Sur cup-exit

Eigers juniorer gjorde en meget god kamp men måtte likevel takke for seg i årets NM da Sandnes Ulf gjestet Hålå lørdag. De røde og blå burde dratt seieren i land, men manglende effektivitet og et par horrible dommeravgjørelser skulle vise seg å bli avgjørende.

Vi kunne hengt oss opp i det negative nevnt innledningsvis, men velger å skrive mest om et juniorlag som har imponert både trenere, lagleder, publikum og seg selv i løpet av årets to NM runder. I kvaliken ble som kjent Klepp feid av banen med 5-1. I lørdagens kamp mot de lyseblå fra Sandnes, viste igjen Eigers fremtid seg frem på beste vis. Spillerne som er i a-stallen til vanlig stod frem og viste vei, og de som til daglig tilhører juniorlaget leverte sakene til meget pluss og vel så det.

I første omgang var Eiger det beste laget og vekslingen mellom høyt og lavt press skapte usikkerhet bak hos gjestene og det ble skapt flere sjanser og nestensjanser. Allerede etter fem minutter burde Simon Øvrevik sendt Eiger i føringen. En flott ball fra Viktor Opheim sendte unge Øvrevik alene gjennom. Han rundet keeper i stor fart, men fikk ballen så langt ut på siden at avslutningen mot åpent bur endte i nettveggen. Bare minutter etterpå var gjestene farlig frampå da en Sandnes Ulf spiller fikk stå alene i feltet etter frispark. Headingen endte imidlertid utenfor. Eiger fosset rett i angrep og nok en gang var det Simon Øvrevik som var på farten. Hurtige Simon ble klippet ned på vei i gjennom og alle ventet på at dommer Endre Wetteland skulle dra opp det røde kortet. Eiger måtte nøye seg med frispark som Matias L. Løyning satte over. Et hardtarbeidende Eigerlag slapp seg etter hvert noe lavere i banen og lot gjestene trille ball på egen halvdel. Når muligheten bød seg var det full fart fremover men godeinnlegg, pasninger og tendenser til tross, prikken over i`en manglet. Like før pause skulle så gjestene få en gratismulighet da en klokkerein og god Simen Sæstad takling ble vurdert til frispark for gjestene. Bare en svært god Olav Omlid redning sørget for at frisparket endte resultatløst.

Eiger startet også andre omgang prima og etter få minutter var Simon Øvrevik igjen nære å komme seg helt gjennom etter å ha løpt fra gjestenes forsvarsspillere. Men litt for mye nøling gjorde at Sandnes Ulf spillerne rakk å komme tilbake og blokkere. Tor Eirik Storebø (bildet over) ble det som skulle sørge for Eigers fortjente ledermål. I etterkant av frispark der Eiger vant duell nummer to var han på rett sted til rett tid og satte ballen i mål. Sandnes Ulf skulle også prøve seg like etterpå, men Olav Omlid som virker å være i svært god form for tiden, parerte til corner. Eiger var nære 2-0 etter timen spilt da Simon Øvrevik sendte i vei en dupper fra langt hold, men de lyseblås keeper fikk med nød og neppe fistet ballen over mål til corner. Da dette endte resultatløst fosset Sandnes Ulf rett i angrep. Fra høyresiden ble det sendt i vei en klinisk 40 meters pasning bak Eigers forsvar som enda ikke var tilbake i posisjon. Sandnes Ulf spillerens mottak var klasse og han lobbet inn utlikningen over en Olav Omlid på halvdistanse. Begge lag ønsket å avgjøre før full tid, men de helt store sjansene uteble. Ett skudd utenfor fra gjestene fra bra posisjon var nok det nærmeste. Innbytter og lynhurtige Marin Mincev var riktignok nære ved et par anledninger, men det så ut til å gå mot ekstraomganger da kampen ble avgjort på en grov dommerfeil. Sandnes Ulf var på vei igjennom da Olav Omlid kom ut og slo ballen ut til kast. I neste øyeblikk ramlet Sandnes Ulf spilleren og dommeren blåser straffe. Horribelt og reaksjonene fra spillere og publikum var forståelige. Straffen ble uansett ekspedert i mål, selv om Olav Omlid så vidt var borti. Og med bare kort tid igjen klarte gjestene å drøye spillet nok til at kampen ebbet ut med 1-2 tap.

Eiger kan imidlertid være svært bekjent av både spill og innsats. Når samtlige spillere står fram og leverer som de har gjort under NM-kampene lover det godt for årene som kommer. I 18-manns troppen til juniorlaget i årets NM er det også bare tre spillere som er for gamle til å være med neste år!

Simen Sæstad ble fortjent kåret til dagens Eigerspiller.

Glade Eigerspillere etter at 1-0 ledelsen var et faktum

Lag:

Olav Omlid, Nikolai B. Strømstad, Simen Sæstad, Stefan Ghilom, Steffen Skinnarland, Sander Brobakken, Ole Asbjørn Liland, Tor Eirik Storebø, Viktor Opheim, Matias L. Løyning og Simon Øvrevik.

Benyttede innbyttere: Fredrik Hovland, Marin Mincev

Ikke benyttet: Jamil Yasin, Kåre M. Hetland, Sondre Øksdal, Alexander Zere, Johannes Wigand

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Sportslig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn