Minneverdig Barcelona-tur!

Som flere jentelag i Eiger har gjort tidligere valgte også J15 å legge sin kombinerte trenings- og sosiale tur til Santa Susanna i Barcelona.
Klokken 03.45 lørdag 5. oktober satte 13 jenter og 5 voksne seg i bilene for felles avreise for det som alle regnet som årets høydepunkt, en 6 dagers tur til denne destinasjonen utenfor Barcelona. Hardt opptjente kroner i form av dugnader, kake, dopapirsalg, flaskepanting, scoringsklubb m.m skulle nå endelig innkasseres i en vel fortjent ferie. En god blanding av sosialt samvær, lagbygging og litt trening skulle nytes i behagelig temperatur.
Therese Skaara Helgesen hadde sammen med Indre Østfold Reisebyrå satt sammen en flott tur som inneholdt både fullpensjon hotell, daglige treninger med busstransport til og fra treningsfeltet, treningskamp mot Skaun FK J17 fra Trøndelag og ikke minst billetter til Barcelona – Sevilla.
Etter en lang reise fra Sola til Trondheim via Oslo ankom en fornøyd gjeng hotellet lørdag kveld tidsnok for et kveldsbad og middag .
Allerede søndag morgen klokken 09.00 stod første trening på programmet. Daglig var det oppsatt 1,5 time treningstid i nabobyen Blanes, ca 15 minutters busstur fra Santa Susanna.
Etter retur til hotellet for bading, dusjing og lunch, ventet bussen på reisefølget for det som for mange var turens høydepunkt, Barcelona – Sevilla. Jentene rakk noen timer shopping i Barcelonas gater med en bedre middag på Hard Rock Cafe, før kursen ble satt mot Camp Nou.
De fleste av jentene skulle få oppleve sin aller første internasjonale kamp på Europas største fotballbane Camp Nou, der ca 89000 samlet seg for å se kamp. Kampen som ifølge de litt mere rutinerte lederne skulle vise seg og bli en høydare som inneholdt absolutt alt.
Brassemål, frispark mål av Messi, straffespark samt både gult og 2 røde kort i kampens siste minutter gjorde at dette ble en opplevelse for alle.
Tirsdag morgen tok jentene treningsfri for å lade batteriene foran ettermiddagens treningskamp mot Skaun FK`s jenter 17 lag fra Trøndelag.
Tydelig nervøse for møte med et lag bestående av et og to år eldre jenter, marsjerte de sammen med motstanderlag og spansk dommer høytidelig ut kampstart. Det skulle spilles 4 x 20 minutter denne varme dagen, slik at alle skulle få i seg nok væske.
Da kampen var ferdig stod det 0-0 etter et oppgjør der Eiger noterte seg for flest sjanser. De fleste var likevel fornøyde når man opplevde at Skaun feiret som om de skulle ha vunnet kampen i bussen på vei hjem.

Torsdag morgen klokka 04.30 satte gjengen seg på bussen med kurs for flyplassen og retur til Norge. Slitne, men fornøyde jenter og ledere oppsummerte turen som MEGET vellykket. En liten dose trening, en god del shopping, men mest av alt sosialt samvær sammen med lagvenninner som bygget relasjoner og fikk minner for livet. Dette var det som var det viktigste målet med turen og som vi vet jentene vi verdsette resten av livet.
Tilsvarende opplegg kan på det varmeste anbefales andre lag som ønsker en opplevelse for sine lag.

Takk for turen!
Rune, Vidar, Therese, Anne Liv & Atle.

J15 Barcelona okt 2019 2

• Leder: Tore Tollefsen