bemerket også i 2018 kampen, og vil være en konstant trussel på topp. Frispark foten til Kotlica er også en av de beste i pulja. Håper mange tar turen opp i Hålå i kveld, for å gi deres støtte til guttene under årets siste kamp. De har stått på under hele pandemien, og har nå gjennomført en solid sesong. Klubben flaggskip har stått fram med hodet hevet, og både spillere og trenere skal ha all honnør for den gode jobben de har lagt ned i en vanskelig tid der mange lag har mistet mye.

La oss gi dem en siste klapp, la oss sammen vinne kampen, la oss ta 3 poeng!! Heia Eiger og vel møtt til kamp klokken 19.00 ⚽️⚽️

Skrevet av Stian Vigrestad

Seier på middels dag!

Eiger imponerte kanskje ikke, men tok likevel en ny fortjent seier da Austrått måtte bite i gresset i Sandnes fredag. 1-3 etter 0-1 ved pause ble fasiten på Austråtts noe smale Iglemyr gressbane. 

Eigers spillere så tidvis ut som "Bambi på isen", men ikke verre enn at de røde og blå kunne ledet med opptil flere mål etter en sjanserik innledning på kampen. Både Simen Haughom og Asbjørn L. Larsen kom til gode muligheter, uten at det ble tellende resultater. Først da vertene kom seg høyere opp i banen skulle det bli nettsus - og da til Eiger. Omgangen var rundt 25 minutter gammel da Eiger fikk avklart en corner på egen banehalvdel. Asbjørn L. Larsen satte på turboen og fikk etter hvert satt opp Hans Marius Slettebø i god posisjon. Fra kanten av 16-meteren hamret "Pokey" inn Eigers ledermål. Hjemmelaget skapte fint lite - bortsett fra noen småfarligheter etter å ha blitt forært ballen av slurvete Eigerspillere. Men dødball var hjemmelagets greie hele kampen gjennom og omgangens eneste skikkelige Austråttsjanse kom ti minutter før pause da en ball ble headet stang ut etter et langt innkast. Eiger kontrollerte kampen tålig inn mot halvtidshvilen.

Vertene kom best i gang i andre omgang men igjen skulle en Austrått-corner føre til Eigermål. Stefan Ghilom fant kjapt Hans Marius Slettebø etter at corneren var avklart og etter å ha sklitacklet seg forbi hjemmelagets forsvarsspiller kom Slettebø alene mot keeper og chippet elegant inn 2-0 til Eiger. Austrått fysiske og noe tunge spillere fortsatte imidlertid å presse på og skaffet seg flere gode muligheter på corner og kast. Etter 62 minutter skulle da også reduseringsmålet komme - og da selvsagt etter dødball og deretter heading i mål. Bare minutter etterpå sørget Simen Haughom for 1-3 og fikk med det roet ned eventuelle frynsete Eigernerver. Hjemmelagets entusiasme avtok jo lenger kampen varte og på tampen var en felling av Simen Haughom det mest dramatiske som skjedde. Etter å ha lurt Austråtts sisteskanse ble Haughom meiet ned og det røde kortet til vertenes keeper var uungåelig. Trenerduoen Mathiesen og Hunnestad fikk brukt benken også denne gang, men pga hjemmelagets mange 100 kilos tungvektere, ble Eigers minste og letteste spillere holdt igjen til oppgjøret virket kjørt.

Eiger tok sin 12 strake seier og spesielt imponerende er det med tanke på alle skadene som har rammet troppen etter sommeren. Nå sies det at den ene spilleren etter den andre er i trening igjen, så det er håp om enda større konkurranse om plassene nå som høstsesongen egentlig begynner. Først ut er Sandnes Ulf 2 - det eneste laget som har påført Eiger poengtap i årets serie. Den kampen går på hjemmebane mandag 30. september!

Kampfakta:

Austrått - Eiger 1-3 (0-1)

Målene: 0-1 (25) Hans Marius Slettebø, 0-2 (49) Hans Marius Slettebø, 1-2 (62), 1-3 (64) Simen Haughom

Dommer: Geir Jostein Røskar, Sunde IL
Gule kort: tre gule og et rødt til Austrått
Tilskuere: 75, mange fra Egersund
Laget:
Denis Nadarevic, Asbjørn L. Larsen, Jan Terje Søyland, Alexander Svanes, Teo Noreng Tollefsen, Sigmund Hunnestad, Jostein K. Salvesen, Stein Johnny Myklebust, Stefan Ghilom, Hans Marius Slettebø, Simen Haughom
Benyttede innbyttere: Matias L. Løyning, Bjørn S. Stapnes, Kjetil Vigrestad, Øyvind Garpestad, Sondre Tollefsen

Det ble revansje mot Frøyland

Menn 4 divisjon avdeling 1 19.11.21 kl 18.30 Frøyland Stadion Frøyland - Eiger (0-2) 2-7 Slutt

Eiger fikk sin revansje, knuste Frøyland på bortebane Nest siste kamp denne sesongen for våre gutter var mot Frøyland borte fredags kveld. Det var en gyllen mulighet til å få revansje for det sure nederlaget i Obos cupen tidligere i år. Og den sjansen tok virkelig Eiger vare på! Det var en tent gjeng med spillere som gjorde seg klare til kamp på Frøyland stadion denne høstkvelden, og Eiger tok tak i ballen tidlig i kampen. Masse flotte kombinasjoner ble vist frem ute på banen, og det virket som det bare var et tidsspørsmål før den første ballen satt i nota. Det skulle vise seg å stemme ganske så bra, da Kennet Grande åpnet scorings showet etter 18 minutter. Bortelagt fortsatte å trøkke på videre, uten tellende resultat før det bar mot pause. Da skulle lille garpen få øke ledelsen til 0-2 med en flott scoring i det 43 minuttet. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-2.

Etter hvilen startet omganen ganske jevnt, og Frøyland hadde på ingen måte gitt opp denne kampen. De skulle også få sin redusering etter 60 minutter, men heldigvis roet Bjørn Sæternes Stapnes nervene med å øke ledelsen til 1-3 før Grande puttet sin andre for kvelden og 1-4. Det ble også en ny redusering i det 83 minutt for Frøyland til 2-4, og de øynet nytt håp. Dermed flyttet de laget sitt frem i et desperat forsøk på å få noe utav kampen. Men det resulterte i enorme kontringsrom for Eiger, og de sa «ja takk gjerne». Målene rant inn som berentsen julebrus på samlebånd rett før jul, og de røde og blå gav seg ikke før det stod hele 2-7! De resterende målene kom fra henholdsvis Bjørn, Håvard og Mathias. Dermed endte det i målkalas, 3 poeng og en deilig revansje. Stian Hunnestad hadde dette å si rett etter kamp: «Vi spiller en meget god bortekamp mot et Frøyland som har vært solide på hjemmebane. Synd at vi slipper inn 2 billige mål men i dag vil jeg heller trekke frem det offensive. I perioder når kombinasjonsspillet sitter er det en fryd å se på. Frøyland lå stort sett lavt hele kampen, men når de måtte opp å frem på slutten så kontret vi de rett i senk. Ekstra gledelig er det at vi klatret forbi Varhaug og inntok 2 plassen.

Opprykket ser dessverre mørkt ut men nå skal vi avslutte med stil hjemme mot Ålgård i siste kamp neste fredag. Vinner vi den skal vi si oss fornøyd med en vel gjennomført sesong». Dermed er det bare å møte opp neste fredag for den siste seriekampen for i år. Kampstart er 19.00

Mål: 0-1 Kenneth Grande 18min, 0-2 Øyvind Garpestad 43min, 1-2 60min, 1-3 Bjørn Sæternes Stapnes, 61min 1-4 Kenneth Grande 63min, 2-4 83 min, 2-5 Bjørn Sæternes Stapnes 90min, 2-6 Håvard Leidland 92min, 2-7 Mathias Perttamo 94min

Assist: Elion Shatri, Jan Terje Søyland, Mathias Perttamo, Øyvind Garpestad, Kenneth Grande

Dommer: Terje Olsen - full kontroll

Gule kort: 2 til Frøyland Tilskuere: 60

Eigers lag:  Denis Nadarevic Espen Rasmussen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Sander Haugstad Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Elion Shatri Øyvind Garpestad, Mathias Kvåle Perttamo

Benyttede innbyttere:  Matias Leidland, Fabian Fluge, Håvard Leidland

 

Skrevet av: Stian Vigrestad

Storseier på jæren!

Eiger tok sesongens hittil største seier da Voll ble nedsablet på jæren fredag kveld. Etter en noe rufsete start ble det etter hvert sving på sakene og det hele endte med en klar 7-0 seier.

Eiger spilte i motvind i første omgang og kombinert med noe som kan ha vært undervurdering var det relativt slette saker de røde og blå presterte de første 25 minuttene. Hjemmelaget var ikke bedre enn at Eiger likevel fremstod som det beste laget, men trenerduoen Mathiesen og Hunnestad var lettere frustrert over det som ble prestert på kunstgresset på Voll. En gjenvinning høyt i banen skulle endre på det meste og da Stein Johnny Myklebust kunne servere Simen Haughom som satte inn 0-1 etter en snau halvtime, var det som om hele Eigerlaget ble som forvandlet. Plutselig stemte alt og Eiger leverte fantastisk fotball det siste kvarteret frem mot pause. Dessverre stod ikke uttellingen helt i stil med spillet, men Simen Haughom headet inn 0-2 fem minutter før pause og gav de røde og blå en svært fortjent ledelse før halvtidshvilen.

Hjemmelaget yppet seg litt innledningsvis av andre omgang og gjorde et hederlig forsøk. Men da Simen Haughom snappet opp et tilbakespill og satte inn 0-3 etter et kvarter av omgangen, gikk lyset for avdelingens bunnlag. På tross av en rekke bytter kjørte Eiger kampen fullt og helt og da dommeren blåste av det hele hadde Eiger puttet ytterligere fire mål. Formspiller Stefan Ghilom scoret i sin andre kamp på rad, Sondre Tollefsen kunne notere sitt første Eigermål på a-lagsnivå og Hans Marius Slettebø som av helsemessige årsaker egentlig ikke skulle være med, hadde kommet innpå og kunne føre opp ytterligere to scoringer i jakten på Birger Arnestads "umulige" rekord. 190 mål er "Pokeys" totale antall nå.

Simen Haughom på sin side puttet altså tre nye mål og står nå med 22 mål på 19 offisielle kamper (serie og NM kvalik) Totalt i år har sirdølen puttet 28 på 25 kamper og kanskje kan man begynne å se på Bengt Sæternes rekord som er 46 mål på 40 kamper og et snitt på 1,15 pr. kamp. Haughom har nå 1,12!

Kampfakta:

Voll-Eiger 0-7 (0-2)
Målene: 0-1 (29) Simen Haughom, 0-2 (40) Simen Haughom, 0-3 (59) Simen Haughom, 0-4 (67) Stefan Ghilom, 0-5 (74) Hans Marius Slettebø, 0-6 (87) Sondre Tollefsen, 0-7 (90) Hans Marius SlettebøDommer: Jim Ivar Nystad, Lura IL
Gule kort: Ett til Voll
Tilskuere: 50 (44 fra Egersund)
Eigers lag: Denis Nadarevic, Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Sondre Havsø Tveit, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Asbjørn Larsen, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Kvernes Salvesen, Stefan Ghilom, Simen Haughom
Benyttede innbyttere: Sigmund Stapnes Hunnestad, Even Myklebust, Sondre Tollefsen, Hans Marius Aakre Slettebø, Øyvind Garpestad, Stein-Inge Karlsen

Før kampen Nærbø - Eiger

Da var det igjen dags for kamp, ganske nøyaktig en uke siden seieren mot Vaulen hjemme i Hålå. Selv om det ble 3 poeng i den kampen, var det mye som skurret, og forhåpentligvis er det en sulten gjeng som reiser bort til Nærbø på kamp i kveld. Hunnestad har nok snakket en god del den siste uka om at man i alle kamper må yte maks for å få poeng, selv om motstanderen på papiret kan være mindre gode. En ting er iallfall sikkert, og det er at Nærbø vil gjøre alt de kan for å stikke kjepper i hjulene til Eiger, og da må tenningsnivået være på topp.

Nærbø kan skilte med et av de flotteste idrettsanleggene i hele Rogaland, og gjør det veldig veldig bra på håndballbanen for øyeblikket. Fotball laget derimot har slitt i år, og ligger nest sist på tabellen med en seier, en uavgjort og åtte tap. De siste to kampene har allikevel vært jevne, der Nærbø til slutt har gått på tap. Men med Martin Skeie på topp kan mye skje. Lars Gaute Bø trener laget fra Jæren, og han tok over trener ansvaret etter at Simon Sæternes Stapnes gikk til erkerival Varhaug.

Eiger har nå fått en uke på seg til å få spillere friske, og vi satser på at vår alles Pokey kan levere ett par mål til i kveld. Spissen var dessverre småsyk sist kamp, noe som tydelig preget ham ute på banen. Sammen på topp med Øyvind Garpestad utgjør de gjerne den beste spissduoen i hele divisjonen. Hunnestad får også tilbake en av årets store spillere så langt i Mathias Perttamo. Med sin rutine og meget gode avslutnings egenskaper har han tilført Eiger laget det lille ekstra. Hele laget er iallfall garantert sultne på poeng, og gjerne de klarer å finne tilbake til spillet de viste sist bortekamp mot Sola 2 som var nesten årsbeste rent spillemessig.

Håper flere vil ta den korte turen til Nærbø i kveld, og gi støtte til guttene våre. Kampstart er klokken 19.00. Vel møtt og lykke til!

Skrevet av Stian Vigrestad

Ny seier til a-laget

Eiger gjorde jobben og kunne juble for en ny trepoenger i den tiende kampen på rad da Vidar 2 ble beseiret i Stavanger mandag. Denne gang ble det noe så sjeldent som baklengsmål på de røde og blå, men da keeper Denis Nadarevic måtte hente ut den første ballen av målet etter 42 minutters spill, kunne han se tilbake på hele 636 minutter uten å slippe inn mål siden 13 juni!.

Et forsterket Vidar 2 i forhold til kampen i Hålå i vår, kom best i gang på Lassa mandag. Det som kom tok imidlertid forsvaret og nevnte Nadarevic seg av. Etter hvert kom også Eiger til hektene og etter et snaut kvarters spill var Simen Haughom på rett sted til rett tid da Hans Marius Slettebø slo inn. Haughom kunne blitt tomålsscorer like etterpå, men denne gang ble forsøket resultatløst. Sirdølen var imidlertid ikke ferdig for kvelden og viste sine goalgetteregenskaper først da han sendte Eiger opp i 2-0 ledelse drøye fem minutter før pause. Etter en Vidar-redusering skulle Haughom også sette punktum for første omgang med sin og Eigers scoring nummer tre på overtid av omgangen.

Andre omgang ble mer oppstykket og hjemmelaget styrte mer av spillet. Vidar skapte imidlertid ikke allverden med sjanser selv om de bommet på nærmest åpent mål tidlig i omgangen. Reduseringsmålet skulle imidlertid komme, men da Stefan Ghilom svarte med en perle av et mål få minutter etterpå, roet han samtidig nervene til de som måtte tro at det ikke skulle gå veien. Da Vidar 2 også ble redusert til ti mann etter to gule kort som ble til rødt, kunne Eiger cruise inn til nok en seier i årets sesong.

Sondre Tollefsen debuterte da han kom inn i andre omgang.

Sondre.web

Sondre Tollefsen på vei inn til debut.

Kampfakta:
Vidar 2–Eiger 2-4 (1-3)
Målene: 0-1 (12) Simen Haughom, 0-2 (38) Simen Haughom, 1-2 (42) 1-3 (44) Simen Haughom, 2-3 (75), 2-4 (80) Stefan Ghilom
Dommer: Trond Johannesen Hauge, Viking FK
Gule kort: Asbjørn L. Larsen, Kjetil Vigrestad, Stefan Ghilom
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Alexander Barstad Svanes, Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Stefan Ghilom, Simen Haughom, Stein Johnny Myklebust, Hans Marius Aakre Slettebø, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Jostein Kvernes Salvesen, Bjørn Sæternes Stapnes, Sondre Havsø Tveit, Øyvind Garpestad, Sigmund Stapnes Hunnestad, Even Myklebust, Sondre Tollefsen

Kjempet seg til 3 poeng i middels forestilling

Det var store forventninger til fredagens kamp hjemme mot Vaulen. Bortelaget kom til kampen med fattige 1 poeng så langt i sesongen, men det stoppet ikke dem fra å gi Eiger en skikkelig kamp om poengene.

Hjemmelaget åpnet som ventet friskt, og satte trykk på gjestene fra første spark på ballen. Sjansene kom på løpende bånd, med skudd både i tverrleggeren, stanga og en ball i nettet fra Pokey som feilaktig ble avblåst for offside. Men det virket allikevel som noe manglet utpå banen. Tempoet på ball var ikke spesielt høyt, ei heller viljen til å ta dueller i møte med fysisk tøffe Vaulen spillere. Og da blir man ofte straffet, noe Eiger også gjorde da Vaulen kjempet seg fremover og satte ballen i mål til ledelse 0-1 da det var spilt 16 min.

Etter scoringen fortsatte Eiger å dominere banespillet, men Vaulen var ei heller ufarlige. Bare en kanonredning fra Denis Nadarevic hindret Vaulen i å gå opp til 0-2 midtveis i omgangen. Derfra og ut omgangen var kampbildet ganske likt, og Eiger spillerene fikk ikke ting til å stemme. Dermed gikk lagene til pause på 0-1. Trener Hunnestad hadde dette å si om 1 omgang: «Jeg kunne se allerede fra start at vi ikke var der vi ønsker å være. Spillerne var slakke i presset, touchene satt ikke og vi manglet den innsatsen og viljen som vi har vist i de tre foregående kampene. Selv om flere av spillerne fortsatt sliter med sykdom så var det som ble vist før pause langt ifra godt nok.»

Noen alvorsord senere, kom guttene ut med ny giv til 2 omgang. Flere spillere ble satt i oppvarming, og på banen tok Kenneth Grande kommandoen på midtbanen. 10 minutter ut i omgangen, etter et vedvarende trykk fikk «lille Garpen» ballen fra innkast på venstre side. Den tok han fint med seg innover i banen, før han curlet ballen rundt keeper til utligning 1-1.
Da fikk de røde og blå skikkelig blod på tann, og fortsatte å trykke Vaulen bakover på banen. Knappe 10 minutter etter utligningen skulle kampen avgjøres. Kampens beste spiller Kenneth Grande fikk fatt på ballen fra en motstander, før han avanserte noen meter og plasserte ballen i kassen fra 20 meter. Flott prestasjon fra jærbuen!
Nå trodde de fleste at den berømte ketchup flaska skulle åpne seg, og med innbytter Perttamo også på banen kunne det se slik ut. Eiger skapte to farligheter på rappen, inkludert et nytt stolpeskudd. Men ballen fikk de ikke i mål. Dermed øynet Vaulen håp om poeng, og klarte å klore seg tilbake i kampen. En stor mulighet skulle de få, men godt forsvarsspill hindret utlikning.

En noe tam forestilling fra Eiger holdt allikevel til seier, og kampen endte til slutt 2-1. «Vi måtte ha noen alvorsord i pausen og heldigvis hever vi oss noen hakk som er akkurat nok til at vi får med oss 3 poeng. Det er tross alt det viktigste. Men prestasjonen i dag, totalt sett, er vi langt ifra fornøyd med» sier Hunnestad rett etter kampslutt.
Nå må team Hunnestad fokusere på å få spillere friske og klar for kamp igjen neste fredag. Da bærer det avgårde til et av rogalands flotteste idrettsanlegg, og kamp mot Nærbø. 9 poeng gjenstår å spille om i årets sesong, og Eiger må ha hvert eneste ett av de for å ha sjanse på en topp plassering. Innspurten blir spennende, så sett av neste fredag kl 19.00.

Kampfakta:

Menn 4 divisjon avdeling 1
05.11.21 kl 19.00 Hålå
Eiger - Vaulen (0-1) 2-1 Slutt

Mål: 0-1 (16), 1-1 Øyvind Garpestad (55), 2-1 Kenneth Grande (63)

Assist: Ingen

Dommer: Kjetil Nordmark - helt grei

Gule kort: Mathias Perttamo, 3 til Vaulen

Tilskuere: 150

Eigers lag:

Denis Nadarevic, Espen Rasmussen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Håvard Leidland, Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Elion Shatri, Øyvind Garpestad, Hans Marius Slettebø

Benyttede innbyttere:
Alexander Svanes, Mathias Perttamo, Thomas Hallan-Christensen, Fabian Fluge, Mathias Leidland Løyning (som kom inn til sin 200 kamp for Eiger)

Passerte 100 kamper i 2015. Matias Leidland Løyning

Matias L. Løyning jubilerte på fredag. Her fra da han rundet 100 kamper i 2015.

Skrevet av:
Stian Vigrestad

Tollefsen og Koldal tilbake i rødt og blått

Sondre Tollefsen (bildet over) og Marius Koldal er tilbake i Eiger og har sluttet seg til a-lagstroppen. 17 år gamle Tollefsen som er opprinnelig Eigergutt, har de siste sesongene spilt i EIK og blant annet spilt en rekke kamper for EIK 2 i 3.divisjon (2018) samt 4. divisjon. Marius Koldal kommer også fra EIK, men spilte deler av vårsesongen 2016 i Eiger. Totalt ble det 2 kamper i 3.divisjon den gang - begge endte med seier og Koldal har således aldri tapt en kamp med Eigerdrakt på.

Marius Koldal2

Marius Koldal

Vi ønsker begge velkommen og lykke til. For Sondre Tollefsen kan a-lagsdebuten komme allerede i kveld. Han er i hvert fall blant de 18 utvalgte i "Team Mathiesens tropp til kampen mot Vidar 2 i Stavanger

Før kampen Sola 2 - Eiger

Da har vi kommet til kamp nummer 9 av årets sesong, og i kveld er det Sola 2 som er motstander på bortebane. Et Sola lag som ofte stiller et sterkt mannskap på hjemmebane, blir nok en tøff test, i hvert fall nå som A laget deres er ferdig med sin sesong.

Eiger kommer til kveldens kamp med to strake seiere, men de fleste lag oppover tabellen vinner også sine kamper så her er det ingen poeng som kan avgis hvis man vil henge med. Mathias Perttamo viste sist kamp at han iallfall er i bra slag med sine 4 kasser i kampen hjemme mot Vidar 2. Det ble også et hyggelig gjensyn med Hans Marius Aakre "Pokey" Slettebø, som også noterte seg for en scoring samt en assist. Da er jakten for alvor i gang med å ta Birger Arnestad sin rekord, så Pokey er nok meget sugen på flere mål. Forhåpentligvis kan han sette et par til i dagens kamp. Trener Hunnestad har hatt en god treningsuke sammen med laget, og flere spillere gjorde også en god figur på Eiger 2 i sist uke. Så det er flere spillere som banker på døra, og ønsker mer spilletid på A laget. Det er meget bra!

Sola 2 er et lag som har variert i sine prestasjoner som ofte 2`er lagene gjør. De leverer sterkt på hjemmebane, men sliter mer på bortebane. Laget trenes av Adil Lakrimi, og han rår over en ung tropp med spennende spillere, spedd på med spillere fra A laget. Sist Eiger møtte Sola 2 var i 2018 sesongen. Da ble det hjemmeseier 3-0 i Hålå, mens Sola 2 tok alle poengene med 1-0 seier da Eiger kom på besøk. Denne sesongen ligger Sola 2 på en foreløpig 7 plass, men med seier i kveld vil de gå opp på lik poengsum som Eiger med 17 poeng. Dermed har også de alt å spille for, og kommer ikke til å gi ved dørene.

Det ligger an til en tøff batalje med sen kampstart kl 20.00. Her vil ingen poeng komme gratis, så det gjelder å trøkke til i duellspillet, flytte beina og la spillet komme deretter. Da vil Eiger ha gode muligheter til å vinne kampen. Det som er helt sikkert er at ingenting annet enn 3 poeng er godt nok for noen av lagene i kveld, og dermed er rammene satt for en tøff og spennende kamp. Vel møtt!

Skrevet av Stian Vigrestad

Bunnsolid av Eiger i storseier!

Eiger leverte noe av det beste vi har sett i Hålå i år, de første 45 minuttene av kveldens kamp mot Hana. Etter en start på høstsesongen der man ikke har scoret i første omgang mot verken Sunde, Randaberg eller Hundvåg, skulle publikum virkelig få se de røde og blå slå seg løs allerede fra start mot gjestene fra Sandnes. Kanskje er Hana et lag som står veldig bra til Eigers måte å spille på. Uansett så ble det vartet opp med festfotball kombinert med total defensiv trygghet. Hans Marius Slettebø skulle bli både omgangens og kampens profil med ekte hat trick før 25 spilte minutter og generelt god innsats og tæl. Sammen med en nesten like god spissmakker Simen Haughom, ble det mer enn en håndfull for Hana-forsvaret denne fredagskvelden. Nevnte Haughom jobbet også uttrettelig kampen gjennom og var mannen bak 4-0 scoringen like før lagene gikk til pause.

Kampen var nok på mange måter kjørt allerede etter 45 minutter. Derfor var det imponerende og se at Hana slett ikke hadde gitt opp da andre omgang ble sparket i gang. Mens Eiger kneppet et hakk ned på innsats og vilje, kneppet gjestene opp og presset de røde og blå på defensiven. Det ble likevel ikke allverden med store sjanser av det hele og et solid Eigerforsvar demmet opp for de utfordringene som kom. Etter hvert var det Eiger som produserte sjansene og i sum var nok Hana heldige som slapp unna med "bare" 0-5. Både Bjørn S. Stapnes og Simen Haughom var alene igjennom med keeper og Asbjørn L. Larsen sendte avgårde et godt skudd som gikk i tverrliggeren og ned. Det skulle imidlertid bli med Simen Haughoms andre og Eigers femte mål i andre omgang da sirdølen kriget ballen i nota på overtid.

En imponerende forestilling av Eiger endte altså med en respektabel 5-0 seier. Da Denis Nadarevic vek plassen for Stein-Inge Karlsen etter 84 minutter hadde han holdt buret rent siden 13. juni og i 594 minutter. Karlsen gjorde ingen skam på statistikken og leverte prikkfritt også han.

Kampfakta:
Eiger-Hana 5-0 (4-0)
Målene: 1-0 (11) Hans Marius Slettebø, 2-0 (17) Hans Marius Slettebø, 3-0 (25) Hans Marius Slettebø, 4-0 (45) Simen Haughom, 5-0 (92) Simen Haughom
Dommer: Preben Løvdahl Hellvik, Frøyland IL, noen merkelige avgjørelser
Gule kort: Hans Marius Slettebø, Bjørn S. Stapnes, ett til Hana
Tilskuere: 155
Eigers lag: Denis Nadarevic, Alexander Barstad Svanes, Jan Terje Søyland, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Stian Vigrestad, Asbjørn L. Larsen , Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø
Benyttede innbyttere: Øyvind Garpestad, Sondre Havsø Tveit, Stefan Ghilom, Kjetil Vigrestad, Even Myklebust, Stein-Inge Karlsen

 

Ny kamp i Hålå i kveld

Da var det endelig duket for ny seriekamp i Hålå, drøye to uker siden sist da Vardeneset var på besøk. En spennende «must win» kamp for Eiger sin del, endte til slutt med 2-0 til hjemmelaget. Akkurat nå ligger våre gutter på en 5 plass, men det er uhyre jevnt i toppen der mange lag kniver om tabelltoppen. Derfor er det ingen rom for noe annet enn seier og 3 poeng i hver kamp framover. Det er enda noen kamper som gjenstår, og mye kan fortsatt skje så her må alle spillerene være på tå hev.

Kveldens motstander er Vidar 2 som tar turen fra Lassa, og de ligger akkurat nå helt nede i sumpen med sine 4 poeng. De består hovedsakelig av juniorer, men hadde en god kamp sist med 3-3 borte mot EIK 2. Et sterkt resultat mot et solid hjemmelag.

For vår egen del har det nå vært to uker uten kamp, og man må håpe at de ukene har blitt brukt godt til forberedelse av de resterende kampene. Hunnestad og teamet hans trenger alle mann til å prestere på topp fra første sekund, og vil utvilsomt at laget skal bygge videre på den overbevisende seieren over Vardeneset. Da var tenningen meget bra, og den kynismen som laget viste mot slutten av kampen før Elion Shatri tok saken i egne føtter var akkurat det som trengs i de aller tøffeste kampene. Så får vi se hvordan det ender til slutt, men kampen i kveld må først vinnes.

Håper mange er sultne på lokalfotball i dag, og turer opp i Hålå i god tid før kampstart kl. 1900 slik at dere kan få en god kopp kaffe, og litt drøs før kampen settes i gang.

Vel møtt til kamp!

Skrevet av Stian Vigrestad

Hat-trick-Haughom fikset tredje strake!

Simen Haughom scoret alle tre målene da Eiger tok sin tredje strake seier etter sommerferien mot Hundvåg sent torsdag kveld. Etter en målløs førsteomgang løsnet det for både Eiger og Haughom de siste 45 minuttene og det endte 3-0 etter total Eigerdominans den siste halvtimen.

Som i de to foregående kampene brukte Eiger en hel omgang på å virkelig komme i gang. Denne gang var kanskje hjemmelagets noe smale og lille bane en ekstra utfordring for de røde og blå i starten. Men det manglet nok også et gir hos de fleste Eigerspillerne innledningsvis denne torsdagskvelden.

Da skulle det bli mer "schwung" over prestasjonene i andre omgang og etter et snaut kvarters spill sørget nevnte Simen Haughom for jubel hos bortelaget da han satte fart fra rundt midtstreken, parkerte halve Hundvåg på fart og satte ballen flott i nota. Bare minutter etterpå var Haughom igjen på farten med nærmest identisk oppskrift og doblet ledelsen. Med målene kom tryggheten og i motsetning til hjemmelaget som slet mer og mer med å henge med, økte bare Eiger tempo og intensitet. Selv om trenerduoen Mathiesen og Hunnestad begynte byttene etter hvert, var det Eiger som styrte alt. Simen Haughom skulle også ordne sitt og Eigers tredje mål i kampen da han kombinerte fint med Hans Marius Slettebø, fikk ballen tilbake og kunne enkelt sette inn målet som skulle bli punktum for kvelden.

Sist Eiger slapp inn et mål var 13 juni da Riskas Anders Ommundsen scoret etter en halvtimes spill. Det betyr at Eigers sisteskanse Denis Nadarevic nå har holdt buret rent i hele 510 minutter! Den defensive tryggheten kan komme godt med når offensivt gode og formsterke Hana gjester Egersund neste helg. Sandnes-laget har scoret 13 mål på sine to siste kamper, så her må man være klar allerede fra første spark på ballen!

Kampfakta:
Hundvåg – Eiger 0-3 (0-0)
Målene: 0-1 (58) Simen Haughom, 0-2 (64) Simen Haughom, 0-3 (79) Simen Haughom
Dommer: Are Gabriel Høyland, Rosseland BK - god
Gule kort: Alexander Svanes, ett til Hundvåg

Eigers lag: Denis Nadarevic, Alexander Barstad Svanes, Jan Terje Søyland, Jan-Teodor Noreng Tollefsen (bildet over), Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Stian Vigrestad, Matias Leidland Løyning, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø
Benyttede innbyttere: Asbjørn Larsen , Øyvind Garpestad, Sondre Havsø Tveit, Thomas Hallan-Christensen, Stian Stapnes Hunnestad

Heroisk innsats snudde den vonde trenden for Eiger!

Eiger tok fredag i mot Vardeneset til seriekamp bare få dager etter tapet for Sandnes Ulf. Med stort oppbud fra Stavanger Aftenblad, live sending av kampen med kommentatorer, og intervjuer fra indre bane var alt klart til en flott fotballkamp i Hålå. Og kampen svarte så absolutt til forventningene.
Det ble et meget hektisk første kvarter, og det startet allerede etter 8 minutter. Etter en corner fra Elion Shatri, skulle Vardeneset klarere ballen. Der var en kjapp Sander Haugstad, og ble meid ned til soleklar straffe for Eiger. Nevnte Elion Shatri stilte seg opp, men desverre satte han ballen i stolpen. Bare et lite minutt senere vant Eiger ballen høyt i banen, og etter innlegg fra høyre fikk Øyvind Garpestad tuppet ballen mot mål. På utrolig vis klarte en Vardeneset stopper å få ballen unna på streken.
Etter 12 spilte minutter skulle Vardeneset komme på en visitt, da Morten Eriksen ble tredd igjennom bak forsvaret. En uheldig Sondre Tveit la Eriksen i bakken, og som siste mann fikk han korrekt se det røde kortet. Det påfølgende frisparket reddet Denis Nadarevic fint.
Etter utvisningen fortsatte Eiger med veldig oppofrende spill, og styrte kampen med giftige kontringer. Elion Shatri var aktiv ute på sin kant, og halvveis ut i omgangen skulle det lykkes. Elion utfordret Vardeneset sin høyre bak, og med et utsøkt innlegg traff han «lille Garpen» som kunne sende Eiger i føringen med en flott heading.
Scoringen gav mer energi til de røde, og resten av omgangen fortsatte kampen i samme spor. Vardeneset hadde mest ball, mens Eiger alltid var på hugget i kontringsfasen. Lagene tuslet i garderoben på stillingen 1-0 til hjemmelaget.
Starten av 2 omgangen var ganske lik slik den første sluttet, og Eiger kunne notere seg for en stor sjanse i det 60 minutt som Perttamo avsluttet men en flott redning hindret scoring. Etterpå gikk kampen inn i en god Vardeneset periode, der Eiger virket å slite med å flytte beina. Bortelaget fikk først en scoring annulert for offside etter en kontring, før årets hardeste skudd i Hålå signert Vardenesets Kristian Ågesen Håvarstein smalt i tverrleggeren.
Da kampen nærmet seg slutten viste Eiger den kynismen og roen som skal til for å vinne jevne kamper, da de skaffet seg selv gunstige frispark og dødballer. Helt på tampen tok Elion Shatri med seg ballen ned mot hjørneflagget, og ble der i nesten 5 minutter. Til slutt gikk han lei, rundet backen og la en strøken ball inn i feltet til Perttamo som tuppet ballen enkelt i mål til stor jubel fra hjemmefansen! Dermed gjenstod det bare å spille ut de siste minuttene, og konstatere at kampen endte 2-0 til Eiger og nye 3 poeng i kassen.
En utrolig deilig revansje, og endelig fikk laget vist for alvor hva som bor i dem hvis de virkelig går inn for det. Fantastisk innsats av samtlige, og nå kan skuldrene senkes og etterhvert kan spillerene begynne å dreie tankene inn på en ny viktig kamp neste uke.

Kampfakta:
Menn 4 divisjon avdeling 1
08.10.21 kl 19.00
Eiger - Vardeneset (1-0) 2-0

Mål: 1-0 (27) Øyvind Garpestad, 2-0 (88) Mathias Perttamo
Assist: Elion Shatri x2

Dommer: Dawid Markussen - litt smårusk, men tett oppi de fleste situasjonene. Korrekt rødt kort til hjemmelaget

Gule kort: Jan Terje Søyland, 2 til Vardeneset
Rødt kort: Sondre Tveit (I det 12 minutt!!)

Tilskuere: 200

Eigers lag:

Denis Nadarevic
Stefan Ghilom, Sondre Tveit, Jan Terje Søyland, Sander Haugstad, Sverre Larhus Larsen, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Elion Shatri, Mathias Kvåle Perttamo, Øyvind Garpestad

Benyttede innbyttere:
Thomas Hallan-Christensen, Sigmund Hunnestad, Håvard Leidland

 

Stian Vigrestad

Eiger banket Randaberg

Det gikk ikke av seg selv og det tok tid, men Eiger avslørte at de er bedre trent enn noen av rivalene i pulja da Randaberg ble fortjent beseiret i Hålå fredag. Etter 84 målløse minutter var det to erfarne karer som skulle besørge de nødvendige målene på Bøgh Hafsø-banen.

Første omgang var relativt rufsete sett med Eigerøyne. Bortsett fra en god sjanse helt i starten av oppgjøret var det gjestene som virket både mest pigge og vant dueller og andreballer. Mange sjanser ble det ikke ut av det, men Randaberg presset Eiger på defensiven de første 25 minuttene av omgangen. De røde og blå kom ikke skikkelig i seget før det var gått over en halvtime, men da kunne det til gjengjeld blitt nettkjenning på både Simen Haughom og Hans Marius Slettebø etter relativt store sjanser. Lagene tok imidlertid pause på stillingen 0-0.

"I pausen ble vi enige om å holde et høyere tempo med ball, ta dødballer raskere og holde mer bredde for å trøtte ut motstanderne. I tillegg måtte vi forsøke å utnytte bakrommet bak forsvaret deres bedre. Jeg føler guttene fulgte planen helt utmerket og på slutten kunne vi merke at Randaberg ble mer å mer slitne, rommene ble større og større og til slutt fikk vi heldigvis uttelling". Ordene tilhører assistenttrener Stian S. Hunnestad som skulle spille en viktigere rolle i kampen enn han kanskje så for seg før avspark. 40 åringen ble nemlig byttet inn på stillingen 0-0 og bidro både med god ballkontroll og enkle pasningsløsninger. Med tanke på at det i Mandalskameratene i årets 3. divisjon befinner seg to spillere som er henholdsvis et og fire år eldre, er det lite sensasjonelt i akkurat det. Hunnestad viste også at målet han scoret i kampen mot Ålgård i den første oppkjøringskampen før høstsesongen, kanskje ikke var helt tilfeldig. Han satte nemlig inn 2-0 målet med det som i utgangspunktet bare var et lurt, farlig innoverskrudd innlegg. Men ballen gikk forbi alle og rett i nota. Da hadde Hans Marius Slettebø sendt Eiger i ledelsen minuttet før og endelig gitt alle fremmøtte i Hålå noe å juble for. 

Eiger kontrollerte seieren inn på tampen, etter å ha dominert de siste 45 minuttene mer og mer etter hvert som kampen skred frem.

Alexander B. Svanes ble fortjent utropt til dagens Eigerspiller.

Kampfakta:

Eiger-Randaberg 2-0 (0-0)

Målene: 1-0 (84) Hans Marius Slettebø, 2-0 (85) Stian S. Hunnestad

Dommer: Olaf Andre Frøyland, Frøyland IL - meget god
Gule kort: Stein Johnny Myklebust, et til Randaberg
Tilskuere: 160
 
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Alexander Barstad Svanes, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Stian Vigrestad, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø
Benyttede innbyttere:
Øyvind Garpestad, Kjetil Vigrestad, Sondre Havsø Tveit, Matias Leidland Løyning, Even Myklebust, Stian Stapnes Hunnestad

 

Revansjesugent Eiger klar for kamp

«Ny kamp kan ikke komme fort nok» sies det ofte etter et skikkelig stygt nederlag. Det tipper jeg også var noe av det første trener Hunnestad tenkte på da han satte seg i bussen etter kampen borte mot Sandnes 2 mandag. Heldigvis for han og alle andre rundt laget er det kamp igjen allerede i kveld, bare noen få dager etter sist kamp. Det blir en sjanse for spillerne til å vise seg fra en helt annen side, og få tatt en skikkelig revansje både for seg selv og laget. Selv om opprykket sannsynligvis røk etter tapet sist, skal flere kamper spilles og alt kan skje. Det er fortsatt mange poeng igjen å spille om, og da må guttene starte med å beseire Vardeneset i Hålå. De var på forhånd tippet som avdelingsvinner, og henger fortsatt med i toppen. Dermed blir dette er ny knalltøff test for våre beste.
Vardeneset rykket ned fra 3 divisjon i 2019, og har et veldig rutinert og fysisk mannskap. De har også trolig divisjonens beste spiss i Morten Eriksen. Den tidligere Sandnes Ulf angriperen har trappet ned fotballsatsingen, men bøtter enda inn mål i Vardeneset. Den notoriske måljegeren er mest kjent for sin enorme hurtighet, og gode avslutter egenskaper. Laget trenes av en gammel kjenning fra Vidar og Viking, nemlig Geir Detlev Lunde.
Da er bordet dekket, og håper at alle er klare til å gi jernet både på banen og på tribunen i kveld. Vi kan melde om åpen kiosk, god stemning og forhåpentligvis bra fotball. I tillegg kommer aftenbladet med en delegasjon til kampen, og de skal sende den live på sine nettsider.

Vi ønsker alle sammen velkommen til ny hjemmekamp, med kampstart 19.00

Stian Vigrestad

Skadeplaget Eigerlag

Foran kveldens kamp mot Randaberg er det en rekke spørsmålstegn i forhold til tilgjengelige spillere. Skader og sykdom har preget a-laget denne uka og i tillegg blir som kjent oppgjøret i kveld også uten Jonas Skulstad som har dratt tilbake til USA. Av de som definitivt er utilgjengelige finner vi bl.a. Elion Shatri som slo opp skaden han har slitt med i sommer da han kom inn i forrige ukes kamp mot Sunde.

Eigerkaptein Jan Terje Søyland var ikke fornøyd med verken innsats eller kvalitet på det som ble levert mot Sunde forrige fredag og han lover at man vil se et heltent Eigerlag på banen i kveldens kamp. 

Trener Jone Mathiesen tror også at Eiger vil være skikkelig påskrudd fra start i kveld og sier at det på tross av skader og sykdom er en tent gjeng som igjen er klar til kamp i Hålå. Han har merket seg at Hans Marius Slettebø er blant dem som har ristet av seg skadeplager som han slet med hele våren og mener angrepsspilleren nærmer seg storformen. Slettebø ble for øvrig matchvinner da Eiger slo Randaberg i persillebygda i vår med kampens eneste scoring få minutter før slutt.

Eiger - Randaberg på Bøgh Hafsø-banen kl.1900 i kveld!

Eiger gikk på stjernesmell borte mot Sandnes Ulf 2

Det ble en mareritt-kveld for våre beste menn, da mandagens kamp mot Sandnes Ulf sine rekrutter endte i 6-2 tap. Team Hunnestad måtte unnvære kaptein Jan Terje Søyland denne kampen på grunn av skade, og det gjorde at man måtte omrokkere på forsvarsfireren nok en gang.
Da kampen var i gang tok det som så mange ganger før i år lang tid før spillerene var påskrudd. Stian Hunnestad oppsummerte det slik: «Vi manglet desverre mye på intensiteten, aggresiviteten, duellkraft og ikke minst konsentrasjon og kvalitet i spillet». Sandnes Ulf utnyttet to grove personlige feil i forsvaret til Eiger i løpet av første omgang, og da kunne de gå til pause på en 2-0 ledelse.
2 omgangen startet som den første, og flere grove feil bak, gav et ungt og imponerende Sandnes Ulf lag flere gratis scoringer. Etterhvert som kampen skred frem, ble Eiger spillerene mer og mer motløse, men klarte å få inn ett par trøstemål signert Mathias Perttamo og Sigmund Hunnestad. Kampen endte til slutt 6-2 til Sandnes Ulf, og dermed må Eiger se seg hektet av i toppkampen for nå.
«Denne kampen var en kollektiv svikt hvor alle fra trenere til spillere må ta sin del av ansvaret for at det gikk som det gikk» sa Stian rett etter kampslutt.

På spørsmål om hvordan han ser på sesongen videre, og kampen om opprykket formulerte han det slik: «Nå må vi alle rett og slett prøve å plukke oss opp og fredagen kan ikke komme fort nok i forhold til å respondere å slå kjapt og brutalt tilbake mot Vardeneset.
Foreløpig er vi hektet av med tanke på en topp plassering og vi blir nødt til å ta en kamp av gangen så får vi se om vi etter hvert kan melde oss på i toppen igjen.»

Kampfakta:
Menn 4 divisjon avdeling 1
04.10.21 kl 19.00
Sandnes Ulf Topp 2 - Eiger FK (2-0) 6-2

Mål: Mathias Perttamo, Sigmund Hunnestad
Assist: Elion Shatri

Dommer: Khalil Karrouch - bra kamp av dommeren

Gule kort: Sverre Larshu Larsen, Elion Shatri

Tilskuere: 150

Eigers lag:

Denis Nadarevic
Håvard Leidland, Stefan Ghilom, Sondre Tveit, Martin Tønnesen, Sverre Larhus Larsen, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Elion Shatri, Mathias Kvåle Perttamo, Øyvind Garpestad

Benyttede innbyttere:
Sigmund Hunnestad, Matias Leidland Løyning, Thomas Hallan-Christensen, Bjørn Sæternes Stapnes, Simen Gunnarsen Omdal, Per Sigurd Skadberg

 

Førstkommende fredag er det altså nye lodd og nye sjanser, og Eiger er nødt å slå tilbake med 3 poeng hjemme mot Vardeneset. Det blir imidlertidig ikke noe lett kamp, og team Hunnestad har en stor jobb foran seg nå før kampstart fredag. Den kampen blir også sendt live på aftenbladet sin nettside, så det er all grunn til å vise seg fra sin beste side. Møt opp og støtt guttene, det trenger de! Kampstart på fredag er 19.00

Bildet ovenfor er fra et tidligere møte mellom de to lagene.

 Stian Vigrestad

Måtte kjempe for poengene!

Eiger måtte et godt stykke ned i kjelleren for å nedkjempe et overraskende bra Sunde-lag i Hålå fredag. Oppstarten etter sommerferien ble nemlig alt annet enn enkel for seiersvante Eiger-spillere. Etter en positiv innledning på kampen der blant andre Simen Haughom (bildet over) hadde en ganske stor mulighet til å gi hjemmelaget en drømmestart, var det etter hvert gjestene som fremstod som det beste laget. Med stor variasjon i presshøyde, enorm kriging og jobbing ble Eiger nærmest kjempet ut av stilen. Sjanser skapte gjestene også og kun en svært opplagt sisteskanse i Denis Nadarevic forhindret Sunde-ledelse ved halvtidshvilen. Laget fra Kvernevik liker å fremstille seg selv som en form for "pub-lag". Det var lite som minnet om den karakteristikken i Hålå fredag.


I andre omgang var det stor forbedring fra Eigers side og spillerne skjønte at skulle det bli poeng måtte i hvert fall gjestenes innsats og kriging matches. Et snaut kvarter ut i omgangen kom da også målet etter fint forspill av Elion Shatri og Simen Haughom. Sistnevntes innlegg nådde Asbjørn L. Larsen som headet inn ledermålet. Eiger var best de siste 45 minuttene men 1-0 er alltid farlig og gjestene gav aldri på noe tidspunkt opp. Trener Jone Mathiesen skulle få bruk for samtlige utespillere på benken og den gode bredden i troppen kom til nytte og kan også bli svært nyttig ut over høsten.
Jonas Skulstad takket for seg i Eigertrøya i denne omgang og setter snart kursen for USA igjen. På sine 9 seriekamper for Eiger har han vært med å ta 25 av 27 mulige poeng og med Jonas på banen har det blitt scoret 21 mål mens det bare har blitt 4 baklengs.


Allerede neste fredag er det ny hjemmekamp når Randaberg kommer på besøk.

Kampfakta:

Seriekamp 4.divisjon avd.1 Bøgh Hafsø-banen, Hålå

Eiger – Sunde 1-0 (0-0)

Målene: 1-0 (58) Asbjørn L. Larsen

Dommer: Sigbjørn Paulsen, Bogafjell Idrettslag

Gule kort: Jostein K. Salvesen, et til Sunde

Tilskuere: ca 150

Eigers lag:

Denis Nadarevic,Jan Terje Søyland, Asbjørn L. Larsen, Stian Vigrestad, Jonas Skulstad, Matias Leidland Løyning, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Thomas Hallan-Christensen

Benyttede innbyttere: Alexander Barstad Svanes, Stefan Ghilom, Elion Shatri, Sigmund Stapnes Hunnestad, Hans Marius Aakre Slettebø, Jan-Teodor Noreng Tollefsen

Eiger med solid seier

Første hjemmekamp i serien på halvannet år stod på programmet da Varhaug tok turen fra Jæren fredag kveld. Begge lag stod med full pott etter to kamper, og det var ventet en tøff og jevn batalje under flomlys i Hålå.

Kampen startet veldig jevnt og med lite finspill. Men også i denne kampen slet Eiger med å komme i gang fra start, og tøffe jærbuer med trøkk og tenning i duellene fikk etterhvert mer og mer kontroll på kampen. Derfor var det nok veldig godt for Eiger at de i det 26 minutt gikk opp i føringen ved målsniken Øyvind Garpestad, etter flott forarbeid av Elion Shatri og Bjørn Sæternes Stapnes.  Kampbildet forble uendret og det var slett ikke ufortjent at Varhaug utlignet drøye 10 minutter senere. Men Eiger ville det annerledes, og Mathias Perttamo fikk sette ballen i åpent mål rett før pause etter en strøken pasning av Elion Shatri. Lagene gikk til pause med 2-1 til de røde og blå.

Etter en liten hvil og trolig noen kloke ord fra trener Hunnestad, tok Eiger kommandoen fra start i den andre omgangen. Et par nydelige diagonal pasninger fra kaptein Jan Terje Søyland til Elion Shatri skapte problemer for bortelaget, som på sin side slet med å tilrive seg ballen. Etter vedvarende trykk, kom Mathias Perttamo igjennom, og med en lang tå klarte han såvidt å ta ballen før han ble meid ned av keeper og dermed straffe til Eiger. Elion Shatri satte ballen kontant i nota og dermed 3-1. Bare 4 minutter senere, og ut av ingenting fikk Varhaug nytt håp, da kaptein Narve Bø moste ballen i vinkelen fra nærmere 30 meter og det var på ny spenning i kampen. Den spenningen varte i nøyaktig ti minutter, da innbytter Sverre Larshus Larsen kom inn bak forsvaret alene med keeper. Med en utsøkt lobb i fin bue over keeper økte han ledelsen for Eiger til 4-2. Hjemmelaget fortsatte å trykke på mot slutten, og holdt solid defensiv organisering ut kampen. Dermed ble sluttresultatet 4-2 til Eiger, som foreløpig gir tabelltopp for våre gutter.

Dagens Eigerspiller ble Mathias Perttamo.

I neste kamp venter trolig en knokkelkamp mot et rutinert Rosseland lag med mange «gamle» storheter på laget. Den kampen spilles om en liten uke, altså torsdag 16. september kl 20.00 på Rosselandsbanen. Da er det bare en ting å gjøre fra vårt fantastiske publikum, og det er å ta svippturen bort til Jæren, for å heie våre gutter frem til forhåpentligvis en ny 3 poenger.

Programbladet som har vært med oss siden 1978, har i år endret konsept. For første gang forsøker vi oss på et digitalt programblad. Tilskuere får en QR kode ved inngangen og får dermed tilgang på mobil (nettbrett eller pc for de som heller foretrekker det) Vi kommer til å legge programbladene her på nettsiden etter hvert. Dagens programblad er ikke så veldig omfangsrikt, men vi håper å få lagt inn stadig mer i disse bladene etter hvert som vi blir "varmere i trøya". Design oppsett og produksjon av bladet er det Henlo Media som står for. Dagens programblad finner du her.

Kampfakta:

Menn 4 divisjon avdeling 1
10.09.21 kl.19.00

Eiger - Varhaug 4-2 (2-1)

Målene: 1-0 (26) Øyvind Garpestad, 1-1 (31), 2-1 (37) Mathias Kvåle Perttamo, 3-1 (51) Elion Shatri (straffe), 3-2 (54), 4-2 (66) Sverre Larshus Larsen.

Dommer: Georg Bårdsen, Vedavåg - full kontroll

Gule kort: Kenneth Grande, Stefan Ghilom, et gult kort til Varhaug

Tilskuere: 300

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Håvard Leidland, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Stefan Ghilom, Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Elion Shatri, Mathias Kvåle Perttamo, Øyvind Garpestad

Benyttede innbyttere:
Sverre Larshus Larsen, Alexander Svanes, Kristian Garpestad

 

Status før høstsesongen

I morgen starter a-laget opp igjen "på skikkelig" når Sunde gjester Egersund i den første kampen etter sommerferien. I løpet av en sesong er det vanlig at spillere kommer og spillere går og vi har tatt et lite dykk ned i statistikken for å se hvem som har hatt a-lagsdrakta på seg så langt i år. 

Totalt har 36 spillere vært i aksjon, noen som prøvespillere, noen for å prøve seg på dette nivået, noen for å hjelpe av når belastningen har vært stor og de fleste for å prøve å tilrive seg en plass i startelleveren til enhver tid - det siste noe som trolig har vært det vanskeligste på mange år. 14 spillere har debutert så langt i år, mot 7 i fjor og 13 i 2017. Mange vil nok hevde at Eiger har et ungt lag i 2019, men ser man på troppen så er det også en god del erfaring med kontinuitetsbærere som har et anstendig antall kamper bak seg. 

Sondre Tveit og Sigmund Hunnestad er spillerne som er nærmest å passere rundt tall i antall kamper. Vi får bare krysse fingrene for at de unngår skader resten av seongen. Trolig hadde begge disse spillerne hatt det dobbelte antall kamper om det ikke var for de relativt hyppige skadene begge har vært utsatt for siden de kom med på a-laget.

Uansett så gleder vi oss til resten av sesongen som altså starter fredag kl.1900 på Bøgh Hafsø-banen i Hålå.

NAVN KAMPER MÅL ASSIST GULE/RØDE KORT KAMPER TOTALT MÅL TOTALT
Denis Nadarevic 21   1   52  
Stein Johnny Myklebust 20   1 1 Debut 2019  
Jan Theodor N. Tollefsen 20 1 1 2 Debut 2019 1
Simen Haughom 19 17 12   Debut 2019 17
Jan Terje Søyland 19 1   3 146 19
Asbjørn L. Larsen 19 3 4   369 102
Hans Marius Slettebø 18 11 1 1 369 184
Matias L. Løyning 18 3 4 1 182 29
Stian Vigrestad 18 1 2 1 245 51
Jostein Salvesen 16 1 4 1 Debut 2019 1
Stefan Ghilom 16 2 2   128 21
Elion Shatri 14 8 10   47 23
Marius Karlsen 14 2 4   29 2
Alexander Svanes 14     1 30  
Bjørn S. Stapnes 14 2 6 1 Debut 2019 2
Kjetil Vigrestad 13 1   1 259 30
Jonas Skulstad 10 1 1 1 Debut 2019 1
Sondre Tveit 9       94 3
Øyvind Garpestad 9 1 2   Debut 2019 1
Even Myklebust 7 1     17 1
Stein-Inge Karlsen 6       11  
Andreas Dyrnes 5       70 1
Sigmund S. Hunnestad 5       95 14
Kristian Garpestad 4       61 15
Jone A.B.Mathiesen 3       16 2
Emil Leidland 3       Debut 2019  
Stian S. Hunnestad 3 1     Debut 2019 1
Thomas H. Christensen 3 1     Debut 2019 1
Meron Gebreselase 2   1   Debut 2019  
William Meyer 1 1     145 20
Sander W. Wilhelmsen 1       4  
Eivind Blakstad 1       350 75
Tobias O. Randa 1       Debut 2019  
Anthony Nesvåg 1       Debut 2019  
Martin Tønnessen 1   1   60 8
Petter Johansen Skadberg 1       Debut 2019  
"Selvmål"   1        

Smittesporingsapp Eiger - Varhaug

I morgen fredag 10 september - spiller Eiger sin første hjemmekamp denne sesongen. Kampen starter 19:00 og spilles på Bøgh Hafsø banen. (lengst vekk fra klubbhus). 

I den forbindelse ber vi om at alle som skal på kampen laster ned en smittesporingsapp (App Reg) www.appreg.no, som vil gjøre jobben vår oversiktelig og enkel med å logge smittesporing/tilskuerregistrering. Når man har fått lastet ned appen, scanner man QR koden med mobilkameraet. Denne QR koden vil henge/være lett tilgjengelig ved inngangen til banen. Scan deg inn, og scan deg ut igjen når du går. 

Takk for hjelpen:)

 

 

 

 

Fikk bank på Husabø

Noen stor overraskelse kan det neppe kalles og EIK tok da også en forventet seier da de røde og blå gjestet Husabø og EIK i den siste treningskampen før serien starter opp igjen mandag kveld. 6-1 gav et greit bilde på styrkeforholdet mellom et topp 2. divisjonslag og et topp 4. divisjonslag, syns Eigertrener Jone Mathiesen. Han legger til at det var greit å se hvor lista ligger og sier at spillerne likevel syns det var kjekt å spille en kamp med fin ramme og foran et anstendig antall publikum. "EIK var gode - Eiger det samme kun i perioder. Jeg er likevel litt skuffet over at vi ikke klarte å flytte beina kjapt i lenger enn 20 minutter. Og når EIK scorer på corner og etter retur er det på områder vi bør matche dem, selv om de ellers er bedre trent og har et høyere tempo i spillet" Mathiesen er relativt fornøyd med starten i begge omganger og delvis med spillet helt på tampen av oppgjøret.

Eiger manglet blant annet Elion Shatri og Simen Haughom - to av spillerne med flest mål og assist så langt i år. Trener Mathiesen hadde nok hatt bruk for disse om man skulle truet tigrene i større grad. Når en småsjuk Hans Marius Slettebø da også måtte gi seg allerede etter 20 minutters spill, var det lite offensive spillere igjen som har spilt regelmessig fremme i seriekampene i år.

Eigers mål var det Øyvind Garpestad som besørget da han tok godt vare på Martin Tønnessens fine stikker mellom EIKs stoppere. Med et godt førstetouch kunne han etter hvert runde EIKs keeper og satte kaldt og rolig inn det som da var 5-1 målet. "Yngstemann Garpestad" scoret med det sitt første a-lagsmål. Vi tror det er mange flere i vente!

Eiger byttet samtlige elleve spillere i løpet av kampen og ingen spilte mer enn 70 minutter - de fleste kortere enn det. Alle friske, raske og disponible spillere var utpå graset i Idrettsparken denne mandagskvelden. For en av dem, Petter J. Skadberg var det for aller første gang. Ungutten ble med det tidenes yngste spiller på a-laget med sine 14 år og (drøye) fire måneder. 

Petter Skadberg tidenes yngste debutant

Petter J. Skadberg spilte det siste kvarteret og ble med det tidenes yngste spiller på a-laget.

