Tidligere Eiger-spiller tatt opp i Stabæks a-tropp

GOD GRUNN TIL Å SMILE: Tidligere Eiger-spiller Silje Skaara Helgesen har god grunn til å smile om dagen. Denne uken ble hun flyttet opp oermanent til Stabæks a-lag og tatt ut til u19 landslaget. FOTO: STABAK.NO
Eiger FK ønsker å gratulere Silje Skaara Helgesen som denne uken har blitt tatt opp i a-stallen til Toppserie klubben Stabæk.

Glade dager på Østlandet

På telefon kan den ferske A-lagsspilleren fortelle at hun har hatt en bra uke på Østlandet der hun de siste dagene har ble tatt ut både til u19 landslaget og blitt et fullverdig medlem av Stabæks a-tropp.
Neste søndag venter Brann i cupfinalen på Ullevål stadion, så det er muntre dager for forsvarsspilleren som har gått gradene i Eiger før hun forsvant ut portene til fordel for spill i Viking i 2019.

Permanent etter debuten

Silje forteller at det var en stor overraskelse for henne at hun ble tatt opp i a-troppen, selv om hun i en lang periode har trent fast med laget – og debuterte i Toppserien for noen uker siden. Det har blitt noen innhopp, og hun har tatt nivået greit, samtidig som hun har vært inne i en god periode der det har stemt bra for den tidligere Eiger-spilleren.
– Jeg er veldig fornøyd med å ha tatt steget opp, selv om det kom overraskende på meg, forteller Silje på telefon.

God betaling

Silje forteller på at det føles godt å få betalt for alle treningstimene hun har brukt på fotballen opp gjennom årene, og er veldig glad for å ha tatt det siste steget som nå gjør at hun får en best mulig treningshverdag og kamparena der hun kan utvikle seg videre.
– Det er gøy å oppnå noe med det, når det brukes så mye tid på det. I mange år har jeg trent mye på egenhånd og sammen med ulike lag for å ha noe å strekke meg etter, forklarer hun.
Helt siden overgangen fra Viking i januar har Silje trent med klubbens a-lag, og gradvis tatt større steg. Stabæk visste hva de fikk i forsvarspilleren gjennom nøye kartlegging, samtaler og treningsøkter hvor hun ble en del av klubbens akademi og spillerutviklingsmodell med et klart mål om å ta steg videre i karrieren. Til klubbens hjemmesider peker hovedtrener Per Inge Jacobsen på at det først og fremst er hennes egen fortjeneste at hun nå har tatt steget opp i a-stallen.
Stabæks hovedtrener forteller videre til stabak.no at Silje har hatt bra utvikling siden hun kom til klubben, og i det siste har trent mer og mer med a-laget og gjort sine saker så bra at det har resultert i at klubben nå velger å flytte henne permanent opp på a-laget.
Videre skryter Jacobsen av den tidligere Eiger-spilleren som har jobbet hardt og målrettet over tid, og peker på at det ofte lønner seg.

Oppskriften er mengde

Skaara Helgesen forteller at hun i alle år har vært en del av FFO og Akademiet, som er to av Eigers gode tilbud for barn og ungdom som ønsker ekstra trening og aktivitet i hverdagen.
– For å utvikle seg og bli best mulig er det viktig å trene mye utenom de ordinære treningene med laget. Jeg har brukt mye tid på egentrening og terpet på detaljer, samtidig som jeg har trent sammen med en god gjeng på FFO og Akademiet i alle år. Det er ikke tvil om at det har hatt mye å si for utviklingen min, og det har vært viktig for fysikken min og fått prøvd meg mot gutter.
Silje forteller at hun har hatt mange flinke trenere og personer som har fulgt henne opp i Eiger, og hun nevner Andre Olsen som en viktig støttespiller som har fulgt henne ekstra opp.
– Andre har vært viktig. Han har jeg hatt mye med å gjøre i Eiger, og han har virkelig stilt opp. Det er også mange andre som fortjener en takk, utfyller Stabæk-jenta.
Silje har ingen unik og hemmelig oppskrift på å bli en god fotballspiller, men peker på store mengder dedikert og målrettet trening må til for å oppnå de drømmene man har satt seg.
– Slik jeg ser det må man trene mye eksternt utenom den ordinære treningsgruppen, og jeg mener at man må ville mest og ha en solid dose vinnervilje for å skille seg ut å ta steget. Jeg har alltid drevet mye med egentrening. Ved siden av trening med årskullet mitt har jeg kastet meg på alt av treningsgrupper og talentgrupper for å få mye mengde. Det har kostet, men det har betalt seg nå, forteller den fornøyde, tidligere Eiger-spilleren som nå er et fullverdig medlem av Stabæks damelag som spiller i Toppserien.
Eiger FK er stolt av å ha en så flott representant som har spilt i klubben, og ønsker Silje lykke til i Stabæk og på landslaget.
MARKERT SEG: Silje Skaara Helgesen har markert seg med godt spill for Stabæks rekruttlag og er nå tatt opp i a-stallen. FOTO: STABAK.NO

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn