Juniordamene uten poengtap

Madla hadde for andre gang på 9 dager tatt turen til Hålå for å kjempe om seriepoeng i j19 1. divisjon. I utgangspunktet skulle denne kampen vært spilt så sent som 31. oktober i år. Men da de fleste fotballspillere liker å spille fotball på sommerstid, og ikke sen-høstes, så gikk Madla heldigvis med på å flytte fram kampen.

Forrige uke endte «samme oppgjøret» med 6-1 seier til Eiger-juniorene, så alt annet enn tre nye poeng til hjemmelaget ville være overraskende…..og skuffende.

Og det startet da også bra. Etter litt frem og tilbake på gjestenes 16-meter kom Live Jørgensen seg fri, og alene mot keeper skåret hun sikkert. Da var det spilt 4 minutter. Etter snaue halvtimen spilt kom det fortjente 2-0 målet etter fint Eiger-spill. Karen Løyning finner Stine Kvamsø på høyrekant. Hun forserer til dødlinja, og innlegget er Live først på. Ballen ender i tverrliggeren, og returen fikser Thea Margrete Jenssen Refsland enkelt i mål. Tross mange sjanser og mange godt slåtte hjørnespark så holder 2-0 seg til pause.

Andre omgang styrer Eiger jentene helt, men tross gode skuddforsøk, mange sjanser og flere hjørnespark av topp kvalitet – ballen vil ikke i mål. Therese Figved smeller ballen i stolpen på et godt langskudd og Amalie Christoffersen treffer tverrligger fra skrått hold etter en kort hjørnespark-variant.

Først i det 82. minutt kommer 3-0. Det fikser Karen med et velplassert skudd etter fint veggspill med Stine. Bare tre minutter senere ordner  Live 4-0, denne gang kontant fra kort hold. Og i siste spilleminutt fastsetter Karen sluttskåren til 5-0. Innlegget og målgivende var signert Stine.

En fullt fortjent 5-0 seier som kunne vært betydelig større om jentene hadde vært mer direkte på mål og villige til selv å avslutte. Midtbanen jobbet og slet hele kampen gjennom og forsvaret slapp sjelden gjestene til sjanser eller på farlig skudd-hold. Bakerst hadde Marion Blitzner Leidland full kontroll på en rolig dag.

Dermed tar juniordamene ferie på topp med 6 seire av 6 mulige, og med en luke på 6 poeng ned til lag nr. 2.

Så blir det spennende å se til høsten hvordan laget da blir!? Trolig er vi avhengige av hjelp fra flinke 15- og 16-årsjenter i flere kamper da 2-3 av juniordamene flytter fra Okka by for å studere.

Men før den tid skal vi ta turen til Frederikshavn og Cup no1 andre uka i juli – og kanskje reiser vi hjem derfra med en pokal i bagasjen – igjen;-)

Stå på jenter……..

Tott