God kvalitet på praktisk trenerforum

Igår var det praktisk trenerforum i Hålå da Alf Ingve Berntsen fra Bryne var på besøk og kjørte en treningsøkt med Eigers G13 lag etter prinsippene benyttet på Brynes kjente 1999 gjeng. Her fikk de fremmøtte trenerne og lagets spillere flere nyttige innspill til fokusområder i treningsarbeidet knyttet opp til erfaringene med Brynes G99 lag. Innholdet i økten var rettet mot alderen 13 år, hvor hovedinnholdet i økten var på teknisk trening og tempo i pasningspill. I tillegg til det praktiske var det også fokus på 100% gjennomføring og tilstedeværelse i økten. Spillerne ble også utfordret på å trene mer teknikktrening på egenhånd for å bli best mulig.

Alf Ingve Berntsen måtte "gi ifra" seg G99 laget når de ble juniorspillere, hvor de ble fordelt på ulike lag alt etter ambisjonsnivå og ferdigheter. De fleste spillerne trives fremdeles med fotballen og er aktive i Bryne systemet eller i naboklubbene. Han har i etterkant av dette reist landet rundt og snakket om hvordan Bryne G99 lyktes så godt, hva ble gjort utenfor feltet og hva ble gjort på feltet. Noe han også var innom Hålå ifjor vår og snakket om.

I barne- og ungdomsfotballen blir ofte topp og bredde satt opp mot hverandre, som om det er enten/eller. I Bryne FK G99 har vi tenkt motsatt. Hvordan kan vi få flest mulig spillere med lengst mulig, og hvordan kan vi få spillerne best mulig. G99-gjengen trente sammen i 10 år. Vi startet med 25 spillere, tallet økte raskt til 40 spillere. Når spillerne var 16 år, var vi fortsatt 40 spillere. Av våre 40 spillere har 25%, dvs 10 spillere, fra "basistroppen" spilt på kretslag. 5 av disse har blitt landslagsspillere, 2 andre har vært på landslagssamling. To av våre spillere har blitt solgt til Lyon og en til Molde. 7 av spillerne debuterte for Bryne 2 i 3.div 16 år gamle. Vi deltok på 8 eliteturneringer fra de var 13-16 år, og vant 6 av disse.

Selv om "toppen" holdt høyt nivå, er det noe annet vi trenere er mest stolt av. Nemlig at det fremdeles var 40 spillere som trente med høy entusiasme 16 år gamle, og at flesteparten av disse fremdeles spiller aktivt på ulike nivå den dag idag. I breddegruppen, nr.21-40, var spillerne fremdeles stolte av å representere BFK som klubb. Vi hadde høyt treningsfremmøte blant de nest beste, og kvaliteten og seriøsiteten i breddegruppen var fremdeles overraskende høy.

Alf Ingve Berntsen, Trener Bryne G99