Forbud mot høyt press?

Høyt press
Norges Fotballforbund ønsker å gjøre grep for å dyrke frem bedre ferdigheter hos spillere i alderen 6-12 år. I et forslag som kan bli vedtatt på neste års fotballting ønsker man å innføre forbud mot høyt press. I praksis innebærer forslaget at motstanderlaget må trekke seg tilbake til midtstreken når keeperen har ballen.
Du kan lese mer om forslaget på tv2.no

Eigers spillerutvikler Frank Mellemstrand Mong er i utgangspunktet positiv til forslaget. "Med forslaget vil vi i større grad få bukt med de lange utspillene fra keeper. Dermed tvinges spillerne til å lære å spille seg ut i ung alder. Forhåpentligvis vil regelen medføre at spillere automatiserer denne filosofien og jo mer de gjør det jo bedre blir de tidligere enn nå. Dog mister de kravet om å gjøre seg spillbare og spille seg ut fra trang posisjon, men dette er noe som fint kan komme inn etterhvert. Jeg ser tanken bak regelen,  absolutt", sier altså Frank M. Mong