Ny seier for G13

G13 reiste til Jæren for å spille seriekamp mot Orre mandag på en flott gressbane som vi sjelden ser maken til. Trenere og lagledere var likevel noe skeptiske da laget fra tidligere av har hatt vanskeligheter med å spille på gress.
Det hele begynte da også veldig dårlig da et alt for passivt forsvar ga spissen til Orre både tid å rom til å sette inn 1-0 til hjemmelaget allerede etter 5 minutter. Eigerguttene våknet etter kalddusjen og begynte å spille ballen langs bakken og når også bevegelsene og løpene sitter så er det en fryd å se på.
Ørjan Tingbø satte inn 1-1 målet etter et flott angrep som keeper måtte gi retur på og vi var med i kampen igjen - trodde vi, men det hjelper ingenting å vær overlegne i banespillet når det er motstanderene som scorer målene. Det ble både 2-1 og 3-1 etter brudd imot og en midtbane som ikke jobbet godt nok tilbake i eget forsvar. Husk returløpene gutter kan vær like viktige som det å score mål selv. En god Simen Omdal tok ekstra ansvar og han satte da også inn reduseringsmålet slik at stillingen til pause var 3-2 til Orre og vi hadde kontakt igjen.

Trener Jarle Gløpstad gjorde noen taktiske grep i pausen og sammen med en god pauseprat så var det tydelig at guttene var innstilt på å snu kampen. Det gode banespillet forsatte og det ene angrepet etter det andre ble rullet opp, men avsluttningene var ikke gode nok og målene uteble. Kjekt var det likevell å se det til tider flotte kombinasjonspillet med påfølgende gjennombruddspassning til medspiller på løp som skapte farligheter foran motstanderens mål. Mål skulle det bli og utligningen kom på et godt slått corner som Simen Omdal header inn og med 15 minutter igjen av kampen så står det 3-3. Trener Gløpstad maner guttene frem i angrep for denne kampen skulle vinnes og når Sindre Håland chipper inn 4-3 målet etter at Orrekeeperen måtte gi retur på et skudd så var det stor jubel blant spillere og trenere.
Eigerguttene sto løpet ut og ut fra banespill og sjanser ville det vært et ran hvis Orre hadde fått med seg poeng, men kanskje må det noen slike kamper til for at spillerene skal forstå viktigheten av en godt balansert midtbane og at vi for all del unngår brudd imot når vi er på vei fremover. Hele laget fortjener ros, men vil likevell trekke frem keeper Simen Håland sine 2 matcvinnerredninger i første omgang som gjorde at vi bare lå under med et mål til pause. Daniel Hetland som spilte sin første kamp på G13 laget fortjener også ekstra ros, han spilte en veldig god kamp i forsvar og gjorde knapt en feil. Kjempebra Daniel!

Aldri gje opp!!!

JAH