Yngvar Jahnsen er død

Eigers tidligere formann Yngvar Jahnsen døde 5.april, få dager før han ville fylt 89 år gammel. Han ble begravet fredag den 16. april.

Yngvar som opprinnelig var fra Arendal, kom til byen i 1960 i forbindelse med tjeneste på «Kulå» på Nordre Eigerøy. Han fant seg kone her og ble værende. Mange husker ham nok som inspektør ved arbeidstilsynet.

I Eiger ble han med nesten fra dag en etter at klubben ble startet. Riktignok spilte han ingen av de ni oppkjøringskampene, men da sesongen for alvor ble sparket i gang søndag den 13. august 1961 (sesongene gikk høst/vår da) var Yngvar Jahnsen en av Eigers elleve utvalgte i 6-0 seieren mot Åna Sira.

Totalt ble det 37 kamper og 4 mål på ham i a-lagstrøya.

Eiger Lagbilde A lag 1965 mot Figgjo trener Nygård bak

Eigers lag foran kampen mot Figgjo i mai 1965.
Foran fra venstre: Yngvar Jahnsen, Harald Leidland, Kjell Svanes, Einar Leidland, Arnt Svanes.
Bak fra venstre: Paul Østebrød, John Marthin Myklebust, Åge Myklebust, Tor Nygård (trener) , Sverre S. Myklebust, Leif Hansen Myklebust, Ole Jakob Skadberg.

Eiger vant 3-1 kampen etter mål av Yngvar Jahnsen, Paul Østebrød og John Martin Myklebust

Etter endt karriere som spiller fortsatte han i Eigermiljøet og på årsmøtet i november 1968 etterfulgte han Asbjørn Oddane som klubbens formann – et verv han hadde både i 1969 og 1970. På den tiden var det tøffe tider økonomisk for Eiger og på et møte i 1970 så ikke den ansvarlige leder Jahnsen annen utvei enn å slå Eiger konkurs. Dette kunne imidlertid ikke Ole Jakob Skadberg finne seg i. Han tok opp lommeboka og slengte en 100 lapp på bordet. Økonomien var berget, møtet ble hevet og alle gikk fornøyde hjem.

Eiger 1979 Yngvar Jansen Johannes Urdal og Edmund Leidland

Yngvar Jahnsen midt i bildet - ved siden av æresmedlemmene Johannes Urdal og Edmund Leidland i forbindelse med en fest i regi av Eiger i 1979

I 1971 overlot Yngvar Jahnsen formannsklubba til Sverre Myklebust. Han fortsatte imidlertid som nestformann i både 1971 og 72. I tillegg trente han flere Eigerlag i aldersbestemte klasser på 70-tallet.

Da Eiger startet sitt store prosjekt i Hålå på slutten av 70-tallet var også Yngvar Jahnsen sterkt involvert. Som logistikkansvarlig med kontroll på listene over dugnadsarbeidere, gjorde han en formidabel jobb og dette var noe han hadde stålkontroll på. Denne jobben var selvsagt av stor betydning for at «dugnadsmaskineriet» ble så velsmurt som det faktisk ble. Han satte også opp seg selv over dugnadsarbeidere regelmessig, men vel så ofte var det sønnene Jan Willy og Bjørn Rune som tok de fleste takene på hans vakter.

Eiger FK takker ydmykt for innsatsen og lyser fred over Yngvar Jahnsens minne!

 

  • Opprettet .
  • Treff: 301

Eiger FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Sportslig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger Fotball Klubb - Logg inn