Solid uke i Frederikshavn ble rundet av med seier

GØY PÅ CUP: Store smil, god fotball og felleskap er stikkord som oppsummerer Eigerjentenes cupdeltakelse på tradisjonsrike Cup No. 1 i Frederikshavn. Eiger J12/13 gikk hele veien og fikk med seg pokalen hjem til Hålå.
Eiger sendte to jentelag til Frederikshavn for å representere klubben, og spillerne viste seg fra sin beste side både på og utenfor banen. Uken var preget av godt sommervær, bra prestasjoner og samhold.

En lang reise

Begge lagene innledet gruppespillet tirsdag i strålende sommervær.
Eiger J14 spilte 3-3 i første kamp mot Ålgård, før de senere på ettermiddagen seiret 1-0 mot lokale Frederikshavn. I samme tidsrom, spilte Eiger J12/13 sin første kamp mot amerikanske Scandia United, og gikk på et surt 3-2 tap. På ettermiddag møtte jentene Frederikshavn 1. Dette oppgjøret ble starten på en god turnering, da det lokale laget ble slått hele 11-1.
GODE: Eigers J14 gjorde en god turnering i Frederikshavn.
Onsdag møtte J14 Scandia United Soccer Academy fra USA. Dette oppgjøret endte med en fin 2-1 seier, i en kamp jentene virkelig måtte slite og kjempe for poengene. Eiger J12/13 møtte Frederikshavn 2 tidlig onsdags morgen, og ga seg ikke før det sto 7-0 til de tilreisende. På ettermiddagen møtte laget igjen Scandia United Soccer Academy, og denne gangen ble de amerikanske jentene feid av banen med 4-0 seier til Eiger.
J14 startet torsdagen med kamp mot nok et amerikansk lag. Denne morgenen var Marin FC motstander, i oppgjøret Eiger måtte vinne for å ta seg til a-sluttspillet. Dessverre ble det 3-0 tap, og jentene måtte nøye seg med B-sluttspill etter at de amerikanske jentene snek seg foran på tabellen på målforskjell med seieren. I kvartfinalen i B-sluttspillet var motstanderen Vaaler. Eiger gikk opp i en fortjent ledelse et stykke ut i første omgang, før de økte ledelsen kort tid før slutt. I sluttminuttene fikk Vaaler en scoring, og presset på for utlikningsmålet, Da dommeren blåste av oppgjøret, sto det 2-1 til Eiger J14, som nå var klar for semifinale mot Ferkingstad.
Eiger J12/13 var også i aksjon torsdag, og seiret i begge kampene som ble spilt denne dagen mot henholdsvis Frederikshavn 1 og Frederikshavn 2. Med sine seiere i gruppespillet var nå jentene klar for A-finale mot de amerikanske jentene på Scandia United Soccer Academy,
FORNØYDE: Det var stor jubel for hvert mål som ble scoret, og hver seier som ble tatt.
Jentene på J14 tapte dessverre semifinalen mot Ferkingstad fredags morgen, etter at tre nesten identiske cornermål ødela muligheten for Eiger-jentene å komme seg til finalen. Det rapporteres om meget slitne forballbein etter mange oppgjør på dansk jord, men treneren er veldig fornøyd med innsatsen som ble lagt ned i samtlige kamper.

Finale mot amerikansk motstander

Med J14 ute av turneringen, var det nå J12/13 som hadde mulighet å ta meg seg den store pokalen hjem til Hålå,
I en intens og spennende finale ble Linnea Bottolfsen Skaara sitt mål i første omgang avgjørende. Scandia United klarte aldri å få ballen forbi Eigers sisteskanse, og dermed kunne tapre, utslitte Eigerjenter slippe jubelen (og noen gledestårer) løs. Gullmedaljer til hver av jentene og en stor, flott pokal blir med hjemover, i tillegg til uforglemmelige fotballminner. Målgjører og kaptein for dagen, Linnea, ble fortjent kåret til finalens beste spiller.
SEIRET: Her er jentene på Eiger J12/13 med den store pokalen etter finaleseier mot Scandia United Soccer Academy. Eiger vant finalen 1-0
STOR DELEGASJON: Eiger viste godt igjen i Frederikshavn gater, og foreldre og andre Eigerfans skapte en fin ramme rundt kampene.