Leiv-Petter er død!

Fredag mottok vi urovekkende meldinger om en drukningsulykke fra Eigerøy. Vi fikk høre at to personer ble tatt opp i redningshelikopter og krysset fingrene for at alt gikk bra. Men denne gang gikk det ikke som vi alle ba og håpet om. Leiv-Petter og faren Erlings liv sto ikke til å redde.
Selv om man enda er i sjokk over hendelsen, dukker også de gode minnene opp litt etter litt.


Leiv-Petter Skadberg står igjen som en av de viktigste og mest markante skikkelsene i Eiger FKs historie – og det i en klubb det er ganske mange som kan gjøre krav på den statusen. Å gjøre rede for alle hans gjøremål i klubben er ingen lett oppgave og få om noen har den hele og fulle oversikten. Faktum er uansett at Leiv Petter i år var inne i sitt sjuende tiår med en eller annen rolle i Eiger.
Som så mange andre startet han karrieren som spiller som lilleputt, i Leiv-Petters tilfelle på slutten av 60 tallet. Gjennom 70-tallet ble det spill på smågutter, gutter og juniorlaget, før han avsluttet sin karriere med fotballsko på beina med noen år på C-laget.
I dugnadssammenheng hadde han en av de første jobbene somrene 72-73 da han stod i kiosken for Eiger på Litlesanden (Skadbergsanden). Han var også oppmann/trener for lilleputtlaget i en alder av 14 år i 1972.
I starten på 80 tallet var han oppmannsleder og ble etter hvert medlem i styret for ungdomsavdelingen. Selv om Leiv-Petter etablerte seg med familie og barn, skulle han utover 80-tallet påta seg en rekke tunge verv og han brukte utallige timer på klubben. I 1983 var han formann i 17. mai komiteen, bare 25 år gammel. Han ledet et prikkfritt arrangement som inkluderte familieshow på dagtid med 800 besøkende i Egersundshallen og utedans på kvelden med Unit Five i Hålå for rundt 1300 besøkende - begge arrangementer som bidro til å gi klubben et solid overskudd.

Leiv-Petter var sekretær i styret under leder Terje Urdal i årene 1984 og 85, før han selv ble klubbens formann i 1986 og 87. Senere ble det verv som kasserer og nestformann noen år under daværende leder Ove Nodland i årene 1991-93.

Leiv-Petter var også klubbens revisor i mange år – faktisk i flere tiår.

Han har hatt stor interesse for Eigers historie og en god del kunnskap om hva som har skjedd oppover årene. Både formenn og sekretærer har brukt Leiv Petters kunnskaper om klubben ved behov og han var nok en av dem som kjente klubbens historie best.

Allerede tidlig på 90-tallet begynte Leiv-Petter å systematisere og lagre klubbens historie digitalt og tanken om en bok om klubbens historie startet allerede rundt den tiden klubben var 30 år gammel. Det var derfor et lite kontroversielt valg da redaktøren av Eigerboka skulle utpekes. Leiv-Petter ledet arbeidet på utmerket vis. Praktverket om klubbens historie og første 50 år som kom ut i 2011 har Leiv-Petters signatur som både etterrettelig og grundig.

Leiv-Petter var den første man tenkte på når noe skulle vurderes i forhold til lover og regler og han har også bl.a. ledet årsmøtet i flere år. Senest i forkant av årets årsmøte (for 2019) var han en viktig sparringspartner i forbindelse med endring av klubbens lover.

I 2015 fikk han endelig klubbens sølvnål da han takket av som revisor. I talen den gang ble det blant annet sagt at få, om noen, hadde fått en mer fortjent sølvnål. De fleste trodde nok han hadde fått utmerkelsen for lenge siden!

Leiv-Petter var imidlertid ikke ferdig med sitt virke i klubben. Strengere krav og høyere omsetning gjorde at klubben måtte ha et kontrollutvalg. Han takket nok en gang ja til et verv og førte et ordentlig og relativt strengt regime. I typisk Leiv-Petter ånd var det ikke rom for snarveier eller finurlige løsninger. Alt skulle være korrekt, etter lover og regler og ordentlig!

Eiger FK har mistet en betydelig ressurs og kapasitet. Likevel tenker vi mest på de som mistet sin ektemann, far, farfar og bror. Det er tungt å fatte og vanskelig å forstå.

Vi lyser fred over Leiv-Petters minne og takker ærbødigst for alt!

EIGER FK

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Daglig Leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Sportslig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss

Utviklet av Trønder Data - Alle rettigheter reservert 2019 © Eiger FotballKlubb

Logg inn