Oppsummering fra Frederikshavn

Teknisk krøll på nettsiden medførte at årets planlagte oppdatering fra høydepunktet for lag i ungdomsavdelingen – Cup No.1, måtte utgå. En oppsummering er dermed på sin plass etter en uke med sportslige oppturer og nedturer, mye moro utenom kampene og en oppslutning rundt alle lags kamper som er og blir unik. Det siste er kanskje en viktig årsak til at Cup No.1 og Frederikshavn er så populær i Eiger. Her får spillerne føle at de spiller på hjemmebane ved at også andre Eigerlags spillere, trenere, foreldre og andre pårørende kommer og heier på dem. Fordelen ved å ha alle banene samlet kan ikke verdsettes høyt nok.

Eiger var i år på plass i Frederikshavn for 16 år på rad. I årets utgave var Eiger største deltakerklubb - utenom arrangørklubben Frederikshavn FI, med sine 8 lag. Totalt var det påmeldt nærmere 200 lag i Cup No. 1 - 2015

Åpningsseremonien mandag foregikk foran et fullsatt stadion og oppholdsvær og grei temperatur. Sjeldent har vi sett slikt antall tilskuere på en åpningsseremoni. Noen hadde nok ventet å se Johan Lædre Bjørdal i aksjon for AGF som spilte treningskamp mot svenske Ljungskile SK som en del av åpningsseremonien, men han er som kjent nå i Rosenborg. I «kampprogrammet» alle fikk utdelt stod han oppført, men i fotball skjer ting raskt.

Tirsdag var det kampstart for flere Eigerlag men også noen omberamminger som blant annet rammet Eigers juniorlag. I sistnevntes tilfelle var det to påmeldte lag som aldri dukket opp –noe som medførte at juniorene måtte spille dobbelserie mot to andre lag.

Årets Cup No.1 ble preget av mye vær. Spilleforhold og temperatur var stort sett greit for spillerne. For publikum var det imidlertid tidvis både fuktig og kaldt selv om solen varmet i de periodene den tittet frem.

Alle de tre rene jentelagene kom til a-sluttspillet og leverte generelt mye bra spill. Best gjorde J18 det med å ta seg til finale der det dessverre ble et fortjent 0-5 tap mot svenske IK Zenith. Med ni (9) 16 åringer på laget må likevel dette karakteriseres som en meget god prestasjon! J15 ble aldeles bortdømt i sin mellomspill-kamp mot senere finaleklare Kvissel/Ravnshøj og lufta gikk nok litt ut av jentene som hadde potensial til å nå finalen. J14 leverte fin fotball turneringen i gjennom. Å tape og ryke ut for Team 10 – Jyllands kretslag, er ingen skam – og jentene var svært godt med på notene selv om det ble tremålstap. Kampen kostet imidlertid og i «ekstrasjansen» som kampen mot MG&BK dagen etterpå i prinsippet var, hadde ikke jentene mer å gi.

På guttesiden var det nok G14 sammen med «slow-starterne» G19 som leverte den beste fotballen. Eigers yngste rene guttelag røk ut i 1/8 finalen i a-sluttspillet men underveis var det kjekt å se ungguttene spille fin fotball anført av en særdeles god Lasse Michelsen. At juniorene skulle få kjørt seg mot danske Understed IF er forståelig når man vet at danskene som vanlig var forsterket med 6 Aalborg-spillere. Likevel klarte Eiger å ryste dem såpass at bare marginer sendte danskene og ikke Eiger til finale. Med taktisk kløkt og innsats av en annen verden ble semifinalen en spennende affære.

G15 endte i b-sluttspillet og er nok mest skuffet over at de måtte gå gjennom hele turneringen uten å score mål. G16 endte også i b-sluttspillet og burde nok levert som mot Cercle Municipale de Casablanca fra Marokko om det skulle blitt a-sluttspill. I denne kampen var innsats og til dels spillet på plass - og laget tok her sin eneste seier.

Søskenlaget bestående av flest jenter spilte i Gutt 11 klassen. Selv om det ble flere tap enn seire var det god underholdning å se disse guttene og jentenes første møte med Cup No.1. I årene som kommer vil vi nok se masse til disse.

Om teknikken sviktet oss på eigerfk.no var det i hvert fall en som ikke sviktet. Rolf Vigrestad sørget som vanlig for gode og hyppige bildeoppdateringer fra «livet i Frederikshavn». Hans bilder ble fortløpende lagt ut på Eigers facebookside.

Årets resultater alle lag:

Søskenlag:

Eiger - ASMO (Algerie) 0-5

Eiger - Stefan Cel Mare (Moldova) 0-3

Eiger - Frederikshavn FI 3 1-5 (Håvard Leidland)

Eiger - Frederikshavn FI 1 2-3 (Håvard Leidland, June Kvamsø)

Eiger - Bangsbo Freja 2 3-3 (Håvard Leidland, Astrid Skadberg, Ulrich Leidland)

Mellomspill:

Eiger - Reykjavik FC (Sverige) 1-11 (Håvard Leidland)

Eiger  - Frederikshavn 2 0-3

Plasseringskamp:

Eiger - Bangsbo Freja 2 3-2 (Håvard Leidland 3)

 

G14

Eiger - Hei 3-0 (Øyvind Garpestad 2, Simen Omdal)

Eiger- Ålgård 0-0

Eiger - Karlskoga 0-1

Eiger - Makati (Fillipinene) 1-1 (Sondre Tollefsen)

1/8 finale a-sluttspill torsdag:

Eiger - Enkøping 0-2

Plasseringskamp:

Eiger - Ålgård 3-2 (Emil Leidland 3)

 

 

J14:

Eiger - MG&BK (Danmark) 2-2 (Sekine Netland og Anna Elin Seglem)

Eiger - Scandia United 2-0 (Sekine Netland 2)

Eiger - Frederikshavn FI 5-1 (Anna Elin Seglem 2, Sekine Netland 2, Ragna Løyning)

Mellomspill a-sluttspillet torsdag og fredag;

Eiger - Marin (USA) 0-0

Eiger - Team 10 (Jyllands kretslag) 0-3

Eiger - MG&BK (Danmark) 0-2

 

G15

Eiger - Ålgård 0-4

Eiger - Trosvik 0-0

Eiger - Bremerhaven 0-10

Eiger - Bangsbo Freja 0-2

B-sluttspill:

Eiger - Åkra 0-3

Plasseringskamp:

Eiger - Trosvik 2 0-1

 

 

J15

Eiger - Store Bergan 2-0 (Frida Leidland og Silje Løvold Mong)

Eiger - Scandia United (USA) 0-2

Eiger - Hertzøga BK (Sverige) 1-1 (Luwam Ghilom)

Eiger - Mjølner 2-2 (Karoline Skåra og Elise Tengs)

A-sluttspill:

Eiger - Kvissel/Ravnshøj 1-2 (Karoline Skåra)

Plasseringskamp:

Eiger-Scandia United 0-1

 

G16

Eiger - Mercedarios (Spania) 0-6

Eiger - Casablanca (Marokko) 3-1 (Daniel Leidland, Joakim Lindø, Kristian Garpestad)

(Se video av Daniels straffemål her )

Eiger - Førde 0-5

Eiger - Jerslev-Sterup 0-2

B-sluttspill kvartfinale:

Eiger - Førde 2 3-3 (Daniel Leidland, Lennart Wold, Aleksander Sleveland) 8-7 etter straffer

B-sluttspill semifinale:

Åkra - Eiger 3-2 (Espen Larsen, Lennart Wold)

 

 

G19

Eiger - Understed IF 0-5

Eiger - Frederikshavn 0-2

Eiger - Frederikshavn 1-0 (Matias L. Løyning)

Eiger - Understed 1-2 (Stefan Ghilom)

A-kvartfinale:

Eiger - Frederikshavn 2  4-0 (Viktor B. Opheim 2, Anders Rasmussen, Trym Jørgensen)

A-semi:

Eiger - Understed 1-2 (Stefan Ghilom)

 

 

J18

Eiger - Understed (Danmark) 3-0 (Thea M.Refsland, Karen Løyning, Live Jørgensen)

Eiger - Bangsbo Freja 2-2 (Live Jørgensen, Karen Løyning)

Eiger - Zenith (Sverige) 1-1 (Live Jørgensen)

Eiger - Frederikshavn 1-0 (Thea M.Refsland)

Eiger - FFI Open 1-0 (Mina Hovland)

Eiger - Gasteizko Neskak (Spania) 0-1

Eiger - Frøyland 2-0 (Thea M.J. Refsland, Martine Larshus)

Finale:

Eiger – IK Zenith 0-5

.

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Sportslig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn