Endelig dameseier

Damelaget har dessverre ikke hatt samme suksess-starten som A-laget poengmessig. Tre tap på de første tre kampene var fasiten før tirsdagens hjemmekamp mot Havørn. Heldigvis har man sett lyset i tunnellen hele tiden, da resultatene alene ikke forteller hele sannheten. Spillemessig og sjansemessig har vi vært på høyden og vel så det i de tre foregående kamper. Men i fotball er og blir det målene som teller, så da nytter det lite å være best mellom 16 meterne og ikke innenfor. Dommerstanden nordover er heller ikke til å rope hurra for, så når oppsatt dommer sier at han ikke kan alle regler og godtar både tilbakespill og hands for han mener det ikke er lett i en pressa situasjon for damer, er det ikke lett…….Ei heller ved å ikke blåse straffe og annullere korrekte mål.

Første seriekamp var mot Sandnes Ulf, et lag Eiger har slitt mot de siste årene. Sifrene var hele 7-1 i favør Sandnes Ulf da dommeren blåste av kampen. Selv om sifrene var stygge ved kampslutt, var Eiger godt med i kampen etter å ha komt seg etter sjokkåpningen ved å ligge under 2-0 før fem spilte minutter. Eiger reduserte kjapt til 2-1 etter flott mål av Ine Bilstad og hadde flere gode muligheter til å putte inn utlikningsmålet. Men lufta gikk dessverre ut av flere Eigerspillere da Sandnes Ulf kontret etter en corner Eiger burde scoret på og økte til 3-1 sekunder før pause. Og når fjerde og femte scoring imot kom raskt på plass etter pausen, var det lite å gjøre for å reise kjerringa.

Andre seriekamp hjemme mot Riska/Hana var et ran. Eiger burde ledet både 2 og 3-0 før 5 minutters spill og økt den imaginære ledelsen utover i kampen. Sjanse på sjanse ble skuslet bort i ingenting. Og som tidligere nevnt må mål scores for å vinne kamper og når motstander scorer på noen lomper samt tellefeil, ja da går man dessverre av banen som tapere istedenfor vinnere.

Bortekampen mot Brodd irritererer enda. Først måtte man spille på verdens minste 11er bane mens hovedbanen sto ledig i tilfelle A-laget deres skulle ha trening. (Kom to stykker og skjøt på mål i en halvtime før de gikk hjem). Så lenge ut som vi nok en gang ikke skulle klare å få ballen. Eiger produserte målsjanse etter målsjanse uten å få den over den forbaska målstreken. Likevel....., rett før pause klarte Maria Wasmuth å krangle ballen i mål etter en corner og vi ledet 1-0. I andre omgang scoret vi både vi og motstander mange mål. De to neste målene stod Ine Bilstad for. Det ene gjorde hun helt selv, driblet seg forbi flere spillere og satter ballen flott til side for keeper. Det andre målet fikk hun servert på et sølvfat fra June Kvamsø. Egentlig scoret Eiger to mål til, men disse ble uforståelig annullert. Eiger ble også frarøvet et soleklar straffe i sluttminuttene når den flinke j15 spilleren June Kvamsø ble klippet ned bakfra når hun hadde sprunget forbi alt og alle og var alene med keeper… Alt dette hadde vært greit å svelge, hadde det ikke vært for at Brodd faktisk fikk godkjent både et offside og et handsmål i tillegg til sine to helt korrekte mål og vant kampen 4-3.
Ekstra surt var det når Brodd var samme motstander i 7er kampen neste dag og sa at de håpet Eiger vant denne kampen siden gårsdagens kamp ikke var rett…. (Og ja - Eigerdamene vant 7’er kampen)

Seieren i 11’er fotball kom altså hjemme i sesongens fjerde kamp. Men det så stygt ut til å begynne med. Eigerdamene var helt på bærtur de første 10-15 minutter før de klarte å få ballen ned på bakken, vinne duellene og begynte å løpe. Fra da av var det bare et lag på banen og Eiger gikk fortjent opp i både 1-0, 2-0 og 3-0 før gjestene fikk pynte på resultatet før kampslutt.
1-0 fikset toppscorer Ine Bilstad med et kjempegodt langskudd fra ca 25 meter. 2-0 ordnet June Kvamsø. June har scoret utrolig mange flotte mål i sin karriere som jentespiller. Tidenes yngste målscorer på damesiden vil nok likevel huske dette som det rareste målet hun noen gang har scoret. Alt skjedde nærmest i særdeles slow motion og keeper gjorde en rar manøver inne på streken. Uansett, mål er mål. 3-0 kom på retur fra et godt slått frispark fra Elise Stokset Hansen. Ingrid Rinden hadde virkelig bestemt seg for at den returen skal i mål samme hva og knallet til det hun hadde fra 7 meter.
Selv om spillergruppa har blitt mindre fra i fjor og sentrale spillere har måtte slutte grunnet jobb, skole og militæret, er Eiger sitt damelag en fin-fin spillergruppe. En god gjeng både på og utenfor banen. Flere j15 spillere hospiterer på damelaget, både på trening og i kamp. I tillegg til nevnte June, har både Iselin Kristensen Leidland og Inger Helene Åreskjold gjort gode kamper for damelaget så langt i årets sesong.
For at alle skal få en god kamparena og viktige spilleminutter spiller damelaget både 11’er og 7’er fotball i egne serieoppsett. En god blanding av erfarne og nye spillere gleder seg til fortsettelsen.
Onsdag er EIK motstander på Bakkebø. Som vanlig blir det spennende å se hva denne kampen bringer og hvilket lag motstanderen stiller med.

Stå på jenter og lykke til.

• Leder: Tore Tollefsen
  • Daglig Leder: Atle Skailand