Eiger starter høstsesongen med seriekamp mot Sunde hjemme i Hålå fredag. Frem til da samler Jone Mathiesen troppen til en siste finpuss onsdag og torsdag og dermed er spillerne forhåpentligvis klar til en spennende høstsesong.

Kampfakta:

Treningskamp i Idrettsparken:

EIK - Eiger 6-1 (3-0)

Mål: 1-0 (22), 2-0 (28), 3-0 (42), 4-0 (55), 5-0 (77), 5-1 (81) Øyvind Garpestad, 6-1 (87) 

Dommer: Ole Gya, Helleland IL

Tilskuere: ca 400

Eigers lag:

Eiger: Denis Nadarevic – Asbjørn Larsen, Jonas Skulstad, Jan Terje Søyland, Stian Vigrestad - Stefan Ghilom, Jostein K. Salvesen, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Thomas Hallan-Christensen, Hans Marius Slettebø

Benyttede innbyttere: Matias L. Leidland, Alexander Svanes, Sigmund Hunnestad, Øyvind Garpestad, Teo Noreng Tollefsen, Kjetil Vigrestad, Sondre Tveit, Martin Tønnesen, Even Myklebust, Stein-Inge Karlsen, Petter Skadberg

Øyvind Garpestad ble dagens mann for Eiger!

Det var et helt annet Eiger lag som entret banen borte mot Lura enn det som var tilfellet sist uke. Guttene viste helt fra start at denne kampen skulle vinnes, og Lura ble spilt lang bak på egen halvdel fra første sekund. Vilje, guts og tøffhet i duellene var på plass, og etter mange gode gjenvinninger høyt i banen kunne guttene spille ball langs bakken og kjapt i angrep. Flere gode muligheter ble skapt, mens det var bunn solid bakover. Spesielt Øyvind Garpestad var skikkelig på hugget i denne kampen. Det var også han som skulle sette inn det første målet i kampen, da Jostein Salvesen vant ballen høyt i banen før han sendte ballen ut til høyre mot Kristian Garpestad. Innlegget fra storebror var perfekt, og inni boksen headet Øyvind ballen kontant ned i venstre hjørne.
Kampen fortsatte i samme spor, og både Øyvind og Mathias Perttamo noterte seg for gode muligheter. Det var nesten utrolig at Eiger ikke klarte å sette flere baller i nota, men lagene gikk til pause med 0-1.

Etter pausen skiftet imidlertidig kampen karakter, og Lura gikk ut med høyt press, fast bestemt på få inn en utligning. Eiger slet veldig med å spille seg ut, det var dårlige bevegelser framover i banen og guttene fikk mange unødvendige brudd mot seg. Og ut av ingenting er Mathias Perttamo helt nede i egen 16 meter for å forsvare, vinner ballen fra en motspiller og går i bakken. Dommeren blåser og alle Eiger spillerne tusler utover. Men dommeren vil det annerledes, og peker på straffemerket! Lura scorer og dermed er kampen helt åpen igjen.
Scoringen virker å gi Eiger spillerene en liten vekker, og bare noen minutter senere kommer Elion Shatri rundt på kanten. Innlegget går gjennom hele feltet, og bak til Bjørn Sæternes Stapnes som smeller ballen i mål og det står plutselig 1-2 i målprotokollen.
Så er det kampens beste spiller sin tur til å sette punktum med sin andre scoring for kvelden. Mathias Perttamo får ballen i mellomrommet, og trer inn Øyvind bak den ene midtstopperen til Lura. Alene med keeper gjør han ingen feil og fastsetter sluttresultatet til 1-3.
En meget viktig seier og 3 nye poeng med på bussen hjem til Egersund er fasit denne torsdags kvelden. Neste uke venter årets første hjemmekamp, da står Varhaug på motsatt banehalvdel.

Lura Eiger 2 september 2021

Kampfakta:
Menn 4 divisjon avdeling 1
02.09.21 kl.19.00

Lura - Eiger (0-1) 1-3

Målene: 0-1 (13) Øyvind Garpestad, 1-1 (73), 1-2 (75) Bjørn Sæternes Stapnes, 1-3 (78) Øyvind Garpestad

Assist: Kristian Garpestad, Elion Shatri, Mathias Kvåle Perttamo

Dommer: Lucian Popa - mange merkelige avgjørelser, inkludert straffe til Lura som var en helt horribel avgjørelse

Gule kort: Øyvind Garpestad, tre til Lura

Tilskuere: 100 (rundt 20 fantastiske Eiger supportere)

Eigers lag:
Denis Nadarevic
Martin Tønnesen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Even Myklebust, Kristian Garpestad, Jostein Kvernes Salvesen, Stefan Ghilom, Elion Shatri, Mathias Kvåle Perttamo Øyvind Garpestad

Benyttede innbyttere:
Bjørn Sæternes Stapnes, Håvard Leidland

A-laget i rute!

Eiger vant 3-1 borte mot Ålgård fredag kveld i en kamp som bølget litt frem og tilbake i første omgang, men der de røde og blå styrte det meste etter pause.
Ålgård scoret sitt ledermål i første omgang. Etter et ballmiss bak hos Eiger, fikk Ålgård slengt avgårde et langskudd som målvakten måtte gi en retur på. Returen ble satt kontant i mål. Eiger scoret alle sine tre mål etter pause. Først scoret Thomas H. Christensen på en heading etter corner. Så scoret Stian Hunnestad på volley med venstre fra 12-13 meter før Even Myklebust satte punktum med kveldens siste scoring få minutter før slutt etter et fint innløp fra høyre og et like fint forarbeid fra venstre av Bjørn S. Stapnes.
Alt i alt en veldig bra gjennomført treningskamp mot et Ålgårdlag man tapte 2 ganger mot i vinter/vår. Det viser at Eiger er på rett vei. Nå venter EIK til treningskamp på mandag før høstsesongen starter førstkommende fredag.
Det kan fort bli en kjekk og spennende høst!
 
Alle målscorerne i kampet scoret for aller første gang i Eigertrøya, mens Anthony Nesvåg debuterte i rødt og blått!
 
Kampfakta:
Ålgård – Eiger 1-3 (1-0)
Målene: 1-0, 1-1 Thomas H. Christensen, 1-2 Stian Hunnestad, 1-3 Even Myklebust
Gult kort: Jan Terje Søyland
Eigers lag:
Anthony Nesvåg, Alexander Svanes, Asbjørn Larsen, Bjørn Sæternes Stapnes, Even Myklebust, Jan Terje Søyland, Jonas Skulstad, Jostein Kvernes Salvesen, Kjetil Vigrestad, Matias Leidland, Sigmund Hunnestad, Stefan Ghilom, Stein Johnny Myklebust, Stian Vigrestad, Teo Noreng Tollefsen, Thomas Hallan-Christensen, Denis Nadarevic
 

Tap i generalprøven

På fredag ble siste kamp i OBOS cup og generalprøve før seriestart spilt borte mot Frøyland på en nydelig gressmatte. Ved seier eller uavgjort ville Eiger gå videre som puljevinner til sluttspill i OBOS Cup.

Eiger startet kampen bra og tilrev seg et lite initiativ de første minuttene og spilte seg til et par halvsjanser. Men allerede etter drøye fem minutters spill kontret Frøyland etter en Eiger corner. Kontringen resulterte i at en spiller ble felt av Denis innenfor 16 meteren og dommer blåser for et soleklart straffespark. Den påfølgende straffen blir satt sikkert i mål og 1-0 til FIL. Etter dette sliter Eiger med å finne rytme i spillet og blir spilt lave av et Frøyland-lag som er aggressive og flinke til å nekte Eiger tid og rom med ball. Man sliter i frispillingen og Eiger spiller på seg flere brudd, heldigvis uten at FIL skaper de helt store målsjansene.

Siste kvarteret av 1.omgang jevner spillet seg mer ut igjen og Øyvind Garpestad kunne etter en god prestasjon og med litt marginer ha satt inn utligning da han enkelt dro av et par spillere og satte ballen i stolpen og ut. Omgangen ebber etter dette ut med FIL kan gå til pause med 1-0 ledelse.

 Det gjøres to bytter i pausen. Per Sigurd Skadberg erstatter Denis Nadarevic i mål og Even Myklebust byttes inn for Øyvind Garpestad. Med dette rokeres det litt på laget ved at Sander Haugstad blir flyttet opp som spiss.

Andre omgang starter med litt stillingskrig og at Eiger fortsatt sliter med å holde tempo og presisjon i pasningsspillet. FIL legger så på til 2-0 etter 60 minutter. Dette skjer etter nok et balltap midt inne på Eiger sin egen banehalvdel. Her må også flere av spillerne dele på ansvaret da en FIL spiller alt for enkelt passerer både to og tre spillere på vei mot mål. Puslete og ubesluttsomt forsvarsspill av Eiger her.

Jonas Skulstad blir flyttet opp på midtbanen fra sin backposisjon og Elion Shatri blir flyttet inn i 10’er rollen fra kant for å prøve å ta litt mer grep om kampen og skape litt mer trøkk fremover.
Dette gir fort resultater og Eiger reduserer til 1-2 ved Jan Terje Søyland etter en stuss fra et innkast.
Etter dette fortsetter Eiger å kjøre på og tilriver seg et spillemessig overtak, dog uten å skape de helt store farlighetene. Men ti minutter før slutt tar banens kanskje aller beste spiller Jonas Skulstad ansvar da han avanserer mot 16 meteren og skyter via en FIL spiller og i mål. 2-2 er et faktum og alt tyder på at Eiger nå med uavgjort vil bli puljevinner av denne OBOS Cup gruppa.
Men slik skulle det ikke bli da FIL starter fra eget mål og enkelt flytter ballen 4-5 trekk opp i banen og igjen går opp i ledelsen.
Elendig struktur og kollektiv hodemist må ta det meste av skylden for denne scoringen, utrolig unødvendig. Eiger prøver nå desperat å jakte utlikning men istedenfor setter FIL spikeren i kista med 4-2 scoring på kampens siste spark på ballen.

Kort oppsummert så vinner FIL en fullt fortjent seier og bli puljevinner i denne OBOS cup gruppa.

Med det sagt så var det positive ting å ta med seg også fra denne kampen og det ble lagt ned innsats, trøkk og vilje til forsøke å få et resultat fra de aller fleste spillerne utpå banen.
Mye god øving og læring i denne kampen, nå er fokus noen gode økter frem mot første seriekamp på fredag så kan dette bli en meget spennende og god sesong for Eiger. Eiger har fortsatt ikke tapt et seriepoeng.

Kampfakta:
Frøyland - Eiger 4-2 (1-0)
Målene: 1-0 (5), 2-0 (60), 2-1 (70) Jan Terje Søyland, 2-2 (80) Jonas Skulstad, 3-2 (85), 4-2 (90)
Dommer: Morten Larsen Stople, Buøy IL
Gule kort: Jan Terje Søyland og tre til hjemmelaget

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Alexander Barstad Svanes, Jan Terje Søyland, Sander Haugstad, Jonas Skulstad, Elion Shatri, Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Kvernes Salvesen, Håvard Leidland, Martin Tønnessen, Øyvind Garpestad, Per Sigurd Skadberg, Even Myklebust, Sondre Havsø Tveit, Fabian Fluge

A-laget starter opp igjen

Etter en relativt kort ferie samles a-laget igjen til dyst mandag. I løpet av ferien har spillerne både hatt ansvar for egne treningsøkter og i tillegg er det blitt kjørt treninger for de som er hjemme de to siste torsdagene. I går var 14 spillere samt trener Jone Mathiesen i aksjon på Bøgh Hafsø-banen med kvalitet og et tenningsnivå som på en hvilken som helst annen økt.

Fortsatt vil enkelte spillere mangle når det hele starter over helgen, men frem mot seriestart igjen mot Sunde den 9. august, vil samtlige innfinne seg. I perioden frem mot hjemmekampen mot Sunde, skal det avvikles to treningskamper på bortebane. Opprinnelig var planen å møte Klepp til returoppgjør i Hålå etter at Eiger besøkte jærbuene før seriestart. Det passet imidlertid dårlig for dem denne gang. I stedet blir det bortekamp mot Ålgård fredag 2.august og kamp mot EIK på gressbanen på Husabø mandag 5.august. To tøffe kamper som vil vise hvor Eiger står rett før alvoret braker løs.

Jonas Skulstad.web

Jonas Skulstad returnerer snart til USA

På spillerfronten er det omtrent likt som da laget tok ferie. Muligens kommer det en spiller til inn i gruppa før høstsesongen tar til. I tillegg vil trolig noen av klubbens unge lovende spillere få prøve seg på trening nå fremover. Dessuten skal jo Jonas Skulstad tilbake til USA nå i august. Trolig blir treningskampene mot Ålgård og EIK samt seriekampen mot Sunde noe av det siste vi ser til den solide midtstopperen på en stund. 

 

Ny storseier i OBOS cupen

Klepp måtte returnere fra Hålå med stortap etter at Eiger tok en ny solid seier i OBOS cupen mandag. 8-0 endte oppgjøret og det var faktisk ikke et mål for mye. De røde og blå gjorde nesten som de ville i 70 minutter og leverte en forestilling trener Hunnestad og co må ha vært særdeles fornøyd med. Litt mer var det å sette fingeren på de siste 20, men så er laget også fremdeles i en oppkjøringsfase til det som er viktigst - seriestart om 11 dager.

Allerede fra avspark så man tendensen klart - Eiger presset gjestene langt inn på egen halvdel, var gode på gjenvinning og vending av spillet, pasningene var gode, initiativene det samme og kun unntaksvis fikk jærbuene låne "kula". Målene var det også klasse over med både gode enkeltmannsprestasjoner og ikke minst med samspillet som førte til nettsus. Det var nok en gang kjekt å være Eigersupporter i Hålå denne lune augustkvelden.

Fredag går den foreløpig siste OBOS kampen av stabelen når Eiger tar turen til Frøyland. Det blir en ny spennende test på hvor Eiger står i forhold til lag i samme divisjon.

Kampfakta:
Eiger - Klepp 8-0 (5-0)
Målene: 1-0 (2) Kenneth Grande, 2-0 (13) Øyvind Garpestad, 3-0 (26) Sverre L.Larsen, 4-0 (43) Kenneth Grande, 5-0 (44) Øyvind Garpestad, 6-0 (49) Sander Haugstad, 7-0 (55) Martin Tønnessen, 8-0 (68) Sander Haugstad
Dommer: Gjermund Ødegård, Voll IL - stort sett usynlig.
Ingen kort.
Tilskuere: Drøye 100

På banen for Eiger denne gang:
Per Sigurd Skadberg, Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Jonas Skulstad, Sondre Tveit, Alexander Svanes, Espen Rasmussen, Even Myklebust, Sander Haugstad, Martin Tønnessen, Jostein Salvesen, Kenneth Grande, Thomas Hallan-Christensen, Håvard Leidland, Bjørn S.Stapnes, Elion Shatri, Øyvind Garpestad og Sverre L.Larsen.

Beste vårsesong siden 2009

Midtbygden Eiger

Eigers flaggskip tok en overbevisende 3-0 seier borte mot Midbygden fredags ettermiddag.

De kan med dette ta en velfortjent ferie vel vitende om at årets vårsesong er den beste siden 2009. Da endte Eiger med 19 seire og 1 tap. Tapet kom etter at opprykket var sikret.

I 2012 gikk Eiger ubeseiret gjennom sesongen, men spilte uavgjort i fire kamper.

Denne sesongen har startet med 11 seiere og 1 uavgjort. Eiger er kun halv-veis, men med 8 hjemmekamper og 6 bortekamper til høsten så har laget ett fantastisk godt utgangspunkt.

Kampen på Tau begynte litt svakt men etter et kvarter begynte Eiger å vise hvorfor de ligger på topp. Mange sjanser ble produsert og første mål kom etter 30 minutter da Stian Vigrestad headet ballen i mål på en retur etter at Jonas Skulstad først headet ballen knallhardt i tverrliggeren.

Like før pause økte Matias Leidland Løyning ledelsen med ett flott skudd og Eiger kunne gå til pause med en 2-0 ledelse.

Midtbygden hadde tydelig bestemt seg for å kjøre hardt ut i andre omgang og presset godt på de første 10 minuttene. Etter denne perioden dabbet tempoet av og det meste skjedde på midtbanen. Eiger hadde god kontroll og alle innbytterne ble benyttet - også debutant Thomas Hallan Christensen som gjorde tingene sine bra.

Spikeren i kista kom etter 71 minutter da en perfekt slått corner fra Bjørn Sæternes Stapnes fant pannebrasken til Jan Terje Søyland.

Etter dette var det kun en transport etappe igjen før dommeren blåste av og Eiger kunne sette kursen hjemover til en fortjent sommerferie.

 

KAMPFAKTA

Seriekamp 4. divisjon, avdeling 1:

Midtbygden - Eiger 0-3 (0-2)

Målene: 0-1 (31) Stian Vigrestad, 0-2 (45) Matias Leidland Løyning, 0-3 (71) Jan Terje Søyland

Gule kort: Jan-Teodor Noreg Tollefsen, 2 til Midtbygden

Dommer: Geir Jostein Røskar, Sunde IL - god kontroll, men la lista veldig lavt

Tilskuere: 80

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Theodor Noreng Tollefsen, Jan Terje Søyland, Jonas Skulstad, Stian Vigrestad, Matias Leidland Løyning, Jostein Kvernes Salvesen, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Stefan Ghilom, Simen Haughom

Benyttede innbyttere: Thomas Hallan Christensen, Marius Karlsen, Asbjørn Larsen, Hans Marius Aakre Slettebø, Alexander Barstad Svanes, Øyvind Garpestad og Stein Inge Karlsen

 

Klare for ny kamp!

I kveld kl.19:00 er det klart for ny a-kamp i Hålå når Klepp kommer på besøk i OBOS cupen. Etter en imponerende forestilling mot Havdur 2 på fredag skal det bli spennende å se hvordan årets Eigerutgave står seg mot en motstander av den tøffere sorten. Kampen blir nok likevel betraktet som enda en verdifull treningskamp frem mot alvoret som først starter om 11 dager - for øvrig mot samme motstander som i kveld. Det er fortsatt noen forfall grunnet skader og andre årsaker, men Stian Hunnestad og gjengen i teamet rundt a-laget har følgende spillere til disposisjon mot Klepp.

Per Sigurd Skadberg, Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Jonas Skulstad, Sondre Tveit, Alexander Svanes, Espen Rasmussen, Even Myklebust, Sander Haugstad, Fabian Fluge, Martin Tønnessen, Jostein Salvesen, Kenneth Grande, Thomas Hallan-Christensen, Håvard Leidland, Bjørn S.Stapnes, Elion Shatri, Øyvind Garpestad og Sverre L.Larsen.

 

Også verdt å få med seg;

Eiger 3 serieåpner i kveld mot Varhaug 2 kl.20:00

Seier mot EIK 2 i siste hjemmekamp før ferien.

Med over 400 tilskuere på plass i Hålå mandags kveld, var det duket for lokaloppgjør mellom serieleder Eiger og EIK 2.

Som de fleste lokaloppgjør ble også denne preget av mange dueller og mye kjemping uten det helt store spillet. 

Eiger viste igjen av de er meget gode i foran mål og scoret hele 4 stk med Hans Marius Slettebø, Simen Haugom, Jan-Teodor Noreng Tollefsen og Kjetil Vigrestad.

Bak på banen var hjemmelaget solide og de største sjansene til EIK tok Dennis Nadarevic seg mesterlig av.

EIK kjempet bra og var på høyde med serielederen i store deler av kampen, men manglet det lille ekstra foran begge nettmaskene.

Fredag venter siste seriekamp for vårsesongen for Eiger, når tar de turen til Midtbygden. Med tre poeng der kan laget ta seg en velfortjent ferie. Lykke til.

Kampfakta:

Seriekamp 4. divisjon avd. 1:
Eiger-EIK 2 4-0 (1-0)
Målene: 1-0 (31) Hans Marius Slettebø, 2-0 (78) Simen Haughom, 3-0 (87) Jan-Teodor Noreng Tollefsen, 4-0 (90) Kjetil Vigrestad
Dommer: Kjetil Nordmark, Orstad IL – full kontroll
Gule kort: Bjørn S. Stapnes, Jan Teodor N. Tollefsen -  Eiger, tre til EIK 2
Tilskuere: cirka 400
Eigers lag: Denis Nadarevic, Asbjørn Larsen, Jan Terje Søyland, Jonas Skulstad, Stian Vigrestad, Stefan Ghilom, Jostein Kvernes Salvesen, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Hans Marius Slettebø og Simen Haughom
Benyttede innbyttere: Kjetil Vigrestad, Øyvind Garpestad, Marius Karlsen, Jan Teodor Noreng Tollefsen, Marius Karlsen, Sigmund Stapnes Hunnestad og Matias Leidland Løyning

Rekordseier da Eiger endelig spilte i Hålå igjen!

120 publikummere trosset smådrypp og truende skyer og fikk en hyggelig aften i Hålå da Eiger endelig kunne spille kamp med snev av betydning igjen fredag kveld. Forskjellen på 4.divisjonslaget Eiger og 7.divisjonslaget Havdur 2 i Obos cupen var som forventet stor og det hele endte med rekordsifrene 18-3. Det er en tangering av Eigers 30 år gamle rekord som skriver seg fra oppgjøret mot Noredalen i Rogalandscupen i 1991. Den gang vant de røde og blå 19-4.

Gjestene i gult satte inn alle sine tre straffespark før kampen og samtlige var gode straffer. Da selve kampen begynte var det imidlertid Eiger som styrte alt. Intensitet og trøkk ble i hovedsak opprettholdt gjennom samtlige 90 minutter anført av spillende assistenttrener Jostein Salvesen som aldri på noe tidspunkt tillot spillerne i slakke på gasspedalen. Riktignok gikk det en stund før det løsnet foran mål, men utover i kampen rant målene inn jevnt og trutt og det ble en god økt med øving på offensiv samhandling der også mange spillere fikk verdifull spilletid.

Allerede mandag er det klart ny kamp i samme turnering. Da er det imidlertid forventet vesentlig sterkere motstand når divisjonskollega Klepp gjester Hålå.

Følgende spillere spilte kampen;
Per Sigurd Skadberg, Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Jonas Skulstad, Sondre Tveit, Alexander Svanes, Espen Rasmussen, Sigmund Hunnestad, Even Myklebust, Sander Haugstad, Fabian Fluge, Stein Johnny Myklebust, Jostein Salvesen, Kenneth Grande, Stefan Ghilom, Thomas Hallan-Christensen, Håvard Leidland, Bjørn S.Stapnes, Elion Shatri, Kristian Garpestad, Øyvind Garpestad og Hans Marius Slettebø.

Kampfakta:
Eiger - Havdur 2  18-3

Målene: 0-3 før kampstart på straffer. 1-3 (14) Jonas Skulstad, 2-3 (24) Bjørn S.Stapnes, 3-3 (26) Bjørn S.Stapnes, 4-3 (34) Stefan Ghilom, 5-3 (42) Øyvind Garpestad, 6-3 (45) Øyvind Garpestad, 7-3 (47) Jan Terje Søyland, 8-3 (49) Hans Marius Slettebø, 9-3 (54) Hans Marius Slettebø, 10-3 (55) Stefan Ghilom, 11-3 (60) Jan Terje Søyland, 12-3 (62) Sander Haugstad, 13-3 (71) Håvard Leidland, 14-3 (78) selvmål, 15-3 (79) Elion Shatri, 16-3 (85) Stefan Ghilom, 17-3 (86) Håvard Leidland, 18-3 (88) Kristian Garpestad

Dommer: Morten Larsen Stople (Buøy IL)
Gule kort: et til Havdur i finspilt kamp
Tilskuere: 120

Fun fact:

Håvard Leidland scoret for første gang i Eigerdrakta og gjorde likegodt to mål da han først var i gang og Espen Rasmussen debuterte for Eiger - 20 år etter at han forlot klubben han vokste opp i. 

DT 7 juni 1991

Dalane Tidende 7.juni 1991

Hallan-Christensen og Nesvåg nye i a-stallen

Thomas Hallan-Christensen (t.h) og Anthony Nesvåg er siste tilskudd i Eigers a-stall. Sistnevnte er riktignok ikke formelt spilleklar, men har allerede trent med de røde og blå en lengre periode. Hallan-Christensen ble klar i forrige uke og er for første gang i troppen når Eiger tar turen til Midtbygdens og vårsesongens siste seriekamp fredag. Thomas Hallan-Christensen er regnet som en meget habil midtbanespiller tross sine bare 17 år og kommer til Eiger på lån ut sesongen. Anthony Nesvåg er keeper og utfordrer Denis Nadarevic og Stein-Inge Karlsen som sisteskanse. Også Nesvåg er 17 år.

Begge de to nye kommer fra EIK som har lagt forholdene til rette for guttenes ønske om spill for Eiger.

Åpner med "OBOS-kamp" mot Havdur 2

Endelig kan det eigersundske publikum se frem til skikkelig lokalfotball med snev av alvor i. Fredag kan nemlig Eiger ønske Havdur 2 velkommen til Hålå i Rogalandscupen i turneringen som nå går under navnet OBOS cupen. Havdur 2 befinner seg i 7.divisjon og vil etter gode, gamle regler åpne kampen med 3 straffespark grunnet divisjonsforskjellen.

Hvordan spilletiden skal fordeles får vi først svar på fredag, men Stian Hunnestad og hans medhjelpere har tatt ut en tropp på 22 spillere. Disse er Per Sigurd Skadberg, Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Jonas Skulstad, Sondre Tveit, Alexander Svanes, Espen Rasmussen, Sigmund Hunnestad, Even Myklebust, Sander Haugstad, Fabian Fluge, Stein Johnny Myklebust, Jostein Salvesen, Kenneth Grande, Stefan Ghilom, Thomas Hallan-Christensen, Håvard Leidland, Bjørn S.Stapnes, Elion Shatri, Kristian Garpestad, Øyvind Garpestad og Hans Marius Slettebø. 

Det er meldt godt fotballvær og kiosken er åpen, så det er bare å møte frem for å se guttene i aksjon i en tellende kamp for første gang i Hålå siden 1.november 2019!

Ny, sterk borteseier!

Eiger tok en ny sterk skalp på bortebane da Riska ble slått på Hommersåk torsdag. Selv om hjemmelaget hele tiden var farlige på kontringer, var det Eiger som styrte det meste av begivenhetene på en god og våt grasbane.

En relativt jevnspilt første omgang vil nok først og fremst bli husket for en god del feilpasninger fra begge lag, motstandere med respekt for hverandre og en følelse av at man her hadde mer å gå på. Eiger tok ledelsen etter drøyt halvspilt omgang da et innlegg fra Matias L. Løyning ble fomlet ut i returrommet av vertenes keeper. Asbjørn L. Larsen var på plass og fikk satt ballen i mål. Dessverre skulle det ikke gå mange minuttene før Riska var ajour da en av de gulkledde raidet opp venstresiden og slo inn. Et fraværende Eigerforsvar kunne bare konstatere at innlegget ble tatt vare på på beste vis og ballen ble kontant satt i mål utenfor Denis Nadarevics rekkevidde. Selv om Eiger hadde ballen mest, var det likevel ok at lagene stod likt inn til pause.

De siste 45 minuttene var Eiger bra og koplet et visst grep på det hele. Hjemmelaget kom kun til halvsjanser mens Eiger kom nærmere og nærmere ledermålet etter hvert som omgangen skred frem. Det skulle likevel drøye helt til snaue ti minutter før full tid før ballen endelig lå i nota. Eiger fikk brutt hjemmelaget på vei fremover og etter hvert skulle Asbjørn L. Larsen komme til innlegg. Foran mål kom Hans Marius Slettebø i fullt firsprang og satte ballen kontant i mål og de røde og blå kunne juble for ny ledelse i kampen. Etter noen store, men resultatløse muligheter til hvert av lagene helt på tampen, blåste kampens dommer av og dermed hadde Eiger sikret seg nok en solid seier på bortebane.

To kamper gjenstår før ferien. Både EIK 2 og Midtbygdens har vist tegn til gryende form, så det gjenstår enda en stor jobb før man kan finne frem solhatten og fluktstolen.

Riska-Eiger 1-2 (1-1)

Målene: 0-1 (25) Asbjørn L. Larsen, 1-1 (31), 1-2 (83) Hans Marius Slettebø

Dommer: Sabri Cetintas, Sandnes Ulf - ok

Tilskuere: 80, snaue halvparten fra Egersund

Gule kort: Hans Marius Slettebø og Stein Johnny Myklebust, to ti Riska

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Stian Vigrestad, Jonas Skulstad, Stefan Ghilom, Matias Leidland Løyning, Stein Johnny Myklebust, Jostein Kvernes Salvesen, Elion Shatri, Simen Haughom

Benyttede innbyttere: Kjetil Vigrestad, Hans Marius Aakre Slettebø, Emil Leidland, Bjørn S. Stapnes

Pokey kan tangere Birger i neste kamp!

Hans Marius Aakre Slettebø - også kjent som "Pokey", kan tangere Birger Arnestad i antall kamper hvis han kommer på banen i a-lagets neste kamp.
Før årets sesong stod nemlig Slettebø med 387 kamper, men spilletid i a-lagets to kamper så langt i år har brakt ham opp like bak Birger Arnestad som står med 390 a-kamper i rødt og blått.
Da er det heller ikke langt opp til 400 - et antall kun Fredrik Andersen har passert i Eiger tidligere.
Vi tipper likevel at det er en annen milepæl Hans Maris Aakre Slettebø jakter - nemlig Birger Arnestads 212 mål som har vært rekord i antall mål i Eiger siden Arnestad la skoene på hylla i a-lagssammenheng i 2005. Her mangler han 10 mål på å tangere rekorden!

Jevngamle Asbjørn Larshus Larsen kan også passere 400 kamper i år. Da må han imidlertid komme i gang. Før 2021-sesongen stod Asbjørn med 386 kamper for Eiger. Med bare 13 seriekamper for Eiger denne sesongen betyr det at han også må på banen i Obos-cupen eller eventuelle andre treningskamper.

Matias Leidland Løyning bør på sin side greie 200 kamper. Med 195 kamper under beltet før inneværende sesong og med en kamp i år, trenger han bare 4 kamper for å passere 200-milepælen. Et naturlig mål for Matias er nok etter hvert å passere faren Einar Ragnvalds 230 kamper. Det kan gå allerede neste sesong om alt klaffer for Matias.

100 kamper er det også mulig for en av spillerne å nå. Hjemvendte Sander Haugstad rakk hele 91 kamper før han tok turen til Husabø og EIK før 2018 sesongen. Med to kamper i år trenger (fortsatt) unge Haugstad bare 7 for å passere 100.

Stødig og solid!

Eiger tok sesongens åttende seier da Havdur ble slått 2-0 på Tjelta stadion torsdag. En solid og profesjonell opptreden på uvant underlag sikret seieren mot et lag som aldri gav seg og som tross alt har en ganske god sentrallinje. Det var imidlertid liten tvil om hvor seieren ville havne og de røde og blå burde vunnet med klarere margin.

Begge målene kom i første omgang og begge kom etter svært bra spill i forkant. 1-0 ble det i det 10 minutt da Stefan Ghilom ble spilt ut på kant. Ghiloms nydelige innlegg ble møtt av Simen Haughom som headet like nydelig i mål fra relativt kort hold. Drøye fem minutter før pause skulle Eiger doble ledelsen og nok en gang var det fra høyresiden det skjedde. Denne gang var det Bjørn S. Stapnes som ble spilt ut på kant. Han kom seg ned til dødlinjen og slo 45 graders ut foran mål. Måltjuven Simen Haughom var nok en gang på plass og styrte ballen kontant i mål.

I mellom scoringene var det Eiger som trykket på og det var Eiger som skapte sjansene - helt til på overtid av første omgang. På en sjelden visitt i nærheten av Eigers 16 meter fikk en Havdur spiller dratt med seg ballen på imponerende vis og hamret til fra like innenfor 16-meters streken. Heldigvis var Denis Nadarevic på rett sted og fikk armene fort nok opp til at han reddet ballen ut til corner. Lagene gikk til halvtidshvilen med en fortjent 2-0 ledelse til Eiger.

Planen i andre omgang var nok å "drepe kampen" først som sist og mye dreide seg også om de røde og blå de siste 45 minuttene. Likevel ble flere gode sjanser og tilløp ødelagt av upresise gjennombruddspasninger. Eiger malte og malte på, men kampen endte med 0-2 og nye fortjente poeng til Eiger.

Neste uke står Riska på motsatt banehalvdel og også nok en tøff bortekamp. Laget fra Hommersåk taper "aldri" hjemme, så dette blir nok vårsesongens tøffeste test. I tillegg spilles også denne kampen på naturgress og må nok betraktes som en fordel for de gulkledde.

Kampfakta fra Tjelta stadion:

Havdur - Eiger 0-2 (0-2)
Målene: 0-1 (10) Simen Haughom, 0-2 (39) Simen Haughom
Dommer: Svein Storedale, Storhaug FK - god
Gule kort: Et til Havdur
Tilskuere: 50
Denis Nadarevic, Asbjørn L. Larsen, Jonas Skulstad, Alexander Svanes, Kjetil Vigrestad, Jostein K. Salvesen, Stein Johnny Myklebust, Stefan Ghilom, Elion Shatri, Bjørn S. Stapnes, Simen Haughom
 
Benyttede innbyttere: Matias L. Løyning, Stian Vigrestad, Teo Noreng Tollefsen, Stian S. Hunnestad

 

Det er bare å glede seg!

OPPDATERT!

Hvis ikke noe helt ekstraordinært skjer, kan vi alle se frem til skikkelig lokalfotball i Hålå i løpet av en snau måned. Eigers tre seniorlag starter alle opp med kamper i august.
A-laget som ikke har spilt en eneste seriekamp siden 8. november 2019, starter med to bortekamper før publikum kan benke seg i Hålå igjen den 10. september. Da står Varhaug på motsatt banehalvdel. Før den tid står imidlertid minst 3 kamper i OBOS-cupen på programmet. Fredag den 13. august gjester Havdur 2 Hålå i kamp om videre avansement i denne cupen som det er flere år siden Eiger deltok i. Påfølgende mandag (16.august) kommer Klepp på besøk i samme turnering før den siste av Eigers innledende kamper spilles på Frøyland fredag den 20.august.
Team Hunnestad har på imponerende vis klart å holde engasjement og treningsvilje oppe i halvannet år snart. Det får vi håpe betaler seg når alvoret starter.

OPPDATERT!

Også Eiger 2 som i år blir ledet av Thor Jostein Dyrnes, har vært både treningsvillige og hatt en svært god tone i spillergruppa. Dyrnes fokus på trivsel og glede over fotballen har gjort at 12-15 spillere regelmessig har innfunnet seg på trening.
Eiger 2 skulle ha begynt med bortekamp, men siden den oppsatte 30. august-kampen mot Jone Mathiesen og hans Sokndal er flyttet til tirsdag 17.august kl.1800, blir dette seriepremieren for Eiger-rekruttene. Det er nok en kamp mange har lyst å få med seg.

Eiger 3 er det knyttet stor spenning til om man klarer å mobilisere nok folk til. Strategien med å "hvile seg i form" har egentlig pågått siden ettersommeren 2019. Tredjelaget er imidlertid satt opp i en kjekk pulje med nærmest "trikkeserie." Oppsettet viser fem hjemmekamper og bare tre borte - der to av "reisene" går til hhv. Hellvik og Helleland.
Det burde borge for nok interesse til at en svært kort sesong vil la seg avvikle.

Seniorlagenes seriekamper nå i høst:

Eiger a-lag
27.08.2021 19.00 Klepp - Eiger
02.09.2021 19.00 Lura - Eiger
10.09.2021 19.00 Eiger - Varhaug
16.09.2021 20.00 Rosseland - Eiger
27.09.2021 20.00 Eiger - Egersund 2
05.10.2021 19.00 Sandnes Ulf Topp 2 - Eiger
08.10.2021 19.00 Eiger - Vardeneset
25.10.2021 19.00 Eiger - Vidar 2
01.11.2021 20.00 Sola 2 - Eiger
05.11.2021 19.00 Eiger - Vaulen
12.11.2021 19.00 Nærbø - Eiger
19.11.2021 18.30 Frøyland - Eiger
26.11.2021 19.00 Eiger - Ålgård

Eiger 2
23.08.2021 19.00 Vigrestad - Eiger 2
17.08.2021 18.00 Eiger 2 - Sokndal
06.09.2021 20.00 Moi - Eiger 2
13.09.2021 20.00 Eiger 2 - Undheim 1
28.09.2021 18.30 Tonstad - Eiger 2
02.10.2021 14.00 Eiger 2 - Hovsherad
11.10.2021 19.00 Frøyland 2 - Eiger 2
18.10.2021 20.00 Eiger 2 - Brusand
26.10.2021 19.00 Kåsen - Eiger 2
30.10.2021 14.00 Eiger 2 - Klebe 1

Eiger 3
16.08.2021 20.00 Eiger 3 - Varhaug 2
23.08.2021 20.00 Eiger 3 - Orre
04.09.2021 15.00 Bakke - Eiger 3
06.09.2021 20.00 Eiger 3 - Lye
16.09.2021 19.00 Hellvik - Eiger 3
20.09.2021 20.00 Eiger 3 - Bjerkreim
27.09.2021 17.00 Helleland - Eiger 3
04.10.2021 20.00 Eiger 3 - Hognestad 2

Deilig Eigerseier!

Eiger gjorde en meget profesjonell opptreden og påførte Hinna sitt første tap i årets serie da lagene møttes i Stavanger Kristi Himmelfartsdag.
De røde og blå som i flere år har slitt på bortebane, kommer dermed ut av uken med fire sterke bortepoeng ettersom kampen mot Sandnes Ulf 2 på mandag endte 1-1.

Eiger hadde god kontroll på begivenhetene de første 45 minuttene i torsdagens oppgjør og opptrådte både aggressivt og smart. Hjemmelaget som ønsket å tre ballen gjennom ledd sentralt, ble i hovedsak stengt av og da spillet måtte ut på kantene var inneleggene derfra "mat" for enten de to midtstopperne Søyland og Skulstad, eller så ordnet en solid Denis Nadarevic opp. Det var likevel en relativt sjansefattig omgang som Eiger styrte frem til de siste minuttene. Med litt mindre press og aggressivitet fra Eiger fikk Hinna løftet spillet høyere i banen. Det ble likevel lite store sjanser av det.

I andre omgang var det Eiger som kom best i gang og allerede etter fem minutter skulle Elion Shatri sende de røde og blå i ledelsen. Shatri satte ballen kontant i nettet på et frispark fra kanten av 16 meteren etter at han selv hadde blitt tatt. Få minutter senere skulle toppscorer Simen Haughom doble ledelsen da han fikk en fin pasning i rommet foran seg. Etter å ha lagt Hinnaforsvaret bak seg satte han ballen utenfor Hinnakeeperens rekkevidde.

Om det var bevisst eller ubevisst skal være usagt, men etter at Eiger gikk opp i 2-0 senket man seg lenger tilbake på banen og Hinna fikk ha en del mer ball. Disiplinerte Eigerspillere tillot imidlertid lite da Hinna nærmet seg mål og bortsett fra et par glipper, skapte hjemmelaget overraskende lite. Eiger kunne faktisk fått et tredje mål om man bare hadde utnyttet overgangene bedre og Elion Shatri hadde en eventyrlig mulighet til å bli tomålsscorer da han plutselig befant seg alene med keeper på tampen av oppgjøret.
Hinna fikk likevel sitt reduseringsmål drøye 6 minutter før full tid. Men også det målet var det Eiger som stod for, da Jan Terje Søyland ikke kom helt over ballen på et innlegg og stusset den i stedet i eget mål. Noen stor sluttspurt hadde aldri hjemmelaget å komme med og Eiger tok en fortjent og viktig trepoenger mot laget som ikke hadde tapt i serien før i år.

Kampfakta:
Hinna - Eiger 1-2 (0-0)
Målene: 0-1 (50) Elion Shatri, 0-2 (57) Simen Haughom, 1-2 (84) selvmål, Jan Terje Søyland

Dommer: Bjørn Reidar Klingenberg Schaal, Ålgård FK - ok
Gule kort: Jonas Skulstad og Matias L. Løyning, to til Hinna
Tilskuere: ca 150 - mange av dem fra Egersund

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Stian Vigrestad, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Jonas Skulstad, Stefan Ghilom, Elion Shatri, Stein Johnny Myklebust, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø

Benyttede innbyttere: Asbjørn Larsen, Matias Leidland Løyning, Sigmund Stapnes Hunnestad

Tap på jæren

I en tre omgangskamp mot Rosseland torsdag kveld, ble det tap med relativt stygge siffer 6-3. Eigers mål ble scoret av Sander Haugstad og Elion Shatri (2).  Fabian Fluge debuterte for Eiger. Rosseland ble også tildelt straffe i kampen, men den tok Aleksander Haughom seg av. 

Spillende assistentrener Jostein Salvesen oppsummerer kampen på denne måten:

"Vi starter kampen bra, men i 2. og 3. omgang løper vi ikke nok, vi taper for mye dueller og er for passive på dødballer. Vi får heller ikke spillet vårt til å sitte grunnet dårlig balltempo. For å trekke frem noe positivt, så scorer vi tre fine mål. På 2-0 målet viser vi bra oppbyggende spill, balltempo og bevegelse – slik som vi ønsker å fremstå. Kampen viser at vi har en jobb å gjøre på treningsfeltet inn mot seriestart i slutten av august, både når det gjelder fysisk form, taktikk og det å skape gode relasjoner på banen. Ellers var det gledelig at Fabian Fluge fikk sin a – lags debut."

Benyttede spillere:

Aleksander Haughom, Alexander B. Svanes, Bjørn Stapnes, Elion Shatri, Fabian Fluge (debutant), Hans Marius Slettebø, Håvard Leidland, Jan Terje Søyland, Kristian Garpestad, Martin Tønnessen, Per Sigurd Skadberg, Sander Haugstad, Stein Johnny Myklebust, Thomas Hallan-Christensen, Øyvind Garpestad og Jostein Kvernes Salvesen. 

Gult kort: Elion Shatri og Jan Terje Søyland

Rødt kort: Jan Terje Søyland

IMG 3891

Håvard Leidland, Aleksander Haughom og Fabian Fluge (debutant)

IMG 3892

Jan Terje Søyland fokusert, og kom også i dommerens fokus torsdags kveld.  Keeper Per Sigurd Skadberg i bakgrunnen. 

IMG 3902

Aleksander Haughom - reddet straffe. 

 IMG 3896

Mye dueller, som alltids mot Rosseland

Poengdeling i Sandnes

Eiger gjorde en god kamp, men måtte likevel nøye seg med uavgjort da ubeseirede Sandnes Ulf stod på motsatt banehalvdel i Sandnes mandag. Med medvind i ryggen de første 45 minuttene var det de røde og blå som styrte begivenhetene. En stor mulighet endte resultatløst da Jan Terje Søyland headet i tverrliggeren men Matias L. Løyning skulle fikse Eiger-ledelse da han avsluttet via en Sandnes Ulf spiller og i mål etter snaue halvtimen spilt. Eiger var nærmere en dobling av ledelsen enn vertene utlikning, så det var svært fortjent at Eiger kunne ta med seg 1-0 inn til halvtidshvilen.

Positiv innledning ble det også på andre omgang og det var lite som tydet på at hjemmelaget skulle få noe ut av kampen. Jan Terje Søyland sendte en ny avslutning i metallet bak Sandnes Ulfs keeper - det samme gjorde Asbjørn L. Larsen fra langt hold. Utover i omgangen ble Eiger noe defensive og mer opptatt av å holde på resultatet enn å fortsette å skape sjanser fremover. Det var likevel surt at hjemmelaget skulle få utlikne bare få minutter før full tid. Frem til da hadde Eiger hatt kontroll på det meste og sisteskanse Denis Nadarevic hadde hatt en rolig dag på jobben. På overtid hadde både Eiger og Sandnes Ulf sjanser til å få seiersmålet, men det endte 1-1 og dermed et poeng til hvert av lagene.

Kampfakta: Sandnes Ulf 2 – Eiger 1-1 (0-1)
Målene: 0-1 (27) Matias L. Løyning, 1-1 (87)
 
Dommer: Lucian Popa, Austrått IL - ok
Gule kort: Alexander Svanes, to til Sandnes Ulf
 
Eigers lag: Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Stian Vigrestad, Jonas Skulstad, Stefan Ghilom,Matias Leidland Løyning, Elion Shatri, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø
Benyttede innbyttere: Alexander Barstad Svanes, Bjørn Sæternes Stapnes, Jan-Teodor Noreng Tollefsen.

Klepp kampen avlyst

Den planlagte OBOS Cup kampen i dag borte mot klepp er avlyst, grunnet C19. Vi kommer tilbake med oppdateringer når denne spilles. 

Seks av seks!

Eiger tok sesongens sjette seier av seks mulige da Austrått gjestet Hålå "dagen før dagen". Med et stort antall feststemt publikum etter HC lagets forkamp, virket det som om spillerne ville gi dem enda mer valuta for fremmøtet allerede fra avspark. Etter bare fire minutters spill stod det nemlig allerede 2-0. Først sendte Hans Marius Slettebø de røde og blå foran i målprotokollen med et vakkert og kontrollert hodestøt, etter et meget godt innlegg signert Stian Vigrestad. Bare minutter etterpå var Simon Haughom på farten og satte inn 2-0 etter å ha løpt fra alt og alle på en fin pasning av Matias L. Løyning. Etter et drøyt kvarters spill kunne Haughom ha blitt tomålsscorer, men denne gang gikk ballen via keeper og i stanga.

Omgangen var nærmere halvspilt før gjestene produserte noe som liknet en målsjanse, men stort sett ble laget fra Sandnes stoppet på behørig avstand fra Eigers mål. Vi noterte for øvrig ytterligere gode muligheter fra både Hans Marius Slettebø og Jan Terje Søyland. Det var derfor lite å si på at Eiger ledet 2-0 ved halvtid.

Haughom vs Austraat mai 19

Simen Haughom nær scoring

Andre omgang var ikke gammel før det skulle bli 3-0. Simen Haughom fikk brutt Austrått på vei framover, satte fart og fant en godt plassert Elion Shatri som satte ballen kontrollert utenfor keepers rekkevidde. Innledningsvis dreide det meste seg om Eiger selv om gjestene jobbet enda hardere for å vinne ballen. Jan Terje Søyland slo flere gode pasninger i bakrom som en hardtarbeidende Hans Marius Slettebø kanskje burde fått enda mer ut av. Austrått på sin side ble nesten forært et mål av en nonchalant Denis Nadarevic i Eigers mål, men man fikk til slutt ryddet opp. Eiger gikk rett i angrep der bare en svært god benparade av Austråtts keeper forhindret at Simen Haughom satte 4-0.

Pokey vs Austraat mai 19

"Pokey" scoret igjen og har nå "bare" 30 mål opp til tidenes toppscorer Birger Arnestad.

Utover i omgangen startet byttene og Eiger mistet litt momentet i kampen. Fortsatt virket det farlig hver gang Eiger var på vei framover, men også Austrått yppet seg i større grad enn tidligere i kampen. Da oppgjøret hadde passert 90 minutters spill skulle likevel Elion Shatri få æren av å sette punktum med 4-0 etter en uselvisk og god pasning fra innbytter Øyvind Garpestad.

Eiger tok dermed sin sjette strake seier, hvorav fire er kommet på hjemmebane. Men det er nå sesongen begynner! Allerede i neste serierunde venter et tilsynelatende svært sterkt Sandnes Ulf 2 i Sandnes og deretter kommer det bortekamper på rekke og rad. Da får man kanskje enda bedre svar på hvor årets Eigerutgave står i en 4.divisjonspulje som virker å være den sterkeste Eiger har spilt i. 

Jostein Salvesen (bildet øverst) ble fortjent kåret til dagens Eigerspiller. For den prestasjonen vanket det både gavekort fra Rema 1000 og gavekort på Shuffleboard på Corner.

Kampfakta:
Målene: 1-0 (1) Hans Marius Slettebø, 2-0 (4) Simen Haughom, 3-0 (50) Elion Shatri, 4-0 (91) Elion Shatri

Eigers lag: Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Stian Vigrestad, Jonas Skulstad, Matias Leidland Løyning, Elion Shatri, Stein Johnny Myklebust, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø

Benyttede innbyttere: Kjetil Vigrestad, Stefan Ghilom, Marius Karlsen, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Øyvind Garpestad

Dommer: Rune Røyland, Hovsherad IL - god i lettdømt kamp
Ingen kort
Tilskuere: 180

Myklebust vs Austraat mai 19

Stein Johnny Myklebust i fint driv i første omgang.

Trenerkabalen for a-laget klar!

Tirsdag ble det klart at Stian Hunnestad fortsetter som hovedtrener for Eiger også neste år. Med seg som kontinuitetsbærere får han både spillende assistenttrener Jostein Salvesen og lagleder Øyvind Svanes. Espen Furuløkken erstatter Eivind Blakstad som assistenttrener og er nyeste tilskudd rundt a-laget. Han har i år vært en av flere trenere rundt samarbeidslaget Eiger/EIK J17 Elite og var sterkt ønsket med i trenertrioen.

Eiger fortsetter dermed sin svært lokale profil, både på og utenfor banen. Nå gjenstår det bare at man får kontroll på et visst virus, slik at vi igjen kan se frem til god fotball på Bøgh Hafsø banen i Hålå. A-laget har hatt rundt 3 uker ferie, men vil nå trene relativt regelmessig frem til jul. Kabalen med å få satt en tropp til sesongen 2021 vil også pågå i tiden fremover.

Tirsdag hadde man også en liten seanse i kafeen i Hålå der noen utmerkelser fra sesongen som var, ble delt ut. Unormale 2020 med kun en kamp med betydning - NM-kvalik seieren over Varhaug, gav seg også utslag i pokalutvalget og verken toppscorer eller årets spiller ble kåret. Best treningsfremmøte hadde Stefan Ghilom, mens Øyvind Garpestad fikk en velfortjent kombinert innsats og fremgangspokal. Veteranen Asbjørn L.Larsen fikk på sin side en statuett for å ha vært årets forbilde. På tross av relativt alvorlige skader  i sesongen 2020 har Larsen vist både treningsiver, viljestyrke og moral for å komme tilbake godt rustet.

Øyvind Garp Asbjørn L.Larsen desember 2020.web

Øyvind Garpestad og Asbjørn L.Larsen fikk sine velfortjente utmerkelser i kafeen. Stefan Ghilom var ikke tilstede denne tirsdagskvelden.

Fem av fem!

Eiger tok sesongens femte seier av fem mulige i kveldens oppgjør mot Voll på Bøgh Hafsø-banen i Hålå. Et hardtarbeidende bortelag og en feil dommeravgjørelse holdt på å ødelegge den imponerende sesongstarten, men innbytter og debutant Jonas Skulstad skulle bli tungen på vektskålen med en klasseheading drøye fem minutter før full tid. 

Eiger hadde utrolig mye ball i kveldens kamp. Gjestene gjorde imidlertid det de kunne for å dra ned tempoet og lyktes i grunnen med det i lange perioder. Lavere tempo enn ønsket samt upresise pasninger og innlegg gjorde at det store ballinnehavet ikke førte til så mange sjanser. Et par innlegg der et større skonummer hadde gjort susen var det nærmeste Eiger kom før Simen Haughom vartet opp med en kunstscoring og chip over Volls keeper etter drøyt halvspilt omgang. Bortelaget hadde lite og ingenting å komme med og befant seg bare unntaksvis i nærheten av Eigers 16 meter. Like før pause var de imidlertid på plass men Eigers keeper Denis Nadarevic avverget tilsynelatende forsøket. Han ble imidlertid dyttet slik at han mistet ballen og i trekket etterpå lå ballen i mål. Eigerspillerne var selvsagt i harnisk, men som kjent er det sjelden en dommer går tilbake på en avgjørelse basert på protester. Lagene tuslet i garderoben på stillingen 1-1, et resultat Voll selvsagt hadde mest grunn til å være fornøyd med.

Eiger dominerte også andre omgang totalt og selv om det ble skapt flere sjanser, begynte man å miste litt troen på at dette ville gå likevel. Vi noterte en stor Vollsjanse etter en kontring der avslutningen gikk over. Utover det handlet alt om Eiger. Flere gode innlegg og nestensjanser ble skuslet bort og da heller ikke Hans Marius Slettebø nettet på det som egentlig var en god heading men i tverrliggeren, begynte tiden å renne ut. Debutant Jonas Skulstad skulle vise seg å bli den reddende engel. Etter et svært godt innhopp var det hans klasseheading i en bue over Volls keeper som sørget for at alle tre poengene ble igjen i Hålå. Noe annet ville dog vært et ran!

Dermed tok altså Eiger sesongen femte trepoenger og er et av topplagene før fotballens nasjonaldag den 16. mai. Da bør det bli folksomt i Hålå når Austrått kommer på besøk!

Kampfakta:

Seriekamp 4.divisjon avd.1 – Bøgh Hafsø-banen i Hålå
Eiger – Voll 2-1 (1-1)
Målene: 1-0 (27) Simen Haughom, 1-1 (45), 2-1 (84) Jonas Skulstad
Dommer: Preben Hellvik, Frøyland – ok, bortsett fra ved Volls utlikning. Der tok Hellvik en feil avgjørelse.
Gule kort: ingen til Eiger, et til Voll
Tilskuere: 145
Eigers lag; Denis Nadarevic, Alexander Barstad Svanes, Jan Terje Søyland, Stian Vigrestad, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Matias Leidland Løyning, Elion Shatri, Stein Johnny Myklebust, Jostein Kvernes Salvesen, Stefan Ghilom, Simen Haughom
Benyttede innbyttere: Asbjørn Larsen, Marius Karlsen, Hans Marius Aakre Slettebø, Bjørn Sæternes Stapnes, Jonas Skulstad

Nå nærmer det seg noe!

Tirsdag kom bekreftelsen på når a-laget åpner(!) i 2020 sesongen. Selv om det har ligget i kortene en stund at Eiger serieåpner hjemme mot Lura fredag den 7. august er nå datoen bekreftet. I teorien høres det ut som mer enn god nok tid til å være kampklare med snaue to måneder på seg, men serien 2020 er ikke som andre års serier. Fortsatt venter man på å få lov til å trene helt som normalt med full kontakt. Dessuten skal ferie avvikles og Team Hunnestad skulle nok også gjerne hatt en treningskamp eller tre under vesten før det braker løs.

"Vi planlegger i utgangspunktet tre ukers ferie. Det har allerede vært lange uker nå for mange av spillerne og så venter vi alle i spenning på å få en dato når vi kan trene kontakt igjen. Om den datoen kommer rett før ferieavvikling, er jeg redd vi ikke klarer å holde spillerne igjen. Da har vi åpning for frivillige treninger for de mest ivrige. Treningskamper har vi ikke fått noen signaler på, så inntil videre så må vi vente med det. Men kjører nok en internkamp så fort vi får klarsignal", sier Stian Hunnestad.

Underveis på forsommeren har Kenneth Grande returnert til EIK, men årets tropp er fyldigere og bedre enn på lenge vil nok mange si. "Det er selvfølgelig tungt å miste en klassespiller som Grande, men vi har flere spennende spillere som banker på døren. Heldigvis har vi en bred tropp så her blir det kamp om plassene både med og uten Grande", avslutter Eigers trener.

Her er terminlisten for a-lagets 2020 sesong.

Forsterket a-lag før Voll-kampen.

I morgen jakter Eiger sin femte seier i årets serie. Basert på tidligere års oppgjør blir det en tøff kamp, selv om det var mot Voll (i Verdalen) opprykket ble sikret i 2015. Fjorårets kamper endte 4-3 i Hålå og 1-1 borte.

Denne uken har en ny spiller vist seg på Eigertrening. Direkte fra USA kommer Jonas Skulstad som opprinnelig er fra EIK. Assistenttrener Stian S. Hunnestad sier Jonas er en fysisk sterk og høyreist midtstopper. Han har også bra ballbehandling og overblikk, noe som vil gjøre Eiger enda bedre i oppspillsfasen. Jonas er også allsidig og vil kunne bekle flere posisjoner på banen. At han er venstrebent er heller ingen ulempe, siden Eiger ikke har andre venstrebente spillere i troppen. Hunnestad føler seg også trygg på at Skulstad vil gi Eiger en fordel på dødballer med sin fysiske tilstedeværelse, både offensivt og defensivt.

Jonas Skulstad har bare hatt en trening med laget, men man kunne se med en gang at han har trent godt i USA, hvor han studerer. Han reiser tilbake til studier 13. august, noe som betyr at han vil være aktuell for ni kamper for Eiger. Første mulighet blir altså mot Voll i morgen.
 
Stig Jarle Sleveland er også ny i a-lagsmiljøet av året. Han kjenner vi imidlertid noe bedre til, ettersom han har flere a-kamper fra før og har "trødd i miljøet" noen år nå. Stig Jarles rolle blir som keepertrener - ikke bare inn mot a-laget, men også på damelag og nedover i ungdomsavdelingen. Sportslig utvalg har jobbet lenge med å få til et opplegg med Stig Jarle, og nå er altså denne viktige brikken på plass. Trolig kan vi vente å se Stig Jarle også i forbindelse med enkelte akademi eller fotballskoler.

Utfordrende motivasjonsmessig

Sesongen skulle nå vært godt i gang med en særdeles travel mai som har vært "normalen". Men fortsatt er korona-tiltakene såpass restriktive at normale treninger bare er en drøm og kamper helt utenkelig. Trenertrioen Hunnestad, Salvesen og Blakstad gjør det de kan for å holde mot, konsentrasjon og inspirasjon oppe, men vedgår at det på ingen måte er enkelt.
"Noen har nok sluppet seg litt ned som følge av den rådende situasjonen og syns nok ikke det er like kjekt å trene med restriksjoner", sier Hunnestad. Han har ingen umiddelbar løsning, men vet jo at jo bedre grunnformen er når ting normaliseres, jo bedre rustet vil enkeltspillere og laget være når man igjen får spille kamper.

A-laget gjorde tilsynelatende en god sesongoppkjøring frem til alt ble stoppet den 12 mars og avansementet til andre kvalifiserende runde i NM ble sikret på Varhaugs bekostning. Dette er det bare satt en strek over og det beste man kan håpe på nå er trolig en halv sesong med oppstart etter sommerferien.
"Jeg har slått meg til ro med at det blir halv sesong i fra august av, men samtidig er alt uavklart, både med hensyn til det å trene normalt og også å få spilt noen treningskamper", avslutter Hunnestad.
 
De tre a-lagstrenerne mener at formen er bra hos de aller fleste, selv om det er individuelle forskjeller. Positivt er det at alle er skadefrie og treningsfremmøtet er bra! 

Fjerde strake for Eiger

Eiger fortsatte sine fine sesongstart da et ungt Vidar 2 gjestet Egersund mandag. 4-1 seier ble det etter en kamp der seiersmarginen lett kunne vært større, men Eigerpublikumet var nok relativt godt fornøyd med årets fjerde trepoenger av fire mulige.

Det var kaldt i Hålå mandag, så det skulle nok noe til å varme de fremmøtte. Eiger fikk likevel en fin start på tross av at gjestene prøvde å stresse Eiger med høyt press innledningsvis. Med fasiten i hånd var kanskje ikke det det lureste de kunne gjort, for kampen var ikke så veldig mange minuttene gammel før de røde og blå allerede ledet 2-0. Det tok kanskje aldri helt av spillemessig, men profesjonelle Eigerspillere gjorde det som var nødvendig og ledet fortjent 3-1 til pause.

I andre omgang kontrollerte i stor grad hjemmelaget kampen og var nok totalt sett nærmere både 5-1 og 6-1. Det ble imidlertid med 4-1 etter en god enkeltmannsprestasjon signert Elion Shatri. Trenerduoen Mathiesen og Hunnestad brukte alle utespillerne på benken og slapp både skader og kort. Dermed skulle de fleste være klar til ny dyst i Hålå fredag mot Voll.

Kampfakta:

Seriekamp 4.divisjon avd.1
Eiger – Vidar 2  4-1 (3-1)
Målene: 1-0 (4) Stefan Ghilom, 2-0 (12) Simen Haughom, 3-0 (31) Stefan Ghilom, 3-1 (33), 4-1 (58) Elion Shatri
Dommer: Olaf Andre Frøyland, Frøyland IL, god
Gule kort: Ingen til hjemmelaget, et til Vidar 2
Tilskuere: 120
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Asbjørn L. Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Stian Vigrestad, Marius Karlsen, Jostein Salvesen, Stein Johnny Myklebust, Elion Shatri, Simen Haughom, Stefan Ghilom
Benyttede innbyttere: Alexander Barstad Svanes, Kjetil Vigrestad, Matias Leidland Løyning, Bjørn Sæternes Stapnes, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Øyvind Garpestad

Forventer tøff kamp

Eiger spiller sin første (og eneste) kamp under Tyrkia-treningsleiren torsdag kl.1600. På motsatt banehalvdel venter det Ukrainske nivå 2 laget FC Kalush, et lag assistenttrener Eivind Blakstad karakteriserer som fryktelig gode. Etter en god treningsuke under gode forhold i Club Grand Aqua i Side, skal det nok uansett bli greit å få kjenne på kampdimensjonen igjen. Kjenner vi trenerne rett ønsker de nok også å se igjen det man har øvd og terpet på i kamp, selv om motstanderen skulle holde høyt nivå.

For øvrig meldes det om lite Corona fokus i Tyrkia. Det er stort sett spillere og trenere som leser norske nettaviser som gjør at dette overhodet er på agendaen i det hele tatt.

Eiger mot Kalush starter altså 1600 torsdag. Vi kan ikke love regelmessige oppdateringer underveis, men regner med en oppsummering i etterkant. 

Storseier på Hanafjedle!

Eiger fortsatte sin gode start på sesongen da Hana ble ettertrykkelig satt på plass i Sandnes torsdag. Våryre eigerspillerne som opptrådde som en koordinert saueflokk som ble sluppet ut på beite for første gang, vartet tidvis opp med spill fra aller øverste hylle da serien ble sparket i gang igjen etter en (altfor) lang påskeferie. 7-3 til de røde og blå endte det hele med, og da får det bare være at vertene scoret tre etter at de røde og blå tidvis slakket av på presset.

Eiger gikk ut i hundre og valset over Hana den første halvtimen. Med et angrepsspill basert på et bredt register, slet virkelig de gulkledde med å henge med. At Eiger bare ledet 4-2 ved halvtidshvilen er nærmest ikke til å tro. Riktignok var Hana vesentlig bedre framover på banen enn bakover, men de røde og blå kunne og burde drept alt av forhåpninger fra hjemmelagets side lenge før pause. Simen Haughom var sist på ballen ved tre av Eigers mål i første omgang og var den som i størst grad sørget for at den sjanseskapende fotballen de røde og blå produserte ble omsatt i tellende resultat.

Andre omgang stod ikke veldig mye tilbake for den første. Selv om trenerduoen Mathiesen og Hunnestad brukte alle utespillerne i troppen, var det Eiger som førte kampen det meste av de siste 45 minuttene også. Med "seier i begge omgangene" endte det altså med 7-3 og totalt ti mål i en svært severdig og underholdende kamp på Hanafjedle.

Nå venter tre strake hjemmekamper - forhåpentligvis med mye folk på tribunen. I løpet av mai skal det spilles totalt fem kamper, så det blir travlere tider etter en oppstykket sesongstart.

Kampfakta:
Hana - Eiger 3-7 (2-4)
Målene: 0-1 (12) Simen Haughom, 1-1 (15), 1-2 (16) Simen Haughom, 1-3 (18) Elion Shatri, 1-4 (32) Simen Haughom, 2-4 (43), 2-5 (51) selvmål, 3-5 (59), 3-6 (73) Elion Shatri, 3-7 (87) Hans Marius Slettebø
Dommer: Are Gabriel Høyland, Rosseland - god som vanlig.
Gule kort: Jan Terje Søyland - ingen til hjemmelaget
Tilskuere: 96
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Asbjørn L. Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Stian Vigrestad, Marius Karlsen, Jostein Salvesen, Stein Johnny Myklebust, Elion Shatri, Simen Haughom, Stefan Ghilom
Benyttede innbyttere: Hans Marius Slettebø, Kjetil Vigrestad, Andreas Dyrnes, Bjørn S. Stapnes, Jan Theodor N. Tollefsen.

Slo ut Varhaug - igjen!

Eiger gjorde som de pleier når det er snakk om NM og Varhaug er motstander og vant med 3-1 i første kvalifiserende runde av Norgesmesterskapet på jæren tirsdag. Både i 1995 (1-0), 1997 (2-1) og i 2004 (2-1) har jærbuene måttet gi tapt for de røde og blå i NM.

Kampen som sådan var Eigertrener Stian Hunnestad bare sånn måtelig fornøyd med, men avansementet ble sikret og det var tross alt det viktigste. I tillegg scoret Hans Marius Slettebø sine første mål for sesongen - ja faktisk alle tre - noe som gjorde at han passerte magiske 200 scoringer for Eiger. "Pokey" er nå 10 scoringer unna Birger Arnestads rekord på 212 som har stått i 15 år!

Kampen startet på verst tenkelig vis for de røde og blå, da Varhaug tok ledelsen allerede etter 2 minutt spilt. Ballen havnet i føttene på Varhaug sin spiss etter å ha blitt forært ballen av et gavmildt Eiger-forsvar og ballen ble satt enkelt i det åpne målet. Etter hvert tok Eiger tak i kampen og begynte å få den mer inn i sitt spor. Likevel var Varhaug hele tiden giftige på overganger. Minuttet før pause skulle imidlertid utlikningen komme da Hans Marius Slettebø kombinerte fint med Asbjørn Larshus Larsen på Eigers høyreside, før han vendte bort backen til hjemmelaget og sendte i vei en markkryper rett i høyre hjørne. Med det noterte han seg for sitt 200 mål for Eiger. Lagene gikk til pause på 1-1.

Etter pause endret kampbildet seg gradvis, og det var hjemmelaget som var mest interessert i å trille ball. Eiger på sin side var ikke flinke til å ta tak i ballen, og det resulterte i mange høye oppspill over midtbaneleddet som kjapt kom i retur. Men ut av nesten ingenting ble ballen vendt fra venstre til høyre med en fin pasning fra Stefan Ghilom i det 72 minutt, og hvem andre enn "Pokey" mottok ballen på høyresiden, før han utfordret og smalt ballen i mål. Flott scoring og 1-2 til Eiger! Som om ikke det var nok, så lå ballen i nettet til hjemmelaget igjen bare to minutter etterpå. Hans Marius Slettebø satte pannebrasken til et flott innlegg fra Mathias Perttamo, og ordnet dermed årets første hattrick i sesongens første tellende kamp. Etter 1-3 målet gikk mye av luften ut av hjemmeballongen og Eiger kunne økt ytterligere bl.a. ved en straffe som Elion Shatri bommet på rett før slutt. De røde og blå sikret seg uansett et fortjent avansement til andre kvalifiseringsrunde.
 
Kommende helg reiser laget til varmere strøk og grønne gressbaner i Tyrkia for de siste forberedelsene før seriestart.
 
Kampfakta:
NM-kvalifisering, Varhaug stadion
Varhaug - Eiger 1-3 (1-1)
Målene: Varhaug 1-0 (2), 1-1 (44) Hans Marius Slettebø, 1-2 (72) Hans Marius Slettebø, 1-3 (74) Hans Marius Slettebø
Dommer: Stian Blanckaert, Våganes FK
Tilskuere: cirka 100
Gule kort: Stefan Ghilom, to til Varhaug
Eigers lag: Denis Nadarevic, Asbjørn Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Stefan Ghilom, Øyvind Garpestad, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Elion Shatri, Mathias Perttamo, Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere: Kristian Garpestad, Alexander Svanes og Matias Løyning

 

Tidligere møter i NM:

1995 1.kval. Varhaug-Eiger 0-1 Selvmål
1997 1.ord.runde Varhaug-Eiger 1-2 Birger Arnestad (2)
2004 2.kval. Eiger-Varhaug 2-1 Eivind Blakstad, Fredrik Andersen

Kan det gå?

Hans Marius Slettebø har scoret jevnt og trutt siden debuten på siste halvdel av 2000 tallet. Etter en god fjorårssesong, der han både ble kåret til årets spiller og i tillegg ble Eigers toppscorer, har han fortsatt målformen også til nå i år. I 2019 har han vært på banen 9 ganger og på disse har han funnet nettmaskene 7 ganger. Det bringer ham opp i en total på 180 scoringer. I jakten på tidenes toppscorer i Eiger, Birger Arnestads 212 mål, ligger altså "Pokey" nå "bare" 32 scoringer bak.
I gårsdagens kamp passerte Slettebø også 360 kamper - noe som gjør at han nå deler fjerdeplassen på statistikken over flest kamper for Eiger. Arne Aase er den som har hatt denne plassen alene siden første halvdel av 2000 tallet da brødrene Birger og Stein Arnestad passerte ham. Arne Aase passeres trolig ganske snart også av Asbjørn L. Larsen som nå står med 357 kamper. Like bak der igjen kommer også Kjetil Vigrestad som også har en god sjanse til å passere sin onkel i antall a-kamper.

Arne Aase 1984.web

Arne Aase - til høyre her - endte på anseelige 360 kamper for Eigers a-lag. De andre på bildet er Bjørn Zakariassen og Tommy Sandvold.

I gårsdagens kamp på Nærbø var det hyggelig å også se skadeutsatte Sigmund Hunnestad i aksjon igjen. Han spilte sin kamp nr.91 i rødt og blått og er trolig den eneste i årets stall (fra nå av) som i løpet av sesongen vil passere rundt tall i antall kamper - hvis han unngår ytterligere skader. Som kjent passerte Kjetil Vigrestad 250 kamper mot Hundvåg.

Statistikk så langt i årets sesong:

NAVN KAMPER MÅL ASSIST GULE/RØDE KORT
Hans Marius Slettebø 9 7 1  
Denis Nadarevic 9      
Simen Haughom 9 7 8  
Stein Johnny Myklebust 9   1  
Jan Theodor N. Tollefsen 9   1  
Jan Terje Søyland 8     1
Marius Karlsen 8 2 4  
Matias L. Løyning 7 2 2  
Asbjørn L. Larsen 7 2    
Alexander Svanes 7      
Stian Vigrestad 6     1
Sondre Tveit 6      
Elion Shatri 6 2 5  
Even Myklebust 5      
Kjetil Vigrestad 5     1
Bjørn S. Stapnes 4 2 1  
Kristian Garpestad 4      
Andreas Dyrnes 4      
Stein-Inge Karlsen 4      
Jostein Salvesen 4 1 1 1
Øyvind Garpestad 4      
Stefan Ghilom 4      
Jone A.B.Mathiesen 3      
Meron Gebreselase 2   1  
Emil Leidland 2      
William Meyer 1 1    
Sander W. Wilhelmsen 1      
Eivind Blakstad 1      
Tobias O. Randa 1      
Stian S. Hunnestad 1      
Sigmund S. Hunnestad 1      

Varhaug - Eiger utsatt

NM kvaliken mellom Varhaug og Eiger skulle ha gått av stabelen lørdag. Slik blir det imidlertid ikke. Lagene har sjekket værmeldingen og den er lite forenlig med å avvikle fotballkamp. Spesielt bekymringsverdig var den kraftige vinden som er meldt. Kampen går i stedet tirsdag førstkommende - den 3.mars kl.1900 samme sted som opprinnelig.

Dette betyr også at Eigers planlagte kamp mot Rosseland tirsdag utgår!

Tidvis overkjøring på jæren

Eiger spilte i perioder opp mot sitt høyeste nivå da Nærbø ble beseiret med 5-2 i treningskampen i Loen tirsdag. Men kampen viste også at i de periodene man slapp seg ned ble man straffet.
De røde og blå åpnet strålende og ledet 3-0 allerede etter 12 minutters spill. Så begynte man kanskje å slappe litt for mye av og var i en periode sløve i det meste. I denne perioden fikk Nærbø også straffespark, men Denis Nadarevic reddet. Like etterpå scoret likevel hjemmelaget. Det siste kvarteret av omgangen var Eiger igjen på hugget og kunne gå til pause med 4-1 ledelse - en ledelse som kunne og burde vært enda større.

Til starten av andre omgang gjorde Jone Mathiesen syv bytter. De nyankomne på banen hadde et stort ønske om å vise seg frem og de første 20 minuttene av omgangen kjørte Eiger totalt over Nærbø. Resultatet ble likevel bare et mål, den store dominansen til tross. Etter hvert sovnet kampen noe hen og Nærbø kunne redusere enda en gang etter at Eiger mislykkes i å spille seg ut bakfra.

Jone Mathiesen var relativt fornøyd med det 20 av de tilgjengelige spillerne i troppen viste. "I perioder fikk vi vist hva vi er kapable til og vårt høyeste nivå er meget bra", syns han.
Eiger slapp inn to mål og det er han ikke like fornøyd med. "Forsvaret vårt denne gang viste godt pasningsspill, men med mer slurv i posisjoneringen."

A-laget har bak seg en relativt hard treningsuke og slipper litt opp nå resten av påsken, selv om spillerne er pålagt egentreningsøkter.

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Asbjørn L. Larsen, Jan Terje Søyland, Alexander Svanes, Stian Vigrestad, Stefan Ghilom, Jostein Salvesen, Stein Johnny Myklebust, Elion Shatri, Marius Karlsen og Simen Haughom.
Benyttede innbyttere:
Stein-Inge Karlsen, Hans Marius Slettebø, Kjetil Vigrestad, Even Myklebust, Jan Theodor N. Tollefsen, Bjørn S. Stapnes, Kristian Garpestad, Øyvind Garpestad og Sigmund Hunnestad.

Utilgjengelige denne gang grunnet skader eller ferie:

Sondre Tveit, Andreas Dyrnes, Emil Leidland, Matias L. Løyning og Sander W. Wilhelmsen

Målene:
0-1 Simen Haughom, 0-2 Elion Shatri, 0-3 Asbjørn L. Larsen, 1-3, 1-4 Jostein Salvesen, 1-5 Hans Marius Slettebø, 2-5

Simen Elion Asbjorn Jostein Pokey april 19

Målscorerne mot Nærbø tirsdag.

Øverst fra venstre Simen Haughom, Elion Shatri og Asbjørn L. Larsen. Nederst fra venstre Jostein Salvesen og Hans Marius Slettebø

Sterk seier i Stavanger!

Eiger slo Brodd 4-0 og tok en sterk seier i Stavanger fredag. Utenom målene var det også de røde og blå som hadde de aller største sjansene.

Eiger tok kommandoen og valgte å presse høyt i medvinden de første 45 minuttene på Midjord. Sjansene skulle da også komme og allerede etter fem minutters spill kunne Kim Nyborg fått et drømmecomeback i Eigertrøya da han kom til heading på et fint innlegg fra Mathias Perttamo. Dessverre gikk avslutningen utenfor. Mål skulle det likevel bli da Elion Shatri snappet en dårlig Broddpasning, forserte 50 meter i stor fart før han plasserte ballen i høyre hjørne til Eigerledelse 1-0 bare minutter etterpå. Vertene forsøkte å trille ball og holde ballen i laget, men enten var Eigerspillerne over dem som klegger eller så stoppet det hele opp da de nærmet seg Eigers 16 meter. Kim Nyborg fikk en ny stor mulighet til å score da Mathias Perttamo serverte nok et glimrende innlegg etter drøyt halvspilt omgang, men igjen gikk ballen utenfor "rammen". Mens de fleste på tilskuerplass belaget seg på en knapp ledelse til bortelaget til pause, jobbet Eiger ufortrødent videre helt til fløyta gikk. Det skulle lønne seg -- ikke bare en, men to ganger rett før halvtidshvilen. Først satte Mathias Perttamo inn 0-2 da han var på rett sted da Elion Shatri slo en corner fra høyre. Samme mann besørget så 0-3 med en goalgetterscoring fra kloss hold etter et fint innlegg fra Hans Marius Slettebø fra venstresiden. Like etter 0-3 gikk fløyta for pause.

Brodd startet andre omgang vesentlig bedre enn første, tydelig bestemt på å komme tilbake i kampen. Godt hjulpet av vinden ble Eiger trykket langt tilbake på banen av et aggressivt hjemmelag. Sjanser ble det dog lite av for Brodds del og etter en snau halvspilt omgang jevnet det seg mer ut. Da hadde trener Hunnestad både byttet nesten halve laget og i tillegg gjort noen smarte justeringer. Siste halvdel av andre omgang var det igjen de røde og blå som virket farligst og både Kristian Garpestad og broder Øyvind hadde sine sjanser og nestensjanser til å øke ledelsen. Punktum satte imidlertid Elion Shatri med et fantastisk frispark fra 17 meter (som nok for øvrig egentlig burde vært straffespark til Eiger da Øyvind Garpestad ble tatt) Shatri hamret ballen som et prosjektil i mål og vertenes keeper rakk ikke å reagere en gang.

Trenerduoen Hunnestad, på sidelinjen og Salvesen sentralt plassert på banen, var fornøyd med mye etter endt kamp; "Dette var nok en god gjennomkjøring, og ikke minst viktig kamptrening ettersom Kvinesdal kampen i forrige uke ble avlyst. Vi ser igjen mye av det som vi har jobbet med på treningene, noe som er svært gledelig. I første omgang ble vi enige om å stå høyt i medvinden, noe som vi lykkes bra med. I perioder satt kombinasjonene bra der vi varierte med å bygge opp spillet bakfra og være direkte. Midtveis i omgangen kom Brodd mer med i kampen, men mot slutten av omgangen skrudde vi opp tempoet igjen og scoret to fine mål de siste minuttene.

I andre omgang prøvde vi å gå ut med høyt press for å beholde momentum, men forsto fort at vi måtte justere dette i motvinden. Vi ble derfor nødt til å ligge kompakt, og kjøre overganger. Dette mestret vi bra og Brodd kom faktisk ikke til noen store sjanser i løpet av omgangen.
 
Sett under ett får vi en omgang med fokus på oppbygging av spill, og en omgang med terping på defensiv organisering og kontringer.
Vi er veldig fornøyd med innsatsen og prestasjonen mot en god motstander."
 
Nå retter Eiger blikket mot NM - kvaliken mot Varhaug som går av stabelen neste lørdag på jæren!
 
Perttamo og Shatri februar 2020
Mathias Perttamo og Elion Shatri scoret begge to mål hver!
 
Kampfakta:
Treningskamp, Midjord stadion
Brodd-Eiger 0-4 (0-3)
Målene: 0-1 Elion Shatri (7), 0-2 Mathias Perttamo (44), 0-3 Mathias Perttamo (45), 0-4 Elion Shatri (80)

Eigers lag: Denis Nadarevic, Asbjørn L.Larsen, Stefan Ghilom, Sondre Havsø Tveit, Sigmund Stapnes Hunnestad, Elion Shatri, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Kim Robert Nyborg, Mathias Perttamo og Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere: Alexander Svanes, Kristian Garpestad, Øyvind Garpestad, Kjetil Vigrestad, Simen Omdal.
 
 

 

Det kunne gått så galt, så galt!

I dag er det 30 år siden tragedien på Hillsborough. Det er nok ikke alle som vet at også Eigers a-lag var nær ved å havne i dramaet og at kun flaks og det som i ettertid viste seg å være en god avgjørelse, forhindret dette.

A-troppen dro på treningsleir til Sunderland i England våren 1989. Der ble det spilt to kamper. Den ene mot Shotton der resultatet ble 4-1 til Eiger etter mål av Tommy Årsland (2), Roald Roaldsen Skadberg og Asle Sunde.  Den andre ble spilt ved Roker Park,  Sunderland sin gamle stadion fra 1897 til 1997, mot rekrutteringslaget. Der ble det 0-2 tap.

1989 a lag web2

Bak f.v Reidar Sirevåg (hjelpetrener), Steven Vass (spillende trener), Asle Sunde, Terje Liland, Hans Kristian Mong, Henry Bjørnestad, Egil Eriksen, Dagfinn Øglend (oppmann)
Foran f.v Tommy Årsland, Jostein Edvardsen, Roald Roaldsen Skadberg, Kjell Garpestad jr, Svein Jonny Zakariassen, Rune Hjelm, Svein Harald Vigrestad, Arne Aase, Glenn Olsen og Roar Gudmundson.
Ikke til stede da bildet ble tatt: Gunnar Eriksen, Jan Magne Tengesdal, Arild Nærem, Bjørn Olav Jondal, Rune Zakariassen

 

Er man i England på treningsleir, så benytter man jo sjansen til å se engelsk fotball om muligheten byr seg. Og det var nettopp det Eiger-delegasjonen gjorde denne vårdagen i 89.

Den 15. april 1989 er Eigerbussen på vei sørover fra Sunderland med Eiger sine spillere og lagledere. De skal på fotballkamp, men har ikke bestemt seg for om de skal svinge i retning Manchester for å se Manchester United spille mot Derby eller om de skal til Sheffield for å se FA-cup semifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest. De vet at hvis de velger den førstnevnte kampen får de billetter, men velger de den siste, er dette kun mulig å få tak i på ”svartebørsen”. Når de kommer til veikrysset, må de ta et valg. Laglederne lar spillerne bestemme der og da med håndsopprekning. Avstemningen viser da likt, men en spiller har ikke bestemt seg. Hans Kristian Mong er i tvil, men velger til slutt Manchester. Kort tid etter ankomst der, begynner foruroligende rykter å svirre blant publikummerne. Noe har gått riktig galt i Sheffield på Hillsborough Stadium. Politiet har sluppet inn for mange folk som presser på de som allerede er inne på en overfylt tribune. Folk blir klemt i hjel mot gjerdet, og 96 mennesker omkommer.
I den trengselen kunne folkene fra Eiger befunnet seg…

Hans Kristian Mong.web

Hans Kristian Mong sørget for å bikke flertallet over på rett side

I Norge ble denne kampen vist på TV. Alle kunne se det grusomme som skjedde, og siden ingen hadde mobiltelefon på denne tiden, visste ikke de pårørende i Egersund hvor eigerfolkene hadde tatt veien. Tilbake på hotellet der Eiger bodde var det fullt kaos. Folk hadde ringt dit for å få vite om deres kjære var på Hillsborough, men hotellpersonalet kunne ikke svare på det.
Oppmann Dagfinn Øglend fikk etter hvert kontakt med Rolf Magne Skogen som drev lokalradioen Radio Aktiv, og på den måten kunne Øglend på direkten fra Sunderland nå folk hjemme og fortelle at alle fra Eiger var i god behold….

Hillsborough anniversary.web

Hvert år markeres tragedien og i 2019 er det altså 30 siden dette skjedde.

Fra Wikipedia har vi sakset følgende om tragedien som utspant seg;

Denne dagen skulle de engelske fotballklubbene Liverpool og Nottingham Forest møtes i FA-cupens semifinale. Kampen skulle spilles på nøytral bane, nemlig Hillsborough Stadium i Sheffield. For å unngå tribunebråk, ble lagenes supportere adskilt og for å unngå storming av banen hadde de fleste engelske fotballarenaer på denne tiden gjerder rundt banen og for å adskille seksjoner på tribunene.
Det var på forhånd stor misnøye blant Liverpool-tilhengerne, da de hadde fått for få og dyre billetter til kampen. Dette kunne vært løst om Liverpool-tilhengerne og Nottingham Forest-tilhengerne hadde byttet plass, men politiet satte seg i mot dette, da dette gjorde det mer krevende å holde gruppene adskilt, slik de ankom området.
Dette førte til at det kom en rekke Liverpool-tilhengere til stadion uten billett og satset på å komme inn gjennom telleapparatene hvor det ikke var forhåndssalg, til tross for at det ble advart mot dette på forhånd. Denne tribuneseksjonen, mot gaten Lepping Lane, hadde imidlertid bare to telleapparater, og det ble kaos utenfor. De som kom inn, ble plassert i inngjerdede bokser, noe som skulle bli fatalt. Inngjerding av tribuneseksjoner var noe en hadde begynt med på 1970-tallet, for å unngå uro på tvers av seksjonene og storming av banen.
En forsinkelse på grunn av veiarbeid på motorveien M62 gjennom Penninene førte til at en del ble forsinket. Men en halv time før kampstart var det blitt store ansamlinger på de små områdene utenfor inngangene ved Lepping Lane og folk begynte å presse på for å komme inn. De tilskuere med billett som havnet ved gal inngang, slapp ikke inn, men kunne heller ikke komme seg videre til riktig inngang på grunn av presset av folkeansamlingen. Rundt 10 minutter før kampstart var tribuneseksjonene fulle, men stor kø utenfor inngangene, og mange Liverpool-tilhengere hadde fortsatt ikke kommet seg inn på stadion. Politiet fryktet det kunne bli bråk da kampen ble startet og ba om at avspark skulle bli utsatt til en fikk kontroll over situasjonen. Da dette ble avslått, bestemte politiet å åpne en utgangsport (gate C), slik at folk kunne komme seg raskere inn. Det ble da et enormt trykk da denne folkemassen presset seg inn på den allerede overfylte tribunen. Det er i ettertid beregnet at det var rundt 3 000 mennesker inne på et område som ikke hadde kapasitet til mer enn 1 600. Dette førte til at de tilskuerne som sto nærmest gjerdene ble klemt mot gjerdene. En del Liverpool-tilhengere klatret da over gjerdene til de mindre fylte tribuneseksjonene ved siden av.
Politiet merket ikke dette før klokken 15.06 da et gjerde ga etter i en av seksjonene og mange mennesker falt oppå hverandre. Flere klatret over gjerder for å komme seg unna, mens andre ble løftet opp på seksjonene overfor av andre tilskuere, og kom seg slik i sikkerhet.En politimann løp da ut på banen og beordret dommeren til å stoppe kampen. En del mennesker over gjerdet og stormet ut på banen og kom seg slik unna.
Mange døde av asfyksi, og ble kvalt av oksygenmangel mens de fortsatt sto i trengselen. Politiet og hjelpearbeidene ble fullstendig overrumplet av katastrofens omfang. Fansen hjalp hverandre, noen prøvde hjerte-lungeredning mens andre lagde provisoriske bårer av reklameskiltene.

Hva så med kampen? Den ble selvsagt avbrutt og først spilt tre uker senere. Liverpool vant 3-1 i semifinalen som denne gang fant sted på Old Trafford og ble dermed klar for finale. Senere i samme måned vant Liverpool også finalen med 3-2 over Everton etter to mål av Ian Rush og et av John Aldridge.

Og kampen som Eiger valgte endte med Derby seier:

United Derby 1989

Kim tilbake i rødt og blått!!

Kim Robert Nyborg er tilbake i Eiger etter 10 år. Årene i "utlendighet" er tilbragt i hhv Bryne (2011 og 2012), EIK (2013-2016 + 2018, 2019) og Levanger (2017). Mandag signerte han for Eiger etter å ha trent med "Team Hunnestad" siden desember.

Det var etter en svært god 2010 sesong Kim ble hentet til Bryne. Han ble både toppscorer, årets spiller og kåret til årets midtbanespiller i MX-ligaen som 3 divisjon het det året. Nå håper alle Eiger-sympatisører på at Kim Nyborg vil levere like bra som sist han hadde Eiger-drakt på seg.

"Vi i trenerteamet er veldig glade for å endelig få på plass Kim. Han har i likhet med Kenneth og Mathias glidd fint inn i gruppen vår", sier Eigertrener Stian S. Hunnestad. "Kim er en allsidig spillertype som kan brukes i alle posisjonene offensivt i banen og kan egentlig betegnes som en komplett spiller. Med sin fart, teknikk og voldsomme fysikk så blir Kim en viktig brikke for oss i år. Vi vil også dra god nytte av hans høyde og fysikk på dødball både for og i mot", avslutter en godt fornøyd Hunnestad.
Kim Robert Nyborg står før sesongen 2020 oppført med 178 kamper og 70 mål for Eiger. Han avsluttet forrige periode som Eigerspiller med nr.6 på ryggen. Den har imidlertid Asbjørn L. Larsen overtatt. Kim har da valgt nr.88 som er året han er født.
 
(Funfact: Kim Robert Nyborg og Asbjørn Larshus Larsen debuterte i samme kamp for Eiger i august 2004, borte mot Torvastad.
 
Debut
Skjermdump fra Dalane Tidende 9.august - 2004
 

A-lagets påskeopplegg er klart

En mildt sagt uheldig "plassering" av årets påske gjør at Eiger får et nærmere tre ukers opphold i kampene etter den strålende sesongstarten. Duoen Mathiesen og Hunnestad har imidlertid planene klare for å holde hjulene i gang. Inneværende uke inneholder fire treninger, mens neste uke er det trening mandag. Tirsdag går turen til Nærbø og treningskamp i Loen mot et lag Eiger har møtt i seriesammenheng mange ganger de siste årene. I år er imidlertid jærbuene plassert i pulje 2 mens Eiger som kjent er i pulje 1 som vanlig.

Nærbø trenes av Simon S. Stapnes fra Egersund og på tirsdag kan vi kanskje håpe å se igjen hans bror - Bjørn S. Stapnes igjen i Eigertrøya. Bjørn var uheldig i treningskampen mot Kvinesdal der han brakk kjeven to steder. Han er i hvert fall godt i gang igjen med treningene. 

Bjørn S Stapnes april 19

Bjørn S. Stapnes snart klar for innsats igjen!

For de som ønsker å ta turen bort går kampen tirsdag 18:30.

Etter kampen får spillerne fri fra organiserte treninger, men med eget opplegg for egentrening. Laget samles igjen mandag 2. påskedag og torsdag 25. april starter kampen om poengene igjen når Eiger møter Hana i Sandnes.

Ytterligere spisset 4.divisjon nedstemt!

Kretsstyret hadde to alternative løsningsforslag til seriestruktur under dagens kretsting i Stavanger: 

1: Dagens seriestruktur for menn senior opprettholdes.
2: Seriestrukturen for menn senior legges om fra og med sesongen 2021:
4. divisjon: 1 avdeling – 14 lag.
5. divisjon: 2 avdelinger – 28 lag.
6. divisjon: 4 avdelinger – 48 lag.
7. divisjon: Antall avdelinger og lag avhenger av påmelding.
 
Voteringen viste at det var relativt stor enighet om å beholde dagens struktur med 82 stemmer for dagens ordning og bare 6 stemmer for endring.
 
Alt om årets kretsting kan du lese her

Storseier i hjemmebanepremieren!

Med total enveiskjøring ble gjestene fra Stavanger et lett bytte da Eiger tok i mot Hundvåg til årets første seriekamp i Hålå. Konturene av en storseier så man tidlig og da man skulle telle opp ved kampslutt kunne man også konstatere at gjestene ikke hadde hatt en eneste virkelig målsjanse.

Med basis i et bunnsolid forsvarsspill kunne de lenger fremme på banen virkelig slippe seg løs og 5-0 ved full tid var ikke et mål for mye. Elion Shatri som tidvis fikk gjøre som han ville, sendte Eiger i ledelsen allerede etter ni minutters spill. Frisparket Eiger ble tildelt etter at Simen Haughom ble felt, satte Shatri direkte i mål på vakkert vis. Shatri var også svært involvert da Matias L. Løyning stusset inn 2-0 ti minutter senere. Et perfekt innlegg fra nevnte Shatri gjorde oppgaven enkel for Løyning. Sistnevnte hadde også en alle tiders mulighet til å sette inn 3-0 etter halvtimen spilt, for øvrig etter nok en strålende Shatri-pasning. Denne gang tuppet imidlertid Løyning ballen noen få centimeter utenfor. 3-0 skulle det likevel bli. I det klokka passerte 45 minutter satte Asbjørn L. Larsen inn Eigers tredje og kunne samtidig juble for sitt 100 mål i Eigertrøya! Det er det for øvrig kun sju spillere i Eigers historie som har klart før ham. Larsen var kjapt fremme da Hundvågs keeper måtte gi retur på en suser fra Jostein Salvesen.

Det virket som om Eigerspillerne hadde fått beskjed om å fortsette intensitet, innsats og det gode spillet under pausepraten. Ofte har man sett Eigerlag slakke på gasspedalen når kampen virker kjørt. Det skjedde aldri i Hålå denne vårlige fredagskvelden. Som i første omgang gikk det ni minutter før det ble mål og 4-0 var det Simon Haughom (bildet over) som ordnet. Etter et angrep der Matias L. Løyning nok burde scoret, sørget Haughom for en ny scoring på kontoen da han skjøt fra drøye 16 meter i bølge nummer to.

Punktum for kvelden ble satt av Hans Marius Slettebø som headet inn enda et innlegg fra Elion Shatri. Utover i andre omgang prioriterte Eigers lagledere spilletid for samtlige - til og med en småkald keeper Denis Nadarevic ble beordret til å ta en tidlig og varm dusj. Innbytterne gjorde alle gode innhopp og de røde og blå beholdt både initiativ og momentumet i kampen. Kun marginer og sjansesløsing gjorde at det ikke ble enda flere Eigermål.

Dessverre kan man kanskje si om pausen som nå kommer grunnet påske. Faktum er uansett at Eiger har fått en best tenkelig seriestart med full poengpott, seks scorede mål og ingen innslupne!

Kampfakta:

Eiger-Hundvåg 5-0 (3-0)
Målene: 1-0 (9) Elion Shatri, 2-0 (19) Matias L. Løyning, 3-0 (45) Asbjørn L. Larsen, 4-0 (54) Simen Haughom, 5-0 (71) Hans Marius Slettebø
Dommer: Olaf Andrè Frøyland, Frøyland IL – meget god
Gule kort: ingen til Eiger, to til Hundvåg
Tilskuere: snaue 200
Eigers lag: Denis Nadarevic, Jan Theodor Noreng Tollefsen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Asbjørn L. Larsen, Jostein Salvesen, Elion Shatri, Stein Johnny Myklebust, Matias L. Løyning, Hans Marius Slettebø, Simen Haughom.
Benyttede innbyttere; Alexander Svanes, Andreas Dyrnes, Stefan Ghilom, Kjetil Vigrestad, Øyvind Garpestad, Marius Karlsen, Stein Inge Karlsen.

Eiger - Kvinesdal avlyst

Eigers planlagte treningskamp mot Kvinesdal i kveld er avlyst. Laget fra sør sliter med mye skader og kunne på bakgrunn av det ikke stille lag. Også i Eiger er det en del skavanker for tiden, så kveldens avlysning var i så måte ingen katastrofe. Neste kamp for de røde og blås del blir borte mot Brodd i Stavanger neste helg. Forhåpentligvis er det et friskt Eiger man får se i den kampen som går bare 8 dager før NM kvaliken mot Varhaug.

Eiger i ny habitt

Eiger stilte med ny drakt i gårsdagens seriepremiere på Randaberg. Spillerne er meget godt fornøyd og mange mener årets drakt må være noe av det fineste Eiger har stilt med på a-lagsnivå. Vi tar her et lite tilbakeblikk på noen av draktene Eiger har stilt med opp gjennom årene.

1964 web

Bildet er fra 1964. Det vi ikke vet er om dette er draktene som ble arvet av Hellvik Fotballklubb som i sin tid hadde arvet dem av Sportsklubben Varberg (1929-1931), eller om dette er nyinnkjøpte drakter. Her er verken reklame eller logo. Reklame på draktene kom først i 1972 (men det meste av 70-tallet og starten av 80-tallet var det ingen reklame på draktene) og logoen ble tegnet noe senere på 60-tallet.

1969 web

I mai 1969 stilte Eiger med nye drakter. Her er logoen på plass, men ikke den offisielle Eigerlogoen. Denne logoen skulle imidlertid følge Eiger til et godt stykke inn på 80-tallet.

1975 bilde fra 1976 web

I 1975 designet Thorbjørn Brandsberg denne noe spesielle drakten. I følge Brandsberg var det bare positive reaksjoner, selv om gult var en ny farge i "Eigersk draktsammenheng" Bildet her er fra 1976.

1980 web

I 1980 stilte Eiger igjen med vanlige Eigerfarger - selv om det fremkommer noe dårlig på dette sort/hvitt bildet. Logoen som ble tatt i bruk på slutten av 60-tallet var fortsatt med.

1986 web

I 1986 kunne man endelig se den originale Eigerlogoen på draktene, i hvert fall noen! Tilsynelatende var det ikke så nøye om spillerne hadde forskjellige drakter. Sponsor var nå også på plass.

1989 web

I 1989 var draktene mer like og sponsorer tok en enda større plass. Eigerlogoen var det imidlertid ikke plass til.

1993 web

Vi er nå kommet til 1993 og sponsorer spiller fortsatt en viktig rolle, men igjen er Eigerlogoen utelatt.

1999 web

 1999 er året, men fortsatt ingen Eigerlogo.

2002 web

2002 her representert ved Fredrik Andersen - og hvitfarge får en mer sentral plass på drakten. Godt med reklame er det også, men ingen Eigerlogo. 

2006 web

2006 og Ole Jonny Gya. Reklame på både drakt og bukse og også Eigerlogo på plass (Foto: Dalane Tidende)

2009 web

2009 og ganske bra orden i sakene mht reklame og logo.

2011 web

2011 og retrodrakt i anledning klubbens 50-års jubileum. Drakter med snøring i halsen, den gamle 60-tallslogoen og originale Eigersokker. Draktene så nok bedre ut på tegnebrettet enn i praksis. Spillerne var ikke så veldig glad i denne.

2012 web

Ny drakt igjen i 2012 - en ganske fin sådan, her representert ved Eivind Blakstad.

2016 web

I 2016 stilte Eiger med denne drakten. Nok en ganske vellykket drakt - her representert ved Josip Tunjic og Anto Pejic

Grande og Perttamo signerte!

Kenneth Grande og Mathias K. Perttamo signerte mandag for Eiger. Dermed har "Team Hunnestad" sikret seg to meget gode forsterkninger foran 2020 sesongen. Både Grande og Perttamo har trent med Eiger regelmessig siden desember og slutter seg nå fullt og helt til troppen. Begge var med på 4-0 seieren over Søgne søndag og med mål på Grande og assist på Perttamo ble det en fin start i rødt og blått.

Kenneth Grande kom til Egersund og EIK foran 2013 sesongen etter spill for både Orre, Bryne og Rosseland og har totalt spilt 247 kamper og scoret 55 ganger for EIK. Mathias K. Perttamo har på sin side 318 kamper og 108 scoringer på sin cv i gult og sort. I tillegg har han kamper for Fløy i Kristiansand.

"I Kenneth og Mathias har vi fått to, i utgangspunktet, offensive spillere som har et stort register og spille på", sier a-lagstrener Stian S. Hunnestad. "Kenneth er en teknisk midtbaneelegant som har et voldsomt driv med ballen, en fantastisk tilrettelegger men også en meget solid avslutter. Mathias er mer direkte i spillestilen. Han er gjennombruddshissig, dødelig effektiv foran mål, men også Mathias har et flott overblikk som gjør han til en bra tilrettelegger. I tillegg er begge, med sin flotte personlighet, fine bidragsytere inn i gruppen. Vi i trenerteamet gleder oss stort over å ha fått på plass to spillere av deres kaliber", avslutter a-lagstreneren.

"Pokey" sikret trepoengeren!

Eiger fikk en god sesongstart med tre poeng borte mot Randaberg torsdag. I en ikke alt for velspilt kamp var nok de røde og blå alt i alt det beste laget, men det var først få minutter før slutt avgjørelsen falt.

Første omgang var relativt jevnspilt og verken hjemmelaget eller Eiger maktet å spille seg til de helt store sjansene. Balltempoet var ikke allverden og det var lenge mellom hver gang noen av lagene klarte flere trekk etter hverandre. Det var lite å si på at lagene gikk målløse av banen til pause.

Skader gjorde at Eiger tidlig måtte gjøre sine første bytter. Men med årets gode og jevne stall skulle det få lite å si for de røde og blå. Både Jostein Salvesen, Stefan Ghilom, Andreas Dyrnes, Kristian Garpestad og Asbjørn Larsen kom godt ut av sine innbytterroller. Sammen med resten av spillerne overtok Eiger kampdominansen i andre omgang. Både spillemessig og sjansemessig var det på Randabergs banehalvdel det meste skjedde de siste 45 minuttene. Et par gedigne sjanser ble reddet av hjemmelagets siste skanse før altså fjorårets toppscorer Hans Marius Slettebø sørget for at Eiger fikk den best tenkelige seriestarten. Æren bør han imidlertid dele med Elion Shatri som var svært sentral ved målet.  Shatri driblet seg inn i Randabergs 16 meter men ble tatt av vertenes keeper i det han var på vei forbi. Hans Marius Slettebø stod imidlertid på rett sted til rett tid og agerte lynkjapt med en avslutning Randabergs siste skanse kun fikk et lite touch på og ballen snek seg inn i hjørnet. 

Randabergs forsøk på sluttspurt endte resultatløst og Eiger kunne dermed juble for en perfekt seriestart, selv om det selvsagt er en vei frem til der man kan anta at duoen Mathiesen og Hunnestad ønsker Eiger skal være.

Eigers lag: Denis Nadarevic, Jan Theodor Noreng Tollefsen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Stian Vigrestad, Marius Karlsen, Elion Shatri, Stein Johnny Myklebust, Matias L. Løyning, Hans Marius Slettebø, Simen Haughom

Benyttede innbyttere; Jostein Salvesen, Andreas Dyrnes, Stefan Ghilom, Asbjørn L.Larsen og Kristian Garpestad

Klar Eiger-seier!

Eiger fikk en fin start på sesongen og hadde relativt små problemer med å slå Søgne på Bøgh Hafsø-banen i Hålå søndag. To mål i hver omgang ble det på de røde og blå som byttet sju spillere ved halvtidshvilen og hadde totalt 19 spillere på banen i årets første kamp. Kaptein Jan Terje Søyland sendte hjemmelaget i føringen etter snaut halvspilt førsteomgang før debutant Kenneth Grande doblet ledelsen rett etter halvtimen spilt. I andre omgang sørget Øyvind Garpestad for 3-0 før Asbjørn L.Larsen satte punktum med 4-0.

Spillende assistenttrener Jostein K. Salvesen mente kampen var en god gjennomkjøring for Eiger der samtlige fikk bra med spilletid. Han syns det var mye positivt både offensivt og defensivt som man kan bygge videre på i sesongoppkjøringen.

Nå venter det halvannen uke med trening før de røde og blå møter Kvinesdal til kamp igjen torsdag 13. februar. 

Kampfakta:
Eiger - Søgne 4-0 (2-0)
Målene: 1-0 (20) Jan Terje Søyland, 2-0 (32) Kenneth Grande, 3-0 (60) Øyvind Garpestad, 4-0 (70) Asbjørn L.Larsen
Dommer: Rune Røyland, Hovsherad
Kort: ingen
Tilskuere: ca 50

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Teo Noreng Tollefsen, Jan Terje Søyland, Sondre H.Tveit, Sigmund S.Hunnestad, Jostein K.Salvesen, Thomas H.Christensen, Elion Shatri, Kenneth Grande, Mathias K.Perttamo, Hans Marius A.Slettebø

Benyttede innbyttere:
Anthony Nesvåg, Asbjørn L.Larsen, Matias L.Løyning, Simen Omdal, Øyvind Garpestad, Kristian Garpestad, Kjetil Vigrestad og Martin Tønnessen

Eiger Sogne februar 20 2

Eiger Sogne februar 20 3

Eiger Sogne februar 20 4

.

Storseier i Tyrkia!

Eiger leverte en strålende første omgang og la med det et godt grunnlag for 5-2 seieren over russiske Volga i Tyrkia torsdag. Stillingen ved pause var hele 4-0. Utover i andre omgang var det en hel del slitne bein etter en travel uke på treningsfeltet og dermed fikk russerne kvittere to ganger.

Eigers mål ble besørget av Hans Marius Slettebø (2), Simen Haughom (2) og Matias L. Løyning.

Eiger kommer hjem fra Tyrkia lørdag og seriestart er faktisk ikke lenger enn en uke unna. Torsdag 28. mars serieåpner de røde og blå borte mot Randaberg.

På banen for Eiger i Side i Tyrkia;

Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Jan Theodor N. Tollefsen, Even Myklebust, Elion Shatri, Matias L. Løyning, Marius Karlsen, Andreas Dyrnes, Hans Marius Slettebø, Simen Haughom, Kristian Garpestad, Stein Johnny Myklebust, Stein-Inge Karlsen, Stefan Ghilom, Øyvind Garpestad og Jone Mathiesen.

Alexander Svanes, Sigmund Hunnestad, Emil Leidland og Bjørn S. Stapnes var ikke på banen som følge av diverse små og større skavanker.

Klart for årets første treningskamp!

Eiger får sin aller første test i det nye tiåret når Søgne står på motsatt banehalvdel søndag ettermiddag kl.1500. Sørlendingene som blir ledet av Thor Jostein Dyrnes er på "Egersundsturne" denne helgen og spilte lørdag mot EIK 2 på Husabø, et oppgjør Team Dyrnes vant ganske så fortjent med 3-1. Men i dag er det altså de røde og blå som er Søgnes motstandere.

Søgne kom som Eiger på andre plass i sin 4.divisjonspulje i fjor og er etter sigende ytterligere forsterket før årets sesong. Eiger har brukt januar måned til å trene hardt og mye og som vanlig i oppstartsmåneden er det noen skavanker både her og der blant spillerne som har utgjort spillergruppa så langt. I følge de siste rapportene vi har fått er følgende spillere aktuelle for spill mot Søgne:
Denis Nadarevic, Anthony Nesvåg, Teo Noreng Tollefsen, Asbjørn L.Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre H.Tveit, Sigmund S.Hunnestad, Kjetil Vigrestad, Simen Omdal, Jostein K.Salvesen, Thomas H.Christensen, Elion Shatri, Kenneth Grande, Mathias K.Perttamo, Matias L.Løyning, Hans Marius A.Slettebø, Øyvind Garpestad, Kristian Garpestad, Martin Tønnessen og Espen Rasmussen.

Avspark på Bøgh Hafsø-banen i dag kl.1500!

 

Gode økter i Tyrkia

A-lagets treningsleir i Tyrkia er godt i gang. Destinasjonen Club Grand Aqua i Side er et sted Eiger har vært på treningsleir også tidligere.

Gode treningsforhold og gode fasiliteter gjør at Team Mathiesen virkelig får kjørt med kvalitet. Ekstra gledelig er det at Stefan Ghilom nå trener for fullt etter å ha vært ute mer eller mindre siden i fjor høst. Etter planen og etter endringer skal nå Eiger møte et østeuropeisk lag med navn Volga på torsdag.

Club Grand Aqua Side

Side 1

Side3

Kvalifiseringskampen er berammet!

A-laget er godt i gang med oppkjøringen og fire ukentlige økter for å bygge et godt grunnlag foran nok en forhåpentligvis kjekk sesong. I 2020 blir det rekordtidlig oppstart av tellende kamper med første kvalifiserende runde i NM allerede lørdag den 29.februar. Varhaug er hjemmelag i denne kampen som blir Eigers første hinder av to før en eventuell 1. ordinære runde deltakelse. Serien er også tidlig i gang i år der Eiger møter Lura på bortebane den 20. mars.

I forrige uke ble det ellers satt endelig punktum for 2019 med utdeling av velfortjente utmerkelser. Følgende spillere ble hedret:

Passerte 100 kamper for Eiger:
Sigmund S.Hunnestad og Sondre Tveit
Årets spiller: Simen Haughom
Toppscorer: Simen Haughom
Treningspokal: Jan Terje Søyland
Fair Play: Jostein K. Salvesen

Utmerkelser a lag 2019

Ufortjent cup-exit

Eigers cupeventyr er over før det egentlig har begynt etter at Ålgård vant 3-1 i Hålå torsdag kveld. Eiger burde imidlertid vunnet etter å ha vært det beste laget i store deler av kampen. Spesielt de siste 45 minuttene viste de røde og blå at man kan forvente enda mer av årets Eigerutgave enn i fjor.
 
Det var knyttet stor spenning til hvilke spillere duoen Mathiesen og Hunnestad hadde disponibelt før årets første tellende kamp. Inn fra forrige ukes oppgjør mot Kvinesdal kom blant annet Jan Terje Søyland, Stian Vigrestad og Matias Løyning. I tillegg hadde Elion Shatri, Andreas Dyrnes, Kristian Garpestad og Sander W. Wilhelmsen kommet seg såpass at de kunne innta benken og være klar for innhopp.

Det ble en relativt jevnspilt første omgang på Bøgh Hafsø-banen. Begge lag spilte med stor intensitet, men de helt store sjansene var stort sett fraværende. Hans Marius Slettebø hadde Eigers beste mulighet etter å ha blitt spilt flott gjennom av Simen Haughom. Etter en fin dragning satte imidlertid Slettebø ballen 5 cm utenfor fra fin posisjon.
Et mer effektivt bortelag satte sin første skikkelige sjanse i kampen drøyt ti minutter før pause. Etter en vending rundt Eigers 16 meter skjøt en Ålgårdspiller via Jan Terje Søyland og utmanøvrerte Eigers keeper og dermed 0-1.
 
På tross av et lag som knapt har spilt sammen før, tok de røde og blå totalt over spilledominansen i andre omgang. 1-1 allerede etter syv minutters spill var fortjent og det var Marius Karlsen som fikk æren av å sette ballen i nota etter fint forarbeid av Elion Shatri og Simen Haughom. Med aggressivitet og stor vinnervilje skapte Eiger også flere store sjanser, men den manglende uttellingen skulle vise seg å få skjebnesvangre følger denne småkalde marskvelden. Gjestene viste nemlig effektivitet i praksis da et frispark ble stusset i mål med drøye kvarteret igjen av kampen. Eiger gav imidlertid ikke opp og det ble hett foran Ålgårds gode sisteskanse Marius Halvorsen helt til siste stund. Tross flere gigantiske sjanser til Eiger, ble det med unge Karlsens ene nettkjenning i årets cupkvalik. Til alt overmål kontret gjestene inn 3-1 fire minutter på overtid da Eigerkeeper Denis Nadarevic ble med frem på et dødballforsøk. Ålgårdspilleren kunne omtrent spasere ballen i det tomme Eigermålet.
 
Jone Mathiesen hadde litt blandede følelser ved kampslutt. På den ene siden så han et Eigerlag som definitivt hadde fortjent og som viste nok til å vinne. Men han måtte erkjenne at i fotball dreier det seg om å sette flere sjanser i mål enn motstanderen, og der var Ålgård best. Han tar nå med seg a-troppen til varmere strøk, nærmere bestemt Tyrkia der oppgaven først og fremst blir finpuss, få skadde spillere igang igjen og ellers bygge overskudd til det som tegner til å bli en spennende sesong!
 
Kampfakta:
Eiger-Ålgård 1-3 (0-1)
Målene: 0-1 (34), 1-1 (52) Marius Karlsen, 1-2 (73), 1-3 (94)
Gule kort: Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Stian Vigrestad – fire til Ålgård
Dommer: Are G. Høyland, Rosseland – god
Tilskuere: 130
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Theodor Tollefsen, Jan Terje Søyland, Alexander Svanes, Kjetil Vigrestad, Marius Karlsen, Stian Vigrestad, Stein Johnny Myklebust, Matias L. Løyning, Hans Marius Slettebø, Simen Haughom
Benyttede innbyttere: Elion Shatri, Andreas Dyrnes, Kristian Garpestad

Møter Varhaug i NM

Onsdag kom oppsettet for første kvalifiserende runde til NM og Eiger tar turen til jæren og møte med Varhaug denne gang. Sist disse lagene møttes var i serien i 2018 med 1-1 i Hålå og hjemmeseier 2-0 på jæren som resultat. I NM sammenheng møttes Eiger og Varhaug sist i 2004. Da vant Eiger 2-1 i andre kvalifiserende runde i Idrettsparken etter mål av Fredrik Andersen og dagens assistenttrener Eivind Blakstad.

Første runde av NM skal være spilt innen 21.mars - altså dagen etter seriestart. Vi tipper at Varhaug og Eiger blir enige om kamp tidligere den uken.

Eigers NM resultater 1998 t.o.m 2019:

1998 1.kval Hundvåg-Eiger 2-3 Henning Tollefsen, Vidar Kvamsø, Rune Hjelm (straffe)
  2.kval Eiger-Sandnes 1-5 Birger Arnestad
         
1999 1.kval Eiger-Figgjo 5-2 Sigbjørn Hjorthaug (3), Birger Arnestad (2)
  2.kval Flekkefjord-Eiger 3-1 Selvmål
         
2000 1.kval Nærbø-Eiger 0-5 Birger Arnestad (2), Sigbjørn Hjorthaug, Rune Hjelm (straffe), Vidar Seglem
  2.kval Eiger-Sandnes Ulf 2-3 Tore Tollefsen, Jan Skårland
         
2001 1.kval Klepp-Eiger 3-1 Kåre Myklebust
         
2002 1.kval Eiger-Torvastad 3-4 Tommy Nodland, Glenn Strømstad, Fredrik Andersen
         
2003 1.kval Eiger-Ulf Sandnes 2-2 (4-6 e str) Fredrik Andersen, Kjetil Tunheim
         
2004 1.kval Buøy-Eiger 1-2 Ole Jonny Gya, Kjell Garpestad jr
  2.kval Eiger-Varhaug 2-1 Eivind Blakstad, Fredrik Andersen
  1.ord.runde Eiger-Mandalskameratene 0-7 (Spilt i Brunnmyre)
         
2005 1.kval Lyngdal-Eiger 4-1 Kjell Garpestad jr
         
2006 ikke med      
         
2007 ikke med      
         
2008 ikke med      
         
2009 ikke med      
         
2010 ikke med      
         
2011 1.kval Eiger-Hinna 1-2 Hans Marius Slettebø
         
2012 ikke med      
         
2013 1.kval Madla-Eiger 2-0  
         
2014 1.kval Eiger-Flekkefjord 3-1 Stian Sleveland (2), Simen Sæstad
  2.kval Eiger-Lyngdal 2-6 Asbjørn L. Larsen, Sigmund S. Hunnestad
         
2015 ikke med      
         
2016 1.kval Flekkefjord-Eiger 2-3 Anto Pejic (2), William Meyer
  2.kval Eiger-Frøyland 0-1  
         
2017 1.kval Eiger-Brodd 1-5 Declan Redmond
         
2018 1.kval Eiger-Lyngdal 6-3 Elion Shatri (2), Kristian Garpestad (2), Hans M. Slettebø, Asbjørn L. Larsen
  2.kval Mandalskameratene-Eiger 1-6 Elion Shatri (2), Inge A. Pettersen (2), Matias L. Løyning, William Meyer
  1.ord.runde Eiger-EIK 0-1  
         
2019 1.kval Eiger-Ålgård 1-3 Marius Karlsen

Skade-marerittet fortsetter!

Eigers skadestatistikk ser ut til å slå alle rekorder i oppkjøringen til 2019 sesongen. Fredag ble det lagt til ytterligere tre medlemmer i den lite eksklusive listen som fra før inneholdt 10 navn. Mest alvorlig var utvilsomt Bjørn Sæternes Stapnes skade etter en kollisjon med Kvinesdals keeper i andre omgang. Ved nærmere undersøkelse på Flekkefjord sykehus, viste det seg at kjeven var brukket to steder. 

Selve kampen endte 1-1 etter Kvinesdal-ledelse 1-0 ved pause.

De første 45 minuttene ble en omgang der vertene var farligst på dødball, for øvrig etter at Eiger gav bort flere unødvendige frispark. Kvinesdal-målet kom imidlertid etter åpent spill der 3-4 Eigerspillere hadde mulighet til å klarere, men da vertene vant den siste avgjørende taklingen like utenfor Eigers 16 meter, kunne en av de blåkledde relativt enkelt sette ballen i nota utenfor Stein-Inge Karlsens rekkevidde i Eigers mål. Målet kom for øvrig like etter kampens første store sjanse da Hans Marius Slettebø skjøt løst rett på keeper fra farlig hold. Samme Slettebø hadde for øvrig ytterligere et par gode muligheter i løpet av første omgang, men uten at det ble uttelling.

I pausen gav trenerduoen Mathiesen og Hunnestad beskjed om at balltempoet og presisjonen i pasningene måtte opp noen hakk. Det var ikke vanskelig å være enig i det, og som sagt så gjort. Eiger hadde vesentlig mer ballen enn hjemmelaget i andre omgang og ballen gikk både hurtigere og tidvis mer presist også. Likevel manglet ofte den siste eller nest siste pasningen som kunne gitt "gull og grønne skoger". Vel åtte minutter ut i omgangen vartet Eiger opp med en kontring etter læreboka -først igangsatt med en hurtig og presis avlevering fra Eigerkeeper Denis Nadarevic. Med kjappe pasninger fremover på høyre banehalvdel endte ballen etter hvert hos Marius Karlsen. Han så igjen en enda bedre plassert Bjørn S. Stapnes som curlet ballen flott i motsatt hjørne fra venstresiden. Eiger dominerte tidvis banespillet, men et oppofrende hjemmelag var våkent med og heller ikke ueffne fremover, selv om Eigers defensive spill tvang frem en del avslutninger fra relativt håpløst hold.

Oppgjøret ebbet ut med 1-1, men de fleste var nok etterpå mest opptatt av hvordan Eigers målscorer hadde klart seg etter smellen.

Alt i alt ble det imidlertid en god gjennomkjøring for Eiger mot bra motstand og med en lagkonstellasjon som aldri har spilt sammen før, må det jo sies å være godkjent.

Nå handler den neste uken om å få folk på beina igjen slik at Eiger kan stille mest mulig slagkraftig mot Ålgård i NM-kvaliken kommende torsdag. 

Følgende spillere var på banen mot Kvinesdal:

Stein-Inge Karlsen, Asbjørn L.Larsen, Stein Johnny Myklebust, Alexander Svanes, Emil Leidland, Bjørn Sæternes Stapnes, Jostein Salvesen, Marius Karlsen, Tobias O. Randa, Simen Haughom, Hans Marius Slettebø, Denis Nadarevic, Jan Theodor Noreng Tollefsen, Øyvind Garpestad, Stian S. Hunnestad og Jone Mathiesen.

Debut ble det på både Tobias Randa, Jostein Salvesen og Øyvind Garpestad. Alle tre kom veldig godt ut av sine første minutter i rødt og blått.

 

Fire treningskamper avtalt

Eigers a-lag startet oppkjøringen til sesongstart i går. I løpet av perioden frem til første serierunde rundt 20 mars skal det selvsagt spilles en del treningskamper. Fire av disse er nå klar og foreløpig er det avtalt to hjemmekamper og to bortekamper. 

Den 3. februar kommer Thor Jostein Dyrnes disipler Søgne til Egersund og kamp mot de røde og blå. Den 13. februar kommer så Kvinesdal - et lag Eiger møtte på bortebane i sesongoppkjøringen i fjor. 21. februar går turen til Stavanger og møte med Brodd, før den siste avtalte kampen er planlagt borte mot Rosseland den 3. mars. I tillegg håper "Team Hunnestad" å få booket en kamp i Hålå den 7. februar.

 

Skadebonanza på a-laget

A-troppen er hardt rammet av skader, sykdom og skavanker for tiden. Ti mann er bekreftet ute foran kveldens kamp mot Kvinesdal på sistnevntes bane. Det gjelder definitivt Sondre Tveit, Matias L. Løyning, Elion Shatri, Andreas Dyrnes, Kristian Garpestad, Stefan Ghilom, Stian Vigrestad, Sigmund Hunnestad, Jan Terje Søyland og Even Myklebust. I tillegg stilles det spørsmålstegn ved Emil Leidland, Hans Marius Slettebø og Sander W. Wilhelmsen som sliter med sykdom eller småskader. Nå skal det dog sies at Stefan Ghilom begynner å komme seg etter et halvt års skademareritt og han er snart i full trening.

Trener Jone Mathiesen tror likevel Eiger skal klare å bite godt fra seg i årets siste test før NM-kvalik i neste uke og foran årets treningsleir til Tyrkia som også nærmer seg med stormskritt. Han tar trolig med seg Stein Inge Karlsen, Denis Nadarevic, Asbjørn Larsen, Alexander Svanes, Emil Leidland, Kjetil Vigrestad, Marius Karlsen, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes, Simen Haughom, Hans Marius Slettebø, Teo Noreng Tollefsen, Øyvind Garpestad, Sander Wilhelmsen sørover. I tillegg kan det bli aktuelt å sende utpå ytterligere et par prøvespillere. 

Teamet rundt a-laget er klart!

Julaften falt de siste brikkene på plass og dermed er det endelig klart hvem som skal lede Eigers a-lag i 2020. Fra klubbens side har det vært et uttalt mål å videreføre det arbeidet Jone Mathiesen og hans team har jobbet med de siste årene og det er derfor gledelig at flere av de som har vært med i 2019 nå også skal bidra i 2020. Satsing på lokale spillere og fokus på trivsel og utvikling har vært en rettesnor i arbeidet de senere år og vil også bli det med det nye teamet. Så vil det selvsagt også bli enkelte endringer og justeringer som skal ta laget enda et hakk videre. Stian Hunnestad blir a-lagets nye hovedtrener og med seg vil han få Eivind Blakstad som assistent, Jostein Salvesen som spillende assistenttrener og (tro det eller ei) Øyvind Svanes som oppmann og materialforvalter.

Den "nye" kvartetten verker etter å komme skikkelig i gang og trommet sammen trening julaften kl.1000 for de som hadde anledning. 2020 blir heller ikke mange dager gammel før sesongoppkjøringen er i gang, selv om seriestart ikke er før (rundt) 20 mars når Eiger tar turen til Lura. Før den tid skal det spilles treningskamper, det blir tradisjonen tro treningsleir til Tyrkia og muligens kommer det også en NM kvalifiseringskamp før seriestart.

Fra treningen julaften:

A trening julaften 2019

Tap mot Ålgård

Eiger leverte en puslete og til dels svak første omgang da Ålgård var verter i sesongens tredje treningskamp på bortebane fredag. Hjemmelaget gikk ut i hundre og scoret både 1- og 2-0 før ti minutters spill. Mens Eiger var lite påskrudd og dårlige på returløp, leverte hjemmelaget kontringer av høy klasse. Før halvtimen spilt måtte dessuten både Stian Vigrestad og Stein Johnny Myklebust ut med skader.
De røde og blå kom seg noe ut over omgangen og i tillegg til en gigantsjanse ved Marius Karlsen skulle også reduseringsmålet komme. Matias L. Løyning serverte Hans Marius Slettebø på sølvfat og "Pokey" kunne enkelt sette inn 2-1.
 
Eiger kom seg noe de siste 45 minuttene og gjorde en ok omgang. Det hadde vært lite å si på utlikning, men i stedet scoret hjemmelaget  ytterligere en gang på overtid. Eiger var imidlertid mye mer med på notene selv om det etter hvert ble mange tunge bein for spillerne som fortsatt er inne i en hard treningsperiode.
Mest fremtredende på Eiger denne gang var Matias L. Løyning og Jan Terje Søyland.

Eiger har kampfri neste helg, før turen går til Kvinesdal 8 mars. Uka etterpå er det NM kvalik mot kveldens motstander Ålgård på hjemmebane.
 
Ålgård - Eiger 3-1 (2-1)
Kampfakta: 1-0 (3), 2-0 (9), 2-1 (42 ) Hans Marius Slettebø, 3-1 (90)
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Even Myklebust Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Alexander Svanes Asbjørn L. Larsen, Stian Vigrestad, Kjetil Vigrestad,
Teo Noreng Tollefsen Stein Johnny Myklebust, Matias L. Løyning, Bjørn S Stapnes, Marius Karlsen, Simen Haughom, Hans Marius Slettebø og Jone Mathiesen.

A-lag, Eiger 2 og Eiger 3 puljene klar

Denne uken har puljene for klubbens senior herrelag kommet på løpende bånd. Det vi trolig kan si om disse er at det er få overraskelser og at det er høyst sannsynlig at det blir en tøff serie for alle tre. Skal a-laget toppe sesongen 2019 er det som kjent bare et "steg opp på podiet" som vil overgå den prestasjonen. Eiger 2 varierte utrolig i prestasjonene i år og det er ikke så overraskende med tanke på stadig varierende tropper, fra kamp til kamp. Eiger 3 overgikk seg selv i årets sesong ved å bli puljevinner. Grunnlaget ble lagt i vår og tidlig høst og viser hvor bra prestasjoner man kan få ved å være en gjeng som bare har det kjekt sammen. Utover høsten forsvant treningsiveren og da kom også de fleste poengtapene. Iveren kommer nok tilbake når treningene i ny, fin fotballhall starter igjen.

Puljene 2020:

4. div. avd. 1 5. div. avd. 1 6. div. Avd. 1
Eiger Brusand Bakke
Egersunds 2 Eiger 2 Bjerkreim
Frøyland Frøyland 2 Eiger 3
Lura Hovsherad Helleland
Nærbø  Klebe Hellvik
Rosseland Klepp   Hognestad
Sandnes Ulf 2 Kåsen Orre 
Sokndal Moi Lye 
Sola 2 Tonstad Nærbø 2 
Vardeneset Undheim  
Varhaug Vigrestad  
Vaulen    
Vidar 2    
Ålgård     

De som setter opp puljene har en tøff jobb og det skal svært godt gjøres å gjøre alle til lags. Det har likevel tilsynelatende vært lite misnøye å fange opp i år. Her er uansett begrunnelsene og kriteriene Rogaland Fotballkrets har jobbet frem;

Oppsett av 4. divisjon for menn er alltid vanskelig. Vi har et mål om å ha jevne sportslige avdelinger, basert på fjorårets resultater, samt en fornuftig fordeling av opp- og nedrykkslag. Vi jobber for en rettferdig reisebelastning sett over flere sesonger. Og vi skal ha en jevn fordeling av såkalte 2-lag. I tillegg er det et sterkt ønske om å skape flest mulig lokaloppgjør, men vi ser at når de andre kriteriene skal oppfylles, er dette vanskeligere å få til.
I år har vi landet på følgende avdelinger. Ut fra en totalvurdering av overnevnte kriterier mener vi 4. divisjon menn 2020 er satt opp på en rettferdig måte, og at vi har satt sammen to spennende avdelinger med høy sportslig kvalitet, og mange interessante oppgjør neste sesong.
 
Avdelingsoppsettet for 5. divisjon arbeides ut fra noen spesifikke kriterier knyttet til jevnt sportslig nivå mellom avdelingene, og en fornuftig fordeling av opp- og nedrykkslag. Vi ønsker en rettferdig reiseavstand, og flest mulig lokaloppgjør.
For sesongen 2020 har vi kommet fram til et rettferdig, og meget spennende avdelingsoppsett for 5. divisjon.
 
Avdelingsoppsettet for 6. divisjon arbeides ut fra kriterier knyttet til jevnt sportslig nivå mellom avdelingene. Vi ønsker kortest mulig reiseavstand, og flest mulig lokaloppgjør.
For sesongen 2020 har vi kommet fram til et rettferdig, og meget spennende avdelingsoppsett for 6. divisjon.
 
Når det gjelder damelaget, så kommer oppsettet på et senere tidspunkt. Mens fristen for påmelding til sesongen 2020 for herrelagene var 1.desember, er 4.divisjon kvinners frist først den 15 desember.

 

Tøff test i vente!

A-laget spiller i kveld sin tredje oppkjøringskamp for sesongen når turen går til Ålgård. Det er for øvrig samme motstander som kommer til Hålå i årets første virkelig tellende kamp i kvalifisering til NM i mars.

 Ålgård hadde en enorm progresjon i fjorårets sesong og var vel formlag nummer en i høstsesongen. De fleste husker nok den elleville kampen i Hålå i oktober da Eiger snudde bortelagets 4-1 ledelse til seier 6-4 med fem mål det siste kvarteret.

Team Mathiesen har vært både skade- og sykdomsplaget så langt i år, men nå begynner det å se noe bedre ut. I kveld mangler bl.a. Elion Shatri, Andreas Dyrnes, Emil Leidland, Stefan Ghilom, Sigmund Hunnestad, Sander Wilhelmsen, Stein-Inge Karlsen og Kristian Garpestad grunnet skader, jobb, sykdom og skoletur, men troppen er likevel som følger:

Denis Nadarevic, Even Myklebust Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Alexander Svanes Asbjørn L. Larsen, Stian Vigrestad, Kjetil Vigrestad, Teo Noreng Tollefsen Stein Johnny Myklebust, Matias L. Løyning, Bjørn S Stapnes, Marius Karlsen, Simen Haughom, Hans Marius Slettebø og Meron Gebrehiwot.

Avspark 1900

Oppsummering av en kjekk sesong!

Det er snart en måned siden a-laget avsluttet sesongen med seier borte mot Sunde. Årets sesong vil gå inn i historiebøkene som en av de kjekkeste, naturlig nok etter 22 seire, 2 uavgjort og bare 2 tap. 

Totalt har 37 spillere akslet a-lagstrøya i år og det er blitt scoret 102 mål i serie, cup og treningskamper. 33 av disse målene har Simen Haughom stått for, men like imponerende er nok hans 18 assist noe som betyr at han har vært direkte involvert i 51 mål på disse 33 kampene. Hans Marius Slettebø har også hatt en svært god sesong og puttet ballen i nettet 25 ganger. Spesielt var "Pokeys" høstsesong god og han står nå med totalt 199 mål i rødt og blått. Birger Arnestads rekord på 212 står for fall! 

Denis Nadarevic avsluttet sesongen haltende. Han er likevel spilleren med flest kamper for Eiger i år og kroaten har levert en meget god sesong!

Et av Jone Mathiesens mål før han tiltrådte var å få ned antall baklengsmål. I sesongen 2019 var det stor forbedring på den fronten, noe 23 innslupne mål på 26 kamper bekrefter. Et par små kuriositeter kan også nevnes. På tross av at Eiger nærmest har beleiret motstandernes 16 meter i mange av årets kamper, ble de røde og blå aldri tildelt straffespark. I år har heller ingen spiller blitt tildelt rødt kort!

 Tabell a lag 2019

A-laget har etter en kort pause gjenopptatt treningene og satser på å holde det gående til midten av desember måned.

Statistikk sesongen 2019:

NAVN KAMPER MÅL ASSIST GULE/RØDE KORT
Denis Nadarevic 35   1  
Simen Haughom 33 33 18  
Jan Terje Søyland 33 2 2 5
Asbjørn L. Larsen 33 4 9 2
Jan Theodor N. Tollefsen 32 1 4 2
Stein Johnny Myklebust 32   3 2
Hans Marius Slettebø 32 25 6 3
Jostein Salvesen 30 1 5 2
Matias L. Løyning 28 3 6 2
Stefan Ghilom 28 6 3 2
Stian Vigrestad 27 2 3 1
Bjørn S. Stapnes 26 3 8 2
Alexander Svanes 25     2
Elion Shatri 22 9 13 2
Kjetil Vigrestad 20 1   2
Øyvind Garpestad 19 1 4  
Sondre Tveit 19 1 2  
Marius Karlsen 14 2 4  
Sigmund S. Hunnestad 13   1  
Jonas Skulstad 11 1 1 1
Even Myklebust 11 1    
Thomas H. Christensen 11 1    
Stein-Inge Karlsen 9      
Andreas Dyrnes 5      
Stian S. Hunnestad 5 2    
Sondre Tollefsen 5 1    
Kristian Garpestad 4      
Jone A.B.Mathiesen 3      
Emil Leidland 3      
Meron Gebreselase 2   1  
Anthony Nesvåg 2      
William Meyer 1 1    
Sander W. Wilhelmsen 1      
Eivind Blakstad 1      
Tobias O. Randa 1      
Martin Tønnessen 1   1  
Petter Johansen Skadberg 1      
"Selvmål"   1    

Seier etter middels kamp!

Eiger tok en fortjent seier da et ungt Bryne 2 gjestet Egersund og Hålå fredag. I en kamp der Eiger var periodevis bra, var stillingen ved pause 1-1. Emil Leidland (bildet over) debuterte på Eigers a-lag og kom veldig bra fra oppgaven. En litt spesiell kamp ble det også for en annen unggutt. Marius Karlsen scoret nemlig sitt første mål for Eiger.

Eiger kunne fått en god start på kampen, men Stian Vigrestads (sjeldne) bom på straffespark etter at Matias L. Løyning ble felt etter kvarteret spilt, gjorde at det aldri ble en realitet. I stedet tok gjestene ledelsen på enkelt vis. I en førsteomgang preget av høyt tempo skulle Eiger utlikne umiddelbart etter et fint angrep. Stian Vigrestad fikk en liten oppreisning etter straffebommen da han slo Jan Theodor Tollefsen gjennom på vakkert vis. Tollefsens innlegg ble møtt av Marius Karlsen på løp inn i boks og dermed 1-1. Eiger ble muligens snytt for ytterligere et straffespark, men ellers så hadde både Eiger og Bryne hver sin gigantiske mulighet til å ta ledelsen før halvtidshvilen.

Bryne 2 kom best i gang de siste 45 minuttene, men da Simen Haughom kom inn etter et snaut kvarters spill satte han umiddelbart mer "fyr" på Eiger. Først satte han opp Hans Marius Slettebø som besørget 2-1. Deretter var han sentral da William Meyer gav Eiger 3-1 ledelse med en enkel "tap in" etter at Haughoms skudd endte med retur fra keeper.

Med 3-1 skulle Eiger bare kontrollere inn kampen. Kanskje tok de røde og blå litt for lett på den oppgaven for Bryne gav seg ikke. Med få minutter igjen av kampen ble det nemlig 3-2. Jærbuene satset svært offensivt i jakten på ytterligere en scoring og dermed ble det muligheter for Eiger på kontringer. Og det var en svært god sådan som skulle sette punktum for kampen denne relativt milde februarkvelden i Hålå. Eivind Blakstad som stilte opp i andres skade- og sykdomsfravær, slo en flott ball ut på kant til Meron Gebrehiwot. Et meget godt innlegg av unge Meron var det bare for Simen Haughom å sette inn i det tomme buret og dermed 4-2.

Trener Jone Mathiesen noterte seg både plusser og minuser i kveldens kamp. Hans syns likevel det var viktig at spilletiden ble noe fordelt da a-laget er inne i en svært tung treningsperiode og der flere nok ikke har det overskuddet de skal ha når det virkelig gjelder. Mest imponert var Mathiesen av Alexander Svanes som virker å ha tatt en del steg siden sist han spilte i Eiger.

Eivind Blakstad spilte fredag sin 350 kamp for Eiger. Med det tangerte han sin tidligere lagkompis på a-laget (og nåværende på Eiger 3), Ole Jonny Gya. Det var det kanskje ikke alle som så for seg skulle skje. Men husk denne!

Følgende spillere var involvert mot Bryne 2;

Denis Nadarevic, Even Myklebust, Asbjørn Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Alexander Svanes, Stian Vigrestad, Kjetil Vigrestad, Stein Johnny Myklebust, Marius Karlsen, Teo Noreng Tollefsen, Matias Leidland, Marius Slettebø, Emil Leidland, Simen Haughom, William Meyer, Eivind Blakstad og Meron Gebrehiwot

Målene: 0-1 (20)  1-1 (21) Marius Karlsen, 2-1 (65) Hans Marius Slettebø, 3-1 (80) William Meyer, 3-2 (85), 4-2 (90) Simen Haughom

Avsluttet med seier!

Eiger avsluttet på ingen måte sesongen med et brak i kjølen borte mot Sunde fredag. Men de røde og blå var likevel best i alt og dominerte kampen totalt - dog uten å få uttelling som ballinnehavet burde gitt. Et par halvsjanser ved Thomas Hallan-Christensen og en relativt stor sjanse som Bjørn S. Stapnes blåste over målet var det eneste man noterte seg i løpet av de første 45 minuttene. Et godt organisert hjemmelag lot seg sjelden lure ut av posisjon, men etter en lovende start på kampen falt tempoet utover i omgangen og Sunde måtte ikke anstrenge seg så veldig mye for å rydde unna.

Da var det mer fres over Eiger i sesongens siste 45 minutter. På mange måter var omgangen en eneste lang angrepsbølge og det burde vært både 3 og 4-0 før endelig Simen Haughom fikk hull på byllen. 

Før dette hadde Eiger blant annet sløst bort følgende sjanser;
57 minutt - Jan Terje Søyland kommer susende i lufta på et corner men styrer headingen utenfor.
71 minutt - Thomas Hallan-Christensen alene gjennom - Sundes keeper avverger med god benparade.
77 minutt - en strålende ball av Elion Shatri sender Matias L. Løyning helt alene gjennom. Avslutningen går rett på keeper.
79 minutt - Simen Haughom alene gjennom. Keeper redder igjen
83 minutt - en langpasning heades tilbake i feltet av Stefan Ghilom. Simen Haughom skyter over fra 4 meters hold

Så, fire minutter før full tid skulle endelig scoringen komme og hvem andre enn Simen Haughom var på rett sted til rett tid i etterkant av en god corner fra Elion Shatri. Fra 7-8 meters hold banket han til og ballen for inn i mål. Etter scoringen kontrollerte Eiger kampen ut og trener Jone Mathiesen kunne juble for en god avslutning som Eigers a-lagstrener.

Jone mathiesen seiersgliset

Gliset var ikke til å ta feil av. Jone Mathiesen vant også årets siste kamp og endte opp med 22 seire, to uavgjort og to tap!

Kampfakta:

Sunde – Eiger 0-1 (0-0)

Målene: 0-1 (86) Simen Haughom
Dommer: 
Olaf Andre Frøyland, Frøyland IL – god, men burde stolt på seg selv i straffesituasjonen
Gule kort: Hans Marius Aakre Slettebø, to til Sunde
Tilskuere: 38
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Asbjørn L.Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Stian Vigrestad, Thomas Hallan-Christensen, Jostein K. Salvesen, Elion Shatri, Bjørn S. Stapnes, Stein Johnny Myklebust, Simen Haughom
Benyttede innbyttere:
Øyvind Garpestad, Stefan Ghilom, Hans Marius Slettebø, Alexander Svanes, Matias L.Løyning

Endelig hjemmekamp for a-laget

Fredag møter Eiger nyopprykkede Bryne 2 i årets første test på hjemmebane. Det er bare noen måneder siden de røde og blå ble tidvis utspilt av jærbuene i kamp om seriepoeng, så det er ingen tvil om at det blir tøffe tak i Hålå i kveld. Men Team Mathiesen har en god treningsperiode bak seg, selv om det har vært en god del sykdom i troppen. Forrige fredags planlagte internkamp gikk i den sammenheng fløyten, da man knapt hadde mannskap nok til et lag.

Også i kveld er det en del forfall. Elion Shatri er syk, Stefan Ghilom og Andreas Dyrnes fortsatt ikke klare for spill, Bjørn S. Stapnes er bortreist, Kristian Garpestad har fått fri, mens Simen Haughom er på jobb i Trondheim.

Eiger stiller likevel med følgende tropp; Denis Nadarevic, Even Myklebust, Asbjørn Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Alexander Svanes, Stian Vigrestad, Kjetil Vigrestad, Stein Johnny Myklebust, Marius Karlsen, Teo Noreng Tollefsen, Matias Leidland, Marius Slettebø, Emil Leidland, Sander Wilhelmsen og Meron Gebrehiwot

Avsluttet med scoringsorgie!

Eiger hadde få problemer med å beseire nedrykkstruede Midtbygdens IL i årets siste hjemmekamp i Hålå fredag. Selv om gjestene scoret hele tre mål og dermed ble det bortelaget som har scoret flest på Bøgh Hafsø-banen i år, var det i realiteten aldri fare på ferde.
Kampen markerte også et foreløpig farvel til oppmann Øyvind Svanes og trener Jone Mathiesen som fikk utdelt blomster av daglig leder Atle Skailand i pausen.

Trenerduoen Mathiesen og Hunnestad hadde omrokkert en hel del i startoppstillingen og inn kom flere spillere som ikke har startet så mange kamper i høst. Eiger var likevel det toneangivende laget og presset gjestene på defensiven store deler av første omgang. Kampdominansen gav seg likevel ikke utslag i alt for mange klare sjanser. Faktisk ble det bare med kaptein Jan Terje Søylands kontante heading i nota etter en drøy halvtimes spill. Midtbygdens yppet seg bare unntaksvis, men rundt fem minutter før pause kunne det endt med utlikning. Heldigvis for Eigers del gikk avslutningen i stolpen. Lagene tok pause på stillingen 1-0.

I løpet av det første kvarteret av andre omgang ble kampen definitivt avgjort. Først sørget Stian Vigrestad for 2-0 da han først sklitaklet til seg ballen og i det han var på vei opp sendte han avgårde et overraskende og godt plassert skudd utenfor keepers rekkevidde. Bare minutter etterpå sørget Elion Shatri for 3-0 med nok et godt plassert skudd etter først å ha vendt bort noen motspillere. Og som ikke det var nok sørget Bjørn S. Stapnes for 4-0 med et klassemål og en avslutning like under tverrliggeren etter fint veggspill i forkant.
Eiger slapp seg ned et hakk etter de tre kjappe målene og Midtbygdens takket for det ved å redusere like etter timen spilt. En relativt rufsete periode fulgte og gjestene yppet seg mer enn noen gang tidligere i kampen. De røde og blå var imidlertid ikke ferdige for kvelden og Sondre Tveit satte kontant inn 5-1 etter corner.

På tampen var det et svært offensivt hjemmelag som jaktet på flere mål, men i iveren etter dette ble returløpene forsømt og Midtbygdens fikk redusere to ganger før kampens dommer blåste det hele av.

Kampfakta:
Eiger-Midtbygdens IL 5-3 (1-0)

Målene: 1-0 (33) Jan Terje Søyland, 2-0 (54) Stian Vigrestad, 3-0 (57) Elion Shatri, 4-0 (59) Bjørn S.Stapnes, 4-1 (62), 5-1 (70) Sondre H. Tveit, 5-2 (89), 5-3 (91)

Dommer: Preben Løvdahl Hellvik, Frøyland, god
Gule kort: Matias L. Løyning, tre til Midtbygdens
Tilskuere: 100

Eigers lag: Denis Nadarevic, Teo Noreng Tollefsen, Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Stian Vigrestad, Matias L.Løyning, Jostein K. Salvesen, Elion Shatri, Bjørn S. Stapnes, Øyvind Garpestad, Simen Haughom

Benyttede innbyttere: Stefan Ghilom, Stein Johnny Myklebust, Thomas Hallan-Christensen, Asbjørn L. Larsen, Anthony Nesvåg, Kjetil Vigrestad, Hans Marius Slettebø

 

Debutanter avgjorde!

To av Eigers debutanter, Simen Haughom (bildet over) og Bjørn S. Stapnes avgjorde treningskampen mot Klepp til Eigers fordel ved å ordne de tre målene som sørget for at de røde og blå snudde Klepps pauseledelse til seier fredag. Det tilhører sjeldenhetene at Eiger reiser hjem fra Klepp med seier i bagasjen, så 3-1 lar seg høre uansett om det bare er februars første dag.

Simen Haughom kom altså godt fra debuten og foruten to scoringer stod han også bak assisten på Bjørn Sæternes mål. Sistnevnte hadde også en assist i tillegg til målet, så det ble en god kveld for to av Eigers nye.

Også Jan Theodor Tollefsen, Stein Johnny Myklebust og Meron Gebreselase fikk notert sin første opptreden på Eigers a-lag og kom godt fra oppgaven.

Første omgang var ok for Eiger som først våknet skikkelig det siste kvarteret. Da hadde allerede hjemmelaget tatt ledelsen. I andre omgang startet Klepp best før Eiger tok mer og mer over. Sjansemessig hadde det ikke vært noe å si på en enda større Eigerseier, men 3-1 gav uansett en god start på sesongen.

Eiger stilte med følgende tropp;

Denis Nadarevic, Asbjørn L. Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Even Myklebust, Alexander Svanes, Elion Shatri, Matias L. Løyning, Teo Noreng Tollefsen, Stian Vigrestad, Simen Haughom, Hans Marius Slettebø, Bjørn S. Stapnes, Stein Johnny Myklebust, Sander W. Wilhelmsen og Meron Gebreselase

Svanes og Mathiesen takker av!

Morgendagens kamp mot Midtbygdens IL blir et farvel på hjemmebane med oppmann Øyvind Svanes og trener Jone Mathiesen. Det er lov å håpe at folk møter opp i hopetall, både for at disse to takker for seg - i hvert fall i denne omgang, og fordi det er årets siste hjemmekamp. 

Øyvind Svanes begynte som oppmann foran 2016 sesongen og har lagt forholdene til rette for spillere og trenere et utall treninger og over 130 kamper siden da. Da Thor Jostein Dyrnes takket for seg etter 2017 sesongen var det meningen at Svanes også skulle gi seg. Påtroppende trener Jone Mathiesen hadde imidlertid hørt rykter om et svært godt likt og dyktig oppmann og satte mye inn på å få ham videre. Det ble heldigvis en realitet og både han, hans medhjelpere og spillerne i Eigers a-tropp har alltid satt stor pris på Øyvind Svanes. Daværende sportslig leder Bjørn Arne Slettebøe sa følgende om Svanes da han hadde tenkt å gi seg i 2017; “Tidenes oppmann for Eigers a-lag. Det er lett å bli historieløs – Eiger har tross alt hatt mange legendariske oppmenn opp gjennom årene. Og litt av «oppmannens» oppgaver er hva man gjør ut av det. Men om folket visste hvor mye og  alt Øyvind har gjort for å legge til rette for spillere og trenere disse årene, tror jeg dere hadde blitt «øvejidde»

Jone Mathiesen ble ansatt med hovedoppgave å skape et lag bestående av i hovedsak lokale spillere samt å skape en god treningskultur. Man kan i dag konstatere at han har levert til de grader og selv om sesongen enda ikke er slutt, kan alle se at han leverer fra seg en gruppe spillere der disse parameterne er oppfylt og der trivselen og lysten til å være med sjelden har vært større. Mathiesen har så langt ledet Eiger i snaut 70 kamper. Den sportslige utviklingen har hatt en vedvarende stigning under Mathiesens regjeringstid og det gode miljøet rundt a-laget har blitt en snakkis som mange ønsker å ta del i!

