Innfører 9`er fotball

Rogaland Fotballkrets har vedtatt at det skal innføres 9`er fotball i klassene gutt og jente 13 fra og med sesongen 2014. I teorien ser kretsen for seg at det skal spilles på en halv bane med banestørrelse på ca 60 X 50 meter, med et straffefelt på 30 X 10 meter. Fullt reglement vil imidlertid ikke foreligge før i løpet av november.

I fotball-Rogaland er meningene noe delte. Tilhengerne av 9`er ser det positive i at det vil bli mer ballinvolveringer for den enkelte spiller. I tillegg er 9`er fotball rådende mange andre steder i fotball-Europa.

Motstanderne av 9`er syns bl.a forslaget til banestørrelse blir for lite. I tillegg påpeker noen, to plasser mindre på banen blir to spillere ekstra som får mindre spilletid..