Forberedelse til samling.

Det er søn. formiddag. Kl. er 11.30. Hålå er like vakker som alltid i et sånt vær. Silje Skaara Helgesen, Spillerutvikler Andre Olsen, og Trener og Keepertrener Frode Vinningland, skal gjennomføre en rolig 2-timers økt. Innholdet er teknisk og taktisk trening. Spesifikk rolletrening. Tema og fokus er forberedelse til Talentleiren og Landslagssamlingen i Stavanger kommende ons. Samlingen her, som er det høyeste en 14-åring kommer, varer hele 5 dager. Det er her de beste av de beste er med. Morgensdagens helter, framtidenes spillere, og landets største talenter.

Kriteriene fra den såkalte «Landslagsskolen» gjennomgås nøye i dag. Vi har tatt dette før, men terping og gjentakelse er viktig. Silje er en drøm å trene. Ennå ikke fylt 14. Lærevillig og ydmyk. Vil hele tiden bli bedre. Det er dette som kjennetegner de beste. Kaptein på J.14, og i siste Kretskamp. Landslagsaktuell faktisk. Det er ikke mange som kommer forbi denne jenta. Tøff i skallen som få, men samtidig et fantastisk forbilde.

Backrollen sitter mer og mer nå, selv om hun er stopper i Eiger. Tryggheten er der. Det handler om bevisstgjøring og detaljstyring. Silje gleder seg enormt til samlingen, og har jobbet hardt for dette. Eiger FK er veldig stolte. Klarer hun å bli Eigers tredje Landslagsspiller? Vel, hun nærmer seg voldsomt, og har fått masse gode tilbakemeldinger. Det blir spennende å følge utviklingen hennes.

Vi stilte henne 3 spørsmål, før hun ruslet hjem, og atter en gang hadde gjennomført en god økt. På plassen hun elsker å være.

Hvilke forventinger har du til samlingen i Stavanger?

At det skal være et bra og kjekt opplegg. At jeg skal få lært ennå mer. Og så er det stas å spille med de beste i landet.

Hvorfor tror du at nettopp du ble tatt ut?

Tja. Jeg liker jo for det første godt å trene, og vinne. FFO har gjort meg bra. Her har vi hatt bra øvelser, og fått god matching med guttene. Liker meg også veldig godt på Akademiet og Talentgruppa. Og så spiller jeg på et kjempebra lag. Har flere dyktige trenere i Eiger som hjelper meg mye, og får bra oppfølging av Spillerutviklerne Andre og Jarle.

Hva tror du blir det viktigste «der inne»?

At jeg er 100 % på, gjør mitt beste, så jeg får vist meg fra min beste side. Og så håper jeg ingen kommer forbi meg. Andre sier det e punkt 1. Ellers vi jeg unngå slurv, og være mest mulig feilfri.

Andre