Klar for landsturneringen!

Eigers HC-lag er igjen klar for landsturneringen. Turen i år går til Stjørdal i utkanten av Trondheim. Naturligvis er det et stort løft økonomisk å dra på tur med et følge som teller 18 personer, men lagets status som hele byens lag har igjen gjort at private medhjelpere og støttespillere fra næringslivet har gjort turen mulig. Lørdag starter kampene og på kvelden er det selvsagt et høydepunkt med bankett. Kamper blir det også søndag før det hele avsluttes med premieutdeling.

Eiger spiller som følger i årets landsstevne:
31.08: 11.30 Eiger FK - Ranheim Royal
31.08: 13.30 GIF Hvit - Eiger FK
01.09: 10.30 Tromsø Full Fart Fremover - Eiger FK
01.09: 12.30 Eiger FK - Vivil IL rød

I år er det 30 år siden Eiger stod som arrangør av landsturneringen. En fin høstdag i 1989 var nemlig Eiger ansvarlig arrangør sammen med STUI for landsturneringen i fotball og håndball. Stevnet var lagt til Hålå og Eiger sitt nye anlegg.  Dette var et av de første stevnene for psykisk utviklingshemmede som ble arrangert av et ordinert idrettslag, og 21 håndball- og fotballag fra hele landet deltok – totalt ca. 230 deltakere.

Oppmarsj i forbindelse med Landsturneringen i Egersund og Hålå i 1989.web

Defilering før den offisielle åpningen av landsturneringen i 1989

Kampene pågikk hele lørdagen, bare avbrutt av en flott defilering med musikkorps og offisiell åpning av ordfører Olaf Aurdal og tale av visepresidenten i Norges Fotballforbund og presidenten i Norges Håndballforbund!
Lagene hadde fylt opp alle gjesterommene i Eigersund og omegn, og i tillegg lå fem lag på Eigerøy skole.Eiger serverte mat til disse i andre etasje på det nye garderobebygget. Her hadde Marit Myklebust rigget til bord, og “Marits kafe” var en realitet.
På banketten i et nydelig pyntet Eigerhus med flotte ungdommer og eldre i gallaklær, spilte Kerrs Pink opp til dans, og "helan sto i tage" fra første gitarriff.
Det ble en minnerik turnering for hyggelige og flotte folk!

Dalane Tidende 20 september 1989.web
Dalane Tidende 20.september 1989

Men dette var ikke første gangen et stort arrangement av dette kaliberet ble arrangert i Egersund! Det var og helt naturlig for STUI å legge “Verdens største idrettsleker for psykisk utviklingshemmede” til Bakkebø i 1968. 4. september dette året marsjerte ca. 300 deltakere fra hele Sør-Norge, dessuten lag også fra Sverige, inn på Bakkebø-banen. I fotball var der 13 lag med, og alle fikk nye fotballdrakter av STUI. Bakkebø vant fotballdelen av arrangementet etter 13-0 seier over Vestlandsheimen, svenske Åkershagan ble slått 2-0 og i en intens og spennende finale med stort publikumsfremmøte, ble det 1–0 seier over Göteborgforeningen. Målscorer og den aller største helten var Rolf Walter Rasmussen!!!
S.A 7 september 1968 1
Rolf Walter heises på gullstol for sin matchvinnerscoring! (skjermdump fra Stavanger Aftenblads arkiv)

HC-laget spiller om KM

Søndag spiller igjen Eigers superlag om retten til å kalle seg kretsmester i Randaberg Arena. Fjorårets kamper i KM gav en uavgjort og to tap, men i år stiller Eiger med to lag. Gutta på HC-laget har dessuten en svært vellykket landsturnering bak seg der det ble tre seire og bare et tap.

Eigers kamper:

11.30 5A Eiger 1   Sandved
12.30 5A Eiger 1   Hana 1
13.45 5A Sola Malaga 1   Eiger 1

11.00 5B Eiger 2   Djerv 1
13.15 5B Viking   Eiger 2
13.45 5B Eiger 2   Djerv 2

Finale nivå 2 5A

Vi ønsker gutta lykke til!

HC-laget klar for landsturneringen

Eigers HC-lag er igjen klar for deltakelse på Landsturneringen. Fredag går turen til Bergen der fire knallharde kamper venter. Eiger-guttene er imidlertid klar og det sies at spillerne er godt trente og klar for oppgavene som venter. Kampene sparkes i gang for Eigers del lørdag morgen 0900. Ytterligere en kamp venter på lørdag, mens det også skal spilles to kamper søndag.

Eigers kamper:

Lørdag 09:00 Eiger - Askøy FK Stjerne C
Lørdag 10:30 Eiger - City Stjørdal Helsesportlag 2
Søndag 09:30 Eiger - Sotra United 2
Søndag 11:00 Brumunddal - Eiger

Vi ønsker guttene lykke til!

Gir overskuddet til Eiger HC!

Årets "Kystløpet" går av stabelen lørdag 20.oktober kl.1400. Arrangøren har i år vedtatt at overskuddet fra arrangementet skal tilfalle Eigers HC-lag!

Kystløpet er for alle og det er sågar mulig å delta både uten tidtakning og i egen trimklasse. Eiger FK oppfordrer spesielt lag fra 13 år og oppover  - til laget med høyest snittalder, Eiger 3, å delta i årets løp. Kystløpet går av stabelen i Egersund på turveien mellom Egersund og Hellvik. Løpet er 11km og går på grus-sti.

Se påmeldingsinfo nedenfor

Eiger FK takker for bidraget til klubbens store gladgutter!

Stortap mot Viking

Mens Vikings a-lag gikk på en skikkelig skrell hjemme mot Vålerenga, for øvrig med en stor Eigerdelegasjon ringside, var det Vikings HC-lag som gav Eiger størst problemer i kretsmesterskapet i Randaberg Arena søndag. Siddisene gav seg ikke før ni baller lå i nettet bak en travelt opptatt Eigerkeeper.
I km for HC lag melder man seg på det nivået man tror laget er på. Trolig hadde Viking bommet litt på dette i år, for Eigers øvrige kamper på nivå to var mer jevnspilte. Mot Djerv 1919 ble det 1-3 etter 1-1 ved pause, mens i kampen mot Sola Malaga ble det 2-2.
Eigertrener Espen Egebakken oppsummerer imidlertid dagen med at alt i alt var alle kjempegodt fornøyde,. Fin medalje ble det på spillerne og mye godt var det å få i kiosken.

Kampfakta:
Eiger-Djerv 1919 1-3 (Bo Weum)
Eiger-Sola Malaga 2-2 (Bo Weum 2)
Eiger-Viking 0-9

.