Vi får håpe Svanes og Mathiesen får en verdig avskjed med Hålå for denne gang. Eiger - Midtbygdens kl.1900 fredag.

 

A-kamp flyttet!

A-kampen mellom Eiger og Klepp er flyttet til sistnevntes bane grunnet de siste dagers snøfall. Riktignok klarte a-laget å avvikle trening på Dalane Energi banen i går, men forholdene var likevel av en slik art at det nok ikke er tilrådelig å spille kamp. På Jæren har det kommet mindre snø enn her i Dalane.

Kveldens kamp blir årets første test for de røde og blå som tok fire av seks mulige poeng mot Klepp i 2018 sesongen. Tradisjonelt har det imidlertid vært vanskelig for klubbens flaggskip å reise hjem fra Klepp med seier i bagasjen, så det blir en god test for Eiger i kveld. Kampen har avspark kl.1900.

Fra torsdagens a-trening

Disponible for Team Mathiesen-Hunnestad-Vigrestad-Svanes i kveld blir følgende spillere;

Denis Nadarevic, Asbjørn L. Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Even Myklebust, Alexander Svanes, Elion Shatri, Matias L. Løyning, Teo Noreng Tollefsen, Stian Vigrestad, Simen Haughom, Hans Marius Slettebø, Bjørn S. Stapnes, Stein Johnny Myklebust og Sander W. Wilhelmsen

Det betyr at det ligger an til offisiell debut for både Teo Tollefsen, Simen Haughom, Bjørn Stapnes og Stein Johnny Myklebust. Flere spillere er imidlertid indisponible grunnet skader eller jobb.

Fortjent Eiger-seier på Husabø

Det er snart november måned. Det kjente nok både spillere og publikum på kroppen da tredje siste serierunde ble avsluttet med lokaloppgjør mellom EIK 2 og Eiger på Husabø mandag. Eiger tok til slutt en fortjent seier etter et mål i starten av begge omganger signert de to storscorerne Hans Marius Slettebø og Simen Haughom. EIK reduserte på et korrekt idømt straffe ti minutter før slutt og presset på for utlikning, men kampen sett under et var det lite tvil om at de røde og blå var best.

Duoen Haughom og Slettebø sørget for en drømmestart i lokaloppgjøret. Allerede etter fem minutter skulle nemlig Eiger gå opp i ledelsen etter at Slettebø var på rett sted til rett tid på returen etter Haughoms skudd. Utover i omgangen var de røde og blå det førende laget og skapte også flere sjanser som på en god dag kunne gitt tellende resultat, men lagene tuslet til pause på stillingen 0-1. 

Andre omgang åpnet på samme vis som første med Eiger raskest ut av startblokken. Etter få minutter fant Asbjørn Larsen toppscorer Haughom med en fin ball. Tonstad-karen satte bare på turboen og la bak seg det som var av EIK spillere før han avsluttet fint rett i nota og dermed 0-2. Men i stedet for å spille videre på selvtillit og kampdominans, gjorde Eiger som de også gjorde mot Riska i forrige serierunde; Et knepp ned i intensitet og dermed var det kamp igjen. Eiger sentrallinje var imidlertid gode denne kjølige oktoberkvelden og utenom det klare straffesparket, var det ikke mange sjansene de gule og sorte skapte. Dermed endte det med en ny trepoenger til Eiger.

Fredag går årets siste hjemmekamp av stabelen når Midtbygdens IL kommer til Hålå. Da bør publikum innfinne seg for å hjelpe Eiger til en perfekt avslutning på sesongen i Hålå, men vel så mye for å takke av trener Jone Mathiesen og oppmann Øyvind Svanes som tar et (foreløpig) farvel med a-laget!

Kampfakta:
EIK 2 - Eiger 1-2 (0-1)
Målene: 0-1 (5) Hans Marius Slettebø, 0-2 (50) Simen Haughom, 1-2 (80) Morten Bjørlo, straffe
Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL - meget god!
Gule kort: Asbjørn L.Larsen, Stefan Ghilom - to til EIK 2
Tilskuere: over 200
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Stein Johnny Myklebust, Sigmund Stapnes Hunnestad, Stefan Ghilom, Elion Shatri, Jostein Kvernes Salvesen, Thomas Hallan-Christensen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø
Benyttede innbyttere:
Alexander Barstad Svanes, Matias Leidland Løyning, Bjørn Sæternes Stapnes, Jan-Teodor Noreng Tollefsen

Leidland tilbake til Eiger!

Eiger FK styrker den lokale profilen enda mer når Emil Leidland nå er klar for å trekke på seg den røde og blåe drakten igjen. Emil har tilbragt de tre siste sesongene i Bryne der han har fått med seg flere kretsmesterskap og også spill for Bryne 2 i 4 divisjon. I Bryne har Emil forsøkt seg både på midtbanen, som ving og på backplass. 

Pga en ryggskade har Emil Leidland ikke fått vist seg frem i særlig grad enda i årets oppkjøring, men både trener Mathiesen og assistent Hunnestad har observert at unge Leidland har både gode basisferdigheter, er teknisk og har en god pasningsfot. "Jeg tror Emil kan bli en nyttig spiller for oss allerede i år", mener Jone Mathiesen om den snart 18 år gamle nyervervelsen.

Eiger ønsker Emil velkommen hjem!

Mathiesen gir seg!


Jone Mathiesen gir seg som a-lagstrener etter endt sesong og takker dermed nei til å fortsette å lede klubbens flaggskip videre.
Eiger beklager at sokndølen nå gir seg, men håper likevel å finne en rolle der Mathiesen kan bidra også neste år.
Jone ble ansatt med hovedoppgave å skape et lag bestående av i hovedsak lokale spillere samt å skape en god treningskultur. Man kan i dag konstatere at han har levert til de grader og selv om sesongen enda ikke er slutt, kan alle se at han leverer fra seg en gruppe spillere der disse parameterne er oppfylt
og der trivselen og lysten til å være med sjelden har vært større.
Mathiesen begrunner sin fratredelse med et ønske om å prioritere familie og egen helse og beskriver en travel hverdag med en rekke gjøremål som medfører få pusterom i hverdagen.
Eigers sportslige ledelse har på bakgrunn av kontinuerlige evalueringer sett at Jone har vært en svært dyktig trener, en respektert lagleder og hatt en høy status i spillergruppa. På bakgrunn av dette var det naturlig å gå i forhandlinger om en forlenging av kontrakten. Man har likevel stor respekt for det valget Jone Mathiesen har truffet og håper selvsagt at han kan være aktuell for en retur på et senere tidspunkt.
Kjenner vi Jone rett vil ha gjøre alt som står i hans makt for å fullføre sesongen på beste vis. Han har også blitt forespurt om å bidra i prosessen rundt ansettelse av ny trener, noe han har sagt seg villig til.
 
Høsten 2017 ble Jone Mathiesen ansatt som a-lagets nye trener med tanke på 2018. Allerede etter kort tid signaliserte daværende sportslig leder Bjørn Arne Slettebøe at man burde starte prosessen med å forlenge avtalen med Mathiesen. Selv om årets sesong ikke er ferdig, får man et ganske klart bilde av hvordan den sportslige utviklingen har vært med Mathiesen ved roret. Her bør man også ha klart for seg at nivået i 2019 aldri har vært bedre i 4.divisjon;
'
SESONGEN KAMPER POENG MÅLFORSKJELL TABELLPLASSERING
2018 26 49 72-43 4
         
2019 23 (til nå) 59 (til nå) 71-19 (til nå) 2

Møter Ålgård i NM-kvaliken

I dag ble det klart at Ålgård blir Eigers motstander i NM-kvaliken. Med tanke på den progresjonen laget fra Gjesdal hadde utover sesongen i fjor, kunne vel Eiger knapt fått en tøffere motstander. Likevel håper nok de fleste med røde og blå sympatier på et nytt cupeventyr som i fjor. Kampen er oppsatt torsdag den 14 mars.

Eigertrener Jone Mathiesen tror Ålgård kommer til å gjøre en god sesong i 2019. "Men hjemme i Hålå skal vi slå alle 4. divisjonslag", fortsetter han og håper på et tallrikt publikum og god støtte allerede i kvaliken. Mathiesen sier a-laget har fått en god start på oppkjøringsperioden med mye folk på trening, god stemning og de nye spillerne har glidd fint inn i gjengen.

Av kamper som er avtalt i oppkjøringen til en spennende sesong finner vi på det nåværende tidspunkt;

1.feb. Kl 1900 Eiger - Klepp
15.feb kl 1900 Eiger - Bryne 2
22.feb kl 1900 Ålgård - Eiger
8.mars kl 1830 Kvinesdal - Eiger

I tillegg tar Eiger også i år turen til Tyrkia for å spisse formen inn mot seriestart. Avreise blir to dager etter Ålgård-kampen, den 16 mars.

To tapte poeng!

Eiger tapte to poeng da Riska kriget seg til poengdeling i Hålå fredag. Selv om de røde og blå dominerte store deler av kampen, skulle en fatal timinutters periode ødelegge for det som tegnet til å bli en relativt komfortabel seier.

Den første halvtimen leverte Eiger prima fotball mot en god motstander. Toppscorer Simen Haughom sendte da også hjemmelaget foran etter et drøyt kvarters spill da han plukket opp ballen etter et forsøk signert Stein Johnny Myklebust. Eiger burde scoret flere i første omgang, men i stedet slakket man av en smule på gasspedalen og det siste kvarteret var jevnspilt.

Eiger hadde god kontroll på begivenhetene også i starten av andre omgang og sjansene fortsatte å komme. Stefan Ghilom hadde en alle tiders sjanse til å doble ledelsen, men traff motspillere i stedet for det åpne målet. Hans Marius Slettebø fornektet seg likevel ikke og satte inn sitt 24 mål for sesongen og sitt 198 totalt. Men i stedet for å kjøre på videre, gjorde Eiger som i første omgang og slakket av og plutselig fremstod gjestene som det førende laget som vant både dueller og andreballer. Den svake perioden førte til at Riska både reduserte og utliknet før Eiger kom til seg selv og satte inn en sluttspurt. På tampen spilte Eiger en form for 2-5-3 formasjon og satset virkelig på å avgjøre kampen. Det nærmeste man kom var imidlertid bare Teo Noreng Tollefsen skudd på innsiden av stangen. Dermed ebbet kampen ut med 2-2 og et poeng til hvert av lagene og en svært unødvendig poengdeling sett med Eigerøyne.

Stian Hunnestad

Eigers assistenttrener Stian S. Hunnestad var frustrert etter kampen. "Jeg føler vi styrer det meste utpå der. Sjansene de får som de også scorer på kommer litt ut av det blå. Likevel skulle jeg ønsket at vi oftere fikk til spillet gjennom midtbanen som vi ønsket. I perioder ble vi litt for passive både med og uten ball og en av disse periodene utnyttet Riska altfor godt. Jeg hadde også gjerne sett at vi var mer effektive og omsatte gode sjanser i tellende mål. Der er vi nødt til å forbedre oss de kampene som gjenstår"

Kampfakta:
Eiger – Riska 2-2 (1-0)

Målene: 1-0 (16) Simen Haughom, 2-0 (60) Hans Marius Slettebø, 2-1 (77), 2-2 (79)

Dommer: Olaf Andre Frøyland, Frøyland IL
Gule kort: Jan Terje Søyland, fire til Riska
Tilskuere: ca. 100

Eigers lag: Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Sondre Havsø Tveit, Sigmund Stapnes Hunnestad, Stefan Ghilom, Matias Leidland Løyning, Stein Johnny Myklebust, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø

Benyttede innbyttere: Elion Shatri, Thomas Hallan-Christensen, Jan Teodor Noreng Tollefsen, Alexander Svanes, Bjørn S. Stapnes

 

Klar for ny Tonstad-turnering

Eiger er igjen klar for innsats i den tradisjonsrike Tonstad turneringen innendørs som går av stabelen på lørdag. Til sammen 10 lag er påmeldt, for øvrig det samme antall som i fjor og Eiger stiller som i 2018 også i år med et lag! Innendørsturneringen på Tonstad ble første gang arrangert i 1986 og Eiger har vært med ganske mange av de 33 gangene turneringen er avholdt.

For de som vurderer å ta turen til den enn så lenge snøfrie "ski-metropolen" Tonstad, er det stor sjanse for å se flere nye spillere ikle seg Eigerdrakten for første gang. Kampoppsettet for innledende kamper blir for Eigers del som følger:

Kl. 10.24 Eiger - Flekkefjord 1
Kl. 12.12 Flekkefjord B - Eiger
Kl. 14.00 Tonstad 2 - Eiger
Kl. 14.36 Eiger - Tonstad H
 
Eventuell finale spilles kl.17.44

 

Tilbake på vinnersporet!

Eiger slo tilbake etter forrige ukes skuffende poengfangst og hadde små problemer med å slå Havdur på eget gress i Hålå fredag kveld. Grunnlaget for seieren kom gjennom en svært god start i begge omganger.

Stefan Ghilom gav de røde og blå en drømmestart da han ekspederte en keeperretur i mål allerede etter to minutters spill. Hans Marius Slettebø som tvang frem returen besørget selv 2-0 etter ti minutters spill. Noe av æren for målet bør imidlertid deles med Simen Haughom som slo en strålende pasning i forkant. Eiger kontrollerte spillet nærmest totalt og 3-0 var bare rett og rimelig etter en snau halvtimes spill. Igjen var det Stefan Ghilom som scoret - denne gang etter en nærmest ferdigscoret pasning fra Matias L. Løyning. På en av Havdurs visitter skulle imidlertid gjestene redusere da Asbjørn L. Larsen relativt upresset satte ballen i eget nett. Det ble foranledningen til den svakeste perioden i kampen - sett med Eigerøyne. Havdur fikk flyttet spillet høyere i banen og Eiger fremstod mildt sagt rufsete. 

Mathiesen og Hunnestads pauseprat må ha vært god for starten av andre omgang var strålende. Fra første spark på ballen så man at Eiger tok tak og da bare tre minutter av omgangen var spilt stod det plutselig 5-1. Først slo Jan Terje Søyland til med en klinisk 40 meters ball som satte Hans Marius Slettebø i god posisjon. Med sine sedvanlige finter og dragninger ble motstanderne lurt opp i pølsebua før han avsluttet mellom beina på keeper. Minuttet etterpå var det Asbjørn L. Larsens tur til å varte opp med en like klinisk langpasning - perfekt tatt ned av Slettebø som hamret inn 5-1 fra skrått hold. Eiger hadde dermed kampen i sin hule hånd og sjanser og nestensjanser kom på løpende bånd selv om et oppofrende Havdurforsvar stod i mot det meste. Kanskje ble man litt for høye på seg selv til tider for Havdur gjorde det de hadde kommet for - å kontre når muligheten bød seg. Det gjorde de til gangs snaue kvarteret før full tid og 5-2 ble et faktum. Frem mot kampslutt produserte likevel de røde og blå nok sjanser til å vinne det dobbelte, men en god keeper samt dårlige avslutninger forhindret kalassiffer.

Samtlige spillere fikk spilletid denne gang og nå som stadig flere melder seg på igjen etter skader, sykdom og andre forfall, har Eigertrenerne en tøff jobb med å velge den beste elleveren til enhver tid.

Kampfakta:

Eiger – Havdur 5-2 (3-1)
Målene: 1-0 (2) Stefan Ghilom, 2-0 (10) Hans Marius Slettebø, 3-0 (28) Stefan Ghilom, 3-1 (32) selvmål, 4-1 (47) Hans Marius Slettebø, 5-1 (48) Hans Marius Slettebø, 5-2 (76)
Dommer: Geir Jostein Røskar, Sunde IL - god
Gule kort: et til Havdur
Tilskuere: 120
 
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Asbjørn Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Stefan Ghilom, Thomas Hallan-Christensen, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø, Matias Leidland Løyning, Stian Vigrestad
 
Benyttede innbyttere: Elion Shatri, Alexander Barstad Svanes, Sondre Tollefsen, Sigmund Stapnes Hunnestad, Bjørn Sæternes Stapnes, Øyvind Garpestad, Stein-Inge Karlsen

 

Ghilom tilbake i rødt og blått!

Stefan Ghilom signerte i går for Eiger og returnerer dermed til de røde og blå etter et år på Husabø og spill for EIK. Midtbane-eleganten har fra før 112 kamper og 19 mål i Eigertrøya. Etter en god 2017 sesong ble han kåret til årets spiller i Eiger, så om han finner tilbake til taktene fra da, kan det bli en kjekk sesong for klubbens flaggskip.

Stefan har slitt med skader i store deler av 2018 og er heller ikke klar for trening i Eiger enda. 

Sportslig leder Bjørn Arne Slettebøe ser med forventning frem til å se Stefan i a-lagstrøya igjen og tror på bakgrunn av tidligere år at Eigerpublikumet har mye kjekt i vente. At Stefan Ghilom er nok en spiller under den lokale profilen, ser han selvsagt også på som svært positivt.

Eigertrener Jone Mathiesen syns det begynner å se veldig bra ut i A-stallen, men utelukker ikke at det kan komme enda flere inn. Han ser frem til å jobbe med Stefan Ghilom som han vet godt hva står for som fotballspiller

Sigmund og Sondre i 100!

Sigmund Stapnes Hunnestad og Sondre Havsø Tveit rundet begge 100 kamper i oppgjøret mot Sandnes Ulf 2 mandag. Dermed kunne daglig leder Atle Skailand overrekke blomster før kampen mot Hinna i går. Hunnestad kom til Eiger fra EIK foran 2013 sesongen og fikk med seg 9 seriekamper i 3.divisjon det året. Senere har han tidvis vært svært skadeplaget. I 2017 hadde han et nedtrappingsår i Hellvik, men var tilbake foran fjorårssesongen. I år har Sigmund Hunnestad vært på banen 10 ganger og totalt står han nå altså med 100 kamper og 14 mål.

Sondre Tveit kom i 2015 - også han fra EIK. Tveit har altså kommet hurtigere til 100 kamper enn sin lagkamerat, men også han har slitt en del med skader i Eiger-karrieren så langt. Sondre Tveit har spilt 15 kamper i år og totalt er det altså 100 kamper og 3 mål på midtstopperen.

Sondre Tveit er 25 år gammel, mens Sigmund runder 30 senere i år. Begge bør dermed ha gode muligheter til å plusse på ytterligere antall a-kamper om helsa holder.

Total oversikt av spillere med kamper i årets a-stall:

NAVN KAMPER 2019 KAMPER TOTALT MÅL 2019 MÅL TOTALT
Asbjørn L. Larsen 28 378 4 103
Hans Marius Slettebø 27 378 20 193
Eivind Blakstad 1 350   75
Kjetil Vigrestad 18 264 1 30
Stian Vigrestad 24 251 1 51
Matias L. Løyning 23 187 3 29
Jan Terje Søyland 28 155 1 19
William Meyer 1 145 1 20
Stefan Ghilom 23 135 4 23
Sondre Tveit 15 100   3
Sigmund S. Hunnestad 10 100   14
Andreas Dyrnes 5 70   1
Denis Nadarevic 30 61    
Kristian Garpestad 4 61   15
Martin Tønnessen 1 60   8
Elion Shatri 17 50 8 23
Alexander Svanes 21 37   1
Stein Johnny Myklebust 29 29    
Jan Theodor N. Tollefsen 29 29 1 1
Marius Karlsen 14 29 2 2
Simen Haughom 28 28 30 30
Jostein Salvesen 25 25 1 1
Bjørn S. Stapnes 21 21 2 2
Even Myklebust 11 21 1 1
Øyvind Garpestad 16 16 1 1
Jone A.B.Mathiesen 3 16   2
Stein-Inge Karlsen 8 13    
Jonas Skulstad 11 11 1 1
Thomas H. Christensen 6 6 1 1
Stian S. Hunnestad 5 5 2 2
Sondre Tollefsen 4 4 1 1
Sander W. Wilhelmsen 1 4    
Emil Leidland 3 3    
Meron Gebreselase 2 2    
Tobias O. Randa 1 1    
Anthony Nesvåg 1 1    
Petter Johansen Skadberg 1 1    

Fem nye på a-laget

Brikkene begynner å falle på plass for a-laget til kommende sesong. Stian Hunnestad som var ønsket i Eiger allerede før årets sesong, signerte i går som Jone Mathiesens assistent. Hunnestad og Mathiesen har samarbeidet bra før, så her er det snakk om en duo som vet hva de vil og som garantert vil utfylle hverandre meget bra.

På spillersiden signerte hele fem spillere i går. Simen Haughom, Jan Theodor Noreng Tollefsen, Stein Johnny Myklebust, Bjørn Sæternes Stapnes og Alexander Svanes signerte alle papiret som gjør dem til Eigerspillere i 2019. I tillegg ble det klart at keeper Denis Nadarevic går på en ny sesong i rødt og blått.

Eigers speaker på a-kampene, Rolf Magne Skogen gikk i programbladet til kampen mot Donn i 2016 ut og etterlyste en mer lokal profil, under overskriften "kjenner vi våre?". Han avsluttet sitt hjertesukk med; "Sats på egenutviklede spillere eller spillere fra distriktet vårt. Det skaper gode grunner for fansen til å gå på kamp og det vil styrke lysten til å bidra med dugnadsarbeid for klubben og det er som kjent noe av den store styrken til vårt Eiger. Så får drømmen om opprykk komme ut fra hva en kan produsere på banen med lokale spillere og ikke med dyrekjøpte og ofte feilkjøpte spillere fra ”langtvekkistan”

Både sesongen vi har lagt bak oss og sesongen som kommer viser at Skogens bønner er hørt.

Simen Haughom er en ung spiss som kommer fra Tonstad. Han har spilt en rekke kamper for EIK 2 i 3 divisjon i 2018. På Tonstad står han oppført med 43 kamper og 40 mål!

Jan Theodor Noreng Tollefsen blir 25 neste år og har spilt i EIK i alle år. Han har stort sett spilt på EIK 2 de siste årene. Onkel Roger Noreng har imidlertid en a-kamp for Eiger, mens fader John Tore spilte for de røde og blå som ung.

Stein Johnny Myklebust er jo Eigergutt, men har tilbragt de siste fire årene i EIK. Hans far Johnny har 58 kamper for Eiger, mens bestefar og sølvnål innehaver Sveinung Myklebust har 7.

Bjørn Sæternes Stapnes er en ung og lovende EIK gutt som har bøttet inn mål jevnt og trutt over mange år. I år har han også spilt over 20 kamper for EIK 2 i 3 divisjon.

Alexander Svanes er opprinnelig Eigergutt som også har spilt i EIK i to perioder. Han har spilt en hel del 3 divisjonskamper for EIK 2 i år, mens for Eiger skal de 16 kampene han spilte i 2017, økes ytterligere i 2019.

 

Mistet tabelledelsen

Eiger røk på ukens andre tap da Hinna vant 2-1 i Hålå fredag. Seieren var det kanskje ikke så mye å si på, selv om Eiger ledet helt frem til det 80 spilleminutt. 

Det var en relativt jevnspilt og sjansefattig første omgang de rundt 220 fremmøtte ble vitne til i Hålå denne fredagskvelden. Med to gode lag som sjelden var i ubalanse i de bakre rekker, levde likevel kampen og spenningen fra første spark. Et par ganger glapp det og bortelaget fikk noen kontringer som trenerduoen Mathiesen og Hunnestad nok helst ikke ville sett komme. Eiger på sin side virket også farlige flere ganger straks ballen var inne på Hinnas banehalvdel, men uavgjort ved pause var greit nok.

Selv om Eiger hadde en kamp i beina fra tidligere i uka, hadde nok de fleste fremmøtte sett for seg et enda sprekere Eigerlag da andre omgang ble blåst i gang. En jevnspilt innledning på omgangen tydet på at gjestene også hadde slike intensjoner. Så vartet Eiger opp med en kontring etter læreboka. Simen Haughom fosset fremover, fant Jan Teodor N. Tollefsen som overlappet på høyresiden med et sugende løp. Tollefsens innlegg var prima og Hans Marius Slettebø kunne enkelt sende Eiger i ledelsen. Bare minutter etterpå burde det stått 2-0. Alexander Svanes fikk stå relativt alene, men skuddet mot nettmaskene ble blokkert i siste sekund. Men i stedet for å kjøre på videre ble Eiger noe forsiktige og gjestene vant stadig flere dueller og andreballer. Hinna måtte opp og frem, men Eiger benyttet seg i liten grad av de rommene som da oppstod bakover hos gjestene. Litt for lite guts, slurv med pasninger og feil valg skulle tidvis prege Eiger resten av kampen. Da klokka nærmet seg 80 spilte minutter ledet imidlertid de røde og blå enda og man hadde ryddet unna farligheter og nestensjanser slik man er vant å se Eigers forsvarsspill. Gjestene skulle likevel fortjent utlikne da en Eigerklarering endte ut i ledig rom like innenfor 16 meteren. Det påfølgende skuddet klarte verken forsvaret eller Denis Nadarevic å redde og 1-1 var et faktum! Eiger fikk ristet av seg skuffelsen og burde tatt tilbake ledelsen nesten umiddelbart. Hans Marius Slettebø kriget godt og fikk jobbet inn en tilsynelatende umulig ball på vei over dødlinja. Med flere Eigerspillere klar foran mål burde målmaskinen nok valgt pasning i stedet for skudd, men avslutningen ble uansett reddet, Hinna gikk nesten umiddelbart i angrep. En lang ball fra keeper ble tatt ned og sendt rett i bakrom der Eiger var i ubalanse og Hinna-vingen løp enkelt fra alt og alle og hamret inn 2-1.

Nå måtte Eiger jage scoring. Jan Terje Søyland ble sendt frem på banen for å krige, men det var et par andre spillere som kunne berget både poeng og seier for de røde og blå. Minuttet før slutt fikk Asbjørn L. Larsen drømmetreff fra kanten av 16 meteren, men dessverre endte kanonkula rett i hendene på Hinnas keeper som fikk slått ballen ut av farlig område. Like etterpå ble Elion Shatri snytt for straffespark da han lurte av sin opp-passer bare for å bli lagt i bakken. Dommer var ikke nok oppi situasjonen, men linjemannen hadde panoramautsikt til forseelsen. Han lot imidlertid være å vinke. Dermed forble fløyta i dommerens hånd.Med litt "kramper", et par gule kort og litt drøying av tid på tampen, ebbet det hele ut med Hinna seier. Det var slett ikke ufortjent etter spill og innsats, men sjansene Eiger tross alt fikk pleier å gi bedre uttelling.

Kaptein Jan Terje Søyland var svært skuffet etter kampen. "Jeg føler vi sluttet å trille ball etter at vi tok ledelsen. Og jeg savnet mer innsats og krigervilje kampen igjennom. Det er irriterende når jeg vet at vi kan så mye bedre enn det vi viste idag"!

Det gjenstår fem kamper i årets sesong. Eiger møter nå Havdur i neste kamp, mens Hinna skal opp mot Sandnes Ulf 2. Det er fortsatt spenning i 4. divisjon avd.1, men alt er ikke lenger i Eigers hender. Hinna leder tabellen poenget foran Eiger, mens Sandnes Ulf 2 ligger 6 poeng bak med en kamp til gode.

Seriekamp 4. divisjon avd.1 Bøgh Hafsø-banen, Hålå
Eiger – Hinna 1-2 (0-0)
Målene: 1-0 (58) Hans Marius Slettebø, 1-1 (80), 1-2 (83)
Dommer: Stian Blanckaert, Våganes FK - ok
Gule kort: Jan Terje Søyland og Elion Shatri samt to til Hinna
Tilskuere: 220
Eigers lag:
Denis Nadarevic, Jan Terje Søyland, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Stefan Ghilom, Stein Johnny Myklebust, Jostein Kvernes Salvesen, Simen Haughom, Hans Marius Aakre Slettebø, Elion Shatri, Alexander Barstad Svanes, Stian Vigrestad
Benyttede innbyttere: Thomas Hallan-Christensen, Asbjørn Larsen

 

4. divisjonspulja 2019 er klar

I dag forelå oppsettet til neste års 4 divisjon avdeling 1. Rogaland Fotballkrets mener de har kommet fram til et avdelingsoppsett som er rettferdig og attraktivt for alle 28 lag, der det altså er 14 lag i hver pulje fordelt på avdeling 1 og avdeling 2.

Eigertrener Jone Mathiesen er litt overrasket over at alle jærlagene er i den andre pulja. "Alle de nærmeste lagene våre i kilometer-avstand er borte, men gøy med mange nye lag i forhold til i fjor". 

Oppkjøringen til sesongen 2019 nærmer seg for øvrig med stormskritt. 3 desember starter a-laget med to ukentlige treninger, før man starter for fullt like etter juleferien.

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Sportslig